Jdi na obsah Jdi na menu

Engineering (Inženýrství)

16. 8. 2012

ngineering je výrobní profese, a nad ostatními vyniká hned v několika věcech. Budete vyrábět roztodivné předměty, některé z nich použijete v boji, jako např. výbušniny, náboje nebo pušky, jiné si nasadíte na sebe jako helmy nebo náušnice, a nakonec jsou tu předměty, kterými můžete pobavit své spoluhráče, např. rachejtle, dalekohledy, mechanické želvy a spousta dalších věcí. V průběhu této profese si musíte vybrat mezi dvěma stupni, což se u většiny profesí také nevyskytuje. A navíc vám předměty potřebné na engineering zaberou v batohu nezvykle mnoho místa. Ale pokud vám tyto nedostatky nevadí, můžete se s chutí pustit do vytváření zajímavých a většinou i nebezpečných předmětů. Pokud se chcete stát engineerem, měli byste mít profesi minning.

ngineerem se stanete tak, že si dojdete za trenérem, který vás profesy naučí. Základní trenéři se nacházejí buď v sekundární vesnici (např. Razor Hil, Brill, Gold Shire) a pokud ne, tak určitě v hlavním městě. Pokud je v hl. městě nemůžete najít, zeptejte se stráží.


oté by jste si měli zakoupit kovářské kladivo (blacksmithing hammer), kterým budete vyrábět nové předměty. Pro výrobu většiny předmětů také musíte být blízko kovadliny (anvil). Později budete potřebovat ještě další předměty, ale ty si budete umět sami vyrobit. Kladivo standartně prodává každý prodavač, co má pod jménem napsáno Trade Supplies.

Jak již bylo řečeno, většinu surovin seženete pomocí minningu, ale v engireeningu budete často potřebovat i různé drahokamy, kůže, látky a další speciální přísady, které nejlépe seženete v aukci.

S Engineeringem se dá na low levelech navíc slušně vydělávat. Můžete totiž vyrábět zbraň Deadly Blunderbuss, která je potřeba pro splnění Ashenvalského úkolu Warsong Supplies a tudíž se dá v aukci prodat za slušné ceny (např. 3-5 goldů)

 

Gnómský a Gobliní engineering


akmile dosáhnete lvl 35 a engineering skillu 225, musíte si vybrat v jaké dráze budete pokračovat. Budete si moci vzít 2 nové úkoly (kde jsou najdete u trenérů), ale dokončit budete moci jen jeden.

Goblin Engineering se specializuje spíše na výbušniny apod., hlavně když to může bouchnout nebo to má společného něco s ohněm. Můžete vyrábět i různé náušnice nebo helmy, které vám zvyšují minning skill.

Zato Gnomish Engineering se specializuje spíše na různá udělátka, jako například bojové roboty, náušnice s všemožnými funkcemi apod. Dá se také definovat, jako že vyrobíte věci, které mají skvělé vlastnosti, ale jejich použití se nemusí vždy povést, a když se nepovede, tak to má fatální následky.

Ať už se rozhodnote jakkoliv, nedá se to vrátit, tak si to rozmyslete opravdu pořádně. Poté musíte ještě splnit úkol, že přinesete několik věcí, které definují dané odvětví a dostanete kartu, která vám dovoluje používat jeden z typů engineeringu a která vždy po 14 dnech zmizí a vy si jí musíte vždy za 2 goldy obnovovat.