Jdi na obsah Jdi na menu
 

bez-nazvu-1-kopie.jpg 

Přerov

    

 

     Repertoár AJB se opírá o velikány  jazzového období 20. až 30. let  minulého století, jako jsou  například Duke Ellington, Fletcher  Henderson, Don Redman či orchestr McKinney´s Cotton Pickers.

     Nynější obsazení AJB s technickou a nástrojovou suverénností, perfektně nastudovanými aranžovanými pasážemi, rytmickou vyrovnaností, objevnou dramaturgií i spontánností projevu splňuje nejpřísnější kritéria tohoto stylového zaměření a je jeho ojedinělým zástupcem nejen v ČR, ale i v Evropě. O své úrovni přesvědčuje AJB posluchače takřka ve všech evropských zemích, kde bývá každoročním hostem jazzových festivalů, přehlídek či společenských událostí. Je opakovaně zván do Francie, Španělska, Německa, Rakouska či Holandska.

     Jak napsal německý list „Main echo“, zaujímá AJB na české scéně zvláštní postavení nejen proto, že se jako jediný v republice věnuje výlučně revival stylu ranného swingu, ale také tím, že v něm hrají amatérští hudebníci. Ačkoliv má mezi sebou několik absolventů hudebních konzervatoří a vysokých hudebních škol, nikomu není působení v orchestru povoláním. Proto má interpretace skladeb v podání AJB tu pro jazz potřebnou jiskru a fantazii.

                                                                             

                                                                                 

plakat_ajb_vanoce_barva_sr_a3-kopie.jpg

 

 

 

 

 

 

logo-olomouckeho-kraje.jpg

 
 
    

                                   mesto-prerov.gif