Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dasha (Dagmar)

DASHA NAŠLA NOVÝ DOMOV 30. 6. 2015 (podrobnosti níže).

ÚDAJE O KOČIČCE
Pohlaví: kočka
Věk: ?
Kastrovaná?: ano
Očkovaná?: ne
Odčervená?: ano
Čipovaná?: ne
Handicapovaná?: ne
Podmínky:
Charakteristika: Dasha byla nalezena v půlce května 2015 nedaleko stanice metra Prosek. Nálezci se pokoušeli hledat majitele, ale zatím se nikdo nepřihlásil. Dasha od té doby žije v domácnosti nálezců, tam ale zůstat trvale nemůže. Nám se ale podařilo nalézt pro ni nový domov – měla by putovat k nové paničce do Poděbrad – ta si od nás adoptovala Nugetku, Nugetce ale malý byt nesedl, takže začátkem července to tam zkusí Dasha. Pokud vše půjde hladce, umístí se Dasha rovnou od nálezců, bez mezipřistání u nás v Kocourkově, pokud umístění nevyjde, převezmeme ji k nám a bude hledat nový domov od nás.

Dasha na Facebooku
 

CHRONOLOGICKY

30. 6. 2015
Dasha našla nový domov. Dasha v našem depozitu fyzicky nebyla, do poslední chvíle zůstala u nálezců – ano, je to pro nás vždy trochu risk umisťovat kočičku, která depozitem neprošla, ale s ohledem na stres, který změna bydliště působí, je pro kočičku vždycky lepší varianta „starý domov – nový domov“. Dasha měla štěstí, do nového domova putovala bez „mezipřistání“ u nás. Bude bydlet s paničkou, která adoptovala Nugetku, té však čistě bytová domácnost nesvědčila, a tak se vrátila k nám. Dasha je na byt zvyklá, je kontaktní a přátelská, takže věříme, že si na sebe s novou paničkou rychle zvyknou. 
 

Z NOVÉHO DOMOVA (zprávy jsou řazené od nejstarších po nejnovější)

3. 12. 2019 jsme e-mailem dostali další fotografie z nového domova (viz fotoalbum).

29. 8. 2018 jsme dostali další e-mail a fotografie z nového domova.
Dobrý den, paní Cetlová, obracím se na Vás zase po čase. Jestli si vzpomínáte, tak někdy začátkem roku jsem s Vámi konzultovala, jak postupovat při stěhování z bytu do domečku. Tak samotný proces stěhování, zabydlování a seznámení s novým působištěm proběhl myslím si úplně v klidu. Dagmar byla v pohodě, zvědavá, všechno zkoumala. Naštěstí neseděla nikde vyděšená v koutě, pod sedačkou apod. Teď bydlíme přesně tři týdny. Prvních cca 14 dní měla hrůzu ze vstupních dveří, jakmile se zarachotilo klíčem, tak se hned běžela někam uklidit. Jenže to jí začalo postupně přecházet a nyní naopak neustále číhá u dveří a dobývá se ven. Nemáme bohužel oddělené zádveří od zbytku domu, takže při otevírání dveří jednou rukou lovíme kočku. Nejvíce jí to táhne ven večer, když se setmí, tak sedává u dveří a kňourá. Když se objeví za oknem cizí kočka, tak hystericky řve (to už se ani nedá nazvat mňoukání), syčí a prská. A teď nastává dilema, co s ní? Pustit nebo nepustit? Máme z toho obavy. Oplocení nemáme a nějakou dobu ještě asi mít nebudeme. Sice jsme ve slepé ulici, takže aut projede jen minimálně, ale chodí okolo lidé se psy, většinou na volno puštěnými. Občas ji vezmeme ven v náručí a je vidět, že ji to zajímá. Přemýšlím i o tom, zda nezkusit kšíry? Ale nemám v to úplnou důvěru. Jednak na to není zvyklá, takže nevím jak by reagovala a pak se bojím, aby se z toho nevyvlékla. Budu moc ráda za Vaše rady, názor, zkušenosti:-) Mějte se moc krásně, přeji hodně zdraví Vám i kočičkám. JH a Daguš:-)
PS: přikládám pár fotek z nového obydlí, snad i z fotek je vidět, že je jinak spokojená :-)

14. 2. 2018 jsme dostali další e-mail a fotografie z nového domova.
Dobré ráno, paní Cetlová, přikládám pár foteček našeho povaleče domácího:-) Přeji krásný den! J. H.

23. 12. 2017 jme dostali další e-mail a fotografie z nového domova.
Dobrý večer, paní Cetlová, přeji Vám krásné a klidné prožití vánočních svátků a mnoho úspěchů v příštím roce. V příloze zasílám několik fotek naší Dagmar:-) Hezký den, JH

22. 12. 2016 jsme dostali další e-mail a fotografie z nového domova.
Přeji krásný dobrý den, paní Cetlová, ráda bych Vám a celému Kocourkovu popřála krásné prožití vánočních svátků a úspěšný a klidný rok 2017, hlavně co nejméně kočičích sirotků a naopak co nejvíce spokojeně umístěných kočiček:-) Jinak ta na naše Dasha, které říkáme spíše už jen Dagmar:-) se má myslím dobře. Bez ní už by to doma nebylo vůbec ono, je to paní domácnosti:-) Teď v zimě je její nejoblíbenější místo v pelíšku na topení nebo v poličce nad topením na dece. A v noci nejradši skočí ke (nebo spíš rovnou na mě) do postele. Teď asi poslední tři měsíce dáváme light granulky a slavíme úspěch, že shodila asi 250g a myslím si, že je teď na krásné váze:-) Přikládám pár foteček, některé na pobavení:-) Takže ještě jednou přeji krásné svátky:-) J. H., Dagmara a osmačky:-)

30. 6. 2016 jsme dostali další e-mail a fotografie z nového domova.
Dobrý den paní Cetlová, hlásím se zase po nějaké době. Dnes je to přesně rok, co jsem si přivezla domů tu naši divošku:-) Máme se dobře, Dasha je zdravá, žádné zdravotní problémy ji naštěstí netrápí. Někdy je to zlobivec, když ji to chytne, tak lítá po bytě jak tornádo a porazí všechno, co jí stojí v cestě. Někdy je pěkně zákeřná, nechá se dvakrát pohladit a potřetí se zakousne. No a někdy je to i andílek, to většinou když spí:-) S osmáky vychází bez problémů, od ledna máme novou malou osmačku (zemřela nám stará), tak ta ji ze začátku hodně bavila, nevíme jak, ale poznala, že je jiná a nová:-) Ale osmanda si na ní naštěstí taky úplně v pohodě zvykla. Posílám zase pár foteček. Mějte se krásně, přeji Vám krásné léto, co nejméně opuštěných, týraných a nešťastných kočiček! S pozdravem, J. H., Dasha a osmačky:-)

23. 12. 2015 jsme dostali další e-mail a fotografie z nového domova.
Krásný dobrý den paní Cetlová, ráda bych Vám a všem kočičkám popřála krásné a klidné svátky, hlavně hodně zdraví, málo komplikaci, co nejméně opuštěných kočiček a určitě by se hodila taky troška odpočinku. Prostě celkově ať Vám vše vychází a klape, tak jak má. My se s Dashou (v poslední době jí čím dál častěji říkáme Dagmar:-)) máme skvěle, je to pěkná kulička, ale snažím se její váhu hlídat. Je to takovej kočičí svéráz, ale to většina koček, prostě naše madam kočka:-) S osmáky vychází bez problémů, ráda je loví přes sklo, nebo leží na akvárku, ale oni si z ní nic nedělají nebo jí naopak provokují,je to sranda je pozorovat:-) Myslím, že si to užívá, která kočka má svoji soukromou „myší televizi“:-) Tolik jen krátce o nás, posílám ještě pár foteček. Stále sledují Vaše stránky, co je u Vás nového, mrzí mě ta obrovská záplava kočiček, doufám, že se to po novém roce nebude ještě zhoršovat. Co mi ale udělalo obrovskou radost je umístění Nugetky a hlavně skvělé zprávy od nových majitelů, že všechno klape tak jak má, za to jim patří velký dík! Mějte se krásně, J., Dasha a 4 osmačky:-)

29. 9. 2015 jsme dostali další e-mail a fotografie z nového domova.
Dobrý den paní Cetlová, moc se omlouvám, že jsem se tak dlouho neozvala, chystám se Vám napsat už asi měsíc, ale nějak jsem se k tomu nedostala. Všechno je v pořádku, máme se dobře. Dashenka je potvůrka, není to žádná mazlivka, je tak trochu zákeřná, ale stejně ji miluju:-) Mazlit sama od sebe se nechodí, na klín mi nevyskočí a často, když ji pohladím, tak se po mě ožene. Mazlit se chodí v noci, to mi leze po hlavě a olizuje mi obličej, někdy si ke mě i chvíli lehne. Ale naprosto zbožňuje mého přítele, od něj si nechá líbit cokoli, kdejakou lumpárnu, chodí se k němu mazlit a má z něj respekt, nikdy se po něm neožene. Takže to vždycky nestačím zírat, jak spolu kámoší:-) Jak se u Vás máte? Koukala jsem, že máte u Vás narváno, jo to hrozný, kolik je po létě opuštěných kočiček a hlavně koťat. Ale udělalo mi radost, že se Vám podařilo umístit Po.Nožku, to je skvělá zpráva. A co Nugetka? Nějaké vyhlídky? Často na ni vzpomínám na potvůrku:-) Posílám pár foteček tý mojí ďáblice:-) (i když na nich vypadá jako největší andílek:-)) Mějte se moc pěkně, užívejte poslední sluníčkové dny, ať se Vám i kočičkám daří! Hezký den J.

22. 7. 2015 jsme dostali další e-mail a fotografie z nového domova.
Dobré ráno paní Cetlová, tak se hlásím zase po týdnu… včera Dashenka dobrala antibiotika a myslím si, že dobré, už jsem jí několik dní kašlat neslyšela. Je to takové přerostlé kotě, pořád by si hrála a vymýšlela nějaké kulišárny. Naštěstí, co má zkrácené drápky, tak naše hrátky už tolik nebolí:-) Přesto je to ale kočičí dáma, když se jí něco nelíbí nebo se jí zrovna nechce, tak to dá jasně najevo. Musí se ona sama chtít mazlit, a že by přišla a vlezla si mi na klín, tak to vůbec. Většinou chrní v kuchyni na okně nebo na zemi na dece u osmanů. Musím Vám říct, že mi spadl obrovský kámen ze srdce, že se ty moje holky tak skamarádily, ani se mi tomu pořád nechce věřit. A taky musím poděkovat mým kamarádkám a mamce, že mě podpořily a nenechaly mě v tom, jinak bych to asi vzdala, začátky byly hodně krušné! V noci mě chodí pravidelně navštěvovat pravidelně mezi druhou a třetí hodinou. Vždycky se přiřítí s ukrutným řevem, skočí na postel a obšlapuje mi kolem hlavy ze všech stran a ocumlává mi obličej. Někdy se svalí a spí, někdy si chce ale hrát a začne mě kousat. To pak většinou putuje z postele a jde „prudit“ ještě osmany:-) Jinak všechno v pořádku, zasílám zase ještě pár foteček:-) Přeji krásný den, J.

15. 7. 2015 jsme dostali další e-mail a fotografie z nového domova.
Dobré ráno, paní Cetlová, tak se hlásím s dalšími zprávami o Dashence… Je hodná, čistotná, hezky dlabe, občas je divoška, ráda si hraje, a když jí to chytne, tak řádí pěkně:-) S osmanama úplně v pohodě, mám z toho velikou radost, že si na ni takhle zvykli, ráda si k nim lehne, nebo i na ně, a pozoruje a občas „loví“ přes akvárko. Když leží na nich nahoře, tak se k ní snaží dostat co nejblíž, a to jí vždycky znechutí, že se jí nebojí, a odchází:-) Jediný problém – to škrábání skříně, citrusy ji neodradily, jeden den jsem ji nechala hoďku doma v celém bytě samotnou a skříň má trvalé následky. Takže s tímhle bojujeme. Ale včera se mi konečně podařilo sehnat ten kozlík (obešla jsem několik lékaren, všude měli tabletky, to by mi byly asi platné!). Takže jsem nakapala na škrabadlo a opravdu to velmi působí. Trávila tam velmi času a i v noci jsem ji tam několikrát slyšela, tak doufám, že to bude obrat k lepšímu a bude jí stačit, když se vyřádí na škrabadle a o skříně ztratí zájem. Koupila jsem jí ještě jedno malé a mám v plánu ještě nějaké dokoupit, ať má co nejvíc možností:-) Včera jsme byly na veterině – stále jí nepřešel ten kašel. Paní doktorka říkala, že má oteklé průdušnice, a proto se jí ztěžka dýchá a nutí jí to kašlat. Dostala antibiotika, ráno jsem jí je zabalila do masíčka a ani o nich nevěděla:-) Tak snad to zabere, tak jsem jí nechala zastřihnout drápky. Posílám zase nějaké fotečky. Mějte se krásně, zdravíme s Dashenkou a osmáky:-)

7. 7. 2015 jsme dostali první e-mail a fotografie z nového domova.
Dobré ráno, paní Cetlová, v práci jsem až dnes, úřady jsou obvykle ve svátky zavřené:-) Takže dnes je Dasha sama doma, ale byla už i sobotní i nedělní odpoledne a část sobotní noci a žádné katastrofy se nekonaly:-) Takže válčíme tam nějak podobně, osmani jsou v klidu (viz fotka – mají ji na háku:-), ona se na ně zajde občas podívat. V noci si neodpustí minimálně jednou na ně skočit a udělat bububu, párkrát si písknou a jsou v klidu. Čemu moc nerozumím – když jdu spát, tak většinou spí v kuchyni, během noci mě probudí její celkem hlasité mňoukání, za chvilku se přiřítí, skočí mi do postele a mazlí se, div, že mi nevleze až na hlavu. To ale vydrží tak 3 minutky a pak jde slídit a „obtěžovat“ osmany. A tohle se opakuje tak 2, 3, 4x za noc, přitom ke mě do pokoje má celou dobu přístup. Když nejsem doma, tak do pokoje zavírám. Má přístup do kuchyně a koupelny. Původně jsem myslela, že to postupně budu zkoušet, aby mohla být i v pokoji, s osmany by to asi šlo, ale bohužel se jí taky líbí ty velké „proutěné“ skříně a brousí si o ně drápky, což jí nemůžu dovolit, jsem tam jen v nájmu. Jak se jí něco nelíbí – třeba to odhánění od skříní, tak kouše. Myslíte, že je to takhle přijatelné, aby byla jen v té časti bytu, když nejsem doma? Asi s ní taky zajedu na veterinu, myslím, že některé drápky má přerostlé, protože když mi jde po posteli, tak co krok, to vytáhne vlákno z prostěradla, aniž by nějak zatínala drápky. Takže asi takhle u nás, nerada bych něco zakřikla, ještě se nechci radovat na 100 %, pořád mám trochu obavy, co by se mohlo stát, ale doufám, že to takhle s Dashenkou zůstane. Dnes odpoledne ji i „představím“ mamce jako nového oficiálního člena rodiny:-) Zatím se mějte krásně, děkuji za odpověď a zase se ozvu. J.