Nakládaná sušená rajčata
Tohle je delikatesa, která se v Itálii hojně používá do různých pokrmů - pečiva, k masu, do omáček na těstoviny a pod. Kupovaná naložená rajčata jsou docela drahá. Zjistila jsem, že u nás v jedné zelenině, kde mají různé speciality včetně těstovin a sýrů, prodávají sušená rajčata bez nálevu, normálně na váhu, 100 g stojí kolem 30 korun a vyjde na jednu skleničku dobroty.
Suroviny:
1 hrnek vody
1 hrnek vinného tmavého octa
200 g sušených rajčat
2 bobkové listy
6 snítek tymiánu
4 stroužky drobně nakrájeného česneku
4 suché chilli papričky
1 a 1/2 hrnku panenského olivového oleje
Postup:
Do mísy nalejeme vodu a ocet, přidáme rajčata a necháme 2 hodiny odstát. Osušíme a dáme do sterilizovaných sklenic společně s bylinkami, česnekem a chilli. Zalejeme olejem a uzavřeme. Asi tak po týdnu můžeme konzumovat. Olej z rajčat používám do salátů, na potření pizzy a nakládání masa.
Komentáře
Přehled komentářů
Delam ulne, ale uplne stejne, uz jenom proto, ze ty kupovane maji vetsinou slunecnicovy olej, ja radeji olivovy!
Re: Spravne nalozeno
(Jarka, 3. 2. 2014 18:20)Tady taky olivovým olejem nešetřím, rajčata v něm naložená jsou vynikající. Díky za přízeň :)
:)
(Iva, 18. 2. 2013 9:22)Tohle je úžasná dobrota! A letos, pokud se nám rajčata vyvedou, zkusím podle tebe.....děkuju za návod :-))
Spravne nalozeno
(Jitkas, 3. 2. 2014 15:24)