Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kaštánek

KAŠTÁNEK NAŠEL NOVÝ DOMOV 30. 3. 2013 (podrobnosti níže).

ÚDAJE O KOČIČCE
Pohlaví: kocour
Věk: cca 1,5 roku
Kastrovaný?: ano
Očkovaný?: ne
Odčervený?: ano
Čipovaný?: ne
Handicapovaný?: ne
Podmínky: byt či domek s bezpečným výběhem, do společnosti koček, i do rodiny s dětmi
Charakteristika: Kaštánek po všech svých životních peripetiích hledá nový domov. Už je zcela zdráv, předchozí zdravotní problémy na něm nezanechaly žádné následky. Ze statečného Kaštánka se stal milý, hodný a mazlivý kocourek, který se nyní uchází o přízeň hodných lidí. Hodí se bez problémů do společnosti dalších kočiček, může být i v rodině s dětmi. Časem by určitě uvítal bezpečný výběh, ale v roli domácího mazlíčka se bude rozhodně cítit nejlépe.
Kaštánek na Facebooku
 

CHRONOLOGICKY

20. 10. 2012
Kaštánka si 18. 10. 2012 všimla nálezkyně v Brandýse nad Labem. Seděl tam na chodníku, skrčený a zrmzlý a zrovna baštil párek, který mu někdo z kolemjdoucích hodil… Když si ho ale nálezkyně přišla prohlédnout blíž, bylo jasné, že kocour venku nemá šanci… Ostatně to zdařile dokumentují fotky pořízené už v depozitu. Kaštánek byl první dny skrčený v koutku boudičky, bolavý, vyčerpaný, hladový a vyhublý, zmrzlý… Má celotělový svrab, jeho tělíčko je pokryto vrstvou krust a strupů, pod nimi je zapařená podebraná kůže – nejhůře jsou na tom uši, celý čumáček, brada, tlapky a zadní nohy. Kvůli krustám nemohl ani otevřít oči. V žaludku měl písek a hlínu. Zpočátku vůbec nejedl, sám nemohl, protože ho všechno bolelo – často naříkal bolestí, ale byl trpělivý, hodný, statečný, i když touto dobou ještě naprosto odevzdaný.

25. 10. 2012
Kaštánkovi už zabírají antibiotika i přípravky na svrab. Nejhorší krusty se začínají odlupovat, pravidelně mažeme a koupeme. Už je dokonce schopen mírně otevřít jedno oko, jak je vidět na fotce. Bolesti už nejsou tak velké, Kaštánek dokáže i usnout, i když tlapky ho pořád ještě hodně bolí a těžko se na nich udrží – proto zatím není schopen dojít na kočičí toaletu a potřebu vykonává pod sebe, a tak mu musíme často měnit plenky. Baští už ale pravidelně, dostává vitamíny a kvalitní stravu, kotěcí mlíčko doslova hltá… Je ale stále ještě velmi slabý. I tak ale spolupracuje a začíná se mazlit, po koupeli se vždy tulí a vrní.

28. 10. 2012
Kaštánkův stav je zase o něco lepší, i když vyhráno nemá. Krusty dále opadávají a vypadá to, že mu sleze srst, což je ale pozitivní, neboť to znamená, že se rány hojí a nová srst samozřejmě časem doroste. Kaštánek hodně ožil, dokáže si už sám dojít k misce a na kočičí toaletu. Nejhorší je teď ocásek, ten je stále hodně zanícený, musí se intenzivně koupat a mazat.

2. 11. 2012
Svlékání z kůže pokračuje:-). Nejde to lehce – nejhorší místa jsou tlapky, kde řada „paznehtů“ pořád drží a ne a ne se odpojit a moc bolí. Ocásek je jedna velká podebraná zmokvaná rána, ten Kaštánka trápí moc. Stále dostává antibiotika, rány omýváme, desinfikujeme a mažeme. Jinak ale Kaštánek ožil, už si sám dojde k miskám i na toaletu. Jen je mu stále zima, proto topíme.

18. 11. 2012
Kaštánek byl dnes na veterině, včera začal trochu pokašlávat. Dostal nová antibiotika na zánět průdušnice, ale snad to nebude nic vážného. Poslední krusty z tlapek mu už pan doktor sundal, šlo to dobře, takže teď už je třeba jen kůžičku změkčovat olejíčkem. Oči ho pořád svědí, protože má od svrabu spodní víčka obrácená dovnitř a řasy mu rostou do oka, což je bolestivé. Musíme mu oči mazat, pokud se to nesrovná, čeká Kaštánka časem plastika očních víček. Ocásek už je sloupaný celý, jen špička je pořád zanícená – ale ta prý odpadne celá. Jinak jsme dostali pochavlu – Kaštánek je sice pořád v léčení, ale je to vzorný pacient.

27. 11. 2012
Kaštánek se lepší. Váží už 3,9 kg, což je o 2 kg víc, než když k nám přišel. Nyní sdílí pokojík s Lunou, kdyby ji stále nepronásledoval, mohl by už být úplně navolno, takhle může z klece ven stále jen pod dozorem. Dostal nové pelíšky a hračky, z béžové kukaně měl nejdřív trochu strach, ale v modrém pelíšku se mu líbilo hned napoprvé…

5. 12. 2012
Kaštánek podstoupil kastraci, při té přiležitosti mu byl vyndán i brok, který měl na zádech těsně pod kůží. Ocásek se podle veterináře prý hojí (a zhojí) sám, takže s ním se nic dělat nemuselo. A oči se také lepší, ale bude to trvat déle, nicméně i to by se mělo obejít bez dalšího chirurgického zákroku, jen je musím epořád mazat. Všem, kdo Kaštánkovi dnes drželi palce, děkujeme:-)

9. 12. 2012
Kaštánek je zcela zdráv a těší se do nového domova.

3. 1. 2013
Kaštánek posílá svým příznivcům přání do nového roku. Je to mazel, vítací a muchlovací typ, občas trochu ukecaný:-)

24. 2. 2013
Kaštánek už se začíná v depozitu nudit:-) Je zdravý, nabitý energií, zvědavý až běda… ale pořád naštěstí mazlivý, nezáludný, důvěřivý… a moc hodný a vděčný:-) Má rád všechno nové, hned zkoumá a čichá jako ohař. Jen to nesmí „smrdět“ venkem – to se bojí.

30. 3. 2013.
Kaštánkovi dnes začala nová životní etapa – odjel do nového domova a začíná se zabydlovat. Bude bydlet v Praze. Jeho noví majitelé měli pro něj vše nachystané a moc se na něj už těšili – domácí kočička Čertice moc nadšená nebyla, ale musíme doufat, že si zvyknou a snad by z nich mohli být kamarádi. Novým majitelům za adopci našeho statečného Kaštánka moc děkujeme, Čertici přejeme pevné nervy a hodně trpělivosti. A kaštánkovi ten nejúžasnější domov, jaký si mohl přát.

19. 4. 2014
Po smrti kamarádky Čertice dostal Kaštánek novou kamarádku – naši Kokošku
 

Z NOVÉHO DOMOVA (zprávy jsou řazeny od nejstarších po nejnovější)

19. 11. 2023 jsme na Messengeru našli další foto z nového domova (viz fotoalbum).

1. 5. 2023 jsme na Messengeru našli další foto z nového domova (viz fotoalbum).

28. 12. 2022 jsme na Messengeru našli další foto z nového domova (viz fotoalbum).

14. 12. 2022 jsme na Messengeru našli další fotografie z nového domova (viz fotoalbum).

19. 3. 2022 jsme na Messengeru našli další fotografie z nového domova (viz fotoalbum).

21. 12. 2021 jsme na Messengeru našli další fotografie z nového domova (viz fotoalbum).

19. 2. 2021 jsme na Messengeru našli další fotografie a pozdrav z nového domova.
Dobré ráno, tak takhle jsme znavení z toho, že je mamča furt na HO:-) Kastan je hrozny pruzkumnik, kdyz jde pritel do prace, vzdycky vypali na chodbu (jsou tam jeste dvere k vytahum, takze bezpecne)a pak si vetsinou ustele u nekoho na rohozce, musim ho odnaset zpatky:-) A Kokyna se osmelila nakouknout, kam to ten dedek leze, ale vetsinou zustava v bezpeci u dveri:-)

8. 4. 2020 jsme na Facebooku našli další vzkaz a fotografii z nového domova. Vzkaz je k dispozici na Kokoščině profilu, fotografie je součástí Kaštánkova fotoalba. 

3. 11. 2019 jsme na Facebooku našli další vzkaz a fotografii z nového domova. Vzkaz je k dispozici na Kokoščině profilu, fotografie je součástí Kaštánkova fotoalba. 

2. 9. 2018 jsme na Facebooku našli další fotografii z nového domova s tímto textem:
Náš gymnasta…

2. 8. 2018 jsme na Facebooku našli další fotografie z nového domova (viz fotoalbum).

31. 8. 2017 jsme dostali další e-mail a fotografie z nového domova. Text e-mailu je k dispozici na Kokoščině profilu, fotografie jsou součástí Kaštánkova fotoalba. 

15. 10. 2015 jsme dostali další e-mail z nového domova.
Jsou pořád spolu a jsou to pěkní šílenci a rozmazlínci, snažíme se stále odvažovat jídlo, ale to je pak řevu, když člověk přijde z práce domu, holt by jedli pořád a hlavně všechno:-). Kaštánek trochu zhubl, ale Kokoška, zdá se nám, asi přibrala. Nejspíš jí jako gentleman přenechává víc jídla a s tím nic nenaděláme, ale pořád mají standardní porce, tak se to snad nijak nezvrhne… a večer to tu spolu pak vždy vylítají:-). Zdravíme všechny kočičky, ať se jim také podaří najít nový domov:-). E. D.

14. 10. 2015 jsme dostali další e-mail a fotografie z nového domova.
Dobrý den, tak fotky mi přítel sice nepřipravil, ale něco jsem z počítače vytáhla (je to zazipované, kdyby Vám to nešlo otevřít, pošlu fotky jednotlivě:-). Jsou to prostě broučkové miláčkové, večer sice probíhají bitvy, ale to je jen chvilkové, poté se čistí a pořád spolu někde odpočívají:-). A co u Vás v Kocourkově, snad tam nemáte moc přeplněno a kočičky se umisťují dobře, přeci jen přichází nejhorší období Vánoc, tak přeji, ať je těch blbců, co se těch broučků hned zbaví, co nejméně. E. D.

31. 12. 2014 jsme dostali novoroční pozdrav a fotografii z nového domova.
Dobrý den, zdravíme všechny kočičky a kočičáky v Kocourkově a přejeme jim hodně štěstí při hledání nového domova:-). Vám přejeme mnoho zdraví a štěstí a pevných nervů s těmi dvounohými stvořeními, které Vám přidělávají akorát práci. Všichni děkujeme za to, že jste, a že se mají kočičky na koho obrátit. Posíláme jeden vysílený foto pozdrav:-). E. D. a spol.

3. 10. 2014 jsme dostali e-mail a fotografie z nového domova.
Dobrý den, zasílám dvě fotky, které se příteli povedly. Jsou opravdu rozkošní, jeden prověs je teda už kaput, druhý jsme pro jistotu přibili hřebíky, aby lépe držel, protože jsou očividně nerozluční a všude musí být spolu:-). S pozdravem, E. D.

14. 8. 2014 jsme dostali další krátký e-mail a fotografie.
Dobrý den, tak zase posílám alespoň čtyři fotečky těch našich zlobidel. Začínají docela solidně demolovat byt, všechno neustále shozené, ale potom umí udělat kukuč, že jim to člověk stejně odpustí:-). Navíc se tedy rozhodně dost vyběhají:-). S pozdravem, E. D.

16. 7. 2014 jsme dostali krátký e-mail a fotografie z nového domova.
Dobrý den, tak jsem se konečně dostala k poslání nějakých fotek, jsem v tomhle hrozná a omlouvám se, že to zase tak trvalo. Kočičáci se mají skvěle, dnes jdeme vyzvednout krytý záchůdek, tak jsem zvědavá, jak se na to naučí. S pozdravem, E. D.

27. 5. 2014 jsme dostali krátký e-mail z nového domova.
Dobrý den, tak u nás vše dobré, Kokoška je tedy šílenec, jak se patří:-), ale s Kaštuldou vychází skvěle. Nás občas očuchá, ale jen tak se pohladit nenechá, ale když jí dáváme nějakou dobrůtku, tak to přiběhne samozřejmě hned:-). Snad se brzy dostanu k zaslání nějakých dalších fotek. S pozdravem, E. D.

26. 4. 2014 jsme dostali krátký e-mail a foto z nového domova.
Kaštánek je veliký milovník a Kokoška nádherná dáma, která o sebe nechá pečovat:-). Slov netřeba, stačí fotky:-) E. D.

24. 4. 2014 jsme dostali e-mail z nového domova.
Tak dnes v noci už akce záchod proběhla v klidu i s těmi kartony, včera večer se Kokoška s Kaštuldou producírovala už úplně všude, na gauči, na stole, na lince, zkoumala televizi, prostě si už prošmejdila, co se dalo, i do ložnice za mnou přišla, když jsem věšela prádlo, stále před námi utíká, když se moc přiblížíme (a hlavně když se u toho na ní díváme, když si jí nevšímáme, tak občas i vydrží), ale aspoň už se nebojí porozhlédnout po bytě. A když jsme měli večeři, tak to byla klidně 20 cm ode mě a hned by vylízala talíř, takže určitě pěkně papá. Večer jsem jim dala každému do misky maso, ale Kokoška si svojí vůbec nevšimla a jedla s Kaštuldou, ten jí už i nechal, takže krmení bude očividně probíhat hromadně. Jsme rádi, že to takhle krůček po krůčku hezky postupuje:-). E. D.

22. 4. 2014 jsme dostali e-mail a foto z nového domova.
Dobrý den, tak stále na 100 % nevím, zda Kokoška papká granule, pije a chodí na záchůdek, ale z ruky už si vzala kuřecí a následně i z mističky, když jsem jí dala až k ní, takže něco určitě snědla. A podle toho, jak tady dovádějí s Kaštuldou to vypadá, že je snad v pořádku, takže není důvod, aby tyhle potřeby zanedbávala. Posílám fotky a video je na fb, mailem mi nejde poslat. E. D.

19. 4. 2014, v den umístění Kokošky, jsme dostali první zprávy a fotografie z nového domova (e-mail i fotografie jsou k dispozici na Kokoščině profilu).

5. 4. 2014 jsme dostali další fotografie Kaštánka v novém domově (viz Kaštánkovo fotoalbum).

15. 12. 2013 jsme dostali fotografie a zprávy z nového Kaštánkova domova. Bohužel Kaštánkova kamarádka Čertice odešla koncem listopadu do kočičího nebe, Kaštánek je tedy „jedináček“, ale páníčkové mu to vynahrazují, jak se dá:-)

17. 7. 2013 jsme dostali další pozdrav a fotky z nového domova.
Dobrý den, s Čerticí si hrají, zasílám pár fotek a k tomu video, jak nám Kaštánek pomáhá s vařením:-). Snad u Vás také vše v rámci možností v klídku a žádné další špatné zprávy. E. D.

11. 7. 2013 jsme dostali další e-mail z nového domova.
Dobrý den, není moc nového co psát tak jen informuji, že vše je v pořádku, kočičáci se mají rádi, dokonce už se stalo takovým pravidlem, že Čertice nechá při večerním krmení část svého jídla Kaštánkovi (ačkoli jsou to ty paštiky, které nejedl) a ten to s radostí vždy zblajzne. Je to zvláštní, protože ani nedojí svojí kapsičku, kterou mu dáváme a část zase přenechává Čertici. Je to docela pěkné, Čertice vždy zkontroluje, kolik zdlábla, odejde od misky, počká, až se tam přesune Kaštánek od svojí misky a pak si to navzájem dopápnou:-). Tak pokud se už i dělí o jídlo, tak neznám větší možné náklonnosti:-D. S pozdravem,
E. D.

22. 6. 2013 jsme dostali krátký e-mail z nového domova.
Dobrý večer, nemám sice ani fotku ani video, ale musím se podělit. Kaštánek ležel na zádech, Čertice mu ležela na bříšku, tlapky kolem sebe a opravdu se hladili, drápky zastrčené a packali se po obličeji a všude (skutečně mi to přišlo, jako dva lidé, co se zrovna milují)… vydrželi asi tak minutu či dvě, poté zmerčili, že je pozoruji, podívali se na sebe, šli od sebe a začli se zase hašteřit… ale ta chvíle, co jsem je viděla byla tak neskutečně něžná a nádherná… já myslím, že už dlouho je jasno, že je vše dobré, ale tímhle se to 100% potvrdilo:-) E. D.

16. 6. 2013 jsme obdrželi video Kaštánka s Čerticí.

9. 6. 2013 jsme dostali další Kaštánkovy fotografie.
Dobrý den, zasílám pár fotek, jsou rozmazané, ale je na nich Kaštánek jak jazýčkem čistí Čertici:-). E. D.

23. 5. 2013 jsme dostali e-mail od Kaštánkovy paničky.
Dobrý den, tak Vás chci opět informovat o průběhu soužití těch našich zlobidel. Vypadá to, že si spolu už opravdu hodně vyhrajou, pořád se spolu honí, lítají po bytě, občas to vypadá, že budou lítat chlupy, ale nikdo nikam nezaléza a zůstavají pořád u sebe i po na pohled „brutálnějších“ hrách:-), často se spolu „čumáčkujou“ a objímají se (což je při rozdílnosti jejich velikostí pro Čertici občas dost šílené :-) ), Kaštánek je opravdu veliký mazlík a Čertice už se to od něj také naučila, takže máme velkou radost. Zkusíme zase něco nafotit, ale jejich foto z přepravky, ze které si Čertice udělala pelíšek asi stejně nic nepřekoná:-). E. D.

2. 5. 2013 jsme dostali další fotografie z Kaštánkova nového domova. Soužití s Čerticí už je evidentně lepší:-)

15. 4. 2013 jsme dostali fotografie z nového domova. S novými páníčky jsme v kontaktu, po třech týdnech je situace ale stále poněkud napjatá – Čertice bere Kaštánka stále jako vetřelce, i když určité pokroky oba udělali – už si spolu občas hrají, dokáží vedle baštit atd., ale občas se ještě nějaké to zasyčení ozve… Nic naplat, Čertice byla dlouho zvyklá žít sama, a tak si hájí svoje – páníčci však rozdělují svou pozornost rovnoměrně mezi obě zvířátka, takže doufáme, že brzy už bude vše bez problémů.