Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kordulka (Sisinka)

KORDULKA NAŠLA NOVÝ DOMOV 11. 1. 2020 (podrobnosti níže).

ÚDAJE O KOČIČCE
Pohlaví: kočka
Narozen/a: 5. 5. 2019
Kastrovaný/a?: ano, 22. 10. 2019
Očkovaný/á?: ano
Odčervený/a?: ano
Čipovaný/a?: ne
Handicapovaný/a?: ne
Podmínky: domek s bezpečným výběhem, ideálně s bratrem Pufem, ale i do společnosti podobně temperamentní kočičky či kocourka, možno k pejskovi
Charakteristika: Kordulka je jedním ze čtyř koťat, která se 5. 5. 2019 narodila kočičce Sofince. Ta knám přijela vysoce březí ze statku kdesi u Chebu a krátce po příjezdu porodila koťátka. Porod byl bezproblémový, Sofinka se o koťátka vzorně starala a kojila je, čímž jim však neustále předávala všechny možné střevní parazity, a tak všechna koťata trpěla neustálým průjmem. Po přeléčení se průjem vždy vrátil, jediné řešení bylo koťata odstavit, což však budilo stres na obou stranách, jak u Sofinky, tak u koťat. Po několika měsících léčby se ale podařilo s parazity jednou provždy skončit a koťátka tak můžou hledat nový domov. Koťátkům pobyt u nás ale velmi prospěl, čím jsou starší, tím jsou mazlivější, přestože temperamentu mají na rozdávání… Kordulka je velmi chytrá, bystrá a zvědavá kočička, to jistě zdědila po mamince Sofince. Kdyby byla bývala zůstala na statku, byla by stejně jako Sofinka plachá. Ale tím, že vyrůstala s lidmi, je Kordulka velmi kontaktní, ráda se mazlí, nechá se i pochovat, ráda si přijde na klín. Taky ale umí řádit:) – v tandemu s Pufem je to jednoznačně ona, kdo vymýšlí všechny lotroviny. Puf se vždycky rád přidá. Odmalička je to silná dvojka, takže by bylo ideální, kdyby mohli odejít do nového domova spolu, ale není to podmínkou – mohou odejít kamkoliv, kde budou mít k dispozici dostatečně akční kočičku či kocourka, případně i pejska. Domek s bezpečným výběhem je nutný, už nyní rádi pozorují, co se děje venku za oknem… Pěšinka byl původně trochu „sígr“, proháněl ostatní koťata, ale okolo třetího měsíce se uklidnil a jeho vtipy jsou neškodné a mírumilovné. Je zvědavý, velmi vynalézavý, akční a hravý. A když se vyblbne, někde se rozvalí a blaženě odpočívá. Na klín si skočí taky rád, ale většinou už je obsazeno – jeho sourozenci ho zpravidla předeženou. Tak se přitulí někde z boku a je spokojený i tak… Pěšinka by rád odjel do nového domova s někým ze sourozenců, případně do společnosti další kočičky či kocourka přiměřeného věku a temperamentu. Hodný pejsek by mu také nevadil. Stejně jako ostatní sourozenci ale bude potřebovat bydle v domku s bezpečným výběhem.
Kordulka na Facebooku
 

CHRONOLOGICKY

7. 7. 2019
Kordulka už má vlastní profil:-) Je jedním ze čtyř koťat, která se dne 5. 5. 2019 narodila kočičce Sofince. Ta k nám přijela vysoce březí ze statku od Chebu. Sofinka naštěstí neměla žádné komplikace, pokud se krmení prcků týká, a tak z nich všech vyrostli zdraví cvalíci:) Výchovu ovšem zastává Sofinka spíše volnější, a tak jsou to současně i pořádní raubíři. Pěšinka s Kordulkou jsou ale ve zlobení ještě o úroveň výš než Bonbón a Puf. Kordulka je sice maminčin mazánek, ale i největší „sígr“. Neustále vymýšlí lotroviny, prohání brášky a i mamince občas přerůstá přes hlavu. Je také jediným kotětem, u kterého se Sofinka pokouší o jakési výchovné zásahy, ovšem bez úspěchu. Kordulka je navíc ale i maminčin mazánek, stále dává přednost mlíčku před kotěcí stravou. Kordulka je odčervená, doléčená (maminka Sofinka si bohužel přivezla spoustu střevních parazitů a bakterií, kvůli kterým musela být přeléčena i koťata) a chystá se na první očkování. Brzy bude hledat nový domov. Je velmi chytrá a akční a čím dřív se začne zabydlovat v nové rodině, tím líp. Formálně ji ale necháváme až do vakcinace ještě v léčení.

22. 10. 2019
Tak léčba celé rodiny se nám nakonec hodně protáhla… Sofinka se sice o své potomky pečlivě starala, ale kojením jim neustále předávala všechny možné střevní parazity, a tak všechna koťata trpěla neustálým průjmem. Po přeléčení se průjem vždy vrátil, jediné řešení bylo koťata odstavit, což však budilo stres na obou stranách, jak u Sofinky, tak u koťat. Po několika měsících léčby se ale podařilo s parazity jednou provždy skončit, některá koťata už hledají nový domov, Kordulka ale nejdřív podstoupí kastraci. Teplý podzim totiž způsobil, že hormony začínají pracovat… Ale i tak Kordulce delší pobyt u nás prospěl – jako kotě byla nezvladatelný temperamentní divoch, který se jen těžko nechal odchytit, teď se z ní ale stává mazlík, který si moc rád skočí i na klín… Další její velkou zálibou je voda, jakmile si někde může smočit packu, už je tam… V novém domově bude toto trochu problém, bude třeba dohlédnout na to, aby neskončila někde v bazénu… Zatím ale nový domov hledat nemůže, kastrace je přednější…

8. 11. 2019
Kordulka absolvovala 22. 10. 2019 kastraci a už je i po kontrole, vše v pořádku, jen jí po sedaci nějak „vyschly“ oči, málo se tvoří slzy, a tak jsme dostali mastičku a mažeme oči 2 x denně. Jakmile bude zase zcela fit, pořídíme ještě pár aktuálních fotek, zaktualizujeme profil a i Kordulka už se bude ucházet o nový domov.

1. 12. 2019
Oči jsou doléčeny a Kordulka může hledat nový domov.

5. 1. 2020
Kordulka děkuje za dárek, který získala ve vánočním Kočičím přání (15. 12. 2019–5. 1. 2020).

11. 1. 2020
Kordulka našla nový domov. Bude žít v rodinném domku v obci nedaleko od Berouna, se svými novými páníčky a přátelským tříletým kocourkem Ferdou. Za nový domov pro Kordulku velmi děkujeme! 
 

Z NOVÉHO DOMOVA (zprávy jsou řazeny od nejstarších po nejnovější)

29. 11. 2022 jsme na WhatsApp našli další foto z nového domova (viz fotoalbum).

24. 10. 2022 jsme na WhatsApp našli další pozdrav z nového domova.
Dobrý den, Sisinka je v pořádku. Pěkně nám přibrala, nejraději lítá venku. S Ferdou jsou v pohodě. Stále ráda zpívá. Jsme rádi, že ji máme. Ať se vám daří. P.

4. 6. 2020 jsme dostali další e-mail a fotografii z nového domova.
Dobrý den, paní Cetlová. Posílám Vám obrázek Sisinky, není snadné ji vyfotit, je stále v pohybu. S velkou vervou loví vše, co se hýbá, včetně hadů (to ji naučil Ferda), také vše poctivě spořádá, mimo hadů. Občas jí z těch dobrot není dobře. Už si přijde i pro pohlazení. Říkám jí zpěvačka, když něco potřebuje, dokáže vyzpívat celé kočičí árie. Jsme rádi, že ji máme, včetně Ferdy. Přeji hezký den ZP

17. 3. 2020 jsme dostali další e-mail a fotografie z nového domova.
Dobrý den, paní Cetlová, Sisinka už běhá venku a moc se jí to líbí. Mám o ni trochu obavy, je zbrklá. Snad si zvykne bez úhony. Domů chodí bezpečně, i na zavolání se většinou ukáže. Posílám obrázky. Hezký den. P.

17. 2. 2020 jsme dostali další e-mail a fotografie z nového domova.
Dobrý den, paní Cetlová, pokročilí jsme, Sisinka už nevyhání Ferdu od jídla, ač měli oba dost. Posílám Vám obrázek a několik dalších. Kočičáci jsou v pohodě, až budu mít nové obrázky, ozvu se. Přeji hezký den, zdravím P.

2. 2. 2020 jsme dostali první e-mail a fotografie z nového domova.
Dobrý den, paní Cetlová, posílám Vám 2 obrázky kočičáků vypadají spokojeně, nic jim neschází občas si vjedou do kožichu, ale nic dramatického.