Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zimní soustředění Sušice 2022 - online

16. 1. 2022

 

Zimní soustředění Sušice - 15.1. - 18. 1. 2022

Po dvou letech jsme se vrátili nabírat kondici do sušického sportovního areálu. Ubytovali jsme se na Fuferně, kde to kluci dobře znají a mohlo se začít s nabíráním fyzičky. Všichni se na tohle období moc těšili, protože ví, jak je to pro ně důležité. Začalo se z ostra, kdy krátce po ubytování, vybalení věcí se šlo na běžecký ovál, který lemuje  fotbalové hřiště s novým travnatým povrchem. Kluci první metry sušického soustředění zvládali bravůrně, dokonce se u pár jedinců v obličeji objevil úsměv. Po x 80-ti metrových intervalových bězích se tak mohlo odejít na vytoužený oběd.  Po obědě následovala krátká pauza na vytrávení a od 14:00 hodin nás čekal souboj s místním dorostem. Utkání jsme zvládli vítězně, ale téměř celý  první poločas nebyl z naší strany dobrý. Chyběl nám pohyb, kluci přidržovali v některých situacích zbytečně dlouho míč, nehráli jednoduchý účelný fotbal a to vyhovovalo nahecovaným domácím. To, že se pro místní borce jedná o prestižní zápas ukázala i pěkná návštěvnost domácích příznivců fotbalu. Ve druhém poločase jsme hru zlepšili, zjednodušili kombinaci, ubrali doteky a rázem jsme se začali prosazovat i gólově. Některé akce z jednoho doteku byli pro přihlížející diváky lahoda pro fotbalové oko. Domácí jsme po zlepšeném výkonu ve druhém poločase porazili 15:1 (4:0).

TJ Sušice - SK Petřín Plzeň 1:15 (0:4)

Branky: Frank 5, Šindelář 4, Šedivý, Žemlička, Hofman, Gožo, Trojan, Petr

Asistence: Kolářík 4, Hofman 2, Trojan 2, Domanský, Pleticha, Novák, Frank

Sestava: všichni (absence Kacerovský, Salák, Knopp)

Během zápasu se všichni kluci vystřídali na intervalových bězích, aby si první den opravdu užili a nadšení z nich nevyprchalo. Po vítězném mači si dali ještě pár oválů na vyklusání a pak už je čekal pouze relax v sušickém bazénu. Tam všichni rádi  využili masážních trysek ve vířivce. Při odchodu z bazénu už byla na některých vidět menší únava, ale dobrá večeře je nabudila k dalším sportovním výkonům, tentokrát ve virtuálním světě, kdy po rozlosování dvojic a vybrání světových týmů (Spartu si nikdo bohužel nevybral), rozjeli na "plejstejšnu" mistrovství Fuferny 2022. Během turnaje, realizační tým klukům přichystal druhou večeři - oblíbený jogurt s ovocem a kdo chtěl, mohl si ukrojit kolečko u kluků oblíbené vysočiny. Pak už na kluky čekala večerka, předání mobilních telefonů do úschovy k trenérům, aby je při důležitém spánku nic nerozptylovalo. Někteří byli zabráni do virtuálních zápasů takovým způsobem, že zmeškali o pár sekund večerku, což se rovnalo 1 min - 100 metrů ve sprintu, splatnost druhý den při dopoledním tréninku.

7ec27f9a-32c7-43d7-a24d-2b07ecf0e6b4.jpg

 

 

 

 

 

 

 

79fa563d-91da-4f44-92c6-5901e5d14f02.jpg

 

 

 

 

 

 

 

b8b1fc0a-e1f3-4f8e-ba68-34158fb67f4c.jpg

 

 

 

 

 

 

 

f1df7a42-44a7-4a83-b60a-965063235271.jpg

 

 

 

 

 

 

 

fffd9436-f6a5-432d-823b-d2e7a2a2c9ba.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. den soustředění - 16. 1. 2022

Probuzení do druhého dne bylo mrazivé. Venkovní teplota ukazovala - 6 st. C, ale i tak se kluci po vydatné snídani vydali na dopolední tréninkovou jednotku. Přes úvodní komplikaci se zamčeným stadionem a nepřístupnými šatnami, a ospalým začátkem se kluci dostali do tempa a při střeleckém tréninku už pracovali na výbornou. Pak následoval splatnost trestu, tedy stovečky za pozdní večerku a soutěž o službu (úklid tréninkových pomůcek), u které jsme se všichni hodně zasmáli. Bohužel trio (Kolín, Dáva a Olda)  neměli štěstí při trefování prázdné branky, takže jeden den budou sloužit. Na oběd se většina kluků těšila, protože věděli, že po jeho snězení je čeká téměř dvouhodinový odpočinek.  Odpoledne mají kluci naordinovaný výběh na oblíbený Andělíček, pár asi jenom 1000 schodů a po návratu do sportovního areálu bude odpolední blok pokračovat herním tréninkem. Pokračování tedy až po návratu z odpoledního bloku.

d89f8818-b39a-462e-8ae4-4d2a91d6984f.jpg

 

 

 

 

 

 

 

ce019bf0-5092-4b04-aa09-3f6071371aa0.jpg

 

 

 

 

 

 

 

5be9aef8-b680-4145-8cfa-da2fe8f9f2f9.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odpolední, všem oblíbený výběh na Andělíček, vedl přes křížovou cestu. Převýšení lesní stezky je hodně nepříjemné a představa, že po výběhu na vrchol čekají kluky ještě schody, dávají "křížovce" známku vysoké obtížnosti. Křížová cesta zvládnuta, následovala série výběhů na schodech a poslední chuťovka, všechny schody až k Andělíčku. Celkový počet zdolaných schodů 1058 !!! Výborná práce. Poté kluky  čekal zrychlený přesun na hřiště, kde si dali ještě půlhodinový herní trénink. A opět to bylo hodně dobrý. Hra měla tempo, náboj a vůbec na nich nebylo poznat kolik toho mají v nohou. Trenérovo slova : " Hoši klobouček, fakt super výkon !!!  Po odpolední tréninkové jednotce kluky čekal bazén a vířivka, což si maximálně užili, zrelaxovali a načerpali síly na večerní individuální pohovory. Konec druhého dne završili ponořeny do virtuálního světa, ale tentokrát "plejstešjn" vypnuli zavčasu, takže trest  za pozdní večerku dnes nebude. 

 

74872281-cf1b-44f7-b105-af7ab6cb08e0.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

6c840eb2-a58a-4052-b329-9898eed9d889.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

1767825d-6554-45e6-8437-2777c3a27aa6.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

6c43c359-1bfd-42dc-84c2-2e344c2d23c5.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

3. den soustředění - 17. 1. 2022

Včera probuzení do mrazivého rána, dnes do větrného. Dopoledne čekala kluky tréninková jednotka na hřišti, kdy do závěrečné půlhodinky byli aktivně včleněni trenéři Fanda s Márou a vytvořili zkušenou stoperskou dvojici, která měla společně s našimi brankáři čelit útočným akcím čtyřčlenných týmů. Zároveň se jednalo o soutěž, která měla určit službu na další den. Nově složená stoperská dvojice s výborně chytajícími brankáři si počínal nad očekávání a svým umem přiváděla útočící hráče do úzkých. Po uplynutí stanoveného času zůstaly dva nejhorší týmy na shodně vstřelených brankách, tudíž o nové službě rozhodoval penaltový rozstřel. V tom se zaskvěl skvělými zákroky  “Džej Džej” a určil, že službu budou mít až do zítřejšího závěrečného tréninku  Frenky, Troji, Šindy a Mates. Komu nejsou známy tyhle přezdívky, sledujte dál naše stránky a dozvíte se to. Po dopoledním tréninku hurá na oběd a zasloužený odpočinek. Ten bude hodně důležitý, protože odpolední trénink začne opět výběhem na Andělíček, po křížové cestě. Na Andělíčku čekají kluky chuťovky dnešního dne, že by zase schody ? Pokračování večer....

Po výběhu na Andělíček křížovou cestou čekalo na kluky 500 schodů. To ale nebylo vše z odpolední parády. Po zdolání schodů se přesunuli o pár metrů dál mezi vzrostlé borovice, kde na ně čekalo deset výběhů do kopečku, který svou strmostí připomínal spíše stěnu Gerlachovského štítu. Ale i tuhle překážku zmákli na výbornou s úsměvem na rtech se mohli  těšit na zrychlený přesun zpět na fotbalové hřiště, kde je čekal ještě třiceti minutový herní trénink. Pak už jenom hodinový relax ve vířivce a mohlo se jít na večeři. Po večeři následoval teambuilding,  vyhodnocení celého soustředění, za které si všichni zaslouží pochvalu.  Na závěr týmového posezení byly zveřejněny základní sestavy zítřejšího závěrečného týmového utkání, které završí zimní soustředění v Sušici. V týmu vedeném trenérem Márou, nastoupí Petráš, Honajs, Ráďa, Troji, Mates, Frenky a v týmu Feryho st. nastoupí  Džej Džej, Domeček, Hofi, Šíma, Kolín, Dáva a nad jedním místem v sestavě visí velký otazník. Nechme se překvapit. Závěr třetího dne obstaralo finále mistroství Fuferny 2022, kdy za znělky ligy mistrů nastoupily finálové dvojce Petráš s Frenkym (Real Madrid) a Kolín s Džej Džejem (Manchester City). Obzvlášť příchod  Petráše před barevný televizor ve společenské místnosti byl stylový. Finále se stalo jednoznačnou záležitostí pro Real Madrid a pro cenou trofej dokráčel Petráš s Frenkym. Gratulujeme !!!!!

 

5ad26c56-b51e-431d-9fee-f80eabd36515.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

58553cd5-009c-42d7-b11b-b94ada0e8b29.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

606f32a8-e87f-4842-9265-da33afe7ceeb.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. den soustředění - 18. 1. 2022

Poslední den soustředění v Sušici se nesl v duchu ostře sledovaného týmového mače. Po půlhodinovém rozcvičeni (ruka, noha, kdo si věří) se mohlo jít na věc. Od úvodních minut bylo z nasazení obou týmů vidět, že nikdo nechce prohrát a vyhecovanost tomu dávala tu potřebnou šťávu. Branky padaly na obou stranách, ale zlom v utkání nastal po 20 minutách hry, kdy Fery st. poslal pronikajiciho Hofiho st. nevybíravým způsobem k zemi a ten musel být střídán, aby vyléčil sve zranění. Feryho tým toho využil na výbornou, kdy se dostal do dvoubrankoveho vedení, které udržel až do poločasové přestávky. Během pauzy došlo k pár změnám v sestavě a mohlo se jít na druhý poločas. V něm musel z Hofiho týmu pro zranění odstoupit Šindy a na hřiště se vrátil Hofi st. Uběhlo pár minut a opět byl Hofi st poslán k zemi, kdy byl při úniku tvrdě a bolestivě sestřelen Hofim ml. Tentokrát rozhodčí zcela správně nařídil pokutový kop. Penalta proměněna, stav snížen na rozdíl dvou branek. Hofi tým otevřel hru, snažil se o vyrovnání, ale to byla voda na mlýn Feryho týmu. Trojlístek Hofi ml., Kolín, Šeďas několikrát rozebrali doslova do šroubku obrané řady soupeře a třemi rychlými góly rozhodli o osudu utkání. Fery st. pevně držel defenzívu svého týmu na pozici stopera a společně s dobrými zákroky Petráš přiváděli soupeře do úzkých. Malé zdramatizování přinesla gólova hlavička Honajse (gól hlavou platí za dva), ale vzápětí přišla rychlá gólová odpověď Feryho týmu, což udělalo definitivni tečku za pohledný týmovým zápasem. 

Fery team - Hofi team 15:12

Zimní soustředění v Sušici proběhlo k maximální spokojenosti všech, bez nějakých větších problémů. Kluci odmakali vše, co jim bylo připraveno, na někom byla již vidět menší únava, ale to prostě k soustředění patří. Radost pohledět byla i na to, jak si kluci během soustředění vzájemně pomáhali, hecovali, fandili a "Vo tom to je".