Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pracovní obuv Praha

Pracovní obuv Praha 

Jak si vybrat pracovní obuv? Kde ji v Praze koupit?

picha_logo_.jpgPři výběru obuvi je důležité vědět, k čemu bude tato sloužit, jaká je její očekávaná životnost a kdo ji bude nosit. Do horkých provozů, chladíren, vnitřních montážních elektrotechnických hal, do nemocnice, do kuchyně – tam všude se uplatní zcela odlišný typ pracovní či ochranné obuvi. Rovněž nájemní sezónní stavební dělník bude méně pečovat o obuv či ji ošetřovat, proto je vhodná pokud možno „bezúdržbová“ obuv ekonomické třídy, naproti tomu živnostník bude při výběru obuvi zohledňovat i její životnost při požadované údržbě a klidně zvolí luxusnější, avšak v konečném důsledku rovněž „ekonomickou“ variantu dražší obuvi.

 

praha_1.jpg

Důraz na pohodlnou a plně funkční pracovní obuv nutí výrobce zohledňovat i doposud opomíjené parametry bot, jako například různou šířku nohou, potřebu zvýšeného pohodlí řešenou různými výstelkami, bandážemi, funkčními membránami apod.

 

praha_2.jpg

Provoz v hutích, potravinářství, lékařství, čisté provozy, elektrotechnické provozy apod. vyžadují většinou zcela odlišné typy pracovní obuvi či ochranné obuvi, společná je však snaha výrobců obuvi nejen o jejich plnou funkčnost a pohodlnost, ale stále více důrazu je kladeno i na design a celkový „dojem“, který zaměstnanec – reprezentant firmy v pracovní obuvi udělá.

Řada předních výrobců obuvi dokonce zohledňuje hmotnost či odlišné typy nohou jejich budoucích nositelů, což při stále dokonalejší funkčnosti (např. odvod potu, měkké gelové polstrování) přináší pracovní obuv, o níž zaměstnanec „ani neví“ a není nijak limitován v podávání požadovaného pracovního výkonu.

Základní parametry obuvi, jako je např., protiskluznost, odolnost proti propíchnutí, odolnost proti chladu či naopak horku nejsou dnes již jediným hlediskem při výběru pracovní a ochranné obuvi, ale stále více je tato obuv vybírána a porovnávána s obuví trekkingovou, sportovní či pro běžné nošení. Přesto, a nebo právě proto, je dnes pracovní obuv v mnoha aspektech ve svém vývoji dál, než tyto s nimi porovnávané typy obuvi.

Kde si můžete vybrat a koupit pracovní obuv?

Vybrat a koupit si pracovní obuv a montérky můžete v eShopu na: www.oopp.cz

a nebo v obchodech firmy:

PÍCHA Safety, s.r.o.


PRAHA 3 - V okruží 2158, tel.: 266 313 167

Mapa


MĚLNÍK - Českolipská 1094, tel.: 315 623 322

Mapa


SEDLČANY
– 28. října 7 (Pasáž), tel.: 318 820 743

Mapa