Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tohle je pro každého i pro úřad vlády píše nám...

7. 10. 2012

 Děkujeme za otevřený názor

---------- Původní zpráva ----------
Od: KrivanekJiri
Datum: 7. 10. 2012
Předmět: Tohle je pro každého i pro úřad vlády

Nemohu souhlasit se všemi požadavky "Strážců Hodnot",ale to není předmětem mého dopisu,vyjádření,to je na pozdější diskuze,které se budou vést na veřejné úrovni,kde každý občan dostane jasné právo vystoupit a přednést své stanovisko ve svém zaujatém postoji.

Postoj je má svobodná vůle,která mě nutí přemýšlet v mnohem širších souvislostech a nenechat se tak manipulovat či nutit k něčímu názoru.Můj postoj je tedy takový,že respektuji Tebe ,jako člověka mě rovného,bez jakýkoliv atributů povýšenosti,či nadřazenosti nebo podřízenosti.Tudíž nemohu akceptovat do budoucna jakékoliv autority a také bych byl rád,kdyby mě osobně a komukoliv jinému nebyly předhazovány,nebo určovány.
Společnost si vyžaduje mnohem větší duchovní péči a vzdělání a to ve směru invididuálním, kde bude dán směr a důraz na osvětu všech dostupných alternativ týkající se celého spektra kultury člověka ,osobnosti a vnímání problémů v širších souvislostech a to v rovné dostupnosti přístupu ve vzdělávání, bez nároku ekonomického ,tak jak je tomu doposavaď,neb vzdělání nyní je nastavováno podle dostupnosti finanční,né etické.
Tak tomu je i v oblasti zdravotnictví,kde etika dosáhla hranice neúnosnosti a to nejenom službou,kterou má poskytovat v rámci Hipokratovi přísahy,ale také přístupem k hodnotám lidským,myslím tím duševní zdraví,které má být zušlechťováno a ne marketingově manipulováno ve prospěch spotřebitelství ,často nabízených zbytečných farmaceutik,nadstandart apod.Tak je tomu i v rovnosti nároku sociální péče,kdy státem jste nuceni se podřizovat etickému ohodnocení na bod nula ,nebo mínus neb etickým ohodnocením státu je pouze Váš přínos v ekonomickém růstu,tudíž i život jako takový je určen hodnotou pouze dle Vašeho přínosu efektivity ve státních statistikách tabulek růstu DPH nebo HDP.
Nejsem tudíž člověkem,ale pouze růstovým prvkem v jakési podivné hře ekonomických vládců.
Tohle degradovalo společnost do morálního kolapsu,etiky nevyrovnanosti a národní destabilizace kde občan strácí identitu a národní hrdost.
To,že jsme se dostali jako společnost do nerovného boje s etikou je alarmující a velice nebezpečné pro budoucí život a to nejenom náš,ale i našich dětí a jejich potomků.
Člověk nebyl zrozen proto aby poslouchal něčí zákony a to zdůrazňuji,nebyl proto zrozen.Člověk je tu od toho aby se dokázal dohodnout sám se sebou a tudíž i s ostatními.
Očekávám pouze jediné a to,že nynější vláda ukončí své nároky na post vládnutí a předá agendu utvořené koalici ze všech možných i nemožných iniciativ ,občanů ze kterých se časem vynoří skutečné osobnosti pro volení do nově vzniklé administrativy státního uspořádání,které bude plně transparentní a bude možné do chodu této agendy plně zasahovat všeobecně celostátně závazným referendem,které mohu vypsat bez toho aniž bych se musel obávat nějakých výhružek či nátlaku.

"Doba ve,které žiji ,mě nutí myslet jinak ,než jsem doposavaď myslel."

Epocha ,která končí,odnáší to co nás nutilo přemýšlet tak jak si někdo představoval,nebo "nám" jako davu,mase lidí vnucoval,vnucoval svou vizi o světě.Tato epocha končí a "my" jsme na počátku nové,kterou tvoříme každým našim pohybem,myšlenkou,činem,čímkoliv a to si uvědomujeme mnohem více ve větším měřítku,než kdykoliv v čase minulém.
V rámci české republiky máme velké štěstí na velký počet osob ,které dozrávají a dosahují společného propojení s cílevědomým postupem jít racionální cestou,která má za prvotní dbát na příčinu a následek to v co nejširších souvislostech.
Tato vlastnost odbourává etickou nevyváženost a nutí mnoho dalších lidí k zamyšlení nad svými činy,což vede k úspěšnému narovnání duchovních principů vlastních a tak principů ve svém okolí,ikdyž z prvu se to tak nejeví,celý proces je bolestivý.Jedná se o očistu vlastní,kdy člověk má možnost si uvědomit,že on sám je středem všeho a všichni jsou součástí jeho.Tato fráze není pouhým komentářem z nějakého citátu,ale je to důkaz toho,že odpovědi na vlastní cestu máme pouze v sobě a to se stává v nynější době přechodu mysli z pasivní na aktivní realitou,která nejde obejít ani opomenout.
V českém národu je vlastnost ,která je všem národům zcela cizí a to vlastnost pokory,víry a to nemíním momentálně církve a podobné instituce,které se vyvišují nad víru tak jako i legislativa a zákony.
Víra je to co nás spojuje a to ve všech směrech.
I ateista věří,že je ateista,tak jako člověk,který věří,že nevěří.
Duchovní princip každého z nás je nekonečně dobrosrdečný a ta spojitost českého národa je v selském rozumu,kde víra je ta co hory přenáší,protože ta víra Láskou zove se.
Láska -rovnost-bratrsví rovná se republika.
Víra-pokora-úcta rovná se Čech a v lásce ,rovnosti,bratrství Čechem Čechu jsem.
Nechci ztratit naději,víru,chci být Čechem!

Proto tohle mé vyjádření je takové,neb identitu jako národ ztrácíme a to nevěstí nic dobrého.
Jsem člověk , českým člověkem, nemohu tedy akceptovat doposavadní systém vládnutí a udržování zákonů ve prospěch mocenských autorit.Nemohu akceptovat vládu,která postupuje směrem k národní destabilitě a rozpadu pojmu češství,národní hrdosti,selskému rozumu,sociálního úpadku a morálního kolapsu.

Nová Epocha, její význam,je vě větších souvislostech a ve větším měřítku komunikace nejenom mezi lidmi,ale mezi národy a jejich propojení ne v souvislostech starých,bezpředmětných,ale v souvislostech naléhavých a opodstatněných.Lidé chtějí znát pravdu a chtějí otevřít svou mysl novým alternativám ve způsobu života ,aniž by se museli obávat doposavadního neudržitelného ,neetického rozvoje na vyčerpatelných zdrojích.
Nová Epocha není jenom o propojení mysli,ale je to také transformace náhledu na život,jeho uctívání a pokory vůči vlastnímu prostředí.Civilizace má možnost se sjednotit do velkého kruhu,nebo se podrobit neetické pyramidě vládnutí,kde to bude kdo z koho,boj o život a né žití.
Jsme na prahu rozhodnutí mezi tím co potřebujeme a tím co chceme.

Chci systém,který bude řešit mé potřeby,respektive naše,aby naše děti věděly čeho se nemají vzdát a aby věděly co skutečně potřebují a co skutečně chtějí.




s pozdravem Jiří Křivánek