Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) leden 2013

31.1.2013

http://eva1960.rajce.idnes.cz/31.1.2013_Nove_prirustky_-_a_hlavne_fesak_Freddie

 ještě o Barunce.

31.1.2013 A teď něco veselého! Video a foto - princezna Barunka: http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_princezna_Barunka_31.... Barunka je mazlíček, plánujeme, co vymyslíme do budoucna - zda pleny, kalhotky, či co? Po natočení videa jsem Barunce vyčistila stále docela zásadně zanesená ouška, no a co myslíte, Baru se urazila.

Kočička Barunka to všechno už určitě zvládne. A já nemůžu dost a dost poděkovat Vrbičanským kočičkám za její přijetí. Ještě dneska si přesně vybavuji můj úděs nad diagnozou Barunky a můj rozhovor s paní Kristýnou Kacálkovou a její : Barunku přijímáme, ihned ji přivezte.  ještě jednou děkuji

30.1.2013

Leden byl v našem sdružení ve znamení zařizování pokojů pro nemocné a nově přijaté kočičky. Protože v našem depozitu jsou k dispozici 4 volné malé pokojíky, sháněli jsme vybavení, abychom je mohli používat. Podívejte se, jak se nám to podařilo ...

http://eva1960.rajce.idnes.cz/leden_byl_ve_znameni_budovani_marodky

Béďulka se opravdu uzdravuje. Je to poznat i na jeho vztahu k ostatním kočičkám. Když byl hodně nemocný, ostatní kočky vysloveně nesnášel, byl ochotný je i pokousat. Dnes je kamarád.

beda-kamarad.jpg

 

 

 

 

 

 

 

29.1.2013

Včera jsme posílali podklady ke schválení příspěvku pro naše sdružení z Ekofondu města Zlín. Držte palce, aby nám nějakou korunu přiklepli.

co je dneska zajímavého ? zrzavý kocour Fredy, ač vypadal na pořádného rváče a že nám dá zabrat, je totální vděčný mazel. V klidu si nechá nacpat prášky, má chut k jídlu, hodně odpočívá.

Dnešní odpolední telefonní rozhovor s paní, která na Rybníkách ve Zlíně krmí kočky, budeme postupně řešit. Dvě kočičky, které jsou údajně hodné a přítulné, (kočka a syn kocourek) už dali vykastrovat a přijmeme je k nám. Ostatní budeme postupně odchytávat. Stále nás tíží neodchycená kočička (zřejmě matka Bellinky a Samuela) na náměstí Míru, už se ji snažíme odchytit 3 měsíce a nic.

Pár nových fotek:

- Rozárka a její domeček

- Béďa se uzdravuje

- kde je Mášenka, tam myš nemá šanci

http://eva1960.rajce.idnes.cz/29.1.2013_dnesni_fotky

 

28.1.2013

Včera večer se nám podařilo konečně asi po 2 letech odchytit velkého rezavého kocourka, který se pohyboval u 1. segmentu na Jižních svazích. V létě v zimě lehával pod keřem, velmi nedůvěřivý, nikdy do sklopce nevlezl. Včera konečně, je hodně nemocný. Podle dnešního vyšetření u veterináře zápal plic. Dostal antibiotika, speciální dietní konzervy a samozřejmě hlavně teplo a klid. Je v karanténě. Jinak z opatrného a obezřetného kocoura se stal skoro mazel, nechá si líbit manipulaci. Uvidíme, až se otřepe... 

27.1.2013

Ozvala se nám paní, které zemřeli stářím brzy po sobě dvě kočičky, ráda by si od nás vzala Maminu a váhá buď Carlose nebo Manku. Všichni jsou vykastrovaní, tak záleží na jejím rozhodnutí. Přijede se na ně podívat v úterý.

Venku sněží, ale tady je pohoda. To vážně stojí za podívání...

http://eva1960.rajce.idnes.cz/27.1.2013_uzasne_fotky_nasich_kocek_-_to_stoji_vazne_za_to

Příjem asi 4 měsíčního zrzavého kotátka z Otrokovic. Dostal jméno Oliver a je zatím v karanténě. Jinak je mazlivý, vděčný, na jídlo se doslova vrhnul. Děkuji jeho zachránkyni, přežíval tam u paneláku asi týden v díře pod schody.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/27.1.2013_prijem_kocourka_Olivera

Barunka byla na kontrole na klinice, zatím je vše relativně v pořádku. Má menší průjem. Přikládám krásné video.

27.1.2013 2x video a foto - Barunka po návratu veteriny, Barunka si hraje: http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_Barunka_po_navratu_v.... První video povídání o veterině, na druhém si Barunka hraje. Úžasná videa.

všechny dárky ze Stromu splněných kočičích přání v pořádku dorazily, kočičky jsou se svými dárky vyfoceny. Protože jsme mezitím hodně kočiček a koťat umístili, jejich dárky převzaly nově příchozí. Všechny moc a moc děkuji, my rovněž. Jsme nadšení, že náš vstup do tohoto programu byl tak úspěšný.  Je to pro nás obrovská pomoc a podpora. Ještě jednou všem moc děkujeme. Připomínám, hlaste se o potvrzení o daru.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Kocici_prani_-_obdarovane_kocky_s_darky

 

26.1.2013

Dnes odjela do nového domova Aida,dcera  Maminy. Odjela do rodinného domku ve Světlé nad Sázavou, kde bude žít ale jako bytová kočička. Manželé si přijeli vybrat spíše kocourka,ale Aida si vybrala je, vlezla paničce do klína a bylo vybráno.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/26.1.2013_nas_milovany_nemocny_Beda

http://eva1960.rajce.idnes.cz/26.1.2013_objevila_jsem_fotky_malickeho_Simona_a_Masenky

no dneska už jsou oba vykastrovaní, Šimonek je postelový povaleč a Máša aktivní venku i za něj.

Majdalenka zdraví z depozita na Klabalce, a je možné, že tam už našla trvalý domov.

majdalenka.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

25.1.2013

doplňujeme zprávy o Barunce

 25.1.2013 Video a foto - Barunka se zlomenou páteří: http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_Barunka_se_zlomenou_...

Do nového domova ve Velkém Meziříčí odjel kocourek Miky z Bardějovských koťat. Bydlet bude jako bytový kocourek. Miky je mazlivé odrostlé kotě, vhodné do bytečku.

V sobotu budeme pokračovat s dalším odchytem koťat  v areálu bývalého podniku Svit.

Kočička z Uherského Hradiště dostala jméno Anička, příští týden jde na kastraci.

 

24.1.2013

Dnes odjel do nového domova Grant. Bude měsíc zavřený v domě, potom bude mít přístup ven.

Barunčin zachránce poslal spoustu dobrot pro Barunku a potřebných věcí do Vrbičan.

http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_Barunka_posila_pac_a_pusu_nejen_do_Brna,_Baru_rika_mnamky_mnam_na_nove_granulky

Velký zlom v chování Bédi, začíná se čistit, mazlit. Snad už konečně zabrala antivirotika a antibiotika.

 

23.1.2013

Když už je i Mášenka většinu času doma, je venku opravdu zima. Zajímavé je, že její bráška Šimon je vysloveně postelový povaleč.

masenka.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Od Leontýnky už máme zprávy z nového domova. Krásně všechno prozkoumává, hned věděla, kde je záchodek,  a vzkazuje, že se jí tam líbí a zůstává.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/23.1.2013_Zpravy_od_Leontynky_z_noveho_domova

Kočičí náklonnost mezi Pedrem a Mášou.

pedro-a-masa.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Léčení Bédi na kalcivirózu pokračuje, brouček naštěstí papá a nezhoršuje se. Včera zdárně zvládl reoperaci po kastraci. Byla u něj 100 % prokázána hluchota, což je u bílých koček téměř pravidlo.

Včera konečně přijela avizovaná koťata z Bardějova. Vzhledem k počasí jejich přeprava trvala více jak 12 hodin, přijeli mc unavení. Máme 7 nových přírůstků. Nejmilejší je krotký kocourek Miki. Kotata jsou v karanténě, byla odčervena.

Leontýnka odjela do nového domova do Jihlavy.

 

22.1.2013

22.1.2013 Video a foto - Barunka na infuzi: http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_Barunka_na_infuzi_22.... Barunka dokapala a Michal pravil: "půjčíš mi tlapičku, Barunko?" To aby mohl barunce odpojit infuzi :-).

* 22.1.2013 Barunka a Ingrid kapou infuze. Barunka dnes dokape a končí, Ingrid bude kapat dál ještě dnes večer a ráno a večer zítra, poté bude následovat kontrola. Máme tady momentálně takovou jakože kočičí nemocnici, neboť podáváme hafo léků a není to žádná sranda. Ve skutečnosti to tedy sranda je, to když se vám kočičky smějí a nenechají se nechat chytit a největší sranda byla napojit na infuzi mazlící se Barunku, až ve dvou lidech jsme to zvládli.

Včera odjel do nového domova Jarda. Takže oba kocourci ze Žďáru nad Sázavou, kterých jsme se ujali, už mají nové domovy. Jarda bude mít nový domov v Bystřici nad Pernštejnem. Domov mu sehnal jeho zachránce a jmenovec pan Jarda.

Včera ještě ve 22.00 hodin jsme přijímali nalezenou kočičku ze sídliště v Uh. Hradišti. Je to asi 2 letá černo bílá kočička s legrační černou škraboškou přes oči, jako pirátka.

21.1.2013

Podívejte se na tu pohodičku, nové zprávy od Samuelka. Ten se ale má !!!

http://eva1960.rajce.idnes.cz/21.1.2013_Nove_zpravy_od_Samuela#

 

 20.1.2013

Zprávy o Barunce

http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_Marsa_a_Barunka_20.1.2013

Na rozdíl od En má Barunka skutečnou alergickou reakci na šicí materiál, nic nebylo na první pohled patrné. Při vytahování stehů našla paní doktorka velkou kapsu hnisu, pričemž byla patrná alergická reakce právě na šicí materiál. Barunka bude muset bohužel zítra do lehké narkózy a rána jí bude ošetřená hloubkově. Pondělí a úterý mám zasekané na veterině. Barunka má obleček a na zádičkách dreny, kočička spinká..

Dnešní den proběhl ve znamení návštěvy našeho depozita, předávání dárků ze Stromu splněných kočičích přání a focení obdarovaných. Protože ale většina koťat mezitím našla nový domov, některé dárky za ně převzaly nově příchozí kočičky, které z toho byly o to víc nadšené. Donedávna většinu času pod keřem na ulici, přežívaly o hladu a nyní: konzervy, granule Royal Canin, fontánky, pelíšky, hračky - byly jako u vytržení.

Do nového domova odjelo koťátko Dino. Rodina na něj už 2 týdny čekala, dnes se konečně dočkali. Bydlet bude v bytě v Třebíči, jako kamarádku má starší vykastrovanou britskou kočičku.

19.1.2013

Bětuška odjela do nového domova už dnes. Do Jihlavy. Bude bydlet v bytě.

Našla jsem fotky z léta, našich koťat  Štěpána, Jimmyho a Kelly. Jsou nádherní. Všichni už jsou v nových domovech. Štěpán a Jimmy šli spolu.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/objevila_jsem_fotky_nasich_letnich_kotat_-_Stepan,_Jimmi_a_Kelly

 

18.1.2013

http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_Barunka,_nejvetsi_mazlicek_na_svete#

Do nového domova odjel kocourek Honzík. Bude bydlet ve Velkém Meziříčí.

Kočičky Mamina a Bětuška jsou zamluvené. Bětušku v neděli 20.1. povezu do Jihlavy. Bude bydlet v bytě. Už má všechno připravené.

 prosím pište žádosti o potvrzení o daru, všem na požádání vystavíme. Jestli mohu poprosit pište na adresu janiskova@seznam.cz. Ještě jednou všem mnohokrát děkuji

17.1.2013

Obrovský úspěch - 2 krabice a kobercová trubka

inspirace-pro-kocky.jpg

 

 

 

 

 

Fotky kocourka Dina z Veselé u Zlína, kterého budeme přijímat v sobotu.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/17.1.2013_Novy_prijem_Dino_z_Vesele

Příjem asi 10 měsíční kočičky Rozárky.

Agáta už je na kastraci.

snažíme se pomoci opuštěným kočičkám v průmyslovém areálu firmy Žďas ve Žďáru nad Sázavou. Sami se můžete podívat, v jakých podmínkách se kočičky zdržují a že opravdu hodně potřebují pomoci. Vezu v neděli do depozita odchytovou klec, některé se dají vzít normálně do přepravky ale  některé z nich bude nutné odchytit.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/17.1.2013_Kocicky_ve_Zdasu_-_pomoc

chystám dopis s prosbou o příspěvek na kastrace na podnik i na město Žďár nad Sázavou.

Budeme vděčni za jakýkoliv příspěvek na kastrace těchto chudáků.

 

16.1.2013

 

Dnes odjeli na kastraci Kuba a Grant. Zítra jde kastrovat Agáta a tento týden ještě přijímáme jednu kočičku ze zahrádek v Kroměříži.

Léčba Béďi zabrala, začal mít chut k jídlu, stolice je bez krve. Dokonce začal kocourek používat vzorně kočičí WC. Předtím byl naprosto nečistotný, což bylo ale způsobeno jeho nemocí.

15.1.2013

 Na našem spřáteleném webu srdíčkových kočiček z Vrbičan umístila paní Kristýna krásný a dojemný článek

http://www.kocky-utulek.cz/?q=node/2197

Barunka

Video a foto - povídání ze zagarážáku o špatně se hojících rankách po kastraci, Barunka a tak: http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_povidani_ze_zagaraza....

Dnes ráno u areálu Žďas opět viděny opuštěné kočičky, dnes se jich tam tlačilo 6. Jídlo nikde jen se ohřívaly na kanále celé zapadané sněhem. Prozatím dostaly alespoň plné misky a čekáme na neděli,kdy dovezeme odchytovou klec a pokusíme se je odchytit a dovézt do tepla depozita.  Nejméně 2 z nich jsou další koťata kost a kůže a zimu by nepřežila.

Béďa dostává nyní píchaná antibiotika po 12 hodinách.  V 6 hodin ráno dostal  další injekci antibiotik a k tomu antivirotika a vitamíny ,prospinkal se a po deváté odkráčel do kuchyně,  kde se rozdávala snídaně-dobrůtky z ledničky a najednou začal vrčet na ostatní a začal baštit. Průjem sice přetrvává,a je po noci opět všude,ale už bez krve a hlavně sám pije a poprvé po týdnzu trošku papal. Za chvíli nás čeká ještě infuze

Pozdravy od Ríši a Fífi, dvou kocourků, kteří našli nový domov v Orlové

http://eva1960.rajce.idnes.cz/15.1.2013_Risa_a_Fifa_posilaji_pozdrav/

pozdravy od Nasťi z nového domova ( Micce kluci říkají koule s nožičkama)

http://eva1960.rajce.idnes.cz/15.1.2013_Nasta_posila_pozdravy

 

14.1.2013

Carlos, Honzík a Agáta jsou zamluvení.

 14.1.2013 Video a foto - delší vyprávění o Barunce, ze začátku také o útulkovém chaosu a tak: http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_delsi_vypraveni_o_Ba.... Především o Barunce, o jejím poranění a o tom, co se bude dít dál. Barunka je před  výměnou plenek, tak se nelekněte.

 

Zdá se, že by se Béďa zlepšoval. Už je hovínko bez krve, sám se ráno napil. Stále ale krmíme stříkačkou, dietní konzervy. Včera odchycené kočky a kocouři vyčistili dva velké lavory s granulemi a svorně zalezli pod křeslo, které slouží v jejich pokoji jako úkryt.

Dnes na kastraci odjeli Jarda a Honzík.

Odpolední siesta Čmeldy, Punčošky, Bellinky, Šimonka a spol.

belinka.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Dávám na stránky odkaz na krásné proutěné výrobky. Paní, která je vyrábí, už dlouhou dobu pomáhá našemu spřátelenému útulku Srdcem pro kočky ve Vrbičanech. Pěkně to Kristýnka Kacálková napsala - když se bude dařit paní, bude moci dál pomáhat.

odkaz zde, věcičky jsou to krásné

Pokud by vás zajímalo, co krásného Kačka vyrábí a chtěli byste jí pomoci, můžete Kačenky webík šířit dál a případně si objednat i něco pro sebe: http://kobioz.cz/. Kačenka nás podporuje neustále pořád, a pokud se bude dařit Kačence, bude se samozřejmě dařit i nám. Prosím tedy, pokud můžete, šiřte toto úžasné dílo dál. Všem milým dárcům moc děkujeme 

 

13.1.2013

 Video a foto - především o Barunce, Ctirádek a Metráček, Nikolásek číhá na Dejva: http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_predevsim_o_Barunce,...

 Parta z Brna

http://eva1960.rajce.idnes.cz/13.1.2013_Parta_z_Brna

(4 dospělé kočky a 2 koťata). Bute to horší "živit než šatit", 2 velké misky granulí zmizely jako mávnutím proutkem. 

Želvička, v novém domově v Jihlavě, Bibi, posílá fotky. Nemusíte procházet všechny, ta 1. fotka rozvalené Bibi na pelíšku zavěšeném na topení, mluví za všechno. (musela jsem změnit fotky v albu, byly nahrány moc malé - už je opravené)

http://eva1960.rajce.idnes.cz/13.1.2013_Bibi_v_novem_domove/

Dnes tedy přijímáme 2 kocourky a 1 kočku z areálu  podniku Žďas ve Žďáru n/Sázavou (sedávaly tam chudiny na teplovodním kanále, aby se aspon trošku zahřály) a 6 koček z Brna.

Jakmile budou kočky přijaté, ihned dáme na web.

Z Brna nakonec přivezou 6 koček a kkoťat. Tento odchyt i příjem byl plánován již  3 týdny. Ve vnitrobloku u hlavního vlakového nádraží se zdržuje skupina koček a koťat. Protože je to oblast obývaná ze 70 % Romy, je to poměrně nebezpečné místo. Celkem je jich tam prý 8-9. Díky Ivě V. a panu Peltánovi, který se také zúčastnil hlavní měrou na záchraně Barči a její cestě do Vrbičan se podařil skutečně husarský kousek.

Na veterinu ted odjíždí Agáta a Leontýnka. Agáta v pořádku (měli jsme kvůli její mohutnosti podezření na březost, což se nepotvrdilo), Leontýnka je zdravá, jenom aplikován Stronghold.

Dnešní příjem

ještě čekáme na 2 mladé kočky z Brna. Budeme se průběžně hlásit.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/13.1.2013_dnesni_prijem_ze_Zdaru_n_Sazavou

Hlášen nový příjem - příští týden v pátek 18.1.2013

http://eva1960.rajce.idnes.cz/13.1.2013_hlaseni_noveho_prijmu

 

trošku odlehčíme - pozdrav od paničky kocourka Timíčka, zrzečka bez zadní nožičky. Taky nechápu to jeho syslení, u nás hlady vůbec netrpěl...

U nás panuje aboslutní kočičí idylka, Tim ( nyní už slyší na Rexe - přítel ho totiž oslovoval Velorex, když má ty tři pacinky, proti tomu jsem protestovala, tak se z něj stal král Rex:-) ) a Maté jsou obrovští kamarádi, dopoledne se pravidelně perou a honí a užívají, jinak se pořád umývají, mazlí, spí spolu, idyla:-). Navíc Žán díky tomu, že už ho nikdo neotravuje, je taky mnohem přívětivější a míň nerudnej, chodí se víc mazlit s náma a tak:-). Jinak na začátku ledna jsme S Rexem byli na přeočkování a jsme už domluvení na únor na kastraci. Rex je báječnej mazel, pořád potřebuje být ve středu dění, se mnou se chodí i koupat, aby náhodou o něco nepřišel a nebo aby se mi něco ve vaně nestalo, tak mě pořád kontroluje, je božskej:-). Jediný, s čím teda ještě bojujem, je jídlo, protože Rexík vyloženě nám strká čumáček a packy až do talíře a nemůžem ho to odnaučit, takže když se chceme v klidu najíst, tak se musíme zavřít:-)). Ale hlady samozřejmě netrpí, jen asi má v sobě zakořeněno, že je třeba dělat zásoby a jíst všechno, co jde, mimochodem moje petrželka v kuchyni na okně mu taky podlehla:-)),alenezvládáme se, nakonec se to určitě naučíme:-).

 

13.1.2013 Video a foto - především Barunka a Kimánek, o postižení těchto kočiček: http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_predevsim_Barunka_a_.... Barunka necítí zadeček, Kimánek ano, obě kočičky mají naruišené nervy, ale na jiných "místech". Kimánek čůrá na heslo - zásah člověka, Baru upouští samovolně (u Baru se ale bude situace ještě stabilizovat). Pokoušíme se nahmatat barušce močočvý měchýř a zjišťujeme, že je prázdný, Kimánek bývá zase jako bomba a učůrává přetlakem, když je plný. Na videu Michal uměle čůrá Kimánka.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/13.1.2013_Leontynka_a_Carlos

12.1.2013

Dnes odpoledne našla v lese naše kolegyně koťátko, asi 4 měsíční. Byla na procházce se psy a koťátko se k nim přidalo. Celou cestu ho nesla pod bundou. Malá dostala jméno Leontýnka. Je jako bezedná jáma, ale musí jíst po troškách, aby to nevyzvrátila. Jinak je moc mazlivá, drží se jako klíště. Ted spí v novém pelíšku, který jsme dostali v akci Kočičí přání.

Kocourek Béďa je na tom velmi špatně, ted měl ve stolici krev. Mohl by to být zánět ve střevě. Denně dostává infuze, kde je výživa a antibiotika. Kromě toho dietní konzervy. Začínáme dnes aplikovat prostředky na imunitu, které máme ze Sevaronu. Už dřív se nám osvědčily u koťat s těžkým herpes virem.

12.1.2013 Video a foto - Barunka a její pokroky, jak pokračujeme, co bude následovat: http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_Barunka_a_jeji_pokro.... Barunka prochází a bude procházet velkou zkouškou. Je jasné, že vylučování nefunguje, Baru ji dle mého názoru necítí. Barunka se chová úplně stejně, jako se choval Lonek. Barunka prcku necítí (Kimánek ano, ten má poruchu jinde, i když sám nevylučuje a je uměle čůrán), když objíždí zadečkem mříže klece, zadeček je vyhřezlý. Přišel čas na zvykání si na krmení a zpevňování bobečku. Víme, že se může kakání měnit momentálně z pvnějšího bobku v průjem. Jsme připravení při Barunce stát a bdít v nesnázích, které určitě přijdou - kočička se musí srovnat s novým prostředím a s hendikepem. Momentálně se Barunce hojí rána a nastává čas zjišťování a vyvažování 

Přibyli nám další dárci, posíláme poděkování - jmenovitě s sekci Poděkování. Díky za pomoc.

http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_Barunka_lehce_po_jedenacte_12.1.2013#

 Můžete sami vidět, že péče o Barunku a její čistotu je velmi náročná, ještě jednou prosíme, kdo máte třeba i nepotřebné neprosakavé podložky, napište mi, ráda si přijedu. Děkuji.

12.1.2013 2x video a foto - Barunka po ránu: http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_Barunka_po_ranu_12.1...

12.1.2013 Barunka ležela v záchodku, bylo tam hovínko, ale v tuto chvíli si tento postoj vykládám tak, že v noci Baru znečistila plenky, a proto se odebrala do čistého záchodku, kde usnula a opět ve spánku vylučovala. Je to super mazlík, to vám tedy říkám.

11.1.2013

Další zprávy o Barunce

11.1.2013 Video a foto - Barunka po návratu z veteriny: http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_Barunka_po_navratu_z.... Barunka je sluníčko, mazlíčet a princezna v jednom.

Do nového domova odjela kočička Kelinka.

Kotě Béda je na infuzích, paní doktorka mu zjistila rozsáhlý zánět. Byla odebrána krev a moč na celkové vyšetření

Barunka - ze stránek OS Srdcem pro kočky

 11.1.2013 (15:20hod.) Cesta do Horoměřic: http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Barunka_z_Moravy,_jedeme_na_veterin.... Barunka byla zkontrolována na horoměřické klinice. Hovořila jsem také s MVDr. Herčíkem, který běžel operovat pejska. Moc hezky se tady k nám chovají. Baruška je zase z lékařského hlediska úplně jiný případ. Každopádně musíme vydržet až časem, jak bude Baru vylučovat. Je možné, že chvílemi bude vylučovat normálně a chvílemi o tom vědět nebude...

Zvířátko máme tady - a světe div se - je to kocour !! Krásný velký bílomour, Karlos. Mazlivý, kontaktní, hrozně ukecaný. Už se zabydlel v kočičím pokoji, zabral spodní šuplík. Kromě kastrace byl odblešený, odsvrabený, a 2 dny byl u paní doktorky na sledování, jestli nebudou zapotřebí antibiotika, pokud by se projevilo nějaké nachlazení.

Za chvíli tady máme příjem kočičky z Nové Vsi u Uherského Hradiště. Včera byla kastrovaná, ted už je na cestě k nám do Zlína.

Ohledně kočičky z Vyškova - dnes sms - kočka utekla. Všichni tady bojujeme o každý zachráněný kočičí život, a někteří lidé jsou bestie. Pokud by se vrátila, paní má ihned volat a jedeme pro ni.

Barunka

http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_povidani_o_silikagelovem_stelivu,_Barunka_spinka_v_zachodku_11.1.2013

Včera mail: mám pro vás kočku, zavolejte. Co se děje: paní mrouská kočka a hodlá ji vyhodit na ulici, protože to jejího psa rozčiluje. Řešíme převzetí. Takovým lidem nadávat a vysvětlovat něco o kastraci nemá smysl, raději komunikovat at si kočenku pár dní nechají, že vymyslíme, jak ji převzít k nám.

Určitě sledujete, jak je Barušce, tady jsou první informace z dnešního dne (dovolím si zkopírovat ze stránky OS Srdcem pro kočky)

11.1.2013 Video a foto - Barušenka po ránu: http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_Barusenka_po_ranu_11.... Máme za sebou velký krok, první noc po zásadní operaci. Baruška je po ránu veselá, milá, papá a ukakává. První cesta máme-li na karanténě zvířátko, které upouští pod sebe, musí zákonitě vést k takto nemocnému zvířátku, aby nesedělo v počůraném a pokakaném pelíšku. Teď musíme dát Barušce hodně času, aby nám ukázala, jak to bude s vylučováním do budoucna. My jsme nesmírně šťastní, Baruška se mazlí, vrní, papá a vůbec, je to super kočička. Baruška prodělala nějaký úraz, náraz, pád, pecku, náraz, mohlo se stát úplně cokoliv. Pevně věříme, že toto není dílo člověčí.

* 10.1.2013 Baruška byla přikrytá dekou, už také ukakává. vše se srovná, to vychytáme. Teď musí maličká hodně spinkat a ospočívat.

 

10.1.2013

jak je na tom Baruška aktuálně, se můžete podívat a poslechnout zde. Barunka už je ve Vrbičanech, zítra pojede na kontrolu k dr. Herčíkovi. Tak držme kotátku palce, aby to zvládla. Stále se mazlí, má velkou chut do života.

http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_Baruska_s_poranenou_pateri_10.1.2013#MVI_4951.jpg

http://srdcemprokocky.rajce.idnes.cz/Video_a_foto_-_zase_jine_povidani_o_Barusce,_vypraveni_o_pomoci,_o_postizeni_-_vycteno_z_plataku

Z Vrbičan mám první výsledky o Barči. Stav byl velmi velmi vážný, ještě odpoledne ji operoval sám dr. Herčík, který odložil i plánované operace. Barča měla komplikovanou zlomeninu křížových obratlů, operace byla hodně náročná. Její stav je ale stabilizovaný, samozřejmě se komplikace mohou projevit později. Ale věřím, že malá je velká bojovnice. Podrobnější informace budeme znát večer.

Chtěla bych ještě napsat, jak nesmírně jsem vděčná paní Kristýně Kacálkové a srdíčkovému útulku za tuto pomoc. Zvládneme zlomeniny končetin, pánve, zvládneme ledvinové problémy, rakovinu, FELV, kotěcí mor a spoustu dalších nemocí, co si naše kočičky přinášejí k sobě do našeho útulku, ale na poranění páteře a míchy jsme krátcí. Dále děkuji panu Peltánovi z Brna za dnešní převoz Barči do Horoměřic. I když má své povinnosti, svoji práci, přesto si den ze dne vzal volno a jel.

10.1.2013 Přesně (11:15hod.) přijel pán ze Zlína do Horoměřic a vstoupil do vrat kliniky, kde přenechá kočičku z Moravy. (11:22hod.) Volali nám z recepce horoměřické kliniky, že kočičku přijímají do své péče a MVDr.Herčík nám zavolá. Vzájemně si předáváme telefony a děkujeme si s pánem, který kočičku z Moravy přivezl. Zde také děkuji O.S. Dobré ruce Zlín - paní Janiškové za rychlé zprostředkování pomoci: http://eva1960.rajce.idnes.cz/8.1.2013_Barca/. MVDr.Herčík kočičku vyšetří a dle závažností postižení budeme postupovat dál, obě veteriny byly o problému informovány. Naše paní doktorka si také myslí, že se jedná o poškozenou páteř či pánev. Dle závažnosti potíží bude tato kočenka vyšetřována a operována v Horoměřicích, anebo bude případ ponechán klinice Vetlife. Upozorňuji všechny na podstatnou záležitost - MVDr.Herčík operuje vážné případy, neznamená to ale, že naše doktorky nejsou profesionálky, každý lékař se specializuje na něco jiného. Já odpoledne vyrážím do Řevničová a vyřeším horoměřickou kliniku

Prosíme všechny, kdo sledují a čtou naše stránky, naše příznivce a všechny, kteří by mohli pomoci, vyhlašujeme sbírku na kočičku Barču. Pokud podpoříte Barčin boj o nový život, prosím uveďte ve finančním příspěvku Barča. Potřebujeme taky neprosákavé podložky, jestli někdo máte doma, můžete dovézt, poslat, nebo si ráda přijedu. Veškeré příspěvky finanční i materiální budou zaslány do poslední koruny do Vrbičan, OS Srdcem pro kočky. Kočička má takovou vůli do života, takovou bojovnost, je mazlivá a vděčná, zaslouží si, aby její další život byl už jenom dobrý. Bůhví čím si prošla.

V podstatě události kolem Barči přehlušily všechno ostatní. Takže co se děje u nás:

včera jsme přijali černou kočičku z kroměřížských zahrad, už vykastrovanou. Zítra máme ještě jeden příjem. Kočička je zatím na kastraci. Po dohodě s paní doktorkou si ji vyzvedneme zítra.

 

9.1.2013

Podle dnešního vyšetření je problém kočičky Barči neurologického původu. V každém případě kočička neovládá svěrače a moč i exkrementy samovolně odcházejí ven. Jsme si vědomi toho, že takto náročné vyšetření, event. operaci a následnou péči bychom v našich podmínkách nedovedli zajistit, podařilo se nám domluvit se se skvělou Kristýnou Kacálkovou z OS Srdcem pro kočky ve Vrbičanech, že kočičku přijmou. Zítra dopoledne Barču převezeme z našeho depozita na kliniku v Praze, k MVDr. Herčíkovi, kde jí bude poskytnuta ta nejlepší a nejodbornější péče.

Držte prosím Barči všechny palce, pěsti, myslete na nás a snad to holka zvládne. Doufám, že ano, je to bojovnice, snaží se, papká, je miloučká, mazlivá, přítulná. Moc si zaslouží šanci na dobrý život.

9.1.2013

Omlouváme se, kocourek z Brna je kočička, už to víme od včerejška. A jméno má Barča. Paní jsem po telefonu špatně pochopila. Dneska podstoupila důkladné vyšetření u veterináře, včetně odběru krve a moči. Odpoledne budeme vědět postup léčby.

 

http://eva1960.rajce.idnes.cz/8.1.2013_Barca/

Máme hlášené 2 příjmy z Uherského Hradiště. Obě jsou to  kočky. Jedna pochází z Kroměříže, odkud jsme přijali už vloni 8 koček, jedna z Nové Vsi u UH. Obě kočičky už jsou na veterině na kastraci. Dnes navečer si jedeme pro jednu, zítra večer pro druhou.

Uvítali bychom jakékoliv příspěvky na kastrace i léčbu kočičky z Brna, léčba bude zřejmě náročnější a dlouhodobá.

Zároveň zde vkládám závěrečnou zprávu paní Františky Kernové z OS Devět životů, které organizovalo akci Strom splněných kočičích přání. Spousta z Vás, kteří sledujete naše stránky a činnost našeho sdružení, jste nás v této akci podpořili, zaplatili kočičce dárek a přispěli našemu sdružení. Ani nedokážu vyjádřit, jak moc jsme rádi, že jste nás podpořili, jak moc si toho vážíme.

6. ledna skončilo další kolo akce na podporu bezprizorních koček s názvem Strom splněných kočičích přání. Kočky, které jsou v péči 26 sdružení z celé České republiky, dostaly dárky v hodnotě téměř 1 250 000 korun.
Při sbírce, která se koná již potřetí o vánocích a která je pořádána i v době velikonoc, dárci přispívali několika způsoby. Na stránkách www.kociciprani.cz si mohli vybrat konkrétní kočku a koupit jí dárek, přisypat peníze do mističky na běžné výdaje spojené s péčí o ni, nebo podpořit některý z velkých projektů zúčastněných organizací.
Svůj dárek letos dostalo 1500 koček. O ty pečují dobrovolníci a členové občanských sdružení převážně v domácích depozitech. Tyto organizace nejsou podporovány městy ani státem, jejich provoz je financován členy a soukromými dárci. Granty na tuto činnost se dají získat jen zřídka.
Veškeré finance budou tedy bezezbytku využity pro zvířata bez domova. Jako poděkování dostane každý dárce fotografii „své“ kočky s dárkem.
Letos poprvé bylo možné přispívat i na velké projekty. Každá organizace mohla dodat jedno své přání. Nejčastější byly žádosti o příspěvek na vybavení a stavbu venkovních výběhů a karanténních místností pro kočky. Mezi dárky bylo na prvním místě kvalitní krmení. Největší radost ale vždy udělá nalezení nového domova pro čtyřnohé svěřence. A to se během akce také dařilo.
Důvod takového úspěchu vidí organizátoři v naprosté transparentnosti (peníze jdou vždy přímo na účty jednotlivých sdružení) a v časové nenáročnosti. Dárky lze jednoduše zaplatit přes internet, není třeba vstávat od stolu a stačí pár kliknutí pro velkou pomoc. Akce je dílem členů OS Devět životů a jejich kamarádů, nevznikají tak žádné nutné náklady na organizaci.
Organizátoři by rádi poděkovali všem lidem, kteří se zapojili a díky kterým se podařilo získat tuto obrovskou finanční pomoc. To, že jim situace okolo bezprizorních koček není lhostejná, dodává těm, kteří o kočky pečují, energii a chuť do další práce.
Napsala: Františka

 

8.1.2013

Amy dnes podstoupila kastraci, všechno v pořádku a odpoledne jsem si ji přivezla domů.

Kelinka je zamluvená, koncem týdne půjde do nového domova.

Máme příjem velmi nemocného kotěte, asi 4 měsíčního kocourka. Je to kostřička, má venku konečník a nekonečný průjem. Paní, která se ho ujala v Brně, jej odvezla na veterinu, dostal antibiotika, ale nechat si ho nemohli. Mají už 27 koček. Byl přijat do depozita. Máme velké obavy, aby to zvládl. Jinak je to moc hodný, milý a trpělivý kocoureček. Dostal zatím infuze, dietní konzervy a bude jíst jenom po malých troškách. U paní v Brně jak byl hladový tak snědl prý celý talíř, ale co snědl, šlo ven. 

 Odpoledne došly 3 balíky ze zoohitu, jsme nadšení, něco jsme rozbalili, něco počká na dceru, a budeme fotit a fotit. Skoro všechno, co jste nám naši milí dárci objednali je už u nás, zbývá poslední bedna, a je to v suchu. Moc vám všem děkujeme, máme ohromnou radost. Kočky už nedočkavě prohlíží pelíšky, dostaly konzervičky, všechno musí prozkoumat a prohledat a hrozně je zajímají i ty prázdné krabice.

Ještě jednou vám všem moc děkujeme, že nejste lhostejní ke kočkám bez domova a pomáháte nám jim pomáhat.

 

 

6.1.2013

fotky našich nových příjmů. Včera odchycená želvovinová kočička Agáta na sídlišti Jižní svahy ve Zlíně a už dříve odchycený kocourek Alex na náměstí Míru ve Zlíně. Alex je zatím nekontaktní, plachý. Agáta tady chodí, jakoby se u nás narodila

 http://eva1960.rajce.idnes.cz/6.1.2013_Agata_a_Alex_nove_prirustky

 Nabídka našich kočiček se dále rozrostla o Bětušku a Kelinku.

Do nového domova odjel Čerťa.

Agátka a Alex už jsou zamluvení. Po kastraci mohou odjet do nových domovů.

 

5.1.2013

Přišly nové zprávy z domova kočičky Rossie. V novém domově v Luhačovicích se jmenuje Amálka. Další zprávy jsou od Samuela.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Rossie

http://eva1960.rajce.idnes.cz/Samuel_5.1.2013

Béďa je zamluvený.

Lojzička odjíždí do nového domova

Máme hlášený nový příjem od našich přátel z Veselé. Před 2 lety si od nás brali tehdy 2 malá kotátka Drákulku a Julinku, od té doby se jim kočičí rodina rozrostla. Ted se u domu objevila matka kočka s kotětem. Domluvili jsme se, že ji dají vykastrovat a půjde i s drobkem k nám.

 Asi už dneska poslední příspěvek. Hurráááá - podařilo se nám odchytit před chvílí na sídlišti nádhernou želvovinovou kočku. 100 % by tam zase na jaře byla várka koťat.

 

2.1.2013

Hlásíme nový příjem ze Znojma. Bílý kocourek Béďa s nádhernýma modrýma očima a kočička Lojzinka. Oba byli na frekventovaném místě, Béďu evidentně někdo vyhodil. Je to mazlivý velmi klidný kocourek. Lojzinka je rovněž mazlivá, vděčná za teplo a za šanci na nový domov. Kastrace už je domluvená začátkem týdne.

Lojzička i Béďa už jsou v nabídce s tím, že do nového domova půjdou až po kastraci a očkování. Je možné si oba zamluvit.

 

Co nejsrdečněji děkujeme za krásné Vánoce, které jste nám a našim kočičkám dopřáli. Jsme nesmírně nadšení a děkujeme moc! Už  je na cestě první zásilka darů, které jsme za Vaše příspěvky objednali na zoohitu. Moc se těšíme, je to úžasné, že to nejde ani vyjádřit.

Byla dopsána tabulka dárců v Poděkování.