Jdi na obsah Jdi na menu
 


Škudla

ÚDAJE O KOČIČCE
Pohlaví: kočka
Narozen/a: cca březen–duben 2020
Kastrovaný/a?: ano
Očkovaný/á?: zatím ne
Odčervený/a?: ano
Čipovaný/a?: ne
Handicapovaný/a?: ne  
Podmínky: do akční domácnosti, k dětem, do kočičího kolektivu, k pejskovi
Další informace: 
Charakteristika: Škudla byla nalezena v Mnichovicích, hladová, plná parazitů. Ti jí také pobyt u nás prodloužili, Škudla brala několik cyklů antibiotik, když už se všechno zdálo v pořádku, objevily se giardie. Ale teď už je v pořádku a může hledat nový domov. Je to mladá kočička, plná energie, přátelská, mazlivá, zvědavá, ráda asistuje při čemkoliv. Naprosto bezproblémová je i v kočičím kolektivu, prostě má ráda všechno, co ji nějak zabaví:) V  novém domově určitě ocení akční společníky, ať už to budou další kočky, hodný pejsek či děti:) 
Škudla na Facebooku
 

CHRONOLOGICKY

8. 7. 2020
Včera jsme na nás s prosbou o převzetí kočičky do naší péče obrátil Městský úřad v Mnichovicích. Jedna paní ohlásila nález kotěte, které se jí přistěhovalo na zahradu – hladové, zanedbané, čili pravděpodobně bezprizorné. Kvůli svým psům si ho nemohla nechat. Od úterního večera je tedy Škudla tedy u nás. MÚ Mnichovice zajišťoval oznámení o nálezu, zatím se ale žádný majitel neozval. Když Škudla přijela, byla hladová, běhala do kruhu, pištěla a kvičela, snažila se utéci dveřmi, šplhat po stěně… prostě stres. Už se ale z nejhoršího dosytila a uklidnila a začíná se z ní rýsovat docela prima číča. Věk odhadujeme cca na 4 měsíce těžko říct – je dost drobná. Byla obalena klíšťaty a vnitřních parazitů bude mít taky hafo. Takže my máme teď na programu postupné odčervení, trochu kočičku vykrmíme a pojedeme se ukázat našemu panu doktorovi.

19. 8. 2020
O Škudlu se nikdo nepřihlásil. My jsme ji zbavili klíšťat a postupně odčervili, bohužel její střeva byla plná nepřátelských bakterií, takže jsme absolvovali i několik kol podávání antibiotik. Teď už to vypadá, že střeva jsou v pořádku, takže brzy Škudlu přeřadíme do nabídky k adopci. Zatím se jeví jako aktivní, ale zároveň mazlící, až „tahací“ typ. Loví všechno a kdykoliv, ale pokud se v blízkosti objeví člověk, lov jde stranou, člověk je zajímavější ve všech směrech:-)

14. 9. 2020
Po kastraci se Škudla zotavila velmi rychle a zcela bez problémů, bohužel ale se opět objevily potíže s trávením. Takže znovu veterina, a i přes předchozí léčbu, opět pozitivní giardie. Takže znovu Panacur. Doufáme, že teď se jedná o poslední kúru a pak se Škudla bude moci ucházet o nový domov.

20. 10. 2020
Škudla je doléčená a hledá nový domov.

1. 11. 2020
Škudla odjela do nového domova. Vrací se tak trochu na „místo činu“ – bude žít v Mnichovicích, odkud k nám přijela. Se svou novou rodinou bude žít v rodinném domku na okraji Mnichovic, na jaře bude moci i na zahrádku. Společnost jí krom páníčků bude dělat i tříměsíční kočička – snad se brzy holky skamarádí a společnými silami nezboří dům:-) Za prima domov pro Škudlu velmi děkujeme! 
 

Z NOVÉHO DOMOVA (zprávy jsou řazeny od nejstarších po nejnovější)

23. 3. 2023 jsme dostali e-mail z nového domova.
Dobrý den, paní Cetlová, Škudle se daří skvěle, váží 5,5 kg, žere za dvě, je pečená vařená venku a má radost, že už začaly vylézat ještěrky a má koho lovit. Já se jí to tedy snažím rozmluvit, ale moc to nepomáhá:-) BV

13. 1. 2021 jsme e-mailem dostali další foto z nového domova (viz fotoalbum).

14. 12. 2020 jsme dostali další e-mail a fotografie z nového domova.
Dobrý den, u nás vše v pořádku, dům stojí, dokonce i kytky zatím všechny žijou (pravda, některé lehce okousané/olámané). S oběma holkama jsme byli na očkování (pro Škudlu druhá dávka, pro Amy první). Škudla předtím měla trochu průjmy, ale vypadá to jen na změnu prostředí a stravy, protože na to zabrala probiotika. Teď už je to tak dva týdny v pohodě i bez probiotik. A taky jí paní doktorka vážila a má 4,2 kg! Takže na kočku je jí docela kus. Holky už jsme pomalu začali pouštět ven (ze začátku jen na 10 minut „pod dozorem“, poslední dny už i samotné). Amy se venku moc nelíbí, ta po 5 minutách už škrábe na dveře a chce zpátky, to bude gaučák:-D Zato Škudla je ve svém živlu, všechno ji zajímá, všechno objevuje. Ale na druhou stranu vydrží jí to tak půl hodiny a jde se zas uklidit domů do tepla:-) Tak snad jí ty brzké návraty vydrží. Vybavili jsme ji pro případ alespoň obojkem s tel. číslem a rolničkou. Jo, a taky se nebojí si o propustku pořádně hlasitě říct – sedne si u dveří, začne na ně škrábat a ječí jak na lesy:-D Přejeme poklidné svátky a co nejvíce nových kočičích domovů do nového roku, BV

6. 11. 2020 jsme dostali první e-mail a fotografie z nového domova.
Dobrý večer, tak posílám info, jak se Škudle líbí, a pár fotek:) S malou kočičkou už se sžily myslím nadmíru dobře a už tu řádí společně. Rovnoměrně se střídají, která koho škádlí. Nejakčnější jsou holky dopoledne, to tu lítají po chodbě sem a tam, až se dům třese. Taky máme pár lehce okousaných kytek, vytahaných nití na gauči a jeden překousaný kabel od sluchátek (Škudlina práce:)), ale s tím člověk musí počítat. Když se unaví, tak jsou ale obě naprostá zlatíčka a zalezou buď na gauč, do domečku, nebo ještě lépe k někomu na klín a spinkají. Dneska Škudla objevila, že se dá vylézt až nahoru na skříň – to se jí moc líbí. No, lépe je vidět asi podle fotek. Takže za Škudlu moc děkujeme! A vracet se ji rozhodně nechystáme:) S pozdravem, BV