Chipsová bramborová pomazánka
Suroviny:
1 větší brambor předem uvařený ve slupce a oloupaný
1 kelímek (250 g) pomazánkového másla
100 g majonézy
1/2 červené cibule nebo 1 malá
pažitka
sůl
80 g sáček chipsů se slaninovou příchutí
Postup:
Studený brambor nastrouháme na slzičkovém struhadle, přidáme velmi najemno nakrájenou cibuli, pomazánkové máslo, majonézu, drobně nakrájenou pažitku a vyšleháme pomazánku. Chipsy rozdrtíme, promícháme s pomazánkou a opatrně podle potřeby dosolíme. Ihned mažeme na bílé pečivo.
Poznámka:
Zdroj: Chuťovky Petra Novotného, mírně upraveno.
Když místo pažitky dáte naklíčenou řeřichu a použijete chipsy s příchutí Uzené s křenem, získáte zase jinou, taky moc dobrou pomazánku. Jiné kombinace zatím nemám vyzkoušené.