Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archív ) březen 2017

31.3.2017

Kastrace Vizovice!

Tak už v tom zase jedeme. Je jaro a lidé se na nás stále více obracejí s prosbou o pomoc při řešení kočičáku. A tak řešíme kočičáky ve Vizovicích. V současné době jsme již odchytili 3 kočičí holky a 1 kočičího kluka. Všichni jsou už vykastrovaní. Jedna kočičí holka je u nás a to vzhledem k její mazlící povaze. Zbytek party kočičí je zpět s tím, že mají zabezpečené zázemí u hodných lidí, kteří je budou krmit a monitorovat.

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Vizovice-kastrace#alka1.jpg

Pokud chcete přispět na kastrace koček a kočičáků, budeme moc rádi!

laugh

 

28.3.2017

Tak nám odjel Schön !

Je to fofr a jsme moc rádi. Schön nám odjel do nového domova. Bydlet bude na Jižních svazích. Jeho novým majitelem se stal mladý sympatický muž, závodník rallye. Původně byl ve hře jiný kočičáček, ale Schön se mu doslova vlísal do náruče a bylo rozhodnuto.

Tak ať se daří Schöne!

laugh

 

28.3.2017

Přidáváme další účastníky kastrací v Napajedlích, kteří to mají už za sebou:

Nepolapitelná Čerňula- nedala se jen tak chytit, její odchyt si všichni užili, ze všech nástrah mizela jak Harry Houdini.

Roztomilá Gili- profesionální mazlík, vzala za dík našemu azylu, doufáme, že najde brzy svůj domov, kde bude svým majitelům spokojeně příst v náruči.

Dreďák Mel- byl mu nabídnut u nás azyl , ale jen vstekle zasyčel s tím, že není žádná měchuřinka a zmizel v Žabáku

laugh

28.3.2017

Schön a Piškotka jsou opět u nás!

Tak se nám před několika dny vrátili z adopce Schön a Piškotka. Bohužel si je jejich nová majitelka nemohla nechat z vážných rodinných a zdravotních důvodů. Loučení to pro ni nebylo snadné, věřte, že i na slzy došlo. Je nám to moc líto a paní přejeme, aby u ní vše dobře dopadlo.

A co Schön a Piškotka? Vzali tuto změnu skvěle a hned poté, co se k nám navrátili začali lumpačit s ostatními kočičáky. Holt někteří kočičáci mají úžasnou povahu a velmi rychle si zvykají na změny.

Takže hola, hola, neváhejte a o kočičáky se zajímejte, najdete je coby dup v naší nabídce!

wink

 

27.3.2017

V jedné rodině se narodí čtyřčata. Jde kolem kočka a pod vousy pronese: ,, to jsem zvědavá, kolik jich utopí."

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet:

paní Monice Káčerkové - příspěvek Rufíkovi

slečně Komínkové Natálii - příspěvek Rufíkovi

panu Stratilovi Markovi - příspěvek Rufíkovi

paní Vantuchové Svatavě - příspěvek Rufíkovi

panu Hůlkovi Petrovi - příspěvek Rufíkovi

společnosti JAPAVO s.r.o. heart

 

yes

26.3.2017

Kastrace koček a kočičáků v zahrádkářské kolonii v Malenovicích!

Před několika dny se na nás obrátila jedna skvělá paní Machalová ze zahrádkářské kolonie v Malenovicích s tím, že se tam vyskytují kočičáci, kteří nejsou kastrovaní a jestli bychom ji mohli nějak vypomoci s řešením.  A jak už to tak bývá, část zahrádkářů je proti kočičákům, část neví, neřeší a část (samozřejmě ta menší) je pro kočičácká. Paní nám taky sdělila, že jeden kočičáček má zraněnou nožku a dá se odchytit do přepravky. Tak jsme se dohodli, že jej odchytí a donese na veterinu. Zde byl kocourek, který od nás dostal pracovní jméno Mach ošetřen a zároveň i vykastrován. Poté jsme jej převzali k nám na doléčení, jelikož mu byla naordinována antibiotická mast. Vzhledem k povaze Macha, ze kterého se vyklubal mazel, jsme se s paní Machalovou dohodli, že bude kocourek Mach umístěn u nás a budeme mu po celkovém uzdravení hledat nový domov.

A jedeme dál, 16. 3. 2017 ráno o půl sedmé došla od paní Machalové sms, že je chycený první úlovek ve sklopci. O půl deváté jsme kocourka vyzvedli a jeli s ním na veterinu na Lazy. Kocourek, který dostal od nás jméno Žižka, byl na veterině vykastrovaný, odčervený a dostal obojek. Podle paní veterinářky je to asi roční kocourek, zdravý, pěkně živený, jenom jedno očičko má nejspíš slepé, odtud jeho jméno. Vyzvedli jsme ho v 17 h, byl už naprosto v pohodě, jenom strašně vynervovaný. Když jsme dojeli zpátky do zahrádek, tak kocourek ucítil svoje známé místečko a byl ve sklopci k neudržení. Po vypuštění hned vystřelil a začal si procházet svůj rajón. Vypadal spokojeně.      

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Zizka/#ika1.jpg                              

Tak dál, ráno 17. 3. 2017 v sedm hodin opět sms od paní Machalové, že se chytila kočičí holka. Krásná mourovatá kočička od nás dostala jméno Štěpánka. Narodila se vloni v březnu. Kastraci i převoz zvládla Štěpánka v pohodě, jen na cestě zpátky, když ucítila zahrádku, tak se snažila vyškrábat z přepravky, jak se těšila domů. Podle paní veterinářky je Štěpánka v pořádku, jen teda hodně začervená . Dneska i zítra bude zavřená v přepravce u paní Machalové na zahrádce v její malinkém zahradním domku, aby se dobře zhojila. Vypuštěná bude zítra navečer. Už na ni netrpělivě čeká její černý bráška, kterého snad chytíme co nejdřív.

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Stepanka/#tpnka1.jpg

21. 3. 2017 se nám zdařily dva úlovky.  Roční (loňský březen) černý kocourek s bílým flíčkem pod krkem, od nás dostal jméno Filípek, chycený do teplákové pasti, je poslední ze sourozenců (brácha Mach a ségra Štěpánka). Filípek je největší plašoň a nerváček, který si ve stresu vykousává srst a  v pohodě dokáže přerazit i dvířka od přepravky. Přepravku jsme raději pojistili stahovacími páskami. Po kastraci byl vrácený na zahrádku, protože byl ještě z narkózy trošku zmatený a ospalý, zůstává v přepravce a ráno ho paní Machalová vypustí.

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Filipek/#P3210905.jpg

Dále byl 21. 3. 2017 chycen obrovský už postarší kocourek. Šedobílý Horácio s nešťastným a bolavým kukučem, se nám nezdál hned, jak jsme ho ve sklopci uviděli. Tvářil se vyloženě zoufale a měl pořád vyplazený jazýček. Do zahrádkářské kolonie určitě nepatří. Pravděpodobně byl vyhozený z bytu anebo někomu utekl. Na veterině se nechal hladit a v klidu vytáhnout ze  sklopce. Při kontrole byl velký hrdina,  ani nepípl a nedělal žádné estrády. Nakonec pan veterinář rozhodl o operaci zoubku. Podle pana veterináře ho bud někdo srazil anebo  nakopl zespodu do tlamičky. Rozhodně musel trpět, protože tlamičku měl krvavou a zoubek pořádně nakřivo zabodnutý v dásni. Horácio zůstal na další vyšetření a pozorování na veterině. Až bude ok, tak půjde k nám.

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Haracio/#P3210903.jpg

O dalším průběhu kastrací v Malenovicích v zahrádkářské kolonii Vás budeme samozřejmě informovat!

laugh

 

25.3.2017

Milášek zdraví z práce!

Nejkrásnější kancelářský kocour zdraví z práce. Po dopolední dřině, tzn. po zblajznutí dvou kapsiček, po čumendě z okna, hoňce na chodbě a po povalování a podřimování, má i takový kocour nárok na polední odpočinek.

A jaký že má Milášek nejraději? No přece ten česací.

wink

24.3.2017

Pomozte našemu Rufíkovi!

Rufík byl přijatý do našeho útulku vloni v říjnu 2016. Letos začátkem března jsme u něj zpozorovali změnu v jeho chování, všimli jsme si, že přestal baštit tak jak vždycky a byl takový bez nálady. Při kontrole jeho zubů jsme zjistili, že nejsou v pořádku a ihned jsme tedy s Rufíkem zamířili na veterinu. Zde mu byly udělány rozbory krve, včetně testů na FEL a FIV, které vyšly negativně. Jiné hodnoty byly bohužel katastrofální. Rufík musel do narkózy a všechny zuby ven. I hodnoty ledvin měl náš Rufík zvýšené,  proto byla riziko i tato operace, kterou však naštěstí zvládl.

Aby zvládl stav po bolestivém zákroku, musela být Rufíkovi zavedena jícnová sonda, a Rufík je krmený přes sondu, aby tlamička měla čas se zhojit. Na veterině zůstal hospitalizovaný 14 dní.

Rufík začal samozřejmě užívat i léky na podporu ledvin, dostává léky proti bolesti a je na antibiotikách. V současné době je již zpět u nás a pomaloučku se zotavuje. Po úplném zotavení, pokud nevzniknou nějaké komplikace, má Rufík vyhlídky na kvalitní kočičí život, kdy jeho omezení bude jen ve formě úpravy stravy.

Jeho 2 týdenní hospitalizace, včetně zákroku nás vyšla na téměř 7.000 Kč, což je pro nás velký výdaj vzhledem k tomu, že hradíme kastrace kočiček a kočičáků z různých lokalit, samozřejmě mimo úžasné Napajedla, rovněž hradíme vakcinace a jiné veterinární výdaje  a máme i další marody.

Proto Vás naléhavě prosíme o pomoc s úhradou faktury za léčbu našeho Rufíka. Příspěvky můžete zasílat na náš transparentní účet číslo  2300631495/2010. 

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Rufik/#Rufpooperaci1.jpg

Vřelé díky všem, kdo Rufíkovi pomohou!

 

 

 heart

24.3.2017

Velký díky paní Kulíškové ze ZPS za její velkou pomoc!

Velmi děkujeme paní Kulíškové ze ZPS, která nás upozornila na to, že se v ZPS vyskytuje jedna mladá kočička, která není kastrovaná. S paní Kulíškovou jsme se dohodli na tom, že kočičku dá do přepravky a my ji odvezeme na kastraci. Vše klaplo a kočičku jsme tedy ze ZPS za podpory paní Kulíškové odvezli na kastraci. Také jsme se dohodli vzhledem k věku a povaze kočičky, že ji převezmeme k nám a budeme ji hledat nový domov.

Závěrem paní Kulíškové velmi děkujeme za její všímavost a rovněž jí děkujeme a velmi si vážíme  příspěvku  ve výši 650 Kč, který na kastraci kočičky darovala společně se svými dvěma spolupracovníky! 

yes

 

21.3.2017

Krásná Argo našla nový domov!

Tak nám odjela do Liptálu  Argo. Bydlet bude v domku s přístupem ven, její hlavní sídlo bude v kotelně, kde bude mít zázemí na své lovecké myší výpravy. Argo je krásná velká urostlá kočka, pobyt venku jí bude vyhovovat. Ke své nové rodině se Argo moc měla, takže možná nakonec "skončí" v obýváku.

Argo, jsme moc rádi, že máš svůj rajón a pevně věříme, že budeš postrachem všech myšáků ve svém okolí!

wink

 

20.3.2017

Ptá se malá myška maminky, co je to ten jed na myši. Maminka ji poučí: "Víš, to je něco jako kočka v prášku..."

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet:

panu Matulovi Martinovi

panu Mikuláškovi Filipovi

paní Zavadilové Světlaně

paní Svízelové Haně

paní Káčerkové Monice

slečně Komínkové Natálii

paní Tomiové Ivaně

paní Ing. Bednaříkové Nike

paní Konviční Nikole

 

yes

 

 

19.3.2017

Dnes odjela Page!

Dnes odjela krásná tříbarevná kočička Page. Bydlet bude jako bytová kočička. Doma na ni čeká roční kočičí kámoška. Nová  adresa Page je Vítkov (za Opavou), kam odjela Page kastrovaná, očkovaná a odčervená.

Page, ať se daří a ozvi se nám, jak jde kočičí život!

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Page/#Page.jpg

heart

18.3.2017

Charlie o zimních prázdninách!

To jste ještě neviděli! To jste ještě nezažili! Byli jsme i s tetičkou Majdou zrazeni a normálně opuštěni. Tedy, ne že bychom to pod mým velením nezvládli, to zas pozor, ale ty prázdné misky se mi zdají ve špatných snech ještě teď. A co se stalo? Moc jsem nechápal, k čemu to je, když páníček nakládal do auta různé věci a říkal, že ještě musí dát lyže do bedny. Akorát jsem postřehl, že tetička Majda lehce znervózněla, jako kdybychom snad měli jít k veterináři, a to nepřichází ani v úvahu! Pak jedno krásné ráno, naskákali všichni do auta a odjeli. Což o to, to se děje skoro každý den, ale tehdy ani večer kde nic, tu nic, a miska furt prázdná! Teprve další den přišla k nám jakási cizinka-vetřelkyně. Cítil jsem z ní psa, tak jsem ji obcházel v širším oblouku než obvykle, jeden nikdy neví. Kupodivu nám naplnila naše prázdné misky, dokonce pořádným kočičím žrádlem, snad abychom náhodou nezačali štěkat. A tak to bylo co druhý den. Když už jsem si skoro zvykl na změnu v dávkování stravy, přikvetl páníček v plné parádě zpět i s lyžemi v bedně. Nechápu , proč je jakoněkam vozil, když je stejně přivezl zpět. Byl jsem pěkně naštvaný a jemu se zdálo, že ho nechci ani slyšet. No nechci, týden mě nechá krmit jako čokla a pak si myslí, že budu aportovat či co… První co udělal, že zase změnil dávkování. Začalo to dobře – dvojitou porcí a pak každý den něco. To mi dovolilo brzy na tu zradu opuštění nejmilejších šelem v okolí zapomenout, zvláště ale taky proto, že jsem viděl, že zkušená tetička Majda si z toho už rovněž nic nedělá. A že je všechny máme rádi, tak jsme jim ulovili a dotáhli kosa do garáže. To bylo zase hudrování!

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Charlie_XI./#IMG_20170309_211040.jpg

wink

 

17.3.2017

Gabra a Márinka, malé kočičí mazlivé slečinky už bydlí!

Kočičí slečinky, které jsme odchytili v areálu Tomy v Otrokovicích už našly svůj domov. Márinka odjela do Brna a Gabra zůstává ve Zlíně.

Obě mazlivé kočičí slečinky odjely do svých nových domovů kastrované, očkované a odčervené.

Ať se daří holky kočičí!

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Marinka_2/#IMG_3791.jpg

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Gabra/#IMG_3929.jpg

heart

17.3.2017

Kastrace v Napajedlích stále pokračuje!

Kastrace plašanek a toulavých koček a kočičáku  v Napajedlích stále pokračuje. Jen pro připomenutí tato akce je realizována za finanční podpory města Napajedla a výkon kastrací provádí ochotná a velmi zručná paní MVDr. Šárka Keňová, která se nezalekne ani těch největších divočáků a střihorukých Edvardů.

V poslední době nám přibyli nový účastníci těchto kastrací a to:

Útěkářka Anička -zvládla utéct z boxu. 

Pohodová Bíďa-  jen spokojeně předla.

Kousavá Bája- zvládla prokousnout rukavici.

Nemocná Fia - měla cystu na vaječníku.

 Drsoň Bivoj- než se uspal, tak dal zabrat.

Jsme moc rádi a děkujeme!

laugh

15.3.2017

Velký dík paní MVDr. Tereze Hudcové za to, že se s námi podělila o tak úchvatný zážitek z kastrací v Mexiku!

yes

 

Kastrační kampaň Yucatán 2017

Letos v únoru jsem měla to štěstí se zúčastnit v pořadí desáté kastrační kampaně v Mexiku na poloostrově Yucatán. Ze Zlína se cestovalo dlouho, ale stálo to za to. Mexico je krásná země plná usměvavých lidí, ale bohužel i toulavých koček a psů. Lidé jsou chudí, ale krmí všechna toulavá zvířata. Některá jsou v dobré kondici, jiná by potřebovala více péče. Klíčové pro zdraví toulavých, přemnožených zvířat je jejich kastrace. Kampaň pod vedením lékařů​​ z Ameriky a Mexika nemá síto pro majitele psů a koček- můžou přijít chudí lidé, dobrovolníci, co týden odchytávají toulavá zvířata i zámožní majitelé "značkových" mazlíčků. Kampaň a všichni účastníci cestují postupně po třech městech, kde zdarma kastrují kočky a psy. Od rána potom probíhá předem vyhlášená registrace zvířat, jejich vážení, anestezie, intubace, příprava operačního pole a samotný zákrok, následuje důkladná rekonvalescence a odchod domů. Doktoři jsou zkušení, ale i nováčci, na které dohlíží zkušenější kolega, který je učí svým metodám prověřeným léty praxe. Celou akci provází atmosféra sdílení informací pro lepší zdraví a pohodu zvířat, všichni si pomáhají, všem jde jen o zvířata, nikdo nedostane zaplaceno a každý je spokojený pod přívalem cenných informací a dobrým pocitem z pomoci zvířatům. Kolem chodí dobrovolníci z města a nabízejí studenou vodu, něco k jídlu a pomáhají, s čím se dá. 

Kastrují se zvířata asi od osmi týdnů věku. I když je venku asi třicet stupňů a místnost plná lidí je bez klimatizace, všechny zvířata se probouzejí v dekách (koťata i pod lampami) a je na ně dohlíženo, dokud se úplně neprobudí. Za šest dní jsme vykastrovali téměř tři tisíce koček a psů a zaplaťpánbůh žádný pacient nezemřel

 Kastrace koček a psů je nezbytná pro udržení jejich přemnožené populace a zdraví zvířat (potažmo i lidí) a to není jen záležitostí Mexika. Vždyť i u nás v České republice máme plné útulky a lidé mají spíše znalosti o množení chovných fen a koček než o kastracích. Osvěta o nutnosti sterilizace zvířat, která je v Mexiku a Americe samozřejmostí je u nás velice zanedbaná. Je potřeba si uvědomit, že každý život má svoji hodnotu a nekastrovaný pár koček je schopen vyrobit 42000 potomků v rámci sedmi let- a to je normální doba reprodukčního období u kočky! Dr. Jeff, který zaštiťoval tuto akci, vysvětluje v několika dílech svého pořadu na Amimal Planet nutnost kastrace kočky a psa a tomuto programu zasvětil svůj život, pomáhá a vzdělává nejen veterináře po celém světě už řadu let. 

Fakta a benefity které přináší kastrace kočky:

- Vaše kočka bude vždy žít déle a zdravěji kastrovaná

- Nebude doma mrouskat/ značkovat zapáchající močí

- Chování kočky se po kastraci zlepší- bude více mazlivá a bude se držet u domu

- Kočka kastrací nepřibere- dostatek pohybu a vhodná dieta jsou klíčové pro kondici kočky

- Kastrace je vždy levnější než se řádně postarat o potomstvo nekastrované kočky

- Kastrací prospějete nejen vaší kočce, ale i vašemu okolí, kde nebudou přemnožené kočky přenášet nemoci na jiné kočky

- Kočka nepotřebuje zázrak zrození pro svoji úplnost a životní naplnění

Závěrem- jsem nesmírně šťastná, že jsem se mohla zúčastnit akce, jako byla tato v Mexiku. Celý náboj dobrovolnické akce bez výdělku jako důvodu k ošetřování zvířat byl až nevídaný a často z mého pohledu postrádán tady u nás. Být doktorem není práce, ale poslání. Přála bych každému milovníkovi zvířat, aby zažil veterináře z celého světa snažící se o lepší budoucnost koček a psů s úsměvem na rtu a nehledě na peníze. Doufám, že tento pocit si uchovám už napořád a budu schopna předat ho dál... a taky, že sem v Mexiku nebyla naposledy.

MVDr. Tereza Hudcová

https://drive.google.com/file/d/0B9VwpQN4JmatTzgwV1R0MnNjLTg/view

https://drive.google.com/file/d/0B9VwpQN4JmatUUR3elRhcXhBN2c/view

https://drive.google.com/file/d/0B9VwpQN4JmatUENlSDF1ekNiYkk/view

https://drive.google.com/file/d/0B9VwpQN4JmatMnBIYmUwWENCMmM/view

https://drive.google.com/file/d/0B9VwpQN4JmatU0RhWlgyU29rVEE/view

https://drive.google.com/file/d/0B9VwpQN4JmatRERxMXRuZEpGWGs/view

https://drive.google.com/file/d/0B9VwpQN4Jmatb3pVcUo1QVlpZk0/view

https://drive.google.com/file/d/0B9VwpQN4JmatMlZxSGo2MXBXeXc/view

https://drive.google.com/file/d/0B9VwpQN4JmatbzN1dzJBS191YjQ/view

yesyesyes

 

14.3.2017

Skvělí lidé!

jsme moc rádi, že stále existují skvělí lidé, kteří jsou ochotni kvůli živým tvorům ( a je jedno jestli jde o kočičáky, psiska, koně...) obětovat něco ze svého komfortu a pohodlí, tak jako paní Jitka se svým manželem, kteří našli chudáka kocourka Tomíka a ujali se jej s tím, že nás požádali o jeho inzerci. Nakonec vše dopadlo jinak a vypadá to, že Tomík už má svoji bezva partu.

 Jitka z Podhoří

Takovým lidem tleskáme!

A jak je to u Vás? kolika takovým nalezenečkům jste poskytli domov, napište nám.

yes

13.3.2017

Trikolorka s Lindou mají nový domov!

Dvě úžasné kočičky Trikolorka a Linda našly nový domov na Starých Hamrech u Frýdku Místku.

Linda je sestra kocourků Adi a Pinka, kteří již našli svůj nový domov a čekala na svoji rodinu  již několik měsíců. Do nového domova šla vykastrovaná a naočkovaná.

Trikolorka je roční kočička, nalezená v Pačlavicích u Kroměříže. Do nového domova šla vykastrovaná a naočkovaná.

Máme radost, že obě holky kočičí mají svůj nový domov, tak ať se daří!

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Linda/#linda1701.jpg

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Trikolorka/#Trikolorka0103.jpg

wink

13.3.2017

Kauza Vršava je vyřešena!

Před časem jsme Vás informovali o kočičkách, které přišli k jedné paní na Vršavě na zahradu. Původně se mělo jednat o 4 kočičky, ale nakonec to byly 3 kočičky. Všechny 3 jsme nechali vykastrovat a dvě ( Sedmikrásku a Berika) jsme přijali k nám do útulku a hledáme jim nový domov. Třetí kočička byla vrácena do své původní lokality na Vršavě.

laugh

 

13.3.2017

Krásná sedmikráska hledá domov!

Krásně zbarvená kočička sedmikráska hledá nový domov. Sedmikráska je odčervená, očkovaná a kastrovaná. Sedmikráska pochází z kauzi na Vršavě.

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Sedmikraska/#Sedmikrska1.jpg

laugh

Berik hledá nový domov!

Kocourek Berik, který pochází rovněž z kauzi Vršava hledá nový domov. Berik je odčervený, naočkovaný a vykastrovaný.

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Berik/#IMG_1083.jpg

                                                             laugh

 

13.3.2017

Zprávy od Albínky (Bibi)

Dobrý den,

posílám pár fotek Albíny (říkáme jí podle toho Bibi) :)

Je opravdu těžké ji nafotit, protože je hrozně zvědavá a nevydrží na místě :)

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Albinka_Bibi/#Bibi.jpg

 

13.3.2017

Zákon kočičího spánku: ,,Všechny kočky musí spát s lidmi ( pokud možno) a v pozici, která je co nejnepříjemnější pro dané lidi."

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet:

paní Bc. Krainové Birtusové Kateřině

paní Stankeové Želmíře

paní Strunecké Miroslavě

paní Ing. Bilošové Aleně

paní Tomanikové Monice

paní Tichoňové Renatě

paní Prokopové Daniele

paní Oppové Alici

paní Junaskové Alici

paní Trávníčkové Petře

paní Vratné Sandře

yes

9.3.2017

Bady a Colombo našli nový domov!

Badyhravý krásný kocourek našel svůj nový domov jako byťák ve Zlíně na Kudlově. Do nového domova jde Bady odčervený, naočkovaný a vykastrovaný.

Bady jsme moc rádi!

laugh

Colombo gaučák našel svůj nový domov také jako byťák ve Zlíně nad hotelem Moskva. Do nového domova jde Colombo odčervený, naočkovaný a vykastrovaný.

Colombo jsme moc rádi, že už máš svůj gauč!

wink

9.3.2017

Náš Herkules je kočičí hrdina!

Herkules je nádherný obrovitý kocour, který je v našem útulku od 14.10.2015. Má za sebou bouřlivá léta na ulici, ale i on se dal nakonec ukecat a dal přednost bezpečnému a pohodlnému životu u nás v útulku.

A proč že je Herkules hrdina? Včera se na nás obrátila paní veterinářka ze Zlína s tím, že ji nešťastní majitelé donesli otrávenou kočičku. Jedna z možností jak zvýšit její šance na záchranu a přežití byla transfúze od zdravého kočičáka. Tak jsme nelenili a s naším hrdinou Herkuĺem jsme pelášili na pomoc zmíněné kočičce.  Pro našeho hrdinu Herkula to nebyla žádná premiéra, ale už minulý rok takto daroval svoji krev na pomoc jiné kočičce. Herkules je na takovou pomoc přímo stvořený, jelikož je dobře stavěný, zdraví jako řípa a nesmírně trpělivý a klidný.

Doufáme, že vše dobře dopadne a kočička se zotaví!

 http://novydomov.rajce.idnes.cz/Herkules/#Herkules0807.jpg

yes

 

7.3.2017

,,V kočce se k vám dostává umělecké dílo, které s vámi bude žít, bude vám sedět na klíně a bude vám příst."

Jane Bryant Quinnová

Tento týden posíláme vřelé díky těmto dárcům za jejich laskavé finanční příspěvky na náš transparentní účet:

panu Brukovi Vojtěchovi

paní Kukulové Lucii

paní Kuchařové Marcele

yes

 

7. 3. 2017

Kočičí lavina

Ještě nemáme ani jaro v plném proudu, ale už se nám to vrší. Dostáváme spoustu telefonátů s žádostí o pomoc při řešení různých kočičích situací. Ať už se jedná o kočky v různých továrních a průmyslových komplexech, tak o kočky z městských částí, z obcí až po kočky z domovů, kde se vyskytl problém. V továrních a průmyslových komplexech se vyskytují kočky s různými osudy. Někdy se sem při toulají, někdy se jich majitelé ,,elegantně“ zbaví tím, že je zde odloží, někdy se zde narodí nekastrované kočičí mamči.V domovech jsou to většinou  problémy s podceněním kastrací a následným domácím přemnožením kočičáků.

Jedno nás však letos velmi potěšilo a to to, že lidé, kteří se na nás obracejí, nejsou lhostejní, ale sami si uvědomují, co vše se může stát, pokud někde pobíhají nekastrované kočky a kocouři. Převážně jim záleží na tom, aby se kočičáci hlavně vykastrovali. Pro mnohé tyto kočičáky jsou tito lidé ochotni vytvořit v původní lokalitě určité zázemí, díky kterému se mnozí z nich mohou vrátit do své původní lokality. Také nám někteří nabízejí konkrétní pomoc s odchytem a jsou ochotni pro tyto kočičáky něco obětovat, za což jsme moc rádi!

V současné době tedy řešíme tyto hlavní kauzy:

Stále běží kastrační program v Napajedlích za finanční podpory města Napajedla a pomoci paní MVDr. Šárky Keňové.

Kočka s koťaty v Tomě – zde se nám povedlo již 3 kočičí slečny odchytit a vykastrovat. Zbývá odchyt a kastrace kočičí mamky. Ta by se měla po kastraci navrátit do své původní lokality.

Kočičáci v Barumu - zde jsme na počátku a mapujeme a plánujeme.

Kočičáci ve Fryštáku- zde řešíme domácí přemnožení a pomoc s kastracemi. Jedná se asi o 15 kočičáků, kteří se po kastraci budou vracet zpět do svého domova

Vršava- zde řešíme 4 kočičáky, kteří přišli k domku jedné paní. Všechny 4 dáme kastrovat. Dva kočičáci se k paní vrátí a dva budou umístěni u nás.

Takže jak vidíte stále se u nás něco děje  a stále je co řešit.  Pokud je tedy mezi vámi někdo, kdo by chtěl přiložit ruku k dílu, určitě budeme velmi rádi, tak že neváhejte a ozvěte se nám!

wink

 

 

7.3.2017

Kočičáci hledají nový domov!

Colombo

Colombo je milý dvouletý kocour, který hledá nový domov. Colombo je vykastrovaný, naočkovaný a odčervený. je to velký mazel vhodný do bytu, ven se vůbec nehrne, bude to prostě velká ozdoba každého gauče.

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Colombo/#Colombo2.jpg

wink

 

Page

Krásná tříbarevná kočička hledá nový domov. Page je rok a půl stará a přijímali jsme ji březí minulý rok v létě z Kroměříže. U nás porodila krásná zdravá koťátka, která našla už svůj domov. Page je velmi hodná a mazlivá. Page je samozřejmě kastrovaná, očkovaná a odčervená.

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Page/#Page.jpg

laugh

 

3.3.017

Zprávy z nových domovů!

Popelka

Z Kladna  nám přišlo poděkování za černobílou kočičku Popelku,že je to krásně vychovaná mladá kočičí dáma.Společnost jí dělají další 4 kočičky,se kterýma se už skamarádila.

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Popelka/#PopelkazKladna..jpg

Popelka je společenská a hravá kočička!

laugh

 

Ozzy ( Zrzeček) a Sašetka ( Zrzečka)

Z Mladcové se nám ozvali rezaví sourozenci Zrzeček a Zrzička. Nyní se kocourek jmenuje Ozzy a kočička je Sašetka.
Kocourek je velký pohodář, kočička je ještě trochu opatrná ale už si zvykli.Nejraději se spolu vyhřívají u krbu.

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Zrzecek_a_Zrzinka_Ozzy_a_Sasetka/#Zrzeci.jpg

Na fotkách jde vidět, že jsou to i velcí a snaživý pomocníci!

laugh

 

Puclíček ( Kulich)

Také se z Luhačovic  přihlásil Puclíček,který se nyní jmenuje Kulich.Byl taková vyzáblá zubožená chudinka,ted je z něho fešák ,ale i velký 
raubíř a neposeda.Za kamarády má ještě 3  kočičky.

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Puclicek_Kulich/#Puclek...jpg

Kulíškovi je skvěle a podle fotek se výborně z novou partou sžil!

laugh

 

2.3.2017

Bílý krasavec našel nový domov!

Nový domov našel kocourek Hermes alias Messi. Je to 2 letý kocouřisko tak trochu fanfarón, vykastrovaný, plemeno turecká angora.

Byl nalezený v lese mezi Luhačovicemi a Uherským Brodem.

U nás si měsíc počkal na nový domov, který našel v Otrokovicích. Samozřejmě jako bytový kocourek k paní, která má s kočičkami velké zkušenosti. Paní bydlí sama, Messi bude jediná kočka v domácnosti, což mu naprosto vyhovuje.

Jinak je to pohodář a mazel, ale ne k dětem, psům či jiným kočkám.

Tak ať se Messi daří, máme velkou radost, že máš svůj domov!

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Hermes_alias_Messi/

heart

2.3.2017

Kočka s koťaty v Tomě!

Dnes jsme byli upozorněni jednou moc hodnou a reálně uvažující paní (paní bylo zcela jasné, že je potřeba kastrovat, jinak vznikne nechtěná kočičí kolonie) na kočku s koťaty v areálu Tomy. Hned jsme se s ní tedy sešli, a paní nám ukázala lokalitu v areálu Tomy, kde se vyskytují.Celkem jsme zaregistrovali jednu mourinku velkou, to bude asi kočičí mamka a dvě mourovatá koťata a jedno černé kotě. Podle odhadu to budou podzimní přírůstky.

Velmi jsme uvítali i to, že paní nám také nabídla pomoc s odchytem a s tím, že se pokusíme dohodnout a nějak zařídit to, že by se kočka mamka vrátila vykastrovaná do své původní lokality, kde pokud by měla nějaké zázemí, může spokojeně žít a být prospěšná jako lovkyně myší, na což se často zapomíná a je to škoda. Dnes se v kočkách vidí jen problém, ale o jejich užitečnosti se moc už nemluví.

Takže zítra začínáme, tak nám držte pěsti a pokud můžete, podpořte nás i finančně. Víte jak to je, každá sranda něco stojí.

Děkujeme a průběžně vás budeme informovat.

http://novydomov.rajce.idnes.cz/Kocka_s_kotaty_v_Tome/#P1080386.jpg

yes