Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mzaddara - cocka s bulgurem a arabskym salatem

2. 11. 2012

cocka-005.jpg

 

Co budeme potrebovat:

cocka:
2 hrnky (1 hrnek = 200 ml) hnede cocky (u nas maji 2 druhy - mensi a vetsi, ja pouzivam mensi; u vetsi bude asi nutne prizpusobit dobu vareni a mnozstvi vody)
1,5 hrnku bulguru
1 vetsi cibule
1 lzice vegety
olivovy olej
sul
drceny pepr
voda

salat:
3 rajcata
1/2 salatove okurky
1 mensi cervena paprika
kousek cibule
stava z 1/2 citronu
hrst cerstveho koriandru
sul
olivovy olej

zakysana smetana nebo bily jogurt pri podavani

 

Postup:

Na olivovem oleji osmazime nadrobno nakrajenou cibuli. Smazime dlouho, cibule musi byt hneda, lehce spalena.

 

 

Pote pridame oplachnutou cocku, vegetu, pepr, sul, vodu (asi 0,8 l), promichame a pod poklickou varime asi 40 minut. Bulgur zalijeme cca 200 ml studene vody, zamichame a nechame odstat. 

Mezitim si muzeme pripravit zeleninovy salat. Rajacata, okurku a papriku nakrajime na drobne kosticky. Pridame nadrobno nakrajenou cibuli, koriandr, olivovy olej (nesetrete), stavu z citronu, sul a promichame.

Pokud je cocka temer mekka, pridame bulgur, promichame. Pridame trochu vody (asi 0,3 l), dochutime soli, znovu promichame a nechame zvolna varit jeste asi 10 minut.

Podavame se zeleninovym salatem a kopeckem zakysane smetany nebo bileho jogurtu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

essay formats for college e79mrx

(GregoryHoX, 5. 4. 2023 16:16)


Nicely put, Thank you!
how to write a good reflective essay https://custompaperwritersservices.com writing a persuasive essay powerpoint https://writeadissertation.com