Jdi na obsah Jdi na menu
 


NOVÝ ÚZEMNÍ PLÁN: NAPIŠTE E-MAIL PRAŽSKÝM ZASTUPITELŮM

Vážení čtenáři a čtenářky,

přes stránky sdružení Arnika lze napsat e-mail pražským zastupitelům, kteří mají rozhodovat o změnách současného územního plánu. Jelikož je stále součástí těchto změn i problematické budování rekreačních jezer a s tím i související masivní těžba stěrkopísků, je na místě vytvářet veřejný tlak, jenž by dokázal ovlivňovat rozhodování politiků. Až totiž přijedou jeřáby a bagry, bude pozdě...

Na tomto odkazu najdete elektronický formulář, prostřednictvím kterého lze poslat předem sestavený text. Dovolil jsem si také přidat vlastní poznámku, kterou můžete zkopírovat a přidat k odesílaným informacím.

http://arnika.org/zastavte-invazi

L. Vonz

Poznámka k připojení:

V Radotíně a na Zbraslavi na soutoku Berounky  s Vltavou jde zejména o kontroverzní plán masivní těžby štěrkopísků s následným budováním rekreačních jezer. Takový zásah do přírody v této části hlavního města Prahy bude s největší pravděpodobností znamenat nevratnou devastaci unikátního území s obrovskými zásobami podzemní pitné vody, nehledě na narušení kvality života tisíců obyvatel dotčených městských částí. Zdá se, že zájmy soukromé (těžba štěrkopísku, budování jezu a přístaviště) chtějí mít větší váhu než zájmy veřejné. S tím nelze souhlasit!