Trhané maso
Tento americký hit se ujímá i u nás. Předem naložené maso pečete pomalu několik hodin, až se téměř rozpadá a jde lehce natrhat vidličkami. Je měkoučké a velmi šťavnaté.
Suroviny:
1,5 kg vepřového masa (plec nebo krkovice)
podle chuti a zvyku sůl a pepř
bylinky dle chuti - rozmarýn, šalvěj apod.
dále:
Ochucující kašička:
hořčice (obyčejná, dijonská)
sůl, pepř
kečup
worcester
nějaká pálivá omáčka nebo trochu feferonkové pasty
Lze ale místo míchání omáčky použít např. BBQ omáčku
ciabatty nebo jiné pečivo
rukola nebo jiný listový salát
Postup:
Maso nakrájíme na silné plátky a naložíme do směsi bylin a koření alespoň na 2 hodiny.
Pak trošku podlijeme a zvolna pečeme zakryté v troubě vyhřáté na 120°C asi 5-6 hodin. Ještě horké slijeme (výpek uchováme) a maso natrháme dvěma vidličkami. Promícháme s omáčkou a po částech se slitým výpekem (krkovice ho nakonec vstřebala všechen).
Čerstvé pečivo rozřízneme, naplníme masem, doplníme salátem a podáváme.