Králičí maso
Králičí maso je lehce stravitelné. Zvířata jsou porážena mezi 12 - 13 týdnem, proto maso neobsahuje téměř žádný kolagen.
Výživová hodnota králičího masana 100g je okolo 545 KJ.
Zadní maso se nejčastěji používá na pečení, dušení, smažení či grilování, kdežto přední je lepší na vaření, dušení, zadělávané pokrmy či na plnění.
Je velmi podobné kuřecímu masu. Králičí maso je zdroj plnohodnotých bílkovin - 20g bílkovin na 100g masa. Obsahuje též nenasycené mastné kyselin, také vitamíny B - B2, B6 a B12. kosterní svalovina králiků je bojatá draslík (K), fosfor (P), síru (S), hořčík (Mg) a zinek (Zn)
Králičí maso se nehodí před a po vdatné fyzické zátěži, je vhodné spíše k večeři, kdy v nočních hodinách podpoří regeneraci svalové tkáně.
Máte rádi králika? Jak ho upravujete?