Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kozlík (Píďa)

KOZLÍK NAŠEL NOVÝ DOMOV 24. 9. 2013 (podrobnosti níže).

ÚDAJE O KOČIČCE
Pohlaví: kocour
Narozený: březen 2013
Kastrovaný?: ne
Očkovaný?: ano
Odčervený?: ano
Čipovaný?: ne
Handicapovaný?: ne
Podmínky: byt, domek s bezpečným výběhem, ideálně společně s někým z rodiny nebo do společnosti jiného koťátka
Charakteristika: Kozlík, syn Rukolky, pochází stejně jako sourozenci a teta Roketka z vesnice jihovýchodně od Prahy. Zde je někdo odložil u rodinného domku, kde nějakou dobu živořili, než je majitelé dovezli k nám. Maminka Rukolka, sama ještě kotě, byla z porodu a kojení koťátek vyčerpaná, neměla dostatek mléka, takže hladoví byli i její potomci. Všichni dorazili začervení, podvyživení, vyčerpaní. Začali jsme s pomalým odčervováním a rychlým vykrmováním, takže z koťátek jsou zdraví a temperamentní uličníci. Zpočátku byla koťátka vyplašená a ze všeho vyděšená – syčelo to, prskalo to, škrábalo to. Ale teď už jsou klidní – někdy mají ještě tendenci se běžet schovat za mámu Rukolku nebo tetu Roketku. Ale nechají se v klidu lapit i chovat. Budou ale potřebovat trochu vymazlit, na to bohužel u nás není tolik času – chtělo by to vyrazit do nového domova. Kozlík je temperamentní, hravý, ale naprosto nekonfliktní, kontaktní a mazlivý. Hledáme pro něj nový domov, byt nebo domek s výběhem ven, ideálně společně s někým z jeho rodiny, nebo ke kotěti podobného věku a temperamentu. Koťátka jsou testována na FeLV a FIV, obojí s negativním výsledkem.
Kozlík na Facebooku 
 

CHRONOLOGICKY

18. 6. 2013
Kokoška, Kozlík, Polníček, Přeslička a Pupalka jsou koťátka narozená Rukolce. Rukolku a její koťátka jsme přijali 10. 6. 2013. Všichni pocházejí z vesnice nedaleko Prahy, kde loni na podzim Rukolku a pravděpodobně její sestru Roketku kdosi odložil u místního rodinného domku. Majitelům rodinného domku naštěstí nebyl osud kočiček lhostejný a část rodiny se snažila problém řešit, byť bez dostatku zkušeností a vlekle, takže v březnu 2013 drobná, začervená a vyhublá Rukolka porodila pět koťátek – Kokošku, Kozlíka, Polníčka, Přesličku a Pupalku. To bylo již jasné, že je potřeba situaci urychleně řešit, neboť s podobnou nadílkou mohla brzy přijít i Roketka, a tak jsme se řízením osudu o problému dozvěděli my. A bylo na čase, Rukolka začala ztrácet mléko a koťátka začala části rodiny vadit. Všechny kočičky jsme s pomocí rodiny odchytili a ubytovali u nás v depozitu. Jak Rukolka a Roketka, tak i koťátka byla podvyživená, začervená a s nehezkým kožíškem. Narozdíl od maminky Rukolky jsou dost plachá, maminka Rukolka je zřejmě naučila se před světem raději schovávat. Kozlík je nejmenší ze všech koťátek, téměř o polovinu menší než Polníček. Je to také největší mamánek, maličký, drobný a křehoučký. Bojí se úplně všeho a neustále se schovává u maminky. Když ho ale chytneme, přitulí se – hlavně aby nebyl sám:-) Kozlík má v jídle rozhodně co dohánět.

29. 7. 2013
Kozlík hledá nový domov.

24. 9. 2012
Kozlík dnes odjel do nového domova v České Lípě. Přesně takového mourečka pro sebe a svou paní nový majitel hledal – nedávno přišli o svého šestnáctiletého mourečka. Kozlíkovi budou dělat společnost dvě čtyřleté kočičky. Kozlík potřebuje ještě dovymazlit, ale ani to nové majitele neodradilo, Kozlík se líbil, a tak odcestoval. Za adopci Kozlíka děkujeme. 
 

Z NOVÉHO DOMOVA (zprávy jsou řazeny od nejstarších po nejnovější)

3. 10. 2018 jsme dostali další krátký e-mail a fotografie z nového domova.
Dobrý den. V příloze zasílám po delší době pár fotek nyní čtyřkilového „nedomazleného“ kocourka Kozlíka, nyní Píďa. Přeji hezký den. OB

10. 8. 2017 jsme dostali další e-mail a fotografie z nového domova.
Dobrý den. Posílám pár fotek. Máme dalšího kocourka. Píďa (Kozlik) si ho vzal pod patronaci a začíná ho učit neřestem podle sebe. Právě probíhá očista. Mimochodem, Píďa už má skoro 8 kilo. Takhle si ho panička dovymazlila. Přeji pěkný den. OB

23. 12. 2016 jsme dostali krátké vánoční přání a fotografii z nového domova.
PF. Hezké prožití svátků Vánočních a hodně zdraví v novém roce Vám i Vašim blízkým přejí B.  

12. 10. 2015 jsme e-mailem dostali fotografie z nového domova (viz fotoalbum).

1. 1. 2015 jsme e-mailem dostali novoroční pozdrav a fotografii z nového domova.
Dobrý den. Přejeme hodně zdraví a spokojenosti v Novém roce Vám i vašim blízkým. Píďa a B.

3. 5. 2014 jsme dostali e-mail další fotografie z nového domova.
Dobrý den. Tak jsme si pořídili z útulku ještě psa. Tak má Píďa nejlepšího kámoše. Pořád se spolu honí. Zatím jsem nestihl je spolu vyfotit, ale jednou se mi to povede. Jinak posílám další fotky paši. Trochu zase povyrostl. Přeji hezký den. O. B.

31. 3. 2014 jsme dostali krátký e-mail a fotografie z nového domova.
Dobrý den. Posílám pár fotek Pídi (Kozlíka). Nového nic moc, jenom se z něj stal pěkný „paša“ a rozmazlenec. Všechny si doma ochočil. Jo a stal se z něj nejlepší hlídač, lepší než nějaký pes. Přeji hezký den. O. B.

21. 11. 2013 jsme dostali krátký e-mail a fotografie z nového domova.
Dobrý večer. Omlouvám se za delší odmlku. Trochu mě zlobí zdravíčko. Dne 19. 11. 2013 přišel kocourek Píďa (Kozlik) o možnost udělat si svoje koťátka. Daří se mu velice dobře. Držel se statečně. Pár fotek v příloze. Přeji hezký den. O. B.

13. 10. 2013 jsme dostali krátký e-mail a fotografie z nového domova.
Dobrý večer. Tak se mi povedlo pár nových fotek. Trochu nám začíná růst. Oblíbil si naši dominantní kočku, která se jen tak s někým nekamarádí. Mlaďas to dokázal. Prakticky se od sebe nehnou na krok. Dokonce mu dovolila, aby ji myl. Viz důkaz v příloze. Přeji hezký večer.

30. 9. 2013 jsme dostali další fotografie z nového domova.

29. 9. 2013 dorazila krátká zpráva a nové fotografie.
Dobrý večer. Mlaďas se rychle otrkal. Někdy se nedá vůbec vyfotit. Od této kočky se nehne na krok. Tak pár fotek v příloze. Přeji hezký den. O. B.

27. 9. 2013 jsme dostali další fotografie z nového domova.

24. 9. 2013, ještě téhož dne, kdy Kozlík odjel do nového domova, došly první Kozlíkovy fotografie z nového domova.