Jdi na obsah Jdi na menu
 


Barunka

BARUNKA NAŠLA NOVÝ DOMOV 26. 3. 2016 (podrobnosti níže).

ÚDAJE O KOČIČCE
Pohlaví: kočka
Narozen/a: cca srpen 2015
Kastrovaný/a?: ano
Očkovaný/á?: ano
Odčervený/a?: ano
Čipovaný/a?: ne
Handicapovaný/a?: ne
Podmínky: jako jedináček i do kočičí party, ideálně do domku s bezpečným výběhem
Charakteristika: Barunka byla nalezena začátkem letošního roku ve vesnici nedaleko Kralup nad Vltavou. Potomek nekastrované kočky, jakých po českých vesnicích běhají tisíce, bohužel… Barunka ale měla štěstí, ujal se jí nálezce, a než jsme ji mohli přijmout k nám, odčervil ji, poléčil, vykrmil a nechal kastrovat. U nálezce se jí evidentně líbilo, ale zůstat natrvalo tam nemohla, a tak je u nás. Je to milá, hodná, mazlivá a vítací kočička. Hodně času tráví na okně, takže v novém domově by určitě výběh na zahrádku uvítala. Může žít jako jedináček i v kočičí partě. Z dočasného pobytu u nálezce je zvyklá na děti.
Barunka na Facebooku 
 

CHRONOLOGICKY

15. 2. 2016
Barunku jsme přijali 12. 2. 2016 spolu s Camprem a Cimprem. Barunka pobyla měsíc u svého nálezce, který zajistil odčervení, kvalitní stravu i kastraci, takže – ačkoliv je vyděšená z převozu – připravena jít rovnou do nabídky k adopci.

26. 3. 2016
Barunka odjela do nového domova. Byla rezervovaná už pár týdnů, ale protože bude se svou novou rodinou žít převážně v Belgii, bylo třeba opatřit všechny formality, které jsou potřeba pro vycestování zvířete do zahraničí, což chvíli trvá. Vše jsme ale zdárně zvládli a dnes si Barunku její nová rodina přijela vyzvednout. Bude žít v domku se zahrádkou jako kočičí jedináček – to jí bude vyhovovat nejvíc. Nudit se nebude – na mazlení je nachystané čtyři páry rukou. Za prima domov pro Barunku moc děkujeme! 
 

Z NOVÉHO DOMOVA (zprávy jsou řazeny od nejstarších po nejnovější)

19. 8. 2018 jsme dostali další e-mail a fotografie z nového domova.
Dobry den, Laďko, posilam pozdrav z jižních Čech, Barunka kraluje našemu panství tlapkou pevnou a spravedlivou:-) Dnes si poprve troufla jit do konfliktu se sousedovic kočkou, kterou už roky dokrmujeme (doteď ji respektovala jako nadřazenou autoritu), dokonce ji vysloveně profackovala a vyhnala. Z její misky prostě nikdo žrát nebude:-) Po dobře vykonané práci se rozvaluje na terase v provokativními polohách, zatímco my galejničíme v zahradě – reklama na relax:-) Mějte se, máváme a prejeme krasny zbytek leta! O.

7. 6. 2018 jsme dostali další e-mail z nového domova.
Dobrý den, Laďko, po nějaké době se opět hlásím s novinkami ohledně naší Báry. O Velikonocích oslavila už dva roky pobytu u nas (neuvěřitelné), nyní její dny probíhají takto: ráno po noci strávené v pokoji některého z dvounožců zamňouká, že chce žrát. Pak si užívá hlazení, následně zamňouká, že chce ven. Celý den se honí za ptactvem, schovává se v porostu a šplhá na stromy. Vpodvecer zamňouká, že má chuť na maso. Dostane maso, nechá se pohladit nebo učesat, pak moudře pozoruje dění doma, popř. za námi leze na záchod nebo balancuje na okraji vany. Večer si vybere oblíbence, u kterého stráví noc. Přestala být tak submisivní vůči sousedním kočkám, občas jim i vrátí ránu. Pohybem trochu zhubla, to je dost, po zimě byla jako koule. V létě se asi na rok stěhujeme na naši chalupu do jižních Čech, tam bude šťastná. Momentálně pelichá, kdybych ty vyčesané chlupy střádala, mohla bych už mít zimní kožich:-) Užívejte krásných dni, máváme z Bruselu, O. a spol.

9. 1. 2018 jsme dostali další e-mail a fotografii z nového domova.
Laďko, prejeme v novem roce vsechno nejlepsi a posílame tématické foto Báry „vyvalená vánočka“. Srdečně zdravime! O. a spol.

14. 10. 2017 jsme dostali další e-mail z nového domova.
Dobrý den Laďko, Barunka je zdravá, šťastná a podzimně líná, pohybuje se výhradně v těsné blízkosti kuchyně a misky a vzpomíná na dobrodružné léto na chalupě, kdy se jí podařilo sežrat nám papouška. V Čechách byla opravdu přeštastná, naučila se lézt po sousedovych vzrostlých jehlicnanech jako veverka, to byste měla vidět! Jeji chuť na ptáčky je silnější než gravitace. V květnu jsme měli malou krizi, musela jit na operaci s bolákem, ktery se jí udelal u zadečku (myslíme si, že se jí zanitila rána z boje s její nepřítelkyní), měla zůstat u veterináře 2 celé dny a jednu noc, ale hned ráno nam zoufalý veterinar volal, ať si pro ni proboha přijedeme, že snad zešílela. Tak jsme si pro ni dojeli; Barunka na nás byla pekelně naštvaná a zradu pomstila na křesle a manželově matraci. Muž byl pološílený vzteky, už to skoro vypadalo, že „ta kočka půjde z domu“, ale deti a ja bychom naši Bááu, Barbie, Barulína atd. nikdy nedaly! A tak se vše uklidnilo a žijeme s Barunkou šťastně dál! Zdravím a přeji krásný podzim! O.

28. 7. 2016 jsme dostali další e-mail a fotografie z nového domova.
Dobry den Laďko, posilam pro pobavení 2 nova fota: 1. Holky Barunku trénují za pomoci Lučiny, dokáže takto na zadních stat minutu:-) 2. Barunka dobyla zakázané území ložnice pro hosty, spi s tlapkou ve vzduchu a vsude kolem ni jsou kuličky svizele prituly ze sousedovic divoké zahrady:-) Krasne dny! O.

18. 7. 2016 jsme dostali další e-mail a fotografie z nového domova.
Dobry den Laďko, hlásím se z chalupy, Barunka je na vrcholu blaha, cely den si užívá venku, ale zaroven nechodí moc daleko, drží se u domu, kdyz na ni s holkama zavolame, přiběhne jako pejsek. Urcite se ji vubec nebude chtit vracet do deštivé Belgie. dokonce si tu – světe div se – nasla i kamarádku, starší kočku Lizinku, ktere dovolí žrat z misky na zápraží. A prave ohledně žrádla mam dotaz – přivezli jsme si z Bruselu kvalitni krmivo z tamního zverimexu, ale uz nam doslo, a tak jsem se vydala pro nove do místních zverimexů (Vodnany, Pisek). Vyber je katastrofální, Baru uz je taky zvykla na lepsi a ty úděsné předražené pastiky samozřejmě nechce (nastesti to dojida Lízinka). Koupila jsem ji maso, ale nejake paštičky by to stejne chtelo. Uz jste mi jednou posilala odkaz na e-shop v Cechach, ale mam tu jen mobil a na nem se mi nedari ten mail dohledat. Muzu vas poprosit o zaslání informaci znovu (dobre značky v cz a ten e-shop) nebo proste o přeposlani toho mailu, ve kterém jste mi to uz jednou psala? Dekuju moc a zdravim! Preju krasne prazdniny! Az se ta nase tlusťoška vrátí z výletů po zahradě, pořídím foto a pošlu! O. C.

16. 6. 2016 jsme dostali další e-mail a fotografie z nového domova.
Dobrý den Laďko, psala jsem Vám o víkendu z mobilu, ale někde se to zaseklo, tak píši znovu klasicky. Barunka už má týden papíry (trvalo to mnohem déle než mělo, klasika) a chodí ven, na zahrádce se jí moc líbí, ale celkem snadno se nechá přilákat i domů – o apetit rozhodně nemá nouzi. Učí se aportovat vrtulku z dětské hry, hraje puzzle a ulovila nám jednoho zahradního pěvce. Jinak je nadále úžasná, něžná, mazlivá, ale nevnucuje se a nezlobí. Ideální zvíře:-) Mějte krásné léto! O.

13. 5. 2016 jsme dostali další e-mail a fotografie z nového domova.
Dobry den Laďko, hlásím, že vsechno je v pořádku, Barunka je milá, poslušná, mazlivá a lumpačí, jen když je sama doma a nudí se:-) Stale čekáme na novou národní registraci čipu (ta se tu dela pěkně postaru poštou pres veterináře, stoji 30 euro a trva věčnost) a do té doby ji nechceme pouštět samotnou ven. Chodí ale na terasu, kde sleduje „ptačí TV“:-) Zoubky byly bohužel nadále zanícené, dostala injekci ATB (tento veterinář je proti trhani – udelal by to jen v krajním pripade, kdyby uz nic nezabralo). Tak snad se to zlepší. Bříško má pořád pěkné a chuť k jídlu nezměrnou! Zdravíme do Kocourkova! Barunka a spol.

20. 4. 2016 jsme dostali další e-mail z nového domova.
Dobrý den Laďko, hlásím, že jsme se o víkendu úspěšně přesunuli do ciziny, Barunka se učí mňoukat francouzsky;-)) V Čechách jsme se nakonec zdrželi celé tři týdny, to už Barunka suverénně vládla celé chalupě a přes sklo dveří koketovala s místními kočičáky… Cestu sem zvládla skvěle, celých 12 hodin byla v naprostém klidu, ani nemňukla, podřimovala. V novém místě je zase trošku vyplašená, ale myslím, že do týdne se zase zklidní. Nejraději si hraje se svázanými bažantími pírky, tuto hračku asi jen tak nic nepřekoná. Navzdory pravidelné krmi se neustále snaží „šlohnout“ nám naše jídlo, když se nedíváme. Museli jsme začít zavírat kuchyň!;-))) Jinak je miliónová a všemi milovaná. Schůzku s veterinářem k přeregistraci a prohlídce máme v pátek, dozvíme se, jak to vypadá se zoubky. Srdečně zdravím do Kocourkova, O.

4. 4. 2016 jsme dostali další e-mail z nového domova.
Dobry den Laďko, Barunka se ma k světu, je strasne milá, mazlivá, miláček. Zatim ma respekt, kdyz na ni zavolame „tytyty“, stáhne uši a „stydí se“. Uz ma tri „průšvihy“ – ukousla obličej velikonocnimu berankovi a rozbila sklenici s vínem a s becherovkou – nemá rada, kdyz pijeme alkohol asi:-) Ma nas opravdu omotane kolem prstu, vsechno ji prochází mnohem snadněji nez našim dětem:-), jinak je fakt úžasná, nevidela jsem jeste takovou skvělou kočičku, jsme do ni vsichni zamilovaní! Zdravime do Kocourkova! O.

27. 3. 2016 jsme dostali první e-mail a fotografie z nového domova.
Dobré odpoledne Laďko, posilam par ilustračních fotek, Barunka je opravdu úžasná, nevidela jsem tak odvážnou kocku:-) Uz skáče za hračkou (viz posledni foto) a miluje česáni! Deti udělaly par upozorněni pro příchozí, a dokonce poprve zavírají dveře:-) Zdravim, O.