Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archív zpráv a novinek

 

 

24.12.2018

 

Opět přichází ten očekávaný den každého roku, kdy si máme užívat beze stresů toho nejlepšího, co si kdo jen může přát ... Náš Web připravil ke zveřejnění i seznam dárků všem čtenářům, které např. včetně příspěvků "NOVOROČNÍ MENU", vánočních koled a písniček nebo pohádek pro ty nejmenší, nových více než 350 kreslených vtipů pro dospělé (s hudebním doprovodem), rozšíření všech čtyř rubrik zvaných " ... Z POSTELE", zřízení třídního účtu na Twitteru atd., mohou napomoci trávení vánočních chvilek téměř kohokoli.

 

Bezmála úplný seznam novinek v podobě dárků najdete klikem na tento vánoční stromeček 2018, až do Tří králů 2019 jako součást titulní stránky našeho Webu, takže si v klidu rozbalujte dál:

 

vanocni-stromek-s-darky.jpg

 

2.12.2018

 

Vážení spolužáci, kamarádi, přátelé a čtenáři našich webových stránek !!!

Nastal den 1. adventní neděle roku 2018 a dovedeme si představit již Vaši krásnou výzdobu oken včetně blikajících světýlek a svícnů, domácí adventní věnce i vůni prvního vánočního cukroví …

 

advent_stolek.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Každý prožívá adventní období trochu jinak, někteří nákupy dárků pro své nejbližší, jiní třebas i ochutnávkami z adventních kalendářů. Samozřejmě kromě kalendářů s čokoládičkami pro děti, musí být po celé adventní období vždy po ruce také

 

NĚCO PRO CHLAPY, …

 

kalend_1_1.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

… ALE I NĚCO PRO ŽENY (ty ovšem neotvírají okénka všechna najednou):

 

kalend_2.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ALE POZOR: DOČASNĚ MAJÍ I TI NEJMENŠÍ JAKO RUBRIKU SVŮJ ADVENTNÍ KALENDÁŘ PŔÍMO V HLAVNÍM MENU - stačí nejdříve kliknout někam na tyto čtyři řádky a pak už po přechodu odtamtud přes zveřejněný odkaz jen každý den na další okénko kalendáře -  pohádku v této dětské rubrice !!!

 

Dodatečně vložená poznámka WebMastera:

 

Hranice 32000 čtenářů se skutečně podařilo dosáhnout tohoto slavnostního dne, a to již před dvacátou hodinou večerní. Gratuluji celé třídě !!! A otevřete si na oslavu i další z adventních okének ještě dnes: Při své dnešní návštěvě moravských přátel jsem byl již dnes ráno u pátého okénka:

 

advent03.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JEŠTĚ JEDNOU SI TEDY POPŘEJME KLIDNÉ ADVENTNÍ OBDOBÍ NÁM VŠEM

 

advent1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17.11.2018

 

kondicioggram-za-5-je-12.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U příležitosti výročí sametové revoluce byly opětně rozšířeny rubriky "Komentáře k celospolečenským aktualitám" - tentokrát o babišovské schizofrenii (3.díl r. 2018 série "Máte, co jste chtěli ..."), "Ressl Televizor", nebo např. i "Videoalbum", byly dokončeny i zatímní popisky v šesté a sedmé sérii hodnotících rubrik "Skalní suvenýry, Resslovka & Rockové paměti". Vznikla mezitím nová rubrika "Postřehy webmastera" apod. A jen pro informaci: Momentálně ve 14:30 hod. prohlíží naše stránky 11 různých osob, což je velmi přínosné.

 

 

heart  28.10.2018  heart      Výsledek obrázku pro česká vlajka foto

 

Dnes i náš WEB oslavuje, a to více než 30 tisíc unikátních čtenářů !!! Byla nejenom svým druhým pokračováním seriálu "Máte, co jste chtěli" (rok 2018) doplněna rubrika "Komentáře k celospolečenským aktualitám", ale např. i "České bojůvky a sliby", "Ressl Televizor" a "Ressl Doodle" ad. Doplnili jsme i chybějící TV, video-hudební či kreslené odkazy v jednotlivých rubrikách. Takže vše by zatím mělo být komplet ... Dále jsme s předstihem připravili kapacitním rozšířením a rozdělením rubriky MENU RESSL zatím na dvě části pojmenované "MENU RESSL I" a "MENU RESSL II." (Prvním receptem části MR II. se stalo "Statomartinské "husí menu").

 

... ALE HLAVNĚ :

Vznikla zcela nová hodnotící "video-hudební rubrika":

 

Důležitá poznámka z hlediska přehrávání užitých vnořených odkazů: Nejde-li zapnout v některých příspěvcích vpravo dole přímo režim celé obrazovky (jedná se především o YouTube), stačí kliknout přímo nahoře v okně příspěvku na samotný název, který vás přepne "na zdroj", kde už to bez problému jde - tj. např. režimy Full-Screen, Cinema atd.

 

Rubrika "KONCERTY Z POSTELE" je určena hlavně pro kvalitní ukázky, které nejsou v několikadílné rubrice "Skalní suvenýry, Resslovka & Rockové paměti". Ta bude již v roce 2019 bude v každé sérii pravděpodobně dále rozšířena. Tato nová oddechová koncertní složka vznikla především pro milovníky "živáků" (viz menu v levém sloupci nebo přímo klikem na výše uvedeném odkazu na název rubriky o pár řádků výše), která bude určitým nadstandardním dodatkem ke komentářům v sedmi sériích "S.S.R. a R.P". Prvních 21 analýz v rubrice "Koncerty z postele" jsme symbolicky věnovali k tomuto jubileu nejenom svým čtenářům, ale symbolicky i spolužáku Láďovi do Nebíčka, jehož oblíbená karetní hra "Oko bere" se třeba hraje i "tam nahoře". Proto se jednadvacátou staly "Schody do nebe" od Led Zeppelin. Máme Tě pořád rádi ....

 

 

 

Další naše postřehy u příležitosti stého výročí jsou uvedeny v rubrice s podtitulem "(NENECHTE SI UJÍT)". (Jako většinou stačí klik na název této rubriky přímo v předchozí větě.). Na tomto místě musíme ovšem přidat ještě samozřejmě i málo známý němý záznam oslav z 28. října 1918 v Praze:

 

 

8.5.2018 - "Skalní suvenýry, Resslovka & Rockové paměti"

(K aktuálnímu datu bude vždy popsán proběhnuvší, současný a plánovaný vývoj této série) - Poslední aktualizace je ze dne: 6.1.2019:

 

Na základě neuvěřitelného nárůstu sledovanosti našeho webu po zveřejnění první série došlo po dlouhých dnech i nocích k dokončení dalšího plánu v podobě "Historické trilogie" tj - Nr. 1, Nr.2 a Nr.3)". Po dalších velmi kladných odezvách jsme se tudíž rozhodli v další této práci i nadále pokračovat a sháníme další legální zdroje/odkazy pro naše komentáře. Byly dopracovány finální verze "Rockových pamětí Nr. 5" a posléze i verze Nr. 6 a Nr. 7., takže se nám podařilo zčásti zmapovat celé historické období vývoje celosvětového bigbítu.

 

V předchozí verzi tohoto komentáře jsme uvedli doslova toto: "Pokud se objeví v nejbližší době nějaký novodobý gaskoňský hrdina, který se dokáže svými "obratnými kousky" dostat do královského prostředí a povědomí našeho webu, pak poděkujeme čtvrtému mušketýru za pomoc předem a rádi. Budeme se s ním podílet na dalším vývoji tohoto seriálu." Konečně ve srovnání s ujetými seriály Ulice nebo Ordinace jsme "čučkaři", ale srovnáme-li se s veleúspěšnými mezinárodními televizními seriály, tak to zase tak špatně možná nezní (pro info: COLUMBO - 69 dílů, DALLAS - 357 dílů, PŘÁTELÉ - 236 dílů, KRIMINÁLKA MIAMI - 232 dílů, KRIMINÁLKA NEW YORK - 337 dílů, M*A*S*H - 256 dílů atd.)  ... NEBO TO ZNÍ BLBĚ ??? Samozřejmě rádi si vyslechneme každý názor. Pište, komentujte, kritizujte, chvalte atd. Od toho jsou zveřejněné přístupné mailové adresy.

 

Světe, div se ... Těch udatných (ne tedy gaskoňských, ale českých) hudebních mušketýrů je prostřednictvím přijatých gratulací, přání a nabídnuté pomoci tolik, že jsme se nestačili divit. Proto bylo rozhodnuto postupně celý seriál protáhnout až na magických 7 částí/sérií. Jak slíbeno již dříve, v každé bude zprvu po symbolicky 60-ti dílech komentářů k jednotlivým vnořeným odkazům díky našim víceméně společným šedesátinám. S tím, že každým přibývajícím rokem by se v každé sérii měl objevit vždy další jeden "díl" navíc, a pokud možno jen ty úspěšnější kousky z uplynulého období. Poté bylo ovšem z důvodů uvedených v rubrice "UPOUTÁVKY DO BUDOUCNA", že bude třeba přidávat ročně o něco více než jen jeden "díl".

 

Seznam hodnocených interpretů je uveden zde: Klikněte si pro SEZNAM na tento odkaz. A věřte, že možná bude časem zveřejněna i možnost veřejného hlasování o oblíbenosti všech aktuálně uvedených interpretů (a navíc, máte-li další náměty na zveřejnění odkazů na ostatní naše i světové umělce, na které se ještě nedostalo, pošlete vzkaz webmasterovi). Děkujeme vřele za spolupráci a máte-li zájem seznámit se s tím, (tj. i na základě doporučení našich korespondentů), co je dále průběžně a zatímně plánováno, použijte rubriky v levém sloupci hlavního menu našeho webu s názvem "UPOUTÁVKY DO BUDOUCNA" (stačí ovšem jen kliknout na název rubriky pro rychlejší přístup), ať víte co je nejenom již hotovo, ale i připravováno.

 

 

22.4.2018 - Ode dnešního dne je komunikace na našich webových stránkách chráněna jedním z možných způsobů "Dvojitého zabezpečení" (především pro zprávy z neznámých či podezřelých zdrojů !!!

 

 Přičiny tohoto opatření lze hledat na mnoha místech, ale asi nejznámější je prolomení mailových korespondencí bývalého premiéra Sobotky na freemailu "slavného" Seznamu.cz. Pokud např. i samotní tvůrci webových stránek opomenou zcela normální věc, tj., že 99% uživatelů mailu používá tzv. freemaily (maily zdarma), zprostředkovatel takových služeb jim většinou jen "věší bulíky na nos", jak jsou jeho služby bezpečné. Proto je třeba zvolit jakoukoli rozumnou a všem srozumitelnou cestu tzv. "Dvojitého zabezpečení", který si ovšem musí již zvolit sami tvůrci či uživatelé. Pro informace o důvěrohodnosti a zabezpečení samotných webových stránek je navíc velmi vhodné užití velmi spolehlivé a speciální aplikace firmy IBM do webových prohlížečů návštěvníků internetových stránek s názvem "Trusteer Rapport".

 

18.4.2018 - Dnes náš WEB slaví - 25 tisíc čtenářů

 

Dalo by se říci, že ani někteří slavní Youtubeři nedosahují v jediném příspěvku většinou takové návštěvnosti jako naše stránky. Tak fajn, jedeme dál !!! Dokonce s novými rubrikami:

"RESSL TELEVIZOR" a "RESSL CREDIT".

Ptáte se, co čeká vývojově naše webové stránky dále ??? Byla za tímto účelem zřízena další rubrika "UPOUTÁVKY DO BUDOUCNA". Takže přispívejte všichni, nejenom my, samotní spolužáci, ale i vy - všichni naši čtenáři, jakýmkoli nápadem na adresy zveřejněné v modulu KONTAKT nebo přes jakýkoli osobní mail kohokoli z nás, třídních spolužáků, ať můžeme společně kvalitu těchto - dnes už se dá říci užitečných stránek - nadále dostávat na vyšší a vyšší úroveň, čímž posloužíme s radostí určtě i všem ostatním čtenářům.

 

17.4.2018 - "Rozhodnutí o zrušení webu Spolužáci.cz"

 

Naše zatímní stanovisko bylo zveřejněno před několika dny v rubrice "DISKUZE (FÓRUM)" a byla zveřejněna mailová adresa pro veškeré uživatele (většinou dosti zaražené tímto rozhodnutím), kam lze ze všech míst světa posílat připomínky a náměty, které se pokusíme vyhodnotit pro další kroky, které je nutno rychle podniknout. Vývoj průběžně sledujte, neboť zde bude průběžně uváděna i aktuální písemná konverzace ohledně vývoje a výslednů našeho jednání. Nejsme přesvědčeni stejně jako další desetitisíce uživatelů o správnosti tohoto rozhodnutí, ovšem alespoň částečný úspěch jsme zaznamenali prostřednictvím reakcí ředitele sekce rozvoje podnikání firmy  SEZNAM.CZ a.s., současného provozovatele těchto webových stránek. Předem nutno říci, že ohledně svého rozhodnutí je tato firma přesvědčena o tom, že tyto stránky jsou slušně řečeno "zbytečné". Opačný názor jsme obdrželi k dnešnímu datu již od zástupců více než pěti set škol, kteří s námi chtějí tuto záležitost minimálně konzultovat a požádali nás tímto i o pomoc. Průběžné detaily vývoje našeho ve finále neúspěšného jednání najdete klikem na tomto odkazu:

 

1.4.2018 - Informace o novinkách na tomto webu za uplynulé 2 měsíce:

 

Vážení pravidelní čtenáři, spolužáci a občasní návštěvníci !

 

Je třeba si po uplynuvším období od našeho slavného třídního srazu nastínit stručný přehled všech změn a rozšíření, které mezitím na našem webu proběhly:

 

Kromě již dříve zmíněné nové série komentovaných a hodnotících video-hudebních rubrik "Skalní suvenýry, Resslovka & Rockové paměti", které bude mít mj. i další pokračování, dokončení vkládání reálných fotografií z celotřídního srazu v únoru 2018 do rubriky "Fotoalbum", vytvoření nové sekce "Videoalbum" a přidání nových příspěvků do rubrik "Komentáře k celospolečenským aktualitám" a "České bojůvky a sliby", dalšími příspěvky pokračuje konstantní a probíhající rubrika "AKTUÁLNÍ SOUTĚŽE" (včetně zcela nové soutěže o hudebních znalostech čtenářů našich stránek), objevily se zcela nové a velmi užitečné informace v sekci "Kontakty na jiné V.I.P." (včetně dovolenkových typů v části "č.11" v rámci příspěvku " UPŘESNĚNÍ V.I.P: KONTAKTŮ" - ten je uveden pod seznamem všech částí,  byly aktualizovány i obě rubriky ohledně kontaktů na žáky/ně naší třídy, zajímavá videa s komentáři ke zveřejněným skladbám jsou i v sekci "Informace o nejbližších akcích" a v neposlední řadě přibylo pár legrácek na různých místech celého webu, třeba úpravou rubriky "Vzkazy externistům" atd. Byla aktualizována i "ÚVODNÍ STRANA" a je třeba zdůraznit i nové receptury v rubrice "MENU RESSL", která souvisí i s velikonočním přáním pro rok 2018 ...

 

Věřte, že je všude na našem webu nejenom co číst a vidět, ale i co poslouchat !!!

 

 

25.3.2018 - Procitnutí z uctívání bohorovných YouTube a Google

 

Ano, YouTube je sice největší internetový server "pro sdílení videosouborů" založený v roce 2005, ale od té doby, co jej koupil všudypřítomný Google, to jde od desíti k pěti a při jeho užití se dá název přeložit poslední dobou možná i jako oslovení uživatele "Ty trubko", i když nutno uznat na druhou stranu - kde jinde seženete tolik obrazového a zvukového materiálu, než zde. Jenže ta cenzúra ... Každý pátý příspěvek, obsahuje-li jen malý kousíček z něčeho "převzatého" během pár hodin zablokují pro veřejnost. Stejně tak, jako Vás nejenom Google "sleduje", když si nedáte pozor při ovládání telefonů, tabletů a dokonce i chytrých televizí. Pro ukládání vlastních videí, hudby i fotografií a jejich zveřejňování jsou momentálně asi komfortnější spíše servery "VIMEO", "YAHOO" apod. díky své nezávislé aplikaci i pro mobilní zařízení. No a o Microsoftu a Windows se raději ani nezmiňovat ... Pokud se Vás na našich stránkách webový prohlížeč zeptá díky některým odkazům např. na "Vimeo", zda povolíte spustit zásuvný modul "Flash", neváhejte. Vše je jistě důkladně zabezpečno !!!

 

Ale zpět k té svobodě: Není vůbec neopodstatněné, jaké procento dostali Piráti ve volbách do Poslanecké sněmovny, neboť snad budou "hlídat" oboustranně právo, tj. i za nás, "normální konzumenty". Uznáváme samozřejmě autorská práva, což je zcela logické, neboť zadarmo nemá být nic, když si to nezasloužíme. Ovšem to, že nedávno během pouhých dvou týdnů byly hromadně například z Youtube odstraněny (údajně kvůli nátlaku vlastníků práv) nahrávky k veřejnému publikování mnohých uploaderů, o čemž informovala i média, to je více než smutné. Přitom většinou jde o věci, na které se dá kouknout kdekoli a kdykoli na stovkách jiných webových serverů !!! YouTube prý ale připravuje velké změny, tak se uvidí. Snažíme se sice na našich stránkách nahrazovat některé vnořené odkazy jinými, ale vyhledávat je, to je časově strašně náročné !!! Jenže nechat v rubrikách našeho webu hodnocení něčeho, co neexistuje, také nejde. Arogance, neschopnost a alibistický přístup "Googlemagnáta" je poslední dobou už na "zaslání do patřičných míst" ... Zřejmě by bylo nejlepší, aby každý obdobný server ručil za svůj obsah poskytovaný veřejnosti. Údajně se tato povinnost má v nejbližší době nadnárodně projednávat.

 

 

 

19.3.2018 - Na svatého Josefa, který je v českém překladatelském prostředí tradičně uváděn jako povoláním "tesař", i když řecké slovo "τέκτων", neboli technik/a má již dávno - nejenom tedy dnešním dnem daleko obecnější význam, přičemž vůdčím technickým a technologickým směrem současné doby je především elektronika - přeneseně tedy i PC, internet apod., bylo rozhodnuto takto:

 

Právě k tomuto dni byla kromě nutné aktuální úpravy titulní stránky zpracována a zveřejněna první část nejnovějších údajů dostupných pomocí informačních technologií pro návštěvníky našeho webu v rubrice "Kontakty na jiné V.I.P. osobnosti a instituce". V současné době není podstatné to, že Sv. Josef byl otčímem Ježíše, ale hlavně to, že byl učeným mužem, byť patronem smrti ad., a byl šiřitelem čehokoli i "tehdejšímu lidskému vědomí technicky i intelektuálně přínosného". Nejsme z valné většiny zřejmě ortodoxně věřícími, ale pouze se snažíme věřit v lepší budoucnost našich potomků ...

 

 

16.3.2018 - Úprava zabezpečení kontaktů a aktuální databáze

 

Změny se projevily v rubrikách "Kontakty na žáky/ně naší třídy" a "Interní kontakty". Navíc je připravována již dávno slíbené pokračování v rubrice "Ankety", tentokrát zaměřené na "muže pro ženy" v kontrastu s první anketou, která byla jaksi v porovnání s tou připravovanou "à la Vice versa", jak budou moci návštěvníci našich stránek snad co nejdříve sami posoudit ...

 

11.3.2018 - Výzva k zaslání příspěvků do aktuální foto-soutěže

 

Vypadá to, jakoby vzpomínky na Mezinárodní den žen vyvolal i choutky nebo pochoutky zúčastnit se naší probíhající soutěže (viz rubrika "AKTUÁLNÍ SOUTĚŽE") především stranou něžnějšího pohlaví. Jen tak dál. Podmínky pro účast v soutěži jsou zveřejněny ve zmíněné rubrice; hlavní cenou pak bude po vyhodnocení soutěže stejně jako u první naší soutěže nejenom možnost účasti na našem třídním srazu, ale i neomezený voucher na společné menu naší třídy.

 

8.3.2018 - MDŽ

 

Na počest všech žen, ale i stále oslavujících mužů, byla zřízena zcela nová rubrika analýz a hodnocení nazvaná "Skalní suvenýry, Resslovka & Rockové paměti". (Jako vždy stačí kliknout na název rubriky v levé záložce na hlavní stránce). Užívejte si hudebních vzpomínek i současnosti, neboť momentálně zveřejněných hodnocení slavných hitů je přesně 60, stejně jako nám ze 4.A ...

 

3.2.2018

DETAILY O TŘÍDNÍM SRAZU 2.2.2018

 

Společná Multi-oslava 40. výročí od maturiity s průběžně a postupně probíhajícími 60-tými narozeninami všech žáků třídy 4.A ("NO PROSTĚ - POŘÁDNEJ MAZEC") se uskutečnil konečně tak, jako většina našich "velkých akcí", tj. za naprosté podpory nezúčastněných, tj. nemocných, zaneprázdněných i vyprázdněných. Tentokrát od 17:00 hodin v salónku restaurace "U Bansethů".

 

Za nejvydařenější či nejpovedenější okamžiky a dojmy z celé akce lze snad považovat především vysokou účast (21), podprůměrnou průměrnou hmotnost účastníků vzhledem k dosaženému věku (cca 79 kg), nadprůměrnou konzumpci zdejších specialit v podobě pečené kachny (odhadem 15 kg) a dobrého "plzeňského dvanáctistupňového kvasu" (cca celý sud), občasnou mnohohlasou orální produkci slavných resslováckých i lidových hitů, totální nespokojenost s výsledky voleb, přetrvávající hrdost na školu, která tuto třídu stvořila, no a v neposlední řadě samozřejmě neutuchající krásu bývalých žákyň a a mužnost bývalých žáků včetně jejich schopnosti velmi přátelské komunikace již vlastně po dobu 45 let.

 

Další podrobnosti jsou obsaženy ve speciální rubrice tohoto srazu v hlavním menu vlevo a jsou postupně přidávány samozřejmě i do rubrik Fotoalbum a Videoalbum.

 

u-bansethu.jpg

 

4.6.2014

NOVÁ RUBRIKA: "RESSL LOKUZE"

Byla publikována nová rubirka, která celkem poučným způsobem popisuje nepsané i psané zákony lidské společnosti, tedy nejen té naší, třídní.

 

25.5.2014

Dlouho plánovaný sraz v Pikovicích na karimatkách a spartakiádních lehátkách "jako zamlada", i když ve zcela luxusnějším provedení v nemovitostech jedné z našich spolužaček, se o tomto víkendu neuskutečnil, a to nejenom kvůli předpovědi bouřkového počasí. Nešlo určitě o nezájem o nové gruppen-setkání, ale několik dalších spolužaček se například chystá na roli babiček, chlapi už jsou línější než bývalo zvykem a cesta Posázavskou lokálkou pro ně není tou dříve vysněnou "cestou do ráje" vzhledem k nemožnosti následujícího rána vstát bezbolestně z karimatky apod.

Zatím tedy alespoň vzpomínku na Pikovice z mládí formou textu písně, kterou autor těchto strránek věnoval jedné ze svých náhodných spolunocležnic tamtéž - viz odkaz klikem ZDE:

 

1.11.2013

Byla zprovozněna rubrika "SONGRESSL" formou oblíbených písní naší éry, tzv. "Hitparády školních megahitů" - viz levá záložka webu.

26.6.2013

Bylo zprovozněno dočasně ozvučení našich webových stránek - prozatím novým hitem Oskara Petra "Jsme starý jako děti". Docela příhodné. Nebo ne ???

1.6.2013

Další sraz třídy se konal v předvečer Dne dětí, tentokrát bez Ládi, ale i spousty ostatních, kteří se nedovedli ani ozvat, ač jsou prokazatelně mezi živými.

23.4.2013

NOVÁ RUBRIKA: "AKTUÁLNÍ SOUTĚŽE"

Zahrajte si po létech dříve při hodinách výuky oblíbené piškvorky v "bleskové" variantě - viz levý sloupec v základním menu webu. Za patnáct vítězství nad compem v řadě za sebou bez remíz či proher a průkazně zdokladovaných video-nahrávkou z průběhu Vaší aktivity od prvního klání v této předmětné řadě na našem webu a v tomto smyslu, která bude zaslána prostřednictvím mailu webmastera těchto stránek, bude odměněn první takový a úspěšný účastník naší soutěže nejenom účastí na našem následujícím třídním srazu, ale i neomezeným voucherem na společné menu naší třídy. Soutěžící nemusejí být samozřejmě pouze bývalými žáky naší třídy !!! Po ukončení této první soutěže budou následovat další.

Sledujte rubriku "Aktuální soutěže", kde budou vždy zveřejněna příslušná pravidla a termín soutěží !!!

1.4.2013

Je zcela symbolické, že právě na Apríla letošního roku dosáhl počet TOP zveřejněných vtipů v rubrice RESSL JOKER počtu jednoho sta.

22.1.2013

Připravili jsme pro návštěvníky našeho webu další novinku. Jde o ankety. První vlaštovkou je soutěž o nejatraktivnější herečku konce 20. století. Je to námět spíše pro pány, ale slibujeme, že i pro počestné dámy se přichystají "návnady" ještě atraktivnější. Ankety budou tvořeny ve valné většině video-formou, a proto si zasluhují svoji vlastní záložku v hlavním menu našeho webu.

22.12.2012

Stále žijeme, konec světa nenastal a opět se potvrdilo, že resslovácká prozíravost je nad všechny výzkumy škarohlídů. Viz záložka KOMENTÁŘE K CELOSPOLEČENSKÝM AKTUALITÁM.

12.12.2012

Nemohli jsme zapomenout ani na současnou vnitrostátní polemiku. Proto byly založeny rubriky "KOMENTÁŘE KE CELOSPOLEČENSKÝM AKTUALITÁM" a "NENECHTE SI UJÍT".

10.12.2012

Dnešního dne byla přidána na naše stránky moudroidní rubrika "RESSL PEDIE". Její účel najdete hned po jejím rozkliknutí.

8.12.2012

Přibližně před 40 lety poprvé a posléze několikrát bylo jednomu z nás, spolužáků, zdůrazněno nejmenovanou spolužačkou, že vzájemný sex (natož láska) nepřipadá v úvahu. Budiž ... "Na stará kolena" a s vědomím vlastních závazků ovšem už nejde o ten původní chtíč, ale o to, že té ženy si i zakladatel těchto stránek čím dál tím víc váží, a to i vzhledem k tomu, že bude zpěvačkou na hudebním albu "ATENTÁT NA KULTURU", které vyjde až v roce 2047. A to přitom o tom ještě spoluautorka neví ... Více informací se nachází ve FOTOALBU - viz SPOLEČNÉ PROJEKTY: Základní odkaz klikem ZDE.

6.12.2012

Do záložky "OBLÍBENÉ ODKAZY" (levý sloupek stránek) byla zařazena možnost vybrat si dle vlastních názorů na aktuálně  protřásaná celospolečenská témata svého finálního kandidáta pro případné odevzdání Vašeho hlasu při volbě nového prezidenta ČR, a to klikem na: "VOLEBNÍ KALKULAČKA". Dnes je právě Svatého Mikuláše a Santa Venceslas Klaus už bohužel dlouho na tom koni sedět nebude.

4.12.2012

Byla přidána nová rubrika "RESSL JOKER" pro zveřejňování oblíbených vtípků a žertíků, přičemž byla zároveň vyhlášena soutěž o nejatraktivnější návrh "celotřídního výletu" za účelem oslavy 40. výročí nástupu na školu v roce 2013 - viz níže po rozkliknutí příspěvku "DŮLEŽITÁ UPOZORNĚNÍ".

3.12.2012

Do sekce "NEUVĚŘITELNÝ SRAZ PO 35 LETECH OD VLASTNÍ MATURITY" byl přidán záznam počáteční fáze uvítacího programu z velkoplošné projekce v místě oslav..

26.11.2012

Do sekce "KONTAKTY NA ŽÁKY/NĚ NAŠÍ TŘÍDY" byla přidána možnost zasílání hromadných i individuálních mailů všem našim spolužákům.

25.11.2012

Na našem webu je zprovozněna možnost odebírání RSS-kanálů (dole v levém navigačním menu stránek), což v podstatě znamená, že si jakýkoli návštěvník těchto stránek může zajistit automatickou informaci (např. mailem) při přidání nového příspěvku či informace bez toho, aby musel procházet naše stránky "pouze zkušebně".

24.11.2012

Karlín, 04:00 hodin ráno - A JITRA JSOU ZDE TICHÁ ... (Viz vše ohledně 35. výročí maturity)

21.11.2012

Nově na webu přibyla rubrika s odkazem na současné stránky naší bývalé školy, kde si můžete např. objednat i fotografie z naší účasti na 140. výročí založení AEB na Žofíně v roce 2012 (bez vodotisků). Některé z těchto fotografií s autorským vodotiskem byly již po bezplatném zkopírování umístěny do sekce FOTOALBUM / NAŠE SPOLEČNÉ TŔÍDNI AKCE.

 

9.11.2012

Nová etapa cesty naší maturitní třídy byla tohoto dne zahájena založením vlastních webových stránek.