Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sisi

SISI NAŠLA NOVÝ DOMOV 1. 12. 2013 (podrobnosti níže).

ÚDAJE O KOČIČCE
Pohlaví:
kočka
Věk: cca 1 rok
Kastrovaná?: ano
Očkovaná?: ano
Odčervená?: ano
Čipovaná?: ne
Handicapovaná?: ne
Podmínky:
Sisi na Facebooku 
 

CHRONOLOGICKY

20. 10. 2013
Dvě roční sestřičky Fifi a Sisi adoptovala začátkem října z jiného útulku paní z Prahy, jejich fotky jí naprosto učarovaly. Kočičky přišly do prvního útulku z rodiny, kde žily od kotěcího věku, rodina se jich však musela urychleně zbavit, prý kvůli alergii dítěte. Ztráta rodiny a přesun do útulku mezi ostatní kočky byl pro ně ale evidentně naprostý šok. Paní je přebírala vystresované, zmatené, v křeči. Bohužel ještě i dlouho potom se situace nelepšila. Po pár dnech apatie a půstu přišlo intenzivní zvracení, průjmy, oteklá střeva a žaludky. Během prvního týdne byly kočičky 4 x na odborném ošetření na veterině, jinak by to nezvládly. Nespolupracovaly, nejedly, v křeči stažené krky, takže bylo nutno jezdit na injekce. Časově proto byla léčba velmi náročná. Krom toho, paní už doma 4 vlastní kočky má, bála se přenosu infekce. Fifi a Sisi sice byly izolované od ostatních, ale i tak tu určité nebepečí hrozilo. Přestože obě kočičky byly drženy odděleně od ostatních kočiček v domácnosti (zavřené dveře), reagovaly prý na jakékoliv pohyby ostatních kočiček za dveřmi velmi negativně. Bály se, stresem se točily v kruhu, vrčely, hučely. Bylo jasné, že za těchto podmínek se dají dohromady jen těžko. A že v rodině, kde už nějaké kočičky jsou, nemají šanci být šťastné. A tak se jejich nová majitelka nakonec rozhodla je svěřit nám na doléčení, protože máme více času. Uvolnili jsme pro ně narychlo vlastní pokojík, odkud žádné jiné kočky nevidí. Není to žádný luxus, ale pomohlo to. Postupně jsme mohli přejít na léčbu i doma, podávat léky už se nám daří a jejich stav se rychle zlepšuje. Jsou ještě hubené, ale jedí samy. Psychicky je to pořád bída. Jsou smutné, zmatené, občas pláčou. Ale nás vzaly na milost, jsou kontaktní, milé a občas už se mají chuť mazlit. Nevíme, zda by si časem na jiné kočky zvykly. Zatím nemáme odvahu to zkoušet, přeci jen v takové kondici ještě nejsou. Raději se jim pokusíme najít takový domov, kde by byly ideálně samy dvě spolu. Naopak děti jsou vítány, jsou tak zvyklé. Nikdy, ani v té největší křeči, kdy jsme do nich léky musely dostávat opravdu přes jejich velký odpor, nevytáhly drápky, nesnažily se seknout, natož kousnout. Výběh nedoporučujeme, odmala byly jen v bytě.

1. 12. 2013
Sisi se ani nestačila dostat z rubriky „V léčení“ do nabídky a už našla nový domov. Zájemci se hlásili již během epidemie panleukopenie, kdy návštěvy – a vůbec umisťování do nových domovů – nepřicházely v úvahu, ale jakmile to bylo možné, přijeli si vybrat. Volba padla na Sisi – k návštěvě se tulila, mazlila. Sisi tedy odjela do nového domova – rodinný domek poblíž Kolína, bude dělat společnost kocourkovi. Už nějakou dobu před tím, než odjela, jsme Sisi i její sestru Fifi začali pomalu a opatrně seznamovat s koťaty ve vedlejší místnosti. Sisi si zvykla, chodila pak ke koťatům často na návštěvu a začala si s nimi i hrát. Takže jsme to riskli a pustili od nového domova. Zatím to vypadá, že to bude fungovat:-) Za adopci Sisi děkujeme. 
 

Z NOVÉHO DOMOVA (zprávy jsou řazeny od nejstarších po nejnovější)

1. 1. 2015 jsme dostali novoroční přání a fotografii z nového domova.
Dobrý den paní Cetlová, přejeme Vám í Vašim svěřencům do nového roku hodně štěstí, zdraví a úspěchů. H. z Oseka

8. 10. 2014 jsme dostali krátký e-mail a fotografie z nového domova.
Dobrý den paní Cetlová, opětuji pozdravy a hlásím, že je vše v pořádku a Sisi je nedílnou součástí naší smečky a má se dobře (viz fotky). S pozdravem, T. H.

31. 3. 2014 jsme dostali další fotografie a e-mail z nového domova.
Dobrý večer paní Cetlová, po delší době Vám posíláme novinky od naší Sisinky. Sisi se už nemohla dočkat, až jí pustíme ven. Často sedávala u dveří, mňoukala a po vzoru Bubáka na ně začala i škrábat. Čas si krátila pozorováním a dorážením na křečky našeho syna. Jakmile se venku udělalo trochu hezky, tak jsme s ní šli ven. Nejprve na vodítku, aby se seznámila s okolím a potom i bez vodítka. Ze začátku ji vylekal každý hlasitější zvuk, a tak se hned běžela schovat domů. Po chvilce ale opět vyrazila na průzkum. Hodně dlouho vydržela ležet schovaná pod ibiškem a číhat na ptáčky, kteří ještě přilétali na krmítko. Také se potkala s jedním kocourkem ze sousedství, chvíli se zpovzdálí okukovali, ale když si mě kocourek všiml, utekl. Z bezpečné vzdálenosti přes plot se seznámila i s Maxem – sousedovým bíglem. Myslela jsem, že se ho bude bát a uteče, ale ona si ho se zájmem prohlížela a na dálku očichávala. Zatím se pohybuje po zahrádce a nejbližším okolí a na zavolání většinou po chvilce přiběhne. Cizích lidí se bojí a utíká před nimi do bezpečí domova. Sisi Bubáka občas provokuje, což se mu nelíbí, tak na ni demonstrativně vystartuje a pak se honí po zahradě. Jinak jsou v pohodě. Jsme rádi, že se také Fifinka dostala do dobrých rukou. Přáli bychom si, aby se všechny kočky měly dobře. Jako vždy Vám posíláme pár fotek… H.

20. 1. 2014 jsme dostali e-mail a další fotografie z nového domova.
Dobrý den paní Cetlová, Vánoce se Sisi byly nezapomenutelné. Nadšeně nám pomáhala už při balení dárků. Každou pentli musela zkontrolovat, ulovit ji a hrdě se s ní proběhnout po celém domě. Vydržela to neuvěřitelně dlouho (ne že bychom měli tolik dárků, ale s její asistencí nám to trvalo poněkud déle). Také se připojila k předvánočnímu úklidu – vlezla všude tam kam se vešla… za ledničku, za kuchyňskou linku, pod postel… i to se jí moc líbilo. Na štědrý den v nestřeženém okamžiku ochutnala bramborový salát, naštěstí byla odhalena včas, takže ochutnala opravdu jen trochu. Večer asistovala při rozbalování dárků (opět ji zaujaly pentle), vše důkladně očichávala, vlezla snad do všech krabic, do kterých se vešla, až se v jedné uvelebila a spokojeně podřimovala. Večer unavená usnula a spala celou noc, což u ní není zrovna obvyklé. Normálně totiž chodí pravidelně okolo třetí hodiny, vzbudí nás a vyžaduje pohlazení, pak se vrátí do svého pelíšku a spí spokojeně dál. Je to zkrátka takové naše zlobidlo. Posíláme pozdravy a držíme vám a vašim svěřencům palce. H. od Kolína

23. 12. 2013 jsme dostali další fotografii z nového domova.

16. 12. 2013 jsme dostali další e-mail a fotografie z nového domova.
Dobrý večer paní Cetlová, Sisi je úžasná a je miláčkem rodiny. Sice občas lumpačí, ochutnává kytky a musíme před ní schovávat všechno, co trošku zavání jídlem, ale na druhou stranu se chodí ráda mazlit a diskutovat (mňoukat). S Bubákem se snáší v pohodě, jsou spolu bez problémů v jedné místnosti, ale zatím se míjí. Sisi ráda kouká z okna a pozoruje ptáčky, co se k nám slétají na krmítko. Trochu závidí Bubákovi, že může ven. Taky se dočká… Posíláme další fotky. Mějte se krásně. H. od Kolína

3. 12. 2013 jsme dostali další e-mail a fotografie z nového domova.
Dobrý večer paní Cetlová, Sisi i my jsme v relativní pohodě. Sisi s námi spí v ložnici, aby neokusovala květiny v obýváku a kuchyni (máme jich tu 35ks, tak má pestrý výběr). V noci nás pravidelně kontroluje svým studeným a vlhkým čumáčkem, zhruba po půl hodině, jestli ještě dýcháme. Jinak si krásně hraje a má výdrž. S Bubákem se neperou, ale když se Sisi k našemu kocourovi přiblíží, tak na sebe syčí. Pokud se sejdou oba v jedné místnosti, jsou vůči sobě ve střehu, a proto je nenecháváme samotné. Bubák ale často chodí ven a myslíme, že si na sebe časem zvyknou. Fotky, které si vyberete, můžete dát na web. A posíláme další… H. od Kolína

1. 12. 2013, ještě v den umístění, jsme dostali první e-mail s fotkami z nového domova.
Dobrý večer, posíláme Vám první fotky Sisi v naší rodině. Sisi je zatím ve střehu, s naším Bubákem si vyměnili pohledy, očichali se, ale nijak zvlášť se zatím nemusí. Bubák na noc dobrovolně odešel ven, ještě je brzy, aby zůstávali bez dozoru sami. Sisi lákají naše pokojové kytičky, takže asi dojde na malé stěhování kytiček do vyšších pater. Brzy se opět ozveme, H.