Jdi na obsah Jdi na menu
 


Micinka III (Mia)

MICINKA III NAŠLA NOVÝ DOMOV 3. 9. 2017 (podrobnosti níže).

ÚDAJE O KOČIČCE
Pohlaví: kočka
Věk: cca 8–9 let
Kastrovaná?: ano
Očkovaná?: zatím ne
Odčervená?: ano
Čipovaná?: ne
Handicapovaná?: 
Micinka III na Facebooku
 

CHRONOLOGICKY

3. 9. 2017
Micinka, jak ji pojmenovala její nálezkyně, tak trochu prošla a vlastně neprošla naším azylem… U nás je toho jména už třetí, proto ten přídomek… Tahle huňatá kočička se objevila v dosti zbědovaném stavu začátkem července na zahradě kočkomilné paní v obci Senohraby. Paní dala pocestné v nouzi najíst a nabídla přístřeší, pocestná skočila po příležitosti a zůstala:) Na krku měla těsný obojek, ten šel pryč jako první. Postupně nálezkyně odstříhala i většinu zcuchaných slepených dredů. Kočička moc stála o přístřeší a domov, respektovala domácí kočičí smečku, nechala se ošetřovat… a nálezkyně se rozhodla, že si ji nechá. Zpočátku všechno fungovalo, Micinka se sžila s domácí partou, okamžitě se zorientovala i v domě, mazlila se jak o život, překypovala vděkem. Tahle idyla ale trvala cca do začátku srpna. Pak nechala nálezkyně kočičku vykastrovat a nastal zlom, který lze jen těžko vysvětlit. Micinka se prý po kastraci naprosto změnila, začala si dělat nároky na nově nabyté území a domácí kočičky vyhání. Její snaha urvat domov pro sebe je naprosto urputná, domácí kočky se vystěhovaly, domů se bojí, a pokud se někdo přeci jen ukáže aspoň k jídlu, je to spojeno se stresem na všech stranách. Je jasné, že za těchto okolností tam kočička zůstat nemohla – buď ona, nebo domácí smečka… Micinka chce být jedináček, chce mít svého člověka pro sebe, na ostatní kočky nesmírně žárlí. Jistě někdy měla domov, lidi má ráda, ostatní kočky ne. Nálezkyně nás tedy požádala o pomoc. Nemohli jsme Micinku přijmout, neměli jsme volný samostatný pokojík, kde by Micinka mohla důstojně existovat. Ale počítali jsme s tím, že jakmile se místo uvolní, Micinku prostě přijmeme, koneckonců máme s jedináčky zkušenosti. Ale nakonec nebylo potřeba – Micinka odjela k nové paničce, té, která adoptovala naši Terezku. A to je také důvod, proč si činíme určité nároky na to, že Micinka našla nový domov díky nám:-) Každopádně má Micinka nový domov a my za něj nové paničce moc děkujeme. 
 

Z NOVÉHO DOMOVA (zprávy jsou řazeny od nejstarších po nejnovější)

26. 10. 2020 jsme dostali další e-mail a fotografie z nového domova.
Dobrý den, přeposílám fotecky Miušky i Vám:) Baráček už zrekonstruovaný, takže jsme zpět v plné síle:)) Krásný podzim a hlavně zdraví všem!!! B.

22. 8. 2019 jsme dostali další e-mail a fotografie z nového domova.
Dobrý den, zdravíme Vás všechny opět po delší době. U nás se dějí velké změny, rekonstruujeme baráček. Musely jsme se s Miou odstěhovat k tetě se strejdou. Jsou tu sice děti a i pes s kočkou, ale jsme tu už od dubna a jakoby se nechumelilo. Chodí na zahradu, která je tu úplně obří, s kocourem žere z jedné misky, děti ji mazlej, takže je spokojená, snad víc než u mě, protože ji tu všichni opečovávaj jak miminko. I tak už se ale těším, až budeme mít hotovo a vrátíme se domů. Do nových dveří na zahradu jsem nechala zabudovat pořádný kočičí dvířka s nějakýma vychytávkama. Snad do konce letoška už budeme zpět. Pošlu pak fotky z „nového“ domova. Krásný zbytek léta:) B. a Mia

13. 12. 2017 jsme dostali další e-mail a fotografie z nového domova.
Hezké slunečné ráno, tak jsme zas prožívaly útrapy. Mie se udělala minulý týden obrovská boule na zádech, dva dny jen spala, nejedla, nenechala se vzít. Naštěstí v neděli už byla dobrá, ale bouli měla furt. Včera sem jela k veterináři a tam jí hned praskla a vyteklo spousta hnisu. Doktor tam našel i velkou ránu, asi nějaká kočka ji škrábla nebo někde upadla a dostala se jí do toho infekce. „Naštěstí“ to tedy nebyl žádný nádor, jak už jsem se hned bála. Doktor jí to vypláchl dezinfekcí, dostala ATB a dneska ještě pojedem na další proplach a ATB. Mia je ale vysmátá, ani nemrkla, asi už to bylo hodně mrtvé, že ji to nebolelo. Byla zas tak strašně statečná:) Takže jen co jsme dobraly ty prášky na zklidnění, hned zase tohle. Zoubky vyřešíme až po novém roce. Krásný den:)

10. 11. 2017 jsme dostali další e-mail a fotografie z nového domova.
Dobrý večer všem, posíláme pozdravy z těžké pohody u televize. Odpočívání nás strašně zmáhá!:):):) Dneska jsem dala poslední prášek, ani není potřeba dobrat celou krabičku, Mia už je o hodně lepší. Naučila se chodit ven, takže je to pohodička. Dokonce tam chodí hlavně na WC, takže skoro nemusím uklízet:) Mia už má skoro 6 kg. Je to pořádnej tygr. Baští, spí, hraje si – vše v pořádku. Mějte se krásně! B.

10. 10. 2017 jsme dostali další e-mail z nového domova.
Dobrý večer, tak jsme dobrali ATB a vydaly se k Dr. Udělal znovu testy, krvinky vyšly krásně. Takže mi doporučil na doléčení ještě 5 dní ATB na ty zuby, protože možná ty ukázaly zánět v těch testech. Jinak testy na progesteron z nemocnice vyšly v normě, takže hormony OK. Zylkéne fakt pomáhá. Našla sem i o trochu levnější variantu od ALAVIS Relax, tak vyzkouším to. Dr. akorát řekl, ať se za měsíc stavím anebo zavolám, jestli se to lepší a že časem by se kdyžtak vysadil, kočka by už měla zůstat klidná. Zuby se kdyžtak budou řešit pod narkózou za dýl, nejdřív chci dořešit ten "stres". Takže snad už vše bude jen OK. Příjemný večer:) B.

8. 10. 2017 jsme dostali další e-mail z nového domova. V novém domově se objevily problémy, Micinka (Mia) začala být útočná. S novou majitelkou jsme si vyměnili spoustu mailů ohledně zdravotního stavu, a vypadá to, že teď už bude vše OK. Děkujeme nové majitelce, že to nevzdala!
Dobrý večer, tak posílám prozatímní info. Z moči jsem zjistila, že Mia by měla být zdravá. Na papírku byly všechny barvy v pořádku. Jen ty leukocyty se trošku zbarvily, ale na políčko „small“. S krví z nemocnice stále nevolali, tak snad příští týden. Jinak ty prášky na uklidnění (Zylkéne 75 mg) pravděpodobně zabíraj, je opravdu klidnější a už nás kouše o hodně míň, i když ji chvilkama hrabe, už je těch chvil o hodně méně a je to fakt jen během „hraní“. Teď jestli to je opravdu těma práškama, nebo ji něco bolelo a vyřešily to ty ATB. V úterý ATB doberu a pojedu na kontrolu na veterinu, tak uvidím, co mi tam řeknou. Jen doufám, že Zylkéne nebude potřeba brát nafurt. B.  

4. 9. 2017 jsme dostali první e-mail a fotografie z nového domova.
Zasílám fotky prvního řádění, když jsem přišla z práce. Chvíli otálela, asi si i přivřela dveře, když jsem byla pryč, ale po 10 min přemlouvání se mazlila a pak hned kousala do nohou:)) Akorát mi přijde, že ty granule nekouše ale rovnou polyká. Snad bude vše poklidné:) B.