Jdi na obsah Jdi na menu

Co všechno potřebuji?

23. 8. 2012

Kromě trpělivosti potřebujete spoustu věcí:

Misky- na vodu a na jídlo. U těch se nedá říct, jaké jsou nejlepší.

Vodítko- zálěží na velikosti psa. Existuje spousta sruhů vodítek jako třeba stopovací atd. Pokud máte menšího psa doporučuji vodítko natahovací (viz.obrázek1), pokud ale máte psa většího tak je pro něj nejlepší klasické vodítko, je ploché a kulaté, kulaté jsou silnější a jen tak se vám nezničí, pokud máte tahacího psa, ale ploché také nejsou špatné, ale spíš doporučuji to kulaté. (viz.obrázek2).

_vyrp12_356voditko-flexi-clasic-2-long-cervene.jpg

 3384_1.jpgNatahovací vodítko.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kulaté klasické vodítko.

 

 

 

 

 

 Obojek/postroj- Pro malé psy je podle mě lepší postrojek(viz.obrázek3), protože tahání za obojek by jim na jejich malý krk neudělalo dobře. Pro větší psy je lepší obojek, postroj se samozřejmě může použít taky, ale pes pak většinou víc tahá. Co se týče obojků pro velké psy, existují i tzv. obojky stahovací (viz.obrázek4). Já ho nikdy nepoužila, psa jsem si vycvičila, aby netahal, takže spíš použít jenom v nejvyšší nouzi, obzvláště nechutné mi přijdou stahovací obojky s ostny, ty prosím nepoužívejte, ani vám by se to zrovna 2x nelíbilo!

postroj-pro-psy-doogy-fantasy-cat-dog-red.jpg

 

Postroj pro psy. Najdeme i jednodušší typy.

 

 

 

img_0617.jpg

 

 

 

 

 

 

Stahovací obojek.

 

 

 

 

 

 

 

Kartáč- Ten se na malé a velké psy nerozlišuje, ten se rozlišuje na dlouhorsté a krátkosrsté psy, ale i u těch je to víceméně stejné. Nejvhodnější kartáč(viz.obrázek5) je kartáč s kovovými "štětinkami", protože ten vyčeše i ty nejdrobnější chloupky. Pak si můžeme pořídit i hřeben(viz.obrázek6), na rozčesávání dlouhých chlupů.

1904-1510-thickbox.jpg

 

Kovový kartáč.hreben_stredni.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hřeben.

 

 

 

 

 

 

Místo na spaní-  Každý pes, ať už je to sebevětší mazel potřebuje svoje místo tj. nějaké místo, kam se může schovat, nebo si lehnout a odpočívat po dlouhé procházce. Toto místo by mělo být na co nejméně fekventovaném místě, ale zase pes potřebuje mít rozhled. Větší psy asi nebudete mít doma, i to je možné a nikoho za to neodsuzuji, když pes chodí na dlouhé procházky a má dostatek pohybu. Pes může mít boudu(viz.obr.7) anebo pelíšek(viz.obr.8), samozřejmě může také spát na gauči a tak, ale to nedoporučuji. Každopádně, pokud pes spí venku v boudě, je potřeba, aby byla dobře zateplená, aby do ní nefoukalo a nepromokla a i přesto všechny je nejlepší dávat psy v zime v mrazech alespoň na noc domů. Co se týče pelechu, je na majiteli jaký si vybere, většinou jde o snadně vyměnitelném povrchu a pohodlí vašeho psa, na to myslete hlavně!

1.jpg

 

 Bouda pro psa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pelisek_pro_psa_scruffs_donut_sedy.jpg

Pelíšek pro psa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hračky- Psi jsou bez vyjímky společenská, smečková zvířata. Potřebují si hrát a dovádět. Dnes již nalezneme v obchodech spoustu druhů hraček, takže je jen na vás a na psovi, jaké si vyberete! :-) (Nedoporučují se pískací hračky, psa pak dráždí a vás určitě taky, jsou vhodné jen pro lovecké psy,protože jim to připomíná zvěř.)

3.jpg

 Velmi šikovná hračka pro psy.

 

 

 

 

 

 

 

 

Snad jsem vám tímto článkem nějak pomohla. Jakékoliv dotazy mi pište sem do komentářů anebo na e-mail pejskarka197@seznam.cz .

                                                                                 Vaše Pejskařka :-)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář