Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) červen 2013

30.6.2013

http://eva1960.rajce.idnes.cz/30.6.2013_Linda_u_nas_Fifa_a_Felix_z_noveho_domova

Ve Zlíně příjem kotátka - kočičky z Uherského Hradiště a staršího kocourka od paní Mazáčové, moc jí děkujeme za záchranu obou.

Z Vysočiny hlásíme, že kocourek Evan, kterého jsme přes měsíc drželi v karantní kleci, aby se mu zahojila zlomená pánev a čelist po autonehodě musel být vypuzen skoro násilím. Odmítal se z klece hnout, jak se cítil v bezpečí. Teď již běhá po celém domě a jsme moc rádi, ani trošku nekulhá. Vůbec jsme nedoufali, že to takhle dopadne. Protože jenom polehával a měl obrovskou chut k jídlu, tak přibral víc než kilo a je z něj nádherný kocour.  Ještě je plachý, takže jej občas zahlédneme, jak se rozvaluje v křesle a potom honem prchá pod ně. Věříme, že se to časem změní a bude v pohodě.

Celý víkend byl v útulku pracovní pracovní.  Opravili jsme pro kočičky další a velkou místnost, takže budou mít mnohemvíce prostoru a jen co se nám podaří ušetřit na linoleum tak se mohou holky  a kluci nastěhovat. Už teď se tam chodí prohánět a moc se jim v prosluněném pokoji líbí. Také natíráme dům z venku,  i to je vizitka útulku,  obzvlášť když nás některé nepřející duše pomlouvají na netu,  že to u nás vypadá příšerně a chudinky kočičky. Dnes potěšil jeden návštěvník, který prohlásil, že by u nás  chtěl  kočičkou,  to potěšilo. 

http://eva1960.rajce.idnes.cz/30.6.2013_Nova_mistnost_pro_kocicky_a_natirame_fasadu

Kočiča  Bessie z Horní Lapače u Zlína  se třema zrzečkama  (nádhera)  a

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Bessie

kočičky Manky (ze Sazovic)  která má překrásná takřka bílá miminka

http://eva1960.rajce.idnes.cz/nastenka

 

Na závěr dobrá zpráva :  do nového domova odjely dnes tři větší kočičky.  Kámoška odjela do Prahy,  Ralf odjel do Brna a Carlos2 odjel do Velké Bíteše a myslím,že všichni tři našli velmi krásný domov. Máme z toho ohromnou radost.

 

 

29.6.2013

Všechno jsme dneska zvládli. Hned ráno na veterině převzetí černého kocourka Filipa se zraněnou tlapičkou. Nato černobílou kočičku a 4 rovněž černobílé kotata asi 3 týdenní. A nakonec v Horním Lapači za Fryštákem mourovanou kočičku a 3 nádherné asi 5 denní kotátka. A potom jsme ještě v Brně přijímali 2 kotata přibližně 8 týdenní.

Nick a Noemis rovněž odjeli do útulku na Vysočině, odkud budou hledat nový domov. S nimi odjel i Trávníček.

 

28.6.2013

Jarmilčiny koťata i maminka jsou v naprostém pořádku. Jenom ráno byla krabice prázdná a ta ,,kráčmera ,,si v noci odnosila mimina do nohou postele, kde je zvyklá spinkat a tak už je zase krabice nahoře  na posteli a maminka spokojená

Tento víkend  odjíždí nejméně 6 kočiček a tak máme radost, kočičky si moc zaslouží svoji rodinu.

Zítra bude velmi perný den. Ráno v 8.00 hodin na Vetklinice Dr. Jahody ve Zlíně přebírám zraněného kocourka. Paní na Zálešné jej našla, měl zraněnou tlapku plnou hnisu. Na veterině tlapičku rozřezali, vyčistili a kocourek dostal antibiotika. Paní už má ale svoje 3 nalezené kočičky, které na kocourka útočí a nechtějí jej.

Potom v Horní Lapači - část Fryštáku přebírám kočičku s asi 5 denními koťátky. Jinak by asi nedopadli moc dobře.

Nato v Sazovicích kočku a 4 kotata ve stáří tak 3 týdnů.

Obě kočičky necháme odchovat kotata, kterým najdeme domov, kočky dáme vykastrovat a vrátíme majitelům.

Jenom vymyslet, jak to logisticky zvládnout....

Ráda bych opět upřímně moc poděkovala našim dárcům, lidem, kterým není osud opuštěných koček lhostejným. Kteří nás podporují, ocení naši práci, pomůžou, protože opravdu jenom s vaší pomocí můžeme fungovat, můžeme pomáhat, můžeme léčit, přijímat kočky i s koťaty, a snažit se aspon malou měrou zmírnit utrpení těchto často nechtěných tvorů.

DÍKY.

Mgr. Petr Moravec,  Karel Toman, Petr Kupský, Ludmila Frkalová, Hana Kovaříková,  Zuzana Světlíková, Miroslava Podolcová, Helga Horká, Pavla Hradilová, Hana Polanská,   Marie Turková, Ludmila Šlesaříková,  Erika Rosenbaumová, Jarmila Slavíková,                Petr Povolný, Lucie Kučerová, Jitka Brunnerová, Alena Karnová, Světlana Bělská,        Martin Jeřábek, Martin Hrůza, Libor Alex, Bc. Ludmila Poláčková, MUDr. Jan Zagroba, Taťána Sudová, Gabriela Šuchmanová, Josef Vařík, Jiří Honěk, Lucie Calábková,         Marie Viesnerová, Dagmar Zugarková, Tomáš Halámek, Jana Abrahamová,  Zdenka Hevaková, Renata Chadrabová, Romana Srnková, Jana Todorová, Josef Závranský,   Andrea Hrdličková, Martin Vokáč, Eva Navrátilová, Petra Preibischová, Hana Otáhalová, Renata Dvořáková, Iva Lavičková, Jana Štefková, Anna Sekáčová, Alice Junasková,           Eva Kohoutová, Miluše Mikulášová, Pavlína Hanušová, Marie Vrbová, Veronika Charvátová, Michal Horák, Dagmar Hřebíková, Alena Plášilová, Veronika Šotová, Vladimír Vyklický,  Dagmar Kocová, Stanislav Kalivoda, Edita Steinhauserová,  Jitka Gloziková, Alena Pešanová, Jindřich Martínek, Petr Lukáš, Aleš Nedvěd, Ing. Marie Janáková,  Monika Horáková, Helena Hanáková, Lenka Vyoralová, Jana Kameníková, Soňa Trochtová, Vladimír Steinhauser, Pavel Herold, Jiřina Měkýnová, Ing. Kateřina Gajdošová, Bohuslav Petr, Patryk Schneider, Dana Polanecká, Jolana Marholtová, Aleš Bukolský, Irena Holková, Eva Stehlíková, Ota Alinče, Milena Petrová, Kateřina Roháčová, Mgr. Tamara Uldrichová,  Iva Jarošová, Andrea Kubalová, Mgr. Hana Romanovská, Hana Trnková,                    Michaela Doskočilová, Mgr. Anna Tkáčová, MUDr. Jana Bačovská, Dagmar Stojaníková, Pavel Svačina, Jiří Doležal, Petra Rychnovská, Daniella Sladká, Anna Špačková,  Nina Nováková, Jana Abrahamová, Zbyněk Kulíšek, Magdalena Lečbychová, Jana Fikslová, Veronika Zikanová, Jana Hábová, Antonín Petruš, Vanda Petrovičová, Kateřina Nováková,  David Tvrdý, Nora Peyrichout, Lucie Rokosová, Jana Šopíková, Zuzana Chalupová,     Simona Pletková, Iva Lavičková, Alexandra Sládková, Bohuslava Diorová, Monika Bauerová, Michal Bajer, Jana Šimáková, Barbora Kobrová, Lada Vlčková, Irena Bártová, Anna Hánová, Jaromír Hutla, Ingrid Bartoňová, Mirka Konaříková, Alžběta Svobodová,  Lucie Vilertová, Gabriela Fafílková, Kristýna Hradilová, Amálie Pavlovská, Michaela Paar, Dr. Petr Hošek, Ing. Iveta Hejretová, Alena Kučerová, Jitka Bártlová, Ivana Šanclová, Eva Mahelová, Alena Podhányiová, Kateřina Nováková, Iveta Šimonková,

 

27.6.2013

Porod Jarmilky, jak jsme vám včera slíbili.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/27.6.2013_Porod_Jarmilky_v_primem_prenosu

 Dnešní příjem dvou kotátek od paní doktorky z Topolné - Robin a Ester. A odpoledne jsme přijali bílo mourovaného kocourka asi 3 měsíční kotě Trávníčka z Otrokovic.

Máme na sobotu hlášen příjem kočičky a čerstvě narozených kotat v Horním Lapači za Fryštákem směrem na Holešov. Budeme je přebírat v sobotu odpoledne.

a na sobotu ještě příjem kočičky a 4 kotat ze Sazovic, kotátka už jsou starší. Přijmeme je i s matkou, kočku dáme vykastrovat a vrátíme majitelům. Kotatům najdeme domov.

Jarmilka i kotata jsou v pořádku, zdravé a Jarmilka je vynikající matka, kojí, stará se a je v pohodě.

26.6.2013

A zatím krásná zpráva Jarmilka nám rodí a zatím porod zvládá, máme zatím dva krásné kloučky a jako by věděla o naší  slabosti pro zrzouny, jsou oba zrzečci a porod pokračuje. Jako třetí se narodila maličká ale překrásná holčička, skoro celá bílá, jako maminka , jen rezaté  malé flíčky ,bude tříbarevná po mamince. Paní doktorka podle rentgenu odhadla čtyři kotátka a asi se nespletla. že bude čtvrté mimino živé jsme moc nečekali. Dlouhé minuty koukala pouze jedna tlapička , jen prstíky a přes urputné tlačení Jarmilky to nešlo dál ani o kousek a kočička už ztrácela sílu, tak paní Tána popadla tlapičku a doslova při stazích pomáhala tahat silou kotě ven, zároven  , zároveň s nohou se drala ven i placenta z předchozího kotěte, která tomuto bránila ven,  po jejím vytažení a opravdu těžce jsme kotě za jednu nohu dostaly ven, druhou mělo otočenou, vzpříčenou a nemohli jsem tomu uvěřit. Přes to vše je holčička živá a mezi sourozenci vypadá jako vetřelec je to krásná želvička se zajímavým rezatým šátečkem na hlavičce.Tak Jarmilka ještě tlačí , ale snad to jsou jenom chybějící tři placenty. Měli jsme velké obavy ale porod dopadl nad očekávání dobře.  Snad bude i mamince mnohem lépe,odpadne jí ta zátěž na postiženou chromou nožičku

Fotky budou všechny vloženy zítra.

dopoledne příjem z průmyslového areálu Rybníky. V době, kdy jsme přijímali Chlupíka a černého Rybníčka jsme odchytli mourovanou kočičku. Zjistili jsme hned, že je to kojící kočka a někde má kotata, takže jsme ji vypustili, aby je odkojila a vychovala. Dnes mi pan majitel volal, že už kotátka vyvedla a je u nich ve skladu. Jedno kotě je údajně velmi nemocné. Přijela jsem tam v poledne, v bedýnce byla kočička, černé kotátko a druhé černé bylo už bohužel mrtvé. Kotátko jsme pohřbili a mámu s prckem jsem přijala k nám. Zatím jsou oba v karanténně. Kotě má odhadem 5 týdnů.

Jarmilka rodí. Zatím dva zrzaví kluci a hodně malá, sotva poloviční holčička. Porod ještě pokračuje.

Ze Zálešné mám hlášeného kocourka, budeme ho přijímat v sobotu. V sobotu rovněž jedu do útulku s březí kočičkou ve voliéře, a oběma z dnešního dne.

 

25.6.2013

Na veterině v Mařaticích jsme byli dnes na kontrole s Faustem i s jeho bráškou Antoniem. Faust dělá velké pokroky, pan doktor nás pochválil za jeho váhový přírůstek i za zlepšení koordinace. Nyní jsme dostali vitamín B, B-Neuron. Dávají se 2 kapky obden. Budeme podávat oběma kocourkům. Faust může mít tzv. "houpačkovou nemoc". Bývá způsobena tím, že matka se v březosti nakazí panleukopenií. Dospělé kočky tuto nemoc dokážou zvládnout, ale nenarozená kotata jsou poškozená. Toto poškození se dá velmi zmírnit podáváním vitamínu B, který podporuje vývoj mozku a nervové soustavy. O Faustovi nepíšu proto, abych vzbuzovala lítost nad osudem kotěte, ale někteří se mě ptají, jak je na tom, co je s ním, takže zatím bojuje, je to velký bojovník a věřím, že to zvládneme.

Příjem malého asi 3 měsíčního kotěte z Uherského Brodu. Mazlivá hodná kočička, v přepravce se zavrtala pod deky a spala celou cestu. Dnes ráno ji našli na stromě, pravděpodobně tam byla celý včerejší večer a celou noc.

25.6.2013

A k našemu nemocnému kotěti. Máme zprávu od naší paní doktorky:   

Dobrý den,hlásíme, že malá ˇ"děravá" prďola se krásně hojí,  posílám foto,  sice nevalné kvality,  ale dohnat prcka  je dost problém, navíc,  aby tam neměli strčenou hlavu naši psi! ! Krásný večer přejeme! Mám ohromnou radost, koťátko (ještě beze jména) vypadalo s tou obrovskou dírou , kdy opravdu byla vidět celá páteř hrozně a jen díky našim skvělým lékařkám je z něj úplně jiné kotě. Popravdě ještě nevíme, zda kluk nebo holčička, bylo tak hrozně hrozně zmrzačené, pohled tak strašný že mě ani nenapadlo kouknout , báli jsme se ho i více dotýkat aby ho to nebolelo. Nikdo jsme nedoufali,že se tak krásně zahojí

nemocne-kote2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

24.6.2013

Kočička Felicity porodila dvě miniaturní zcela slaboučká koťata,  celá fialová a s pokrčenou kůžičkou, jsou málo aktivní a kočička o ně nemá velký zájem. Zalézá, schovává se jakoby věděla, že s nimi něco není v pořádku. Zkoušíme krmit stříkačkou, ale zatím nepolykají. Ostatní kotata zdárně prospívají. I marod s dírou na zádech je sice ještě v péči paní doktorky, ale lepší se.

Odpoledne jsme ve Zlíně přijímali tříbarevnou kočičku ze Zlína-Mokré, půjde ve středu na kastraci a vrátíme ji majitelce. Paní si kastraci uhradí, ale kočička potřebuje po operaci být týden sledována. Jinak je tam bezpečná lokalita, kočička bydlí v kůlně, je pravidelně a dobře krmená.

Večer přivezli ze Vsetína naši známí, kteří se starají o kočičky ve vsetínské nemocnici, březí mourinku. Zatím je ve venkovní voliéře.

Zítra jede na kontrolu do Mařatic na vetkliniku Faust. Faust přibírá, už váží 890 gramů. Je to sice stále chroustek ve srovnání se stejně starými kotaty od Elzy, ale je velmi snaživý. Pohybově žádná sláva. Dohodli jsme se na aplikaci B12 nebo nějakého vitamínu B.

 

23.6.2013

Jak vidět den ještě nekončí.  Navečer k nám do útulku přijeli Jakoubkovi z Třebíče, vezli kočičkám spoustu dárků a cestou naložili vyhublou toulavou asi 5 měsíční kočičku, která se tam vyhladovělá potulovala podle místních již delší dobu.  Kočička je již oblešená ,odčervená a s naplněným bříškem,je velmi mazlivá a snad najde brzy novou rodinu.

 

VELKÉ DÍKY ZA POMOC

Ráda bych nesmírně poděkovala Ing. Kopáčkovi, který našemu OS poskytl finanční dar, ze kterého byla zakoupena tolik potřebná germicidní lampa. Bylo to právě včas, kdy v našem depozitu ve Zlíně vypukla panleukopenie, které bohužel podlehl Nelson a Kiki. Díky této lampě jsme mohli provést důkladnou dezinfekci a zcela určitě zachránila životy dalších našich kočiček. Celou akci zprostředkovala paní Radka Staudte, které patří další obrovský dík. Je to milovnice koček, čerstvá majitelka kočičky z útulku, člověk s obrovským citem pro zvířátka  a prostě úžasná paní, se kterou mám čest se znát.

Pane inženýre i paní Radko DÍK

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Dar_nasemu_sdruzeni_od_Ing._Kopacka_a_pani_Radky_Staudte

lampa3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

(nešlo mi to otočit, ale odborníci mi to napraví), lampa je v naší karanténní místnosti

 

21.-22.6.2013

Dnes máme obrovsky úspěšný den. Paní, s jejíž synem pracuje Honzík od naší paní v útulku, jej požádala, jestli by si od nás nemohla vzít 2 hodné kočičky. Takže úžasný domov našel Eddie s Fešandou (vrátila se bez nějaký důvodů zpět). Když  se podíváme do minulosti jak zbídačený k nám Eddie  přijel,  jednu dobu jsme mysleli,  že nám snad umře. Naštěstí se to nepotvrdilo a z maroda je dnes 6,40kg vážící kocour,  kterého paní sotva nesla :- Takže našli domov v Brzkově.

DD.První zprávy z nového domova,oba kočičáčci se chovají jako doma, hned si obsadili gauč a jsou viditelně spokojeni, že jsou středem pozornosti  a nemají žádnou konkurenci. Děkujeme  všem, kdo nám pomohli kocourka vyléčit, zejména paní Petrové, která se na něj přijela podívat pokaždé když to šlo a v nemoci ho povzbuzovala a mazlila

 

A to jsme si mysleli, že budou měsíce červen, červenec co do umístění mrtvé, nebo se bude umístovat velmi málo.

Do nového domova  v Čížově odjela naše hodná Pavlínka s Chlupíkem.Původně si panička přijela pouze  pro Pavlínku, jednu konkrétní  kočičku,  ale Chlupík jí vletěl do klína a nenechal si to vymluvit, že on pojede také a paní neodolala a odjeli domů společně.  Bydlet budou v domečku s velikou zahradou,na bezpečném místě daleko od silnice.

Od Sněhurky z Prahy :

No ted je takova hotova z těch veder tak hodně hajá a relaxuje jinak jsou v pořadku oba mají se fajn a máme z nich radost jsou to mazlíci oba dva

http://eva1960.rajce.idnes.cz/23.6.2013_Pozdrav_z_Prahy_posila_Snehurka

 

 

Dovoluji si na naše stránky vložit příspěvek útulkové tety Kristýny z OS Srdcem pro kočky a hrozný příběh pešanky Ráchel.

http://www.kocky-utulek.cz/?q=node/2440

Píše nám majitelka kocourka Žolyho, který našel domov v Otrokovicích "

http://eva1960.rajce.idnes.cz/23.6.2013_Zoly_z_Otrokovic_posila_pozdrav

Dobrý večer , už několikrát jsem si říkala že Vám musím napsat ale nějak jsem se k tomu nedostala. Musím říct že Žoly je mimořádný kocourek . To je takové zlatíčko že toho nám poslalo samo nebe . Zatím ještě není kastrovaný (až na konci prázdnin ) a musím říct že vůbec neznačkuje , nemňouká a nebere do zaječích . Pořídila jsem si novou fenečku maltézáčka . Máme 4 měsíce a nejvíc se jí ujal Žoly. Jsou to nerozluční kamarádi . Spí spolu , když to neuhlídám , tak jedí z jedné mističky :-D no a dovádějí . Pošlu pár fotek aby jste viděla jak povyrostl. Každý nám ho závidí - je to překrásný kocourek . Zbytek fotek mám ve foťáku , tak Vám pak ještě něco naposílám . Zatím se mějte a pozdravujeme všechny kočičky

Z nechvalně známé ulice Sokolovská u jihlavského Kauflandu jsme přijali zuboženou kočičku, dostala jméno Rosemary. Je ještě plachá, bojí se, není divu. Je v léčení. I v takovém stavu přijímáme kočičky a za několik týdnů vidíte obrovský rozdíl.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Rosemary_-_zachranena_kocicka_ze_Sokolovske_ul._Jihlava

Včera 22.6.2013 zemřela Jituška. Za celou dobu u nás nepřibrala ani deko, dokonce ani gram.  Je nám to moc líto, holčičko....

http://eva1960.rajce.idnes.cz/17.6.2013_Jituska_aneb_kde_se_tady_vzalo_to_morcatko/

Před 2 týdny přijatá kočička z Nové Paky Vendulka. Nechtěli jsme dřív fotit, kočička byla po císařském řezu a neradi stresujeme ještě focením.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Vendulka_z_Nove_Paky

Kotě Kašpárek se u nás doslova ani neohřálo...

http://eva1960.rajce.idnes.cz/23.6.2013_Odjezd_Kasparka_do_noveho_domova

http://eva1960.rajce.idnes.cz/23.6.2013_Holly_a_jeji_nedonosena_kotatka_jen_pro_silnejsi_povahy

Musím moc pochválit rodinu, která si od nás vzala 3 kočičky (Lindu, Felixe a Garfielda) Posílají pravidelně krásné zprávy a fotky.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/23.6.2013_Linda_a_Felix_zdravi_Garfield_se_toulal_venku

Foto Felixe mluví za vše

felix1151.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kotata od Elzy budou mít už 12 týdnů,  dnes nachystáme jejich inzerci, včetně Nicka, kterého jsme přijali od Baumaxu v Malenovicích. Kotata jsou vymazlená, naočkovaná, odčervená a ve stáří 12 týdnů už mohou jít do nových domovů.

Včera jsme dostali domů od našich doktorek kočičku Jarmilku, kterou jsme přijali z Bohuslavic u Zlína.  Jarmilka při přijetí vykazovala  známky napadání na zadní nožky a špatné motoriky a měli jsme obavy, zda nemá nějaký skříplý nerv a proto jela hned na vyšetření.  Rentgen nás  velmi překvapil , chudinka Jarmilka, ač  nádherná modro tříbarevná kočička, naprosto zvláštního zbarvení, milá, hodná a přítulná , byla kočička vyhozená a žijící na ulici a snímek ukázal,  že prodělala zřejmě autonehodu, srazilo jí auto a protože se jí nedostalo ošetření,  má špatně srostlou pánev ,  ale hlavně,velmi postiženou nožičku,  která špatně srostla a kost nějak ,, zhutněla,,  nevím úplně správná termín ,  prostě viditelně je nožka špatně srostlá a zátěž koťátek v břiše Jarmilce ještě přitížila, takže sotva chodí, má bolesti. Dostala mírná analgetika a viditelně se jí ulevilo. Každopádně je to však stav trvalý,  kočička bude mít i nadále problémy s chůzí,  nevíme,jak bude rodit ohledně nálezu na pánvi a je možné,  že bude muset na císařský řez.  Kočička určitě u nás bude natrvalo a nebudeme ji nabízet do nového domova. Nedokážeme to pochopit, krásná mazlivá a hodná kočka, viditelně kdysi něčí mazlíček, nikomu nechybí a bůhvíjak by se dál životem protloukala.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/23.6.2013_Jarmilka_tyden_pred_porodem

Dále k našemu kocourku Evanovi :  kocourek přivezený 14.5 zraněný po nehodě, se zlomenou pánví, je již zahojený, a  přestože již může běhat po celém domě, má již několik dní otevřená dvířka, odmítá se hnout z karanténí klece - prostě nechce vylézt, sedí jako pecka u dvířek, nebo se natáhne jak široký tak dlouhý , ale ven odmítá. Přijde mi, že po tolika letech na ulici, stěží hledající obživu , je prostě šťastný v bezpečí , kde mu podstrojujeme a bojí se do  neznáma, aby zase nebyl někde sám.

evan.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Ještě jsme měli příjem , velmi hodná paní nám dovezla kočičku se třemi dvoudenními koťaty Kočička sice nebyla jejich, ale protože se stěhovali, cítila za ně zodpovědnost a dovezla je k nám. A odpoledne Jsme přijali dvě krásná tříměsíční koťata, tlusťoučká a v naprostém pořádku od starého pána, která k nim dovedla nějaká kočička a oni je nechtěli zavézt na kravín. Z toho máme radost.  Paní při chytání kočiček pokousal asi roční koourek, takže ji pán nechal zrovna v nemocnici a přijel k nám se slovy, že kocourek za nic nemohl :-) to paní.

Odjel do nového domova Kašpárek. Krásný tříměsíční chlapeček. Velmi hodná paní s dcerkou a kamarádkou, přijely až z Jemnice, přivezly dárky, dobroty a hračky našim kočkám a okoukly, jestli by jim někdo nepadl do oka k jejich briťáčkovi a volba padla takřka okamžitě na Kašpárka.

Další zpráva je ale horší. Briťulka Holly , kterou k nám pán dovezl se sestrou z důvodu, že je maminka těžce nemocná a již se o kočička nemůže starat (to je časté).  Co jsme se o kočičkách dozvěděli, tak  sjezdily a vyhrály hodně výstav a také měly hodně koťátek. Pánovi jsme rovnou řekli,  že kočičky necháme kastrovat.    Po týdnu jsme mu ještě volali, zda není možné, aby Holly čekala koťata. Dušoval se, že v žádném případě, je to absolutně vyloučené, že jsou jenom tak tlusté.

Proto v úterý odjely na kastraci s ostatními .Ten den jsme se dozvěděli, že Holly je vysoce březí a březost je velmi problematická ( a proto se nekastrovala) , Její sestřička Heidy byla březí také, ale krátce a byla vykastovaná. Už nikdy nedám na žádné ujišťování,  že to prostě není možné, že kočičky byly u babičky a prostě žádný kocour tam není. Přesto Holly byla v těchto vedrech celá špatná a dnes se od rána ode mě nehnula a odpoledne začala rodit.  Ač kříženci,tak překrásní, ale bohužel špatná, neživotaschopná, některá deformovaná, některá příliš maličká, absolutně bez sacího reflexu, celá fialová, až k pláči. Hollince sice zůstal jeden chlapeček , ale nemá sací reflex, stále ho přikládáme, ale je to velmi špatné.

Zato přijala jednoho sirotka a ten se má opravdu k světu, rozdílmezi koťátky je jeden jedinný den. Kočička pojede asi za dva týdny vykastrovat , a zůstane bydlet u nás v útulku, aby ji občas její bývalá paní mohla vidět. Heidi, jakmile jí vytáhneme stehy, odjíždí do nového domova ve Ždáru nad Sázavou.

 

21.6.2013

!!! HLEDÁ SE !!!

MALÝ MOUROVANÝ KOCOUR

s bílým "límečkem" kolem krku ztracený kolem 08.06.2013 v oblasti Dolní dědiny.

Prosíme informace na telefonní číslo:

603 938 696

Nálezce odměníme.

honzik.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Do zlínského útulku jsme včera přijali asi 3 letou černou kočičku. Ta žila už nejméně rok na náměstí, v masně která tam je ji holky krmily ale odchytit se nedala. Nyní se to podařilo. Kočičce je velmi zle, má zánět mléčné žlázy, kotata jí evidentně umřely. Byla u bistra dva dny. Dostala antibiotika a léčíme.

Včerejší příjem koťat bez mámy.

kotata-21.6..jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20.6.2013

Dobrá zpráva - kocourek Eddie, u kterého bylo při příjmu podezření na rakovinu plic. Přijímali jsme jej nemocného a velmi zuboženého, nyní je to tlustý kocour s nádhernou srstí, plný energie, který pokouší všechny ostatní kočičky Na základě včerejšího vyšetření se naše předpoklady potvrdily - u kocourka při přijetí musel probíhat těžký zápal plic,  Eddie je i nyní dušnější, ve stresu nebo když se rozruší jakoby,,chrochtá,, ale  nehrozí mu smrt rakovinou plic!!!!!!   Máme velkou radost., je to úžasný,úžasný mazel, velmi by se hodil do klidné domácnosti jako společník, je prostě skvělý kluk.

Také našim marodům u paní doktorky se daří lépe. Jarmilce, ale i koťátku.  Koťátko nalezené na schodech mělo velikou bouli na zádech, která během noci praskla odhalila obrovskou díru, ve které byla doslova vidět páter. Pohled to byl hrozný. Kotátko jelo ihned k naší doktorce, tam mu dali drény, ránu čistí a 3x denně vyplachují. Moc jsme nedoufali, že přežije, ale má se k světu, je vitální s ohromnou chutí k jídlu. Ze dne na den je mu lépe.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/20.6.2013_Zranene_kote

 

 

19.6.2013

Čertíka 2  jsme přebírali od jedné paní z Vyškova společně s Punčoškou.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/19.6.2013_fotky_z_domova_posila_Certik_2_v_novem_domove_Fero

Milunčina koťata už definitivně opustila úkryt a zkoumají celý pokoj - depozitum ve Fryštáku u Zlína

cituji: naše kotěcí parta definitivně opustila porodnici. Začínají si hrát mezi
sebou, sice jsou gramlaví a nožičky je ještě moc neposlouchají, ale jsou
nádherní, jak se snaží. Posílám pár momentek, ale všech 5 vyfotit naráz
fakt není v lidských silách.
 

http://eva1960.rajce.idnes.cz/19.6.2013_Kotata_od_Milusky_uz_opustila_ukryt

Hlášen dnešní příjem posledního kotěte z Malenovic, bud dnes večer nebo zítra. Kotě je odchycené. Dospělé kočky v této lokalitě jsou vykastrované a vrácené zpět, kde je lidé pravidelně krmí.

Dostali jsme povolení vypustit z karanténní klece kocourka Evana. Před měsícem jsme jej přijali v zoufalém stavu se zlomenou pánví. Musel být naprosto v klidu a s omezeným pohybem. Evan je v pořádku, pojede ještě na rentgen.

evan.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vendulka103.jpg 

18.6.2013

Kočičí máma Vendulka z Nové Paky

 

 

 

 

 

 

A nyní další dnešní události. Dnes ráno si paní Svobodová přijela pro kočičku Kačenku, úžasnou kočičku kterou si člověk musí zamilovat a které jsem tady chtěla pro její věk nechat trvaý domov. Ale dostala se do výborných rukou, a tak mám za kočičku velkou radost. Paní si pro ni přijela zdaleka a návštěva byla velmi milá.

Dnes jsme také kastrovali a paní doktorka si dnes odvezla všechny adepty na kastrace, které jsme tu měli. Boužel nám v jejich ,,nemocnici,,zůstala Jarmilka, překrásná březí kočička, která má velmi vážné problémy s nožkama, může jít o neurologický problém. Zůstala pod kontolou našich lékařek

Tak dneska ráno se mi stalo něco, co by nevymysleli ani do televize. V 8.00 hodin mi volala jedna moje dřívější známá, která bydlí ve Zlíně v půldomku na Zálešné, skoro u lesa. Chodila k ní jedna kočička (sama má doma dvě kočky) a tak jí ven na zahrádku dala boudičku a seno. Dneska tam viděla se něco hemžit, kočka nikde, tak mi volala celá vyjevená, že jí tam kočka nechala maličké tak 2 denní kotata a utekla. V hlavě mi proběhl "obvyklý" scénář - odvolat všechny dojednané záležitosti, jet s přepravkou k paní, naložit kotata a 180 km do našeho útulku, kde máme 4 kojící kočky. Takže 5 hodin v autě - minimálně - a jestli to prcci přežijí. No přijela jsem k paní, oddělám poklop od boudičky abych začala vytahovat maličké - a v boudě byl obrovský ježek !!! Paní se tam totiž nepodívala, dávala seno před 2 dny, ted viděla že se tam něco hýbe a bála se tam nahlédnout ...

Nicméně za hodinu mi volali ze zahrádkářství a ovocné školky v Malenovicích za Baumaxem, že k nim přišlo na zahrádku malé kotě. Ve 13.00 hodin jsem kotátko vyzvedávala, už jej odchytili, takže jsme jenom maloška naložili do přepravky. Je to černé kotátko, tak 8 týdnů. Zatím je v koupelně v karanténě, odblešené, odčervené, bude naočkované a pokud týden bude v pořádku, zařadíme jej k Elziným kotatům.

Kromě toho jsem se chtěla pochlubit novými fotkami z útulku na Vysočině.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/18.6.2013_par_fotek_z_utulku_na_Vysocine

kočky dostaly nový regál, hrozně si jej oblíbily. ještě na police nalepíme kousky koberce, aby si mohli lépe brousit drápky. Tyto koberce kočky prostě milují

 

17.6.2013

Kotě přijaté minulý týden ze záplav, Jituška.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/17.6.2013_Jituska_aneb_kde_se_tady_vzalo_to_morcatko

Kočička Jarmilka má od rána velký problém. Když  k nám přijela, sotva nesla svoje obrovské bříško, dneska ale začala ráno hůř chodit, až jí podklouzavaly zadní nožky do křeče. Volali jsme akutně naši paní doktorku, shodli jsme se na preeklampsii. Dodáváme kočičce potřebné živiny , pokud se do rána nezlepší, budeme uvažovat o předčasném císařském řezu.

Po obědě jsme přijali 3 krásná koťata, jsou již naočkovaná, odblešená a odčervená. Odpoledne přijely naše kamarádky z Brna přivezly nám čtyři nádherná koťátka a spoustu dobrot pro kočičky za které moc děkujeme

Nechci to zakřiknout, ale situace v útulku na Vysočině i ve Zlíně je klidná. Zítra jedu na kontrolu s Faustem. Elza už se o koťata moc nezajímá, nejraději by chodila po celém útulku, takže objednáme kastraci. Její koťata už budou mít 11 týdnů, pomalu je začneme inzerovat, aby po 12 týdnu mohly do nového domova. Goldie bojovala s kalicivirozou, ale zvládla to, byla od pátku v karanténě na veterině, aby náhodou se ostatní nenakazila. Včera jsme ji po 3 dnech přivezli tak to bylo vítání

Včera odjeli do nového domova v Kolíně-Štítarech kočička Celestýna s kocourkem Pegasem-budou v domečku se zahradouv klidném místě.  Další dvě koťátka jsou lidmi vybraná a zamluvená, odjedou ve 12 týdnech na začátku července.

A ještě včera našla společný domov Leontýnka z Brodu s Žofinkou,  dvě naše největší koťata, odjely do Markvartic na Vysočině.
 

15.6.2013

Ještě nějaké zprávy ze včerejška

Umístili jsme s těžkým srdcem kocourka Fanouše, kocourka ke kterému máme obrovskou citovou vazbu a jen tak někomu bychom jej  nedali. Původně jsme  chtěli Fanouše nechat v našem útulku, je opravdu úžasný závislák na člověku, ale protože vidíme, že kocourek tu není  šťastný, rozhodli jsme se jinak. Fanouš není  agresivní, ani rváč, stranil se většiny kočiček a byl by nejšťastnější jako jedináček. Přemýšleli jsme komu ho nabídnout, zájemců bylo spoustu, ale volba padla na pana Zikmunda, kde víme, že kocourek bude v nejlepších rukou.

V noci z 12. na 13.6.2013 jsme měli příjem 5 novorozených miminek, asi 1 až 2 denních, už skoro studených. Museli jsme trochu promíchat koťátka, a tyto mrňousky dostala Lili, která je ihned začala zahřívat a krmit, do toho jí asistuje zrzavá kočička Kája.

lili-a-kotata-ze-svitav1.jpg

 

 

 

 

 

 

Kája je naprosto zvláštní kočička, nikdy jsme nic takového nezažili. Přijela k nám ze Slovenska, měla nalité cecíky a čekali jsme, že porodí. Mezitím zalezla do postele, tloustla a tloustla a začala bláznit po všech kotatech, zřejmě falešná březost. Teče jí spoustu mléka. Až nám jí bylo líto, dali jsme jí bedýnku a přidali dvě maličké kotátka, tak aby toho na Lili nebylo moc. Což jí ale nestačí, nakrmí tyto dva kluky a bleskem vleze k Lili nacpe se klidně i na ní a chce prostě krmit všechny. A když si dá od koťat pauzu, doslova se  vrhá do náruče  kohokoliv kdo jde kolem, je to prostě naprosto vyjímečná kočka.

kaja-a-jeji-dve-kotatka.jpg

 

 

 

Z nového domova jsme dostali pozdrav a fotky Pepína z Konce toulání, který v březnu odjel do Prahy.

Chtěli bychom poděkovat zároven všem, co nás podporujete, díky vám můžeme fungovat, můžeme rozšířit naši karanténu o další pokoj, vylepšit kočkám jejich prostor. At už pomáháte balíčky s krmením, stelivem nebo finančně, je to pro nás obrovská pomoc. Máme druhý pokoj, který slouží jako porodnice, mohli jsme položit umyvatelné lino, které nahradilo staré koberce a dá se mnohem snadněji nejen udržovat, ale především dezinfikovat. je také čistě vymalovaný, vysvícený germicidní lampou a připravený pro příjem dalších marodů.

 V léčení máme koťátko z povodní, které má moc nemocné očka, dostává antobiotika, kapky i mastičku a snad je vyléčíme.  Na místní kravín někdo vyhodil koťátko, je celé zacuchané ,ale překrásné a mazlivé a přijali jsme jej k nám.

Včera příjem 3 kočiček ze zahrádek, sousedících s areálem Zlín-Rybníky a 2 kočiček z Kroměříže. Oba příjmy už byly hlášeny delší dobu, jenom si zachránci zařídili odvoz k nám do útulku.

Kočička přijatá 10.6.2013 i se svojí sestrou z Bohuslavic u Zlína dostala jméno Jarmilka. Bude rodit pravděpodobně za několik dní. Je to ohromný mazel, moc vděčná, doslova by vás láskou snědla.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/14.6.2013_kocicka_z_Bohuslavic_u_Zlina%2C_prijata_10.6.2013/

 

13.6.2013

Leonka, kotě nalezené v Havlíčkově Brodě, které nálezci přinesli na naši radu na městskou policii, kde počkalo do našeho příjezdu a kdy jsme ji převzali do našeho útulku.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/13.6.2013_Leonka_z_Brodu,_opustene_kote

VELKÉ DĚKUJI PATŘÍ ROVNĚŽ VÁM, KTEŘÍ JSTE NÁS FINANČNĚ PODPOŘILI

Ing. Václav Chvála, Jiří Provazník, Michal Krajčírovič, Lubomír Toman, Josef Hatka,  Darja Čablová, RNDr. Stanislav Hotmar, Markéta Vyskočilová, Markéta Kučíková, Lucie Trokanová, Ing. Jaroslav Svoboda, Ladislava Výšková, Ivana Vaničková, Martina Voříšková, Tomáš Škacha, Tomáš Langr, Milena Germaničová, Kamila Lacinová,             Ing. Mojmír Churavý, Helena Solaříková, Petra Jindřichová, manželé Volní ze Sazovic,   Šárka Štědronská, Petra Arcimovičová, Ing. Jan Novák, Monika Beránková, Zdenka Miklíčková, Karel Klapač, Iveta Cerhová, Petr Čurda, Ing. Helena Nikerlová, Martin Žejšek,  Lucie Villertová, Tereza Kučková, Pavla Košťálová, Robert Daněk, Stanislava Papoušková, Miroslava Balcarová, Ing. Milan Pavlík, Eva Mahelová, MgA. Jan Karpíšek, Radomír Muška, Miroslav Široký, Šárka Štědronská, Miriam Pešková, Radka Staudte, Vladimíra Zemanová, Elen Maňasová, Anna Červenková, Miroslava Balcarová, Jitka Bártlová, Alena Kučerová, Tatiana Karpová, Ivana Šanclová, Jaroslav Smejkal Karolína Khůnová, Kateřina Nováková, pracovníci firmy IMAPHOTO, Petra Jindřichová, Jitka Vildová, Svatava Vantuchová, Radomír Muška, Stanislav Štancl, Michael Petrus, Richard Augustin, MUDr. Věra Dolejšová, Zdena Mullerová, Naděžda Konupčíková, Věra Hromádková, Mgr. Irena Borková, Věra Rmoutilová, Lucie Voglová, Veronika Charvátová, Jana Chmelařová,                         PhD. Zuzana Vaněčková, Petra Součková, Jana Kubínová, Mgr. Radana Štěpánková,         Jiří Cigánek, Dagmar Micesiusová, Ivana Tvrdá, Lenka Cabrnochová, Lucie Mitáčková

Všem nesmírné děkuji, za podporu, pomoc, za to že díky vám můžeme fungovat a můžeme pomáhat. Nyní pomáháme i povodní postiženým kočičkám, stále přijímáme kočky s narozenými koťaty, stále kastrujeme, stále bojujeme. Díky. Jste skvělí.

 

Dnešní velké poděkování za balík dárků, který jsme dostali až z Neratovic. Hlavně koťata byla jako u vytržení.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/13.6.2013_Dnesni_darky_poslane_az_z_Neratovic

Bibi zdraví

http://eva1960.rajce.idnes.cz/13.6.2013_Kocicka_Bibinka_posila_pozdrav

 Rezavé kotátka umístěné společně (šly do rodiny, kde je Bibinka)

http://eva1960.rajce.idnes.cz/13.6.2013_Lumpici_-_kote_od_Svetlusky_a_Slunicko

Určitě si každý kdo sleduje pravidelně naše stránky pamatuje na zbídačeného kocourka Béďu, kterého jsme přijímali ze Znojma - Hatě. Kocourek byl dlouho v léčbě, na infuzích. Dnes se podívejte ...

http://eva1960.rajce.idnes.cz/13.6.2013_Vzpominate_si_na_Bedu

Béďa při příjmu :

beda005.jpg

 

 

 

 

 

 

 

beda-2241.jpg

 

 

 

 

 

A doufám, že si to na našich stránkách přečtou i pomlouvačné ženské, jako jsou Alena613 a ostatní, co nemají nic jiného na práci, než psát své "inteligentní" postřehy do diskusí typu žena-in atd.  At si raději diskutují o barvě laků na nehty než o kočkách, udělají lépe.... (omlouvám se za tuto vsuvku, je určena několika individuím, o kterých vím, že sledují naše stránky a za našimi zády pomlouvají).

Pozdravy posílají Felix a Garf

http://eva1960.rajce.idnes.cz/13.6.2013_Pozdravy_kocourku_Felixe_a_Garfa_z_pobytu_na_zahrade

a ještě fotečka obou dvou:

felix-a-garf-998.jpg

 

 

 

 

 

 

 

12.6.2013

Kocourek, nalezený v pondělí v Uherském Hradišti - Mařatice, kterého jsme přijali dnes ráno do našeho útulku ve Zlíně, je zpět ve svém domově. Na vylepené letáky, které roznesla nálezkyně kocourka, zareagovali majitelé kocourka a hned ted večer si pro něj přijeli.

Kocourek byl kastrovaný a když jej přivezli domů, ještě vyspával. Páníčci si neuvědomili, že by se mohl probudit a tak nedávali tak velký pozor. Kocourek se nějak dostal ven, ale protože byl ještě omámený, tak tam odpadl. Takto ho našla naše kamarádka. Shledání bylo dojemné, páníčci si jej odnášeli jako vzácný poklad.  Druhý kocourek, jeho kamarád, po něm velmi tesknil a mnoukal. Takže tohle dobře dopadlo a kéž by každá ztracená kočička našla takto cestu domů.

 

Kocourek Tapsík, umístěný vloni do Ostravy, už má kastraci za sebou a prý ji zvládl velmi dobře. Fotka je ještě z veteriny, ale večer už doma běhal a řádil.

dsc_1053_result.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

11.6.2013

Do útulku na Vysočině dnes přišel dopis a dary z KNIHOVNY Moravské Třebové. Dostali jsme krásný dopis, balík dobrot pro kočičky a dárkový poukaz. Všem kdo přispěli v Knihovně v Moravské Třebové na sbírku moc děkujeme.

Také máme nový příjem ze zatopených Lahovic,  jde o několik odrostlejších koťat 3 až 6 měsíčních a  kočičku, kterou budeme vracet , až se  u ní doma vše uklidní. Také jsme přivezli kotě, nalezené v Havlíčkově Brodě. S tímto městem máme uzavřenou smlouvu, pokud někdo nalezne v Havlíčkově Brodě zatoulané kočky, volně pobíhající,nebo jako dnes uplakané kotě, zavolejte prosím na městskou policii, (nebo na magistrát-životní odbor,nebo k nám) oni přijedou,kočičku odvezou a dají nám vědět. My ji převezmeme.

moravska-trebova1.jpg

 

 

 

 

 

 

moravska-trebova2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktuálně Fanouš

kocourek-fanous---ted-prosim-nerusit.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Včera celý den příjmy koček, resp. koťat. Hned dopoledne 3 kotátka z Kyjova, které k nám přivezla paní, která nás už dlouho podporuje a pomáhá nám a ještě ve 14.00 hodin dovezla kočičku a s ní 8 kotátek. Krásné chlupaté zdravé kuličky, pouze jedno nejmenší a nejslabší mělo zahnisané oči a výtok u nosu. Toto kotátko je na antibiotikách a v karanténně, ostatní jsou zdravé. Budeme sledovat a pokud budou v pořádku, očkujeme.

Večer jsem měla hlášenou jednu březí kočičku z Bohuslavic u Zlína, měli bychom ji přijímat dnes odpoledne.

a aby toho nebylo málo, z Kroměříže 4 kočky a 1 kocourka.

a to jsem si říkala, že budu mít čas důkladně uklidit voliéru. Vzhledem k tomu, že neustále prší a počasí je opravdu hrozné, tak vezmeme pláštěnky a půjdeme uklízet. Tedy voliéra je zastřešená a ze dvou stran přistavená k domu, ale vynášet a čistit bedny musíme na zahradě.

Kočička Světluška je na antibiotikách, ale stav je mnohem lepší.

9.6.2013 

Smutné - našla jsem ještě fotky Jimmyho 2, kocourka, který k nám přišel s pokročilou otravou nějakým jedem - pravděpodobně z otrávené myši a kterému jsme již nedokázali pomoci, ani infuzemi, ani léky. Je nám to moc líto.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/8.6.2013_Vzpominka_na_kocourka_Jimmyho_2

8.6.2013

O Faustovi. Když jsem kotátko, velmi nemocné a vysílené, vezla na vetkliniku do Mařatic, vážil 375 gramů. Když mi ho v úterý 4.6. předával, měl 550 gramů. Při dnešním vážení to už bylo 1,05 kila !!! Jeho pohyby jsou pořád špatně koordinované, ale Faust je velký bojovník. Modlím se, aby to i Nelsonek zvládl. Prosím myslete na nás.

Chci vám všem velmi poděkovat za podporu a pomoc. Nikdy bychom si nemohli dovolit takový lék jako jsou interferony zaplatit, nebýt vás a některé kočičky by byly odsouzeny k smrti. Ještě zvažujeme používat lidský interferon, tzv. Roferon. Vychází cenově mnohem výhoději než Virbagen. Moc a moc díky.

Kiki, která už se včera večer začínala lepšit a jevila zájem o okolí jsem ráno našla mrtvou. Úděs, hrůza, ležela v košíku a k ní, už studené, byl přitisknutý Nelson. Ihned s Nelsonem na vetkliniku, kde léčili Fausta - testy potvrdily panleukopenii, výrazný pokles bílých krvinek, velký zánět a viroza. Samozřejmě Nelson zůstal na klinice,  protože paní doktorka viděla, že jsme pro Fausta kupovali Virbagen, tak mi volala ,že Nelson jej nyní potřebuje mnohem víc. Tak jsme znovu otáčeli Mařatice (UH). Držte všichni Nelsonovi pěsti a myslete na nás.

I když jsem to ještě neměla v plánu, začínáme očkovat Elzina koťata.

Do útulku na Vysočině nám pán přivezl britskou kočičku,překrásnou a dobře živenou s tím,že ji v bytě nechala bývalá podnájemnice a on byt přestavuje a musí se jí zbavit.  Kočička byla velmi vystresovaná, nejedla a nepila a viditelně se trápila. Protože k ní naštěstí přidal očkovací průkaz, kde byla adresa i telefon, tak paní Tána zavolala.  Slečna byla velmi překvapená, pán jí kočičku vystěhoval zatímco byla v práci a vůbec jí neřekl kam ji odvezl. Hned začala shánět dopravu a dnes si pro ni přijela. Bylo to krásné vidět , jak z neštastné absolutně agresivní zlé britky je obrovský šťastný mazel. Nechápu, jak si lidé mohou vyřizovat účty přes zvířata ať už je to kočička či pejsek.

 

7.6.2013

Do nového domova odjela dvě  rezatá Sluníčka. Kluci odjeli do nového v Jihlavě, k paní která si od nás v lednu odvezla kočičku Bibi. Paní si přijela pro jednoho rezatého klučíka, ale neodolala a odvezla si kluky oba, bylo těžké si vybrat. Nový domov našla také Stázička odjela do  obce Přílepy u Holešova  a kocourek Charles, který odjel do Žďáru nad Sázavou.

Dnes máme větší příjem kočiček a koťátek, po obědě nám dvě moc hodné paní dovezly nalezenou zbídačenou kočičku. Její majitelé se odstěhovali a kočičku nechali svému osudu napospas. Kočička lehala vyhladověle uprostřed silnice, kde ji musely auta objíždět ,ale nenašel se žádný soused, který by ji nakrmil. Naštěstí o nás paní která ji našla dověděla a kočičku k nám dovezla. Kočička je neuvěřitelně zbídačená, kost a kůže , velmi nachlazená , má rýmu a teče jí očko. Co je ale nejhorší - kočička čeká koťata. Vůbec nevíme, zda by je zvládla porodit, zítra ji musí prohlídnout paní doktorka, kočička si u nás pobude dlouho, než se dá do pořádku a dávám ji do virtuální adopce.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/7.6.2013_Zubozena_kocicka_Felicity

 

Také jsme dnes přijali dvě  britské kočičky po těžce nemocné paní, po kastraci budeme kočičky dávat k adopci.

A nyní večer nám přivezli lidé kočičku s pěti koťaty ze zátopených Lahovic , zahradní boudu kde s koťaty žila zničila velká voda dvě koťátka se utopila a maminku se zbytkem koťat jsme přijali k nám a dávám koťátka  do budoucí adopce. Maminku si majitelé vezmou zpět , až se jejich situace zlepší.

Včera jsme přijímali do útulku ve Zlíně černého kocourka s bílými ponožkami z Uherského Hradiště  a kočičku se 2 kotaty, rovněž z Uherského Hradiště. Kotatům je tak 8 týdnů.

Na veterině ve Zlíně byli dnes Kiki a Nelson, mají zvýšenou teplotu, dnes nejedli. Dostali infuzi a antibiotika. Snad to nebude nic vážného.

6.6.2013

Dnes po několikadenní dřině je práce v útulku na vysočině hotová a už se jenom uklízí.

Dnes nám velmi hodná paní dovezla koťátko nalezené kousek od Třebíče.Koťátko jako by z oka vypadlo tomu, které se nalezlo v  Třebíči v neděli. Koťata jsou absolutně stejná a ihned se spolu zkamarádila jako kdyby se znala odjakživa.

Dnes se nám bohužel vrátila z nového domova kočička FEŠANDA, překrásná kočička stříbrné barvy se zelenýma očima, nádherná a velmi hodná. Paní která ji dovezla nedovedla moc logicky vysvětlit vrácení. Objevila se tu opravdu bez toho abychom se domlouvaly s tím, že se kočička  u nich začala schovávat pod postel kde celý den spala a chodila za nima se mazlit až večer. Toť důvod k vrácení.  No každopádně ihned po jejím vyndání byla Fešanda absolutně klidná, e velmi hodná a mazlivá, nezalézá takže si myslím, že v kočičce to nebude. Budeme jí znovu nabízet do nějaké kočkomilné rodiny.

A v noci jsme měli příjem ze zaplavené oblasti, kde našli topící se koťata.

Kromě toho jsme dostali  sms s radou,  že nyní,  když jsou záplavy nemáme prosit o pomoc pro kočičky, že se lidé naštvou a nepomůže už nikdo. Máme jiný názor, soucítím se všemi postiženými vodou, ale přesto musíme prosit dál všechny, kdo mají možnost přispět sebemenší formou pro kočičky. Jeden člověk sám,nemůže zvládnout živit a hlavně léčit , kastrovat a pomáhat tolika kočičkám v útulku.  Tato záchranná místa prostě nemůžou přestat fungovat. Kočičky , které se ocitají v obrovské bezmoci hladové a nemocné na ulicích přičiněním člověka nemůžeme nechat umírat nemocné a hladové .Věřím,že hodní lidé to pochopí.  Emailem nejenom prosíme o pomoc, ale také pomoc s kočičkama nabízíme a desítky lidí toho již využili.

5.6.2013

Včera 4.6.2013 jsme ještě přijímali kočičku Světlušku a její koťátka. Všichni jsou zdraví, pochází ze zahrádek, kde je majitelé nechtěli a pravděpodobně by neskončili nijak dobře.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/5.6.2013_Prijem_kocicky_Svetlusky_a_jejich_kotatek

Letošní odchycené koťátka z Malenovic

na 1. fotce jsou Puntík, Borůvka a Okáček, na druhých 2 fotkách je Pankrác, Servác a Bonifác

http://eva1960.rajce.idnes.cz/5.6.2013_Letosni_odchycene_kotatka_z_Malenovic

Dnes byla zarezervována kočička Stázička, její nový domov bude v Přílepích u Holešova v domku, kde bude mít přístup ven.

Ráda bych poděkovala všem, kteří nás podporujete, kteří navštěvujete naše stránky, kteří posíláte finanční příspěvek na naše kočičky. Bez vás bychom nebyli schopni rozšířit náš útulek o další 3 místnosti, vymalovat místnosti pro kočičky a postupně vylepšovat podmínky, ve kterých u nás žijí než odejdou do nových domovů. Samozřejmě zároven musíme platit veterinární péči, krmivo pro skoro 120 koček a koťat, stelivo a prostě všechno ostatní. Moc vám děkuji, jste úžasní a jsme prostě strašně rádi, že nám pomáháte.

Vladimír Hrivňák, Ivo Stránský, Amadea Holotíková, Tomáš Eigl, Monika Horáková,         Mgr. Zuzana Široká,  Eva Šafránková, Pavel Prostřední, Lenka Uchytilová, Jana Komárková, Eva Papežová, Svatava Vantuchová, Yvona Smržová, Martina Rakovská, Martin Kafka, Regina Birtusová, Petra Janoušková, Radka Staudte, Helena Součková, Jana Kameníková, Soňa Trochtová, Lucie Sýkorová, Volfgang Kaiser, Taťána Procházková, Lukáš Matějů, Marta Šťastná, Václav Zeman, Kateřina Tlapáková, Ladislava Kalašová, Ludmila Markesová, Bogdan Gawlas, Eva Mikulíková, Mgr. Dušan Hejbal, Vítězslav Fanta,  Kateřina Tomečková, Lenka Jelínková, Petr Vysoudil, Ing. Miroslav Pechál,  Jolana Marholtová, Petra Demuthová, Jan Král, Kateřina Kulhavá, Vendula Havelková, Jitka Havránková, Eva Beranová, Věra Urbanová, Michaela Kocová, Ivana Miklasová, Vladimír Loučka, Mikuláš Vratko, firma Austria Gold, Daniel Furmánek, Martina Weberová, Kateřina Jarošová, Petr Kolář, Renata Šímová, Danuše Brynychová, Ing. Jiří Tomšů, Jiří Hájek, Klára Keharová, Zuzana Koníčková, Jan Hitzger, Jana Kovářová, Jindřich Pohl,  Radoslava Loucká, Milena Petrová,  MUDr. Jana Bačovská, Michaela Doskočilová, Zdeněk Musil, Romana Dvořáková,  Petr Kupský, Veronika Peterová,  Pavel Zadina, Jana Chromá, Vanda Petrovičová, Martin Zborovský,  Družstvo Tramp Praha, Ing. Jiří Šperl,  Marta Kozdas, Martina Opicová

VŠEM VÁM SRDEČNÝ DÍK OD VŠECH NAŠICH KOČIČEK. DÍKY VÁM SE MOHOU UZDRAVIT, DOCHOVAT NEBO ODRODIT KOTÁTKA, NAJÍT NOVÝ DOMOV. Věřte, že není lepší pohled než vidět kočku, která postupně začíná nabírat důvěru k člověku, který jí předtím tolik ublížil.

2.6.2013

Tento víkend byl ve znamení malování celého depozita na Vysočině. O tom, jak byla práce náročná a co to dá, oškrábat, vymalovat skoro 800 metrů čtverečních, natírat topení, zárubně, dřevěné trámy - to svědčí tyto fotky...

http://www.navysocine.cz/fotoalbum/ostatni-fotky/malovani-depozita-brigada---cast-prvni-sobota/

Za měsíc květen našlo nový domov 40 kočiček - 18 kočiček a 22 kocourků a 1 pejsem po velmi nemocné paní.

Přijali jsme 21kočiček a 16 kocourů. 6  březích koček a 4 kočky s koťatama, tyto kočičky jsme vykastrovali a vrátili majitelům. Rozeslali jsme 20 650 emailů s osvětou,  že fungujeme,  s možností  přivézt k nám nalezené kočičky a s prosbou o pomoc, pokud někdo pomoci kočičkám chce a může.  Rozneslo se 2500 letáčků , také jsme se zapojili do akce  Strom splněných přání a to velmi úspěšně, všechny naše kočičky byly obdarované . Za měsíc květen nám přispělo na pomoc kočičkám 226 lidí reagujících na naše prosby o pomoc  z toho 8 lidí nám přivezlo spoustu materiální pomoci , deky  ,lůžkoviny, misky granule, konzervy a další a další pomoc. Všem našim příznivcům hrozně moc moc děkujeme!!!!!!!

Dnes odjelo do nového domova již druhé Sluníčko, není pro nás lehké posílat je do nového domova, po tom, co jsme je vypiplali na lahvičce. Naštěstí jel kocourek jenom do Polné k milé paní , kterou známeo osobně a bude se mít fajn. 

Také máme nová koťátka na Vysočině, jedny sirotky k nám přivezli z Ostravy. Matku koťat přejelo auto a takto nám je lidé poslali v kyblíčku poté, co byli dva dny hlady. A nyní večer přijelo 6 maličkých miminek až z HK , kde hledali kojící maminku pro koťátka, co  zřejmě někdo vyhodil.  Naštěstí máme 7 kojících kočiček a koťátka byla za chvilku nakrmená a spokojená.

No a ještě jsme dnes v rámci pomoci OS Fousek přijímali kočku s malými kotaty a 8 poloplachých koček.

 

Fotky Anie, Fausta a Zipa. Držte všichni Faustovi palce.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/2.6.2013_Anie,_Faust_a_Zipo

Dvě koťátka z krabice (30.5.2013)

http://eva1960.rajce.idnes.cz/2.6.2013_Nelson_a_Kiki

A už konečně si dovolujeme představit koťátka od Elzy

http://eva1960.rajce.idnes.cz/2.6.2013_Elza_a_kotata_kristian,_Casper,_Parker_a_Goldie