Jdi na obsah Jdi na menu
 


Začínáme postupně zpracovávat naše nové webové stránky - kdo má zájem koukněte

www.zlin-dobreruce.cz

 

v současnosti jsme nejvíce na facebooku, kde nás sleduje téměř 3 tisíce přátel ale pro vás, kteří facebook neovládáte, tak začnu ještě psát novinky i na tyto stánky, a budeme se snažit plynule přejít už na ty nové. Omlouváme se za tyto problémy, způsobené jednak nedostatkem prostoru na starých stránkách, tím že odešla kolegyně, která na tyto stránky přispívala a vůbec - mysleli jsme si, že nové stránky budou rychleji v provozu.

Buďte s námi, dívejte se, komentujte, držte palce. !

 

 

Kočky zachráněné z pekla.
Zápach a neskutečná špína, hniloba a plíseň, mezi tím pobíhá velké množství vyhublých, zablešených a dezorientovaných koček. Peklo na zemi - to jsou ta pravá slova pro místo, kde musely žít. Nebudeme to nijak dál komentovat, podívejte se prosím na fotky.
Náš útulek přijal 14 kočiček a musíme se s tím poprat. Bude to náročné, ale těm kočkám se změní život. Odblešení, testování, očkování a potom jak budou schopné zdravotně kastrace. A samozřejmě ta ne...jlepší výživa, granule, maso.....

Věřím, že nás v tom nenecháte.
číslo účtu pro pomoc kočkám z těchto hrůzných podmínek

2300631495/2010

 
 
V úterý 17.4. pozdě večer našla paní neznámou kočičku, jak se snaží schovat za jejich domem. Snažila schovat je vhodné přirovnání - táhla totiž zadní nožky za sebou. Na druhý den hned ráno ji paní vzala k veterinářce. Tehdy se ještě domnívala, že kočičku srazilo auto a z posledních sil se doplazila k nim. Po vyšetření zjistili, že kočička je vysoce březí a koťátka jsou živá. Do porodu podle sona zbývalo tak 10 dní. Při další prohlídce našli miniaturní ranku v oblasti páteře. Podle rentgenu zjistili, že uvnitř v páteřním kanále vězí diabolka nebo brok. Mezitím kočička samovolně potratila. Plakali všichni i kočička, která už byla připravená na odchov koťat.

Podle veterináře by byla operace možná, ale cena přibl...ižně 25 - 30 tisíc korun. Protože je paní samoživitelka, starající se navíc o domácnost a dceru na vysoké škole, byla smířená s těžkým rozhodnutím nechat kočičku uspat. Na operaci prostě neměla.

Pak jsme se o celé záležitosti dozvěděli my. Za 2 hodiny byla kočička převezená k naší paní doktorce MVDr. Umýsová, veterina Podhoří. Kočička samovolně vylučuje, musí se vyprazdňovat (což paní Marie také dělala). Ve čtvrtek je dohodnutý termín u MVDr. Tomka na Jaggy, na kterém záleží zvážení operace a její provedení. Jedině tak má kočička možnost žít a zapomenout na útrapy a bolest.

Částka za operaci je bohužel tak vysoká, že na ni nestačíme ani my. Staráme se totiž o velkou spoustu dalších kočiček. Proto se obracíme na Vás, doufáme, že se mezi Vámi najde dost dobrých duší, které nám pomůžou a kočičku společně zachráníme.

Pojmenovali jsme ji Andělka, protože jednak je andělsky hodná a jednak u ní musí stát všichni kočičí andělé, aby bylo už jenom dobře.
 
 
Andělka pravidelně cvičí a dáváme si za cíl, aby za 6 týdnů byla schopná chodit, tzn. reflexně používat zadní nožičky.
 

 

Vážení a milí přátelé, příznivci, všichni kdo nás podporujete nebo jenom občas nahlédnete co se u nás děje. Stránky, na kterých jsme dosud fungovali spadají pod e-stránky a už máme naplněnou kapacitu tak, že dávat nové příspěvky je velmi velmi zdlouhavé a fotky nejdou vkládat vůbec (jedině přes odkazy).

Ale v krátké době budeme mít zprovozněné své nové stránky. Doménu a web hosting už máme zajištěný, jenom vybíráme šablonu, upravíme a jedeme dál. Stránky budou zajímavější, bude mít možnost přispívat i více lidí z našeho okolí a prostě bude to mnohem lepší. Prozatím jsme na facebookových stránkách

https://www.facebook.com/Kočičí-depozitum-Zlín-305940702945839/

kde vkládáme fotky našich koček, aktuality - např. už přijímáme březí kočky a prostě aktuality jsou na výše uvedených stránkách.

Útulek se nám opět začíná zaplňovat novými příjmy a tak prosíme stále o podporu a pomoc. Zatím jsme horko těžko doplatili veterinární péče za loňský rok a leden a čeká nás únor a březen. Prosím každá koruna nám moc pomůže. Děkujeme.

 

Číslo našeho transparentního účtu:

2300631495/2010

 

 

 

 

Milí přátelé, dnes jsme se my člověčí obyvatelé útulku a naše zvířátka naposledy rozloučila s milovanou kočičkou Danuškou.
Danušku jsme přijali před 3 lety jako maličké koťátko s jejími 3 sourozenci k naší úžasné kočičí tetě Jitce (doufám, že mi toto oslovení promine, paní Jitka je krásná dáma, ale miluje kočky a udělala by pro ně cokoliv, takže pro ně je to prostě TETA). U všech koťat se projevila velmi ošklivá nemoc kočíčí mor a dvě z nich svůj kritický stav nezvládly a ...velmi brzy umřely. Zůstala jenom Danuška a Baruška. Danuška byla trvale zlou nemocí postižená, ale se svým handicapem se statečně prala. Dlouhou dobu byla bez vážnějších zdravotních problémů, i když byla vždycky takový střízlíček, nikdy nepřibrala ani deko navíc, vytáhlá nitka – ale plná elánu a života. Naštěstí také šťastně a s chutí papala.
Jako s každým milovaným zvířátkem, které nám přiroste k srdci, stejně tak i s Danuškou se nám promítá celý její kočičí příběh. Chvíle šťastné se prolínají s chvílemi méně šťastnými, kastraci a testy na kočičí nemoci, které naštěstí byly negativní (i když jsme vzhledem k Danuščině stavu byli přesvědčení o pozitivitě, proto jsme je nechali ještě 2x opakovat vždy se stejným negativním výsledkem) . Prožívali jsme s Danuškou každou situaci.. Vzpomínáme, jak šťastně běhávala k mističkám pro papání, jak jsme ji přikrývali dekami v pelíšku, jaký byla Danuška všudybílek a často i neplecha. Jsou to krásné vzpomínky, zároveň však velmi smutné.
V posledních týdnech svého života byla Danuška dehydrovaná a nečistila se. Krevní zkouška zjistila zvýšené hodnoty kreatininu a močoviny, které ukazovaly na chronické onemocnění ledvin. Nasazením diety a léků se za měsíc hodnoty snížily, ale už to nebyla ta Danuška, kterou jsme znali. Zhubla, očička jí nesvítily jako dřív, víc spala nebo jenom tak ležela a sledovala okolí.
Opět jsme nasadili infuzní terapii, přesto byla kočička i nadále dehydrovaná a ztrácela víc a víc na váze. Danušku udržovalo při životě už jenom jídlo, ale i to mizelo z mističky jen nepatrně. Rovněž teplota se mírně snížila, než je obvyklé u zdravých kočiček.
Ve středu večer se Danušce teplota ale mírně zvedla a začala mít trošku zájem o okolí. My se těšili, že si kočičku budeme moci odvézt. Ve čtvrtek dopoledne nastal zlom. Danuška usnula a už se neprobudila a našla svůj zasloužený klid. Danuška překročila Duhový most a setkala se se svými kamarády, kteří odešli před ní.
Maličká zlatá Danuško, i když už tady nejsi, stále vidím, jak utíkáš, jak se ti tělíčko třepe radostí a stejně jako naší milované Niušce, která nás opustila před 2 lety, ti nožičky předbíhají tělíčko. Byla jsi naše malá žížalka, třeštiprdlo s drápečky ostrými jako žiletka, ale byla jsi tak neskutečně hodná a milá.
Danuško budeš tady stále s námi.

 

 

Akce Bernie a Myšák

Minulý týden jsme přijímali ugentně 2 koťata nalezená polomrtvá u opuštěného domu. Kdoví jak dlouho tam ležela a pomalu umírala. Ihned jsme je převzali a převezli na verinární ošetření. Jsou na infuzích a bojují.

Pokud byste přispěli na jejich záchranu prosíme do variabilního symbolu Myšák a Bernie. Kocourci  bojují a snad vyhrají.

https://www.zonerama.com/Dobrerucezs/Album/4060942

Stav kocourků se stabilizoval, začínají pomalu jíst. Teplota se ustálila na pěkných 38,6 a my věříme, že to dají. Všem děkujeme za podporu a pomoc, ještě nás čeká dlouhá cesta, než si budeme moci vydechnout, že to zvládli určitě. Všechno se může zvrtnout, život koťat je velmi křehký. 

Myšák a Bernie všem moc děkují za podporu. Myšák už je na tom mnohem lépe a fotky Bernieho přikládáme. Ten je stále jako na houpačce.

https://www.zonerama.com/Dobrerucezs/Album/4066195

 

 

 

 

 

 

logo.png   

 

 

Kočky kolem nás chodí tiše, potichoučku našlapují v přítmí. Vidí je jenom ten, kdo má srdce otevřené …..

Pamatujte, člověk je do smrti zodpovědný za to, co si k sobě připoutal.

heart

 

Vše začalo jednoho říjnového večera v roce 2007. Tehdy se na prahu našeho domu objevilo malé dvouměsíční kotě, hladové, zablešené, třesoucí se zimou….. Za ta léta jsem se starala o kočky sama s velkým přispěním svých kočkomilných přátel.

Vývoj směřoval k tomu, že v roce 2012  vzniklo naše občanské sdružení Dobré ruce. V současné době máme k dispozici hlavní útulek ve Zlíně, a  menší depozita v Uhřicích u Morkovic a v Zádveřicích, které hlavně využíváme pro březí kočičky, kočičky po porodu a jako odchovnu maličkých koťat. Rovněž spolupracujeme s několika dobrovolníky, kteří jsou ochotni u sebe dočasně nechat kočičky anebo koťátka, která to akutně potřebují a umístění v hlavním útulku pro ně není momentálně vhodné pro jejich věk, zdravotní stav anebo povahu.

Mezi naše priority patří také realizace kastračních programů a pomoc s kastracemi kočiček v lokalitách, kde se přemnožily. Často se na nás také obracejí lidé, ke kterým se při toulaly březí kočičky anebo kočičky s koťaty a neví, jak tuto situaci řešit. Těmto lidem pomáháme tuto situaci stabilizovat a aktivně řešit, aby v tom nezůstali sami.

Dále spolupracujeme s několika krmiči plašanek, což v praxi znamená, že do těchto lokalit jezdíme, podílíme se na kastracích, monitorujeme zdravotní stav kočiček, snažíme se tyto krmiče zásobovat v rámci našich možností krmením, odčervovacími tabletami a pastami a v zimě v těchto lokalitách instalujeme zateplené boudičky.

Kočky, které se k nám dostávají, jsou většinou bezprizorní, zatoulané, vyhozené nebo zraněné, nebo od lidí, kteří se dostali do jiné tíživé situace (sociální, rodinné, zdravotní). Tyto kočičky se snažíme dát do dobré kondice a následně jim hledat nový domov.

Kočičky jdou od nás do nových domovů očkované, zbavené parazitů a dospělé kočičky jsou kastrované. Naše kočičky jsou zvyklé žít spolu, učíme je nebát se, mazlit se a zvykat na různé situace - někdo má psa, jinde jsou děti, někde hodně návštěv. Z toho důvodu také můžeme každému poradit jakou kočku si vybrat, protože díky individuální péči víme, co které zvíře potřebuje a jakou má povahu.

Tímto vás prosíme nepřivírejte oči a neodvracejte tvář s tím, že se vás tento problém netýká a vyřeší ho někdo za vás. Pomozte nám dát kočičkám šanci prožít krásný život ve šťastném domově. Není hezčí pocit, než když kočička Vámi zachráněná, předtím venku schoulená, nemocná, vyhublá a hladová, začne po pár dnech nebo i týdnech, v náručí spokojeně příst, uvěří znovu člověku. Dáte jí tak šanci na hezčí život, mnohdy dosud nepoznaný.

Prosíme, pokud můžete aspoň trošku přispět - POMOZTE. Bez vaší podpory nemůžeme dál. Moc všem děkujeme za sebemenší obnos.

 

heart