Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mandarín (Filípek)

MANDARÍN NAŠEL NOVÝ DOMOV 7. 9. 2013.
Na našich stránkách si Mandarína (v novém domově dostal jméno Filípek) vyhlédla mladá slečna s přítelem, kteří žijí v bytě v městečku nedaleko od nás. Rozhodli se dát domov handicapovanému kocourkovi, doma ještě jedno volné místečko bylo, všechny ostatní podmínky vyhovovaly, a tak Mandarín vyrazil na cestu a už se zabydluje. On sám si zvykne si bez problémů – otázkou je, jak ho přijme domácí kočička Ebbi. Zatím se Mandarína bála, ale snad přijde brzy na to, že v tom velikém kocourovi dříme duch malého nevinného koťátka a vezme ho na milost:-) Za adopci Mandarínka moc děkujeme.

ÚDAJE O KOČIČCE
Pohlaví:
kocour
Věk: cca 1 rok
Kastrovaný?: ano
Očkovaný?: ne
Odčervený?: ano
Čipovaný?: ne
Handicapovaný?: ano, uvolněné vazy na zadních končetinách
Podmínky: vzhledem k handicapu pouze do bytu, do společnosti další kočičky či kocourka, může i jako jedináček, ale není to samotář
Charakteristika: Mandarín je naprosto bezelstné, lehce infantilní (váží sice 4 kg, ale duší je to pořád kotě a kotětem už asi zůstane), nekonfliktní a nedominantní stvoření. Hravý, mazlivý, hodný, klasický postelový typ. Rád se svalí vedle vás, jen tak se přitulí, vrní… ale občas mu to nedá a kouše vlasy:-) Jeho handicap, uvolněné vazy na zadních končetinách, které občas způsobí vypadnutí čéšky, ho nijak zvlášť neomezuje, pouze se na zadních nožkách cítí občas trochu nejistě, ale s tímto postižením může normálně žít a dovádět – určitě však nebude moci chodit ven, kde by ho tento handicap mohl ohrozit na životě. Je to kocourek do bytu, postelový povaleč, ideálně do společnosti další kočičky či kocourka, může žít i jako jedináček, ale s tím, že bude vyžadovat pozornost, není to tedy typ, který bude rád celý den čekat na to, až se panička či páníček vrátí zpět ze zaměstnání… V takovém případě mu případná kočičí společnice či společník zajistití dostatek zábavy i před nepřítomnost paničky či páníčka. Také je třeba počítat s tím, že se jeho handicap může časem (resp. s věkem) zhoršovat a bude potřebovat operaci.
Mandarín na Facebooku

CHRONOLOGICKY

7. 8. 2013
Mandarín k nám dorazil 5. 8. 2013. Poslední dobu strávil ve skupině dalších koček u svých dočasných pečovatelů v malém bytě v Praze. Tam ale dlouhodobě zůstat nemohl, bude potřebovat komornější prostředí, kde bude mít víc pozornosti pro sebe. Má údajně jakousi poruchu motoriky, kvůli které mu takto exponované prostředí nevyhovuje. Jeho chůze je opravdu trochu nejistá, občas se i jakoby zamotá, někdy se snaží ulevovat pravé zadní nožce. Uvidíme, co řekne veterinář – zda se s tímto handicapem dá vůbec něco dělat. I kdyby ne, zdá se, že bolesti nemá, a bude-li žít v klidném a bezpečném prostředí, kde nebude nucen prchat před psy a ostaními kocoury, nebude mu tento handicap komplikovat život. Kromě tohoto handicapu je zdravý, až na obligátní svrab v uších, ten léčíme. Mandarín je tedy zatím v karanténě. Jinak v se jedná o hodného a mazlivého kocourka.

20. 8. 2013
Se svrabem úspěšně bojujeme, ještě pár dnů dokapeme a ouška budou v pořádku. Při prohlídce na veterině se problémy s páteří nebo nějaká starší zranění neprokázala. Mandarín má prý uvolněné vazy na obou zadních končetinách, takže mu občas vypadávají čéšky. Nijak dramatické to ještě prý není, operace v tuto chvíli nehrozí, ale časem – s věkem se bude tento handicap bohužel pravděpodobně zhoršovat – asi nutná bude. Mandarín je někdy na těch nožkách dost nejistý, ale v bytě může žít bez větších omezení. Krom toho se jeví zdravý a jeho odchodu do nového domova už nic nebrání.

7. 9. 2013
Mandarín našel nový domov.

Z NOVÉHO DOMOVA (zprávy jsou řazeny od nejstarších po nejnovější)

23. 9. 2014 jsme dostali další e-mail a fotografie z nového domova.
Dobrý večer, omlouvám se, ze jsem se od Vánoc ještě neozvala, bylo toho hodně, ale vzhledem k naším chlupatym milackum se nic nezměnilo, jen k lepšímu. Filipek je zlaticko, neustále v posteli nebo za míčkem:-D, je to blazinek. Teď má nové prasecky na ty zadní nožičky, už má dávno po očkování a žádné nemoci ani problémy jsme zatím neměli. Zdraví jako rybičky. Jsou s Ebbi ve výborném vztahu, žádný problém. Někdy teď v budoucnu plánujeme návštěvu vašeho Kourkova. Ale to se ještě ozveme. Hezký večer.

5. 1. 2014 jsme dostali e-mailem další fotografie Filípka (Mandarína) v novém domově.

10. 10. 2013 jsme dostali e-mail a fotografie z nového domova.
Jistě, fotečky klidně zveřejněte, nám to nevadí. My jsme jen rádi, že to tak krásně vychází a vypadá. Filípek je neustále v posteli a co jsem dala nové povlečení, tak tuplem. Jinde ho už ani nehledáme, je to hotový Honza z pece. Ebbi se sním stále hubičkuje, je to legrace je pozorovat, a když se zrovna nepusinkují a nelaškují spolu, tak se prohání po celém bytě. Zatím je to opravdu dobré a doufáme, že už to tak zůstane. Hezký večer.

17. 9. 2013 jsme dostali e-mailem několik fotografií Filípka (Mandarína) a jeho kamarádky Ebbi v novém domově.

13. 9. 2013 jsme dostali krátký e-mail z nového domova.
Príjemný dobry den, omlouvam se, ze jsem tri dny nenapsala, ale zacaly rust houby, a tak jsme byli v lese, jak jen to slo. U nas se zatim nic nezmenilo, jedine k lepsímu… zlaticka si na sebe evidentne zvykla a vytvorila bajecnou dvojku. Fotecky zasleme co nejdriv to pujde. Momentalne nam pada net.

9. 9. 2013 jsme dostali e-mail z nového domova.
Krásné dobré ráno, omlouvám se, že píši až teď, ale bylo toho nějak moc. Mandarínka jsme přejmenovali na Filípka a věřím, že tomu se tu líbí. Jí v pořádku, prášečky také a na záchůdek také bez problémů. V noci je neustále u nás a přes den to samé, kam se hneme, tam je za námi. Jen pořád mňouká a nevíme proč, věřím, že je to jen steskem a tím, že si tu nemá s kým hrát. Ebbi okolo něj projde, občas je u sebe vidíme i ležet, ale zatím to žádný hapiend není… ale věřím, že se to srovná, jsou na nejlepší cestě. Filípek neustále pozoruje morčata a činčilu. Mazlí se, kouká z okna, jen to neustálé kňourání… snad to přejde časem.