Beleše
Recept na beleše :
jednoduché tak budete potřebovat nějakou kovovou misku tam do ní nalijete čtvrt litru mléka podle toho kolik tech belešů budete chtít ,ohřejete to na teplotu aby jste se nespálely nesmí být moc horké přidejte tam i dvě lžičky cukru necháte rozpustit v tom mléku do ze hřitého mléka přidáte kostku kvasnic rozdrobíte je tam no necháte chvíli , aby se v tom teplém mléce nakynuly vytvoří hnědý povlak přisypete trochu hladké mouky tak hrnek asi a dáte tam jedno vejce trochu soli a vařečkou zamýcháte a půlku héry nakrájet na kousky nech jí povolit aby nebyla zmrzlá pomýcháte a podle potřeby přisypete polohrubou mouku nesmí to být moc tuhé tak akorát to poznáte, že se to nebude moc lepit na vařečku lžící na podsypaném vále naděláte bochánky, které trochu pomoučníte a rukou trochu zpracujete na bochánky nachystáte pánev dáte tam olej nesmí plavat stačí menší vrstva, jak bude olej dostatečně rozehřátý tak tam vložte roztáhlý bochánek a snažte se ho roztáhnout rukama trochu do kulata aby nebyl moc tlustej to poznáte , zakryjte po vložení toho beleše pánev poklicí tak asi po minutě skontrolujte obracečkou jestli už je do růžova obratit a bez pokličky ho dodělejte a tak to uděláte se všemi to je celý namažte si to čím libo .
jo a podle potřeby přilívejte olej špatně by se to smažilo na suchu a sporák mějte na 2 aby to moc nepálelo černý beleše nejsou dobrý . Vyzkoušený recept
Recipe for Beles:
simple so you'll need a metal bowl there to pour in a quarter liter of milk depending on how tech Beles you want to heat up to the temperature must not be too hot there, add two teaspoons of sugar and let it dissolve in milk in the milk dip your finger for a moment and recognize temperature must not burn, add a cube of yeast Crumble there is no leave time to be in the warm milk bloated brown coating creates a stir in a little cup plain flour and turn around and there one egg and a little salt spoon minced dough in half Hera (vegetable fat) cut leave it to pieces to allow not frozen, spoon and stir as needed stir in flour must not be too rigid so it just tells you that it will not be too glued to the wooden spoon to spoon subgrade pastryboard buns can you do that little by little the hands of sprinkles and process the We'll set up the cakes pan put oil there should not swim just smaller layer, as will be enough oil so there a hot paste bun stretched out and try to stretch a little hands-round that was not too fat to know, cover after inserting the Beles basin lid so after about a minute check spatula if it is to turn pink and uncovered it, finish it and so do all the grease is all it what you please.
Oh, and by the need to pour oil would be wrong to dry fried on a stove to keep for 2 to the power of black was black no Beles are not good. Tried recipe