Jdi na obsah Jdi na menu
 


22. 1. 2016

2658

To: nina2642@bo-school.com

Subject:

 

Ahoj Nino,

Snažil jsem se s Tebou spojit holograficky, ale ukázalo mi to, že na tvé straně není žádný příjem, tak jsem se uchýlil k této staré metodě – psaní mailů. Pokus se zjistit, co se vám stalo s Holem.

Měj se, David

 

 

To: david-mark@moon2467.mo

Subject: Re:

 

Ahoj Davide,

pamatuješ, jak jsme se posledně bavili, o tom, že poslední dobou je to tu velmi napjaté? Včera se to stalo. Suhajn vyhlásil Talinsovi válku. Světem se šíří panika. Spousta lidí to považuje za čtvrtou světovou válku. Říká se, že ta třetí byla málem i poslední, jelikož Země byla téměř zničena. Ale teď je technika dál než před 400 lety. Každý se snaží sehnat letenky na Měsíc. I můj otec se o to pokouší (to by jsme se konečně mohli setkat ) , ale letenky budou pravděpodobně velmi drahé.

Holo nejede, protože ho vlády zablokovaly. Doufám, že budeme v kontaktu alespoň takto.

PS. Užij si prázdniny ;)

 

David seděl ve svém křesle, v ruce držel tablet a nevěřícně koukal na mail od Niny. Věděl, že na Zemi momentálně nebylo úplně něco v pořádku, ale že to zašlo až k vyhlášení války, to by nikdoyneřekl. Nejhorší na tom bylo, že nemohl Nině nijak pomoci. Jak už sama zmínila, letenky na Měsíc budou nedostatkovým zbožím. Asi 10 minut přemýšlel jak by se to dalo vymyslet, ale věděl, že jsou to jen přání a jeho plány budou marné. Vyrušilo ho až zavolání jeho matky k večeři.

Tati?”

Ano, Davide?”

Ty víš o tom, co se děje teď na Zemi?”

Slyšel jsem o vypuknutí války, ale moc toho nevím. Na Síti toho moc nepíšou. Víš přece o té smlouvě mezi měsícem a zemí, ne?”

Jo, vím. Ale nešlo by to porušit?”

Porušit? Zbláznil ses? Když se lidstvo na zemi vyhladí, zůstaneme alespoň my. A naopak. Chceš, aby se vyhladila veškerá lidská rasa?”

Ne, to ne. Já jen, že je tam spousta lidí, kteří za nic nemůžou. A takhle zbytečně zemřou.”

Tak to obvykle u válek bývá. Měli jsme štěstí, že jsme se dostali na Měsíc. Víš, že během 2. světové války bylo zavražděno 6 milionů Židů, během 3 světové války 8 milionů Židů. Jak ses o válce vlastně dozvěděl?“

Vždy jsme si s Ninou vykládali přes Holo, ale teď to nešlo připojit. Tak jsme si psali mail. Říkala, že její taťka chce sehnat letenky na Měsíc, ale asi nepůjdou sehnat.“

No to je dost pravděpodobné.“

Snažím se přijít na to jak jí pomoc, ale zatím mě nic nenapadá.“

Davide, proti této válce mi moc nevzmůžem.“

Ale co Nina?“ zeptal se úzkostlivě. Otec neodpověděl. A otázka zůstala viset ve vzduchu. V tom si David uvědomil, že Nině neodpověděl. Co když odstřihnou i mailové spojení. Na nic neváhala a vrhl se k tabletu.

 

To: nina2642@bo-school.com

Subject: Re: Re:

 

Ahoj,

promiň, že odpovídám až teď. Nemůžu tomu uvěřit. Skutečná válka. Snažil jsem se vymyslet jak ti (a tvojí rodině) pomoc, ale zatím mě nic nenapadlo, tak se drž. Snad se to nějak vyřeší.

Ahoj David

 

 

 

Další den hned jak se David vzbudil, tak se rozběhl k tabletu. Zprávu, od Niny však neměl. Přešel tedy do kuchyně, aby si udělal snídani.

I když od prvního osídlení Měsíce uběhlo téměř 200 let, jídlo, které měli k dispozici, nebylo takové jak na Zemi. David to však nemohl porovnat, protože patřil k druhé generaci, která se na Měsíci narodila.

Nasypal si tedy lupínky do misky (které mají velkou energetickou hodnotu) a zalil je mlékem (samozřejmě z prášku) a k tomu spustil Holu news. Avšak tam žádná informace o situaci na Zemi nebyla. Po snídani se tedy opět vrátil k tabletu a najel na MGoogle.
 

KONEC SVĚTA?

Na Zemi odhadovali už mnohokrát údajný konec světa. Pokud to vezmeme od počátku tisíciletí, jsou to roky 2000, 2012, 2032, 2111, 2121, 2222, 2333, 2345, 3000, 3131, 3210, 3333 atd. Ale že by byl nyní ten opravdový?

Náš reportér z Moonews zůstal na Zemi a nyní se nemá jak vrátit, zpět na Měsíc. Alespoň nám podá nějaké informace, které naše oficiální televize nemá.

CO SE VLASTNĚ STALO?

Opět jako vždy. Spory o energii. Snaha o moc. Rasová nenávist. Takže to šlo jako domino. Suhajn (pro Měsíčňany, kteří se moc neorientují v zeměpise, panuje přibližně na území Asie) vyhlásil válku Talinsovi (Evropa). Toho využil Iman (Afrika) a zaútočil na asijské státy.

A Lertih (Amerika)? Ten vyčkává. Ale je jen otázkou času, kdy se do tohoto konfliktu zapojí. Že by to byl opravdový konec Země?

(plt)

 

 

Davida zamrazilo. Situace byla opravdu vážná. Podíval se ještě na mail, ale žádnou zprávu od Niny neměl. Po snídani si ještě koupil velkou zásobu potravin přes eMFood, kterou hodlal kosmickou poštou poslat Nině. Naštěstí měl její adresu.

Za hodinu měl zásilku doma. Jen zkontroloval, jestli vše opravdu sedí a vydal se s krabicí na poštu.

„Dobrý den, rád bych tento balík poslal na Zemi. Adresa je nalepená tady nahoře.“ řekl u přepážky.

„Omlouváme se, ale není to možné. Balíky už na Zemi neposíláme.“ odpověděla mu úřednice.

„Ale jak to? Já to potřebuji. Teda moje kamarádka to potřebuje. Copak nevíte, že je tam válka?“

„Ano, vím. Právě proto jsme nyní přerušili kosmické spojení se Zemí. Podle smlouvy z roku - “

„Nemusíte mi to říkat,“ skočil ji do řeči David a zklamaně odešel.

Doma ho, ale čekal mail od Niny. To mu trochu zlepšil náladu.

 

To: david-mark@moon2467.mo

Subject: Re: Re: Re:

 

Ahoj,

možná je to naposledy, co si píšeme. Vypadá to tady opravdu špatně. Taťka se nelegálně připojil na síť, abych se s Tebou mohla rozloučit. Jsem opravdu ráda, že jsem Tě poznalo. Je mi líto, že to muselo skončit zrovna takto. Nikdy jsem neměla odvahu ti to říct, ale mám tě ráda. Po pár týdnech, co jsme si vykládali přes Holo, jsem zjistila, že se jsi opravdu fajn a rozumí si s tebou. Doufám, že se ti bude dařit.

Sbohem Davide,

Nina

 

 

David jí obratem odpověděl. Doufal, že si to Nina stihne přečíst.

 

To: nina2642@bo-school.com

Subject: Re: Re: Re: Re:

 

Nino,

snažil jsem se Ti pomoci. Dnes jsem ti chtěl poslat potravinový balík, ale kosmická pošta přestala fungovat. Taky Tě mám rád. Musíme doufat, že ta válka přejde. Že se lidi umoudří. Doufám, že si to stihneš přečíst.

S láskou David

 

 David se potřeboval trochu uklidnit a tak se rozhodl jít na nejvyšší vyhlídku ve městě. Je z ní vidět na Zemi. Po 20 minutách dorazil k výtahu a vyjel nahoru. Podíval se na Zemi a zamrazilo ho. Celá byla v plamenech. A pak vybuchla další atomová bomba. David omdlel. Ale předtím řekl jen jediné: „Nina.“

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář