Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fitmagazin - 10 pravidel pro super postavu

Přidávám sem článek z webu fitmagazinu.sk, který se zaobývá pravidly, díky kterým můžeš dosáhnout dobré postavy. Každá ženská chce vypadat sexy, to bezesporu. Nejlepším způsobem je nedržet dietu, ale mít lepší životosprávu zkombinovanou se cvičením, dosáhneš tím štíhlosti, ale hlavně i pevnosti.

 10rad1.jpg

Pravidlo 1 - Poznej své tělo

10rad2.jpg

Pamatuj si dvě věci. Nelze vše zjednodušit (málo jím - schudnu) ani zvšeobecňovat (Co funguje na jiných, funguje i na mě). 

Zjisti co ti nejlépe vyhovuje. Pokud nerada jíš tvaroh, nenuť se zbytečně do něj jen proto, že jej jedí fitnes holky. Pokud nerada cvičíš kardio v posilce, najdi si k němu jinou cestu. Nebaví tě běhat? Tak přejdi k jinému koníčku.

Někdy zjistíš co je pro tebe dobré i omylem. A zjistíš, že tato činnost je nakonec pro tebe to nejlepší.

Možná je pro tebe lepší trénink v posilovně než kardio, možná budeš cvičit raději sama než s kamarádkou. Důvěřuj v sebe sama a poslouchej své tělo!

Pravidlo 2 - Zjisti svůj denní příjem

Dobrá věc je si zapisovat každé jídlo, které jsi snědla. Získáš tak snadněji přehled a hlavně můžeš poté zjistit, kde je třeba zapracovat a co změnit. Na některá jídla snadno zapomeneš, ale když si to napíšeš, najdeš chyby ve stravě. Není potřeba ani počítat celkové kalorie, stačí jen vědět co jíš a to pak upravit.

Pravidlo 3 - Jez častěji a více

10rad3.jpg

Důležité pravidlo. Většina holek nejí dostatečně a hlavně nepravidelně. Pokud chceš změnit svoji postavu, musíš s tímto něco udělat.

Když se jí méně, neznamená to, že to je lepší. Pokud sprotuješ a cvičíš, potřebuješ dostatek živin, kvůli regeneraci těla. A to se jedná o bílkoviny, sacharidy a tuky, to vše potřebuješ. Pokud jíš pravidelně, cítíš se energická a tvůj organismus pracuje na plné obrátky. Pokud děláš opak, budeš se spíše cítit unavaněji a metabolismus bude zpomalený, tudíž i dostavení výsledků bude velmi zdlouhavé.

Nebudeš-li moc jíst, možná schudneš, ale budeš vypadat ochable a tvé svaly budou slabé. Ty však chceš mít radost ze života, a to bez energie a síly do práce nejde.

Pravidlo 4 - Kontroluj si porce jídla

Toto pravidlo úzce souvisí s pravidlem číslo 2. Jak zjistíš velikost porcí, které jíš, bude jednoduché je kontrolovat. 

Kontrolovat ale není důležité snídani, oběd nebo večeři. Nejhorším nepřítelem jsou svačinky, zejména v podobě chipsů, slaných oříšků atd. Sice energická hodnota je u nich veliká, nicméně ta hodnota pochází z tuků.

Pokud však budeš jíst vyváženou stravu, nebudeš se přejídat a budeš mít stálý pohyb, nepřibereš. V oapčném případě spíše přibereš a hlavně nepřispěješ ani svému zdraví.

Pravidlo 5 - Střídmost

10rad4.jpg

Najdi si svoji střední cestu a nerbo extrémy. Nemusíš se přejídat a nebo nejíst vůbec, takto cesta nevede. Nikdo z nás není dokonalý a občas prostě uděláme něco co nemáme, lze však pracovat na tom ,aby se to nestávalo často. 

Máš - li chuť na zmrzlinu, klidně si ji dej ,ale ne 10 kopečků. Chceš si dát čokoládu? No prosím, ne však nějakou obrovskou co váží jak činka. Pokud máš na něco chuť, klidně si to dej, ale pamatuj na střídmost.

Pravidlo 6 - Poznej základy zdravé výživy

Důležitá věc je vědět, co jsou to tuky, bílkoviny a sacharidy, a v čem se vyskytují. Potom dokážeš sama zhodnotit, co je pro tebe dobré. Je dobré znát rozdíly např. mezi cukrem v čokoládě a v ovoci. Používej v jídelníčku hlavně ovoce, zeleninu, rýžicelozrnné pečivo atd.

Pravidlo 7 - Disciplína musí být

Bez disciplíny nedosáhneš ničeho, je proto důležité neustále si ji udržovat. Můžeš klidně oklamat  ostatní, ale sama sebe a své tělo neoklameš. Disciplíně se dá naučit, není to lehké, ale jde to. Lidé bez diciplíny to v životě nikam nedotáhnou.

Pravidlo 8 - Čemu se vyhýbat

10rad5.jpg

Pochopením zákonitostí zdravé výživy se snáze naučíš vyhýbat tomu nezdravému. To jsou zejména sladkosti, slaná jídla, alkohol, mastná jídla a uzeniny.

Pravidlo 9 - Nezapomeň na vodu

Jasné jako facka, přesto je důležité nezapomenout na správný pitný režim. Nedostatečný přisun tekutin způsobuje únavu a zhoršení metabolických funkcí. 

Pravidlo 10 - Deníček

Ženy jsou většinou systematické, takže by neměl být problém zapisovat si poznatky o stravě do deníčku. Třeba se ti podaří přijít na něco, zajímavého, kdy jis porušila předsevzetí, kolik jsi čeho snědla atd.

 

Zde je vzor z webu fitmagazinu - je to prý trochu komické, ale aspoň pro přehled. ZDE 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář