Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výzva proti vládě komunistů ve Zlínském kraji: Než podepíšeš, ptej se!

7. 11. 2012

 

img_9707.jpgPrvní otázku jsem si položil, proč majitelé zlínské firmy nezorganizovali nějakou petici například tehdy, když kandidaturu na prezidenta ohlásil Jan Fischer, bývalý dlouholetý člen KSČ? Opravdu jim nevadí, že se o nejvyšší a nejčestnější post v zemi uchází bývalý bolševik – když už mám jít natvrdo? Chci-li být principiální, tak do důsledku.

Zadruhé jsem si položil otázku, kolik zaměstnanců mmcité vhodilo do volebních uren lístky pro kandidáty právě KSČM. Možná by se oba majitelé úspěšné společnosti podivili. To jen na okraj.
Asi nejzajímavější bylo podívat se, čím se firma mmcité zabývá. Což je pohled nejzajímavější – výrobním programem a tím, co vozí a uplatňuje na českém trhu, je mobiliář. Přesněji řečeno – mobiliář ve veřejném prostoru – zastávky MHD, odpadkové koše, osvětlení, nosiče nejrůznějších sdělení do mobiliáře, lavičky do parků krajinotvorné prvky (do parků a měst), dětská hřiště, zábradlí, mříže ke stromům, přístřešky pro kuřáky, stojany na kola atd. Dvě třetiny, možná tři čtvrtiny a možná více toho, co denně potkáváme v ulicích a co je placeno z obecních, či celostátních peněz. Firma mmcité má svou existenci založenou na zakázkách pro stát (obec je taky stát).
Nahlédnete-li do odkazu Reference, najdete tam pochvalná hodnocení zakázek pouze pro obecní rozpočty – nejednou např. ve Španělsku, o němž už víme, jak dokázalo s veřejnými penězi zatočit, až z toho má dnes 25procentní nezaměstnanost.
Netvrdím, že to, co mmcité vytváří, či zprostředkovává, je špatné. Naopak. Její produkty veřejný prostor výrazně kultivují. Ale prosadit se na trhu veřejných zakázek, získat je, není snadné ani u nás, ani ve světě.
Ale otázku, jestli jde opravdu o principy, nebo o to, že je třeba ohrožena nějaká další veřejná zakázka, si snad položit mohu…
milovice.jpgJen tak na okraj: co v minulých letech udělaly všechny ty demokratické strany, kterých se majitel mmcité dovolává a které si ČSSD na Zlínsku k vládnutí nevybrala, pro to, aby komunisté nezískali v kraji tolik hlasů? To by taky za petici stálo.
Poučení z krizového vývoje: Nemáme právo konzumovat blahobyt, aniž bychom ho vytvářeli (G. B. Shaw)
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Nemáte kontakt na některého se signatářů výzvy?

Rudla,12. 11. 2012 13:45

Pěkný den!
Chtěl jsem iniciátorům této ubohé napsat něco pěkného a pravdivého od plic. Nejsem ani zakuklený bolševik, ani bývalý či současný člen KSČM (KSČ). Ve volbách v minulém režimu jsem kvůli nemožnosti volit svobodně, ale jen souhlasit s jedním názorem, vždy všechny za tou tylovou plentou poškrtal a nebo jsem k volbám nešel (jednou). Těžko mě někdo bude asi podezírat s nějaké lásky ke komunistům. Byl jsem členem stávkového výboru ve fabrice a taky mě v prvních chvílích milicionáři hledali. Proto se nestydím za to, jak jsem se choval, a nemám důvod se stydět za signatáře zmiňované výzvy. Není mi jich ani líto, jen z nich jde strach, jako z bolševiků. Oni si nemohou položit otázku, proč koministům hlasů zase přibývá, protože jsou stejnými demagogy, jakými byli bolševici. Co vlastně chtějí? Změnit výsledky, vyměnit voliče, zákony, které by vůli voličů negovaly? Chtějí hejtmanem člověka, který nemohl být obviněn z trestného činu kvůli tomu, že si to nepřála vláda. On za to zvedl ruku pro všechna zvěrstva (Topolánkův batoh), která dnes decimují veřejné a rodinné rozpočty. Jestli máte nějaký e-mailový kontakt, budu za něj rád, pokud jej tady zveřejníte. Na stránkách výzvy se totiž můžete jen připojit (jak demokratické), svůj názor vyjádřit a sdělit jim nemůžete. Děkuji

Re: Nemáte kontakt na některého se signatářů výzvy?

autor,12. 11. 2012 22:32

Zkuste některý z kontaktů na webu mmcite.cz, on už to snad autorům petice někdo z firmy předá. Hodně štěstí.