Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Vítejte na stránkách  

 

colorful-tree-5.jpg 

 

Psyché 21

 

  • Astrologie
  • Arteterapie, artefiletika
  • Psychologické poradenství
  • Grafologie
  • Semináře, přednášky, workshopy

 

Staňte se těmi, jakými jste přišli se stát. Objevíte v sobě schopnosti, o kterých se vám ani nezdá.

 

 

 

 

Co je důležité vědět před výkladem horoskopu

3. 3. 2016

astrology1.jpg     Co je důležité vědět před výkladem horoskopu

   Astrologie je obor, který přitahuje lidskou duši od nepaměti. V dávných dobách byla astrologie jedním ze tří sloupů vznešených věd, vedle magie a alchymie. Největší zasvěcenci byli obeznámeni s naukami celé triády. Postava legendárního Herma Trismegista byla označována za „třikrát mocného“ právě proto, že ovládal tuto trojici vysokého umění. Bez astrologie se po dlouhé věky neobešlo žádné důležité rozhodnutí velkých panovníků, stejně jako dalších zodpovědných postav minulých věků. Stačí si vzpomenout na úžasné stavby z časů Karla IV. a cítíme, že využití astrologie a matematiky v těchto architektonických skvostech má cílený několikadimenzionální význam, který působí na pozorovatele, ať už vnímá jejich hlubokou symboliku nebo ne.

 

Tajemství katedrál

6. 3. 2015

vitaz-v-katedrale-v-chartres.jpg  Tajemství katedrál

 Gotický chrám symbolizuje nebeský Jeruzalém, jehož mystický význam zdůrazňuje půdorys ve tvaru kříže. Apsida s kůrem má tvar půlkruhu nebo případně oválu. Podélná a příčná loď chrámu představují kříž. S apsidou získává kříž formu egyptského kříže zvaného Ankh. Ankh je znamením nesmrtelnosti. Ani výběr místa pro stavbu nebyl náhodný. Většina evropských
katedrál i kostelů stojí na posvátných stanovištích známých už od předkřesťanských dob. Na takových místech se energie Matky Země spojuje s energií nebes a proto jsou ideální pro stavbu svatyň vyhrazených setkáním člověka s Bohem.

 

Psychologie vlastního obrazu

17. 2. 2015

jhjftzfz.jpg  Psychologie vlastního obrazu

  Tajemství podvědomí aneb na hranicích úspěchu a neúspěchu

Psychologie vlastního obrazu není nová, ale málo využívaná. Obraz sebe je
klíčem k lidské osobnosti a chování. A to není všechno, vlastní obraz určuje, co je člověk schopný nebo neschopný udělat. Pozitivní myšlení funguje jen tehdy, je-li ve shodě s vlastním obrazem. Co to vlastně je „vlastní obraz“? Jak se v nás vytváří? A co si s ním počít?

 

Keltové, křesťanství a Svatý Grál III.

10. 2. 2015

2e34dc936248.jpg   Keltové, křesťanství a Svatý Grál (III.)
   Merlin, Kruhový stůl, rytíři Kruhového stolu

Obraz Grálu jako posvátné nádoby můžeme spatřit již v předkřesťanských dobách. Kupříkladu v řeckých pramenech nalézáme Hermův pohár jako svatou nádobu kněžské moudrosti. Daleko nejbližší příbuznost ke Grálu však můžeme najít v keltských pohádkách a mýtech.

 

Keltové, křesťanství a Svatý Grál II.

25. 1. 2015

oak_king_by_ironshod.jpg   Keltové, křesťanství a Svatý Grál (II.)
   Keltská spiritualita a její vliv na další národy

  Mýtus je tělem světa. Ve světě Keltů přichází křesťanství do prostředí živého mýtu. Na keltské půdě se s křesťanstvím nesvádí žádný boj s „nepravými božstvy. Křesťanský impuls je u Keltů přijat v duchu hluboké spřízněnosti s místním „pohanským“ kultem. Jak říká Zdeněk Neubauer, zatímco v helenismu je křesťanství přijímáno jako naplnění Logu, u Keltů je asimilováno jako dovršení mýtu.