Jdi na obsah Jdi na menu

Orientální draci

1. 1. 2013

Jak už jsem se zmínila, draci se dělí ještě do užších skupin. Zde je dělení jedné z hlavních skupin

Orientální draci

Japonští draci

Galerie

Japonští draci mají často tělo pokryté srstí či šupinami. Jeden spár má tři prsty. Nad nozdrami vyrůstají dlouhé vousy. Často mívají v koutcích tlamy na každé straně jeden kel, zvětšený tesák zahnutý nahoru. Mají dlouhé hadí tělo a pokud vím (přiznávám ovšem, že o západních dracích vím víc) bývají lidem příznivě nakloněni.

 

Čínští draci

Galerie

Možná jste si všimli rozdílu pravého dolního obrázku od ostatních-drak na něm má křídla. Je to znak, že tento drak je nejstarší ze všech zobrazených v tomto článku. Jde o vývin. Přesně ho popíšu jindy, i názvy jednotlivých fází. Pro začátek: Líhnou se z vejce, potom jsou vodními tvory, po nějaké době vylezou na břeh a začnou létat-toto je nejznámější podoba orientálních draků, kdy létají i bez křídel. Poté ale nastane ještě jedno stadio, kdy drakovi narostou křídla.

Plně vyvinutý drak má jeden pár křídel a čtyři nohy s čtyřmi drápy. Existují výjimky. Jeden zvláštní drak měl jednu hlavu, osm nohou, dva ocasy a dvě těla. Byl stělesněním chamtivosti. Obrázek jsem nenašla, kdyby někdo věděl kde najít, prosím napište mi na email (uveden na úvodní stánce.) Jak se jmenuje si nevzpomínám (důkaz pro Vás že to nekopíruju z knížky) Ani jak se jmenoval císař, který ho zhostil ze světa. Často se zobrazuje na nádobí, aby odradil od hltání.

Další anatomická výjimka čínských draků je císařský drak, který má jediný pět prstů. Obrázek jsem nenašla. Tento druh draka nesměl jako dekor použít nikdo jiný než císař pod trestem smrti.

Pokud mám ještě trochu popsat čínské draky, tak tímto způsobem:

Čínští draci se "skládají" z rysů jedenácti zvířat:

♦tělo hada

♦hlava velblouda

♦šupiny kapra (záporné jin a kladné jang, přesný počet dodám později)

♦tlapy tygra

♦spáry orla

♦oči démona

♦uši krávy

♦parůžky antilopího samce

"břicho škeble"

perla

kočičí povaha

 Poslední tři fakty možná vypadají zvláštně. Proto hned objasním: Břicho škeble je pouze název prvku. je to pruh na břiše, který má například i dračice ze Shreka. Perla je ztělesněním jejich moci a často jsou zobrazeni, jak si s ní hrají.Od toho také kočičí povaha.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Avenue17 - Ven Agedo

11. 3. 2023 6:00

https://avenue17.ru/

AmyDragon -

1. 1. 2013 21:46

Doufám že se líbí, příště rozeberu druhy čínských draků a doplním ten dračí růst :)