Těstoviny s brokolicí
Na netu najdete mraky receptů a variací na toto zdánlivě obligátní téma. Ale tento recept podle Gurmánky Šárky vyniká nade všemi díky postupu. Vyzkoušejte :)
Suroviny:
1 čerstvou brokolici
1 sáček italských těstovin (originálně orecchiette ve tvaru ouška)
80 až 100 ml olivového oleje
2 stroužky česneku
1 feferonku
mořská sůl
trochu sýra pecorino nebo parmezánu.
Postup:
Z brokolice odřízneme tvrdý košťál a přepůlíme, neporcujeme. Brokolice se během vaření pak sama rozdělí. Kdyby byla od začátku rozkrájená na malé kousky, vznikne vařená břečka. Do velkého hrnce s vařící, mořskou solí osolenou vodou vložíme brokolici a vaříme do poloměkka, pak přidáme do stejného hrnce spolu s ní vařit těstoviny a vaříme tak dlouho, aby těstoviny byly al dente. Vše slijeme přes síto a vhodíme do zpět do hrnce. Na pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje, přidáme na plátky nakrájený česnek a nakrájenou čerstvou chilli papričku, smažíme jen chvíli, aby česnek jen zezlátl. Pak česnek z pánve odstraníme a olej s papričkou vlijeme k těstovinám s brokolicí a lehce promícháme. Brokolice se přitom rozpadne na drobné kousky a krásně se spojí s těstovinami v jeden harmonický celek. Na talíři posypeme trochou strouhaného sýra.
Zdroj: www.gurmanka.cz
Komentáře
Přehled komentářů
Presne tak, konecne vidim spranne uvarene testoviny s brokolici! To same muzes udelat i s kvetakem. Jen tady konci testoviny v panvi cesnekem a olejem a prida se zase trochu vody z vareni + syr. Vse se prohazi a pak nanda na talire.
Re: Konecne
(Jarka, 1. 2. 2014 10:20):D Díky za poklonu, snažím se seč můžu, abych moji milovanou italskou kuchyni kazila co nejméně :)
Konecne
(Jitkas, 1. 2. 2014 6:55)