Bulgur s pečenou zeleninovou "duhou"
Bulgur je loupaná předvařená pšenice, chutnější je celozrnný. S pečenou zeleninou vytvoří chutné bezmasé jídlo, ale nic vám nebrání k němu přiložit třeba kuřecí steak :)
Suroviny:
300g bulguru
olej
sůl, pepř
2 červené cibule
250 g brokolice
1 žlutá paprika
1/2 máslové dýně
1 velká mrkev
1 červená paprika
2 rajčata
Bylinky dle chuti (např. rozmarýn, tymián, šalvěj, bazalka)
Postup:
Zeleninu očistíme a nakrájíme na sousta. Každý druh zvlášť seřadíme na plech na pečení podle barev duhy: zcela vlevo červenou cibuli, pak brokolici, žlutou papriku, dýni, mrkev, rajčata a červenou papriku. Pokapeme olejem, přidáme bylinky a upečeme v toubě při 180-200°C doměkka. Trvá to asi 25-30 minut. Pak teprve osolíme (kdybychom solili na začátku, zelenina by pustila hodně vody)
Bulgur uvaříme podle návodu a smícháme se zeleninou a podáváme.