Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZLATÁ UDICE 2012 Košťálov

2. 11. 2012

MLADÍ KRÁLIČTÍ RYBÁŘI OPĚT BODOVALI

 

Jako každý rok, tak i letos, jsme se v minulých dnech, zúčastnili klání nejlepších mladých rybářů východočeského územního svazu - ZLATÁ UDICE KOŠŤÁLOV 2012. Za naši organizaci MO ČRS Králíky se závodů zúčastnili ti nejlepší: Bartoníčková Lenka, Boková Ivana, Pinkasová Kristýna, Halbrštát Šimon, Pinkas Jan a Šlajs Marek. Soutěž letos uspořádal VčÚS HK spolu s MO ČRS Košťálov. Po tři dny se konala v překrásném prostředí okolí Lomnice nad Popelkou.

Závodníci soutěží ve třech kategoriích (žáci, žákyně a dorost) a několika disciplínách. První soutěžní den byly na pořadu rybářské znalosti. Ty se skládají z testu (50 otázek) z přírodovědných znalostí, chovu ryb, zákonu o rybářství, stanov ČRS, závodního řádu RT, LRU a poznávací části, kde musí závodník určit dané ryby (20), živočichy (15) a rostliny (15). Naši závodníci skončili po prvním dnu na pěkném 6. místě. V jednotlivcích se z našich nejlépe umístila Pinkasová Kristýna, která v kategorii žákyň vybojovala vynikající 3. místo.

V sobotu 19. května 2012 se všichni účastníci přesunuli do Levínské Olešnice (revír 451085 Oleška 1) kde se konal lov ryb udicí (LRU). Zde se opět naši závodníci neztratili, i když si celkově pohoršili – skončili na 7. místě. Revír byl slušně zarybněn, avšak díky změně tlaku a opravdu parnému, letnímu počasí se rybám z vody moc nechtělo. Oproti minulým ročníkům, kdy nejlepší nachytali nezřídka více než 15 kg ryb, byl letošní průměr cca 3,2 kg. Ve vezírcích převažoval Kapr obecný ve velikosti 15 – 25 cm. Nejvíce ryb z našich rybářských nadějí nachytala Kristýna Pinkasová a Lenka Bartoníčková.

Pro nás nejtěžší disciplína, vzhledem k opravdu skromnému vybavení, se konala v neděli – závěrečný den závodů (co se nám však nedostává ve vybavení, snažíme se dohnat poctivým tréninkem). Jednalo se o soutěž v rybolovné technice (RT), která se konala v nádherném sportovním areálu Obce Košťálov. Samotná soutěž se skládá z pěti disciplín – muška skish, muška dálka, arenberg, zátěž skish a zátěž dálka. Všichni naši závodníci dokázali, že i se skromnou výbavou lze vyhrávat. Kristýna Pinkasová skončila mezi žákyněmi na 1. místě. Za ní skončily specialistky na RT, které trénují několikrát v týdnu, pod dozorem bývalého mistra republiky. Celkově jsme v této disciplíně skončili opět na slušném 7. místě.

Po skončení nedělního zápolení jsme se přesunuli před Obecní úřad, kde bylo vyhlášení. Náš tým skončil celkově na slušném sedmém místě. V jednotlivcích v kategorii dorostenců se umístil Jan Pinkas na 6. místě, v kategorii žáků Lenka Bartoníčková (nováček v týmu) na skvělém 19. místě, Ivana Boková na 24. místě, Šimon Halbrštát (nováček) na 25. místě, Marek Šlajs (nováček)  na 26. místě. V kategorii žákyň zazářila Kristýna Pinkasová – celkově 2. místo.

 

KRISTÝNA PINKASOVÁ

 

Skromná slečna - zářný příklad jak se poctivou přípravou a tréninkem z průměrné závodnice stane jedna z nejlepších v celém východočeském územním svazu. Postup na národní kolo, kam postupuje pouze vítěz dané kategorie, jí doslova utekl o kousíček.

Po loňské Zlaté udici sebevědomě prohlásila, že bude lepší. Každý chce být lepší a tak jsem jejím slovům nepřikládal až takový význam jak si zasloužila - pro Týnu to nebyla jen prázdná slova. Dokázala mě i trenérům – p. Ivu Kellnerovi a p. Petru Hlouškovi, že s ní můžeme na 100% počítat.

A zase chce být lepší,…………

 

Závěrem bych chtěl poděkovat především dětem – závodníkům za jejich snahu, trenérům - kteří se soustavně dětem věnují, dále pak rodičům za pochopení a v neposlední řadě organizaci a sponzorům za materiálové vybavení.

 

Darebný Jiří, vedoucí družstva

 

 

P.s.: Pokud máte kdokoliv zájem začlenit se mezi nás a je vám více jak 6 let, neváhejte a volejte pro více informací na tel.č.: 725 721 794. Rybářem se může stát opravdu každý!

 

V sobotu 9. června 2012 od 7 hodin se budou na králickém rybníku konat závody dětí v rybolovu. Vezměte své ratolesti a přijďte si zarybařit. Můžete přijít kdykoliv dopoledne, třeba jen na hodinu. Vybavení ani nástrahy nepotřebujete, vše vám rádi zdarma zapůjčíme.