Grilovaný ananas
Ovoce na grilu je výborná delikatesa. Cukr obsažený v ovoci částečně zkaramelizuje, chutě se koncentrují.
Suroviny:
čerstvý ananas
Postup:
Ananas očistíme od slupky, rozčtvrtíme podél, vykrojíme střed a nakrájíme na asi 1 cm silné plátky.
Na suché grilovací pánvi nebo na mřížce pod grilem zvolna propékáme, aby částečně změkl. Podávat můžeme s různými omáčkami, ušlehanou smetanou a podobně. Já jsem podávala s kávovou omáčkou a bylo to moc dobré:
Kávový karamel:
Rozpustíme na pánvičce lžíci másla, přidáme lžíci hnědého cukru, necháme trochu zkaramelizovat, zalijeme několika lžícemi studeného espressa. Povaříme,až omáčka trochu zhoustne, můžeme kápnout trochu alkoholu - bílého rumu nebo kávového likéru. Podáváme ihned.
Zdroj: internet