Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ukázky slohových prací žáků 4. a 5. ročníku na téma: Vánoční dárek

12. 1. 2023

Popis vánočního dárku

Můj oblíbený dárek je šicí stroj. Šicí stroj je poháněn elektrickým proudem. Zapne se do zásuvky, stiskne se tlačítko a sešlápne se pedál. V tu chvíli už začne sešívat látky k sobě. Je velmi těžký, proto se staví na stůl. Je velký asi 50x45 cm. Má šuplíček na náhradní součástky. Je celý bílý, ale já jsem si ho polepila samolepkami červené barvy. Je vyrobený z plastu a má kovové součástky. Moc mě baví na něm šít, ale dělá trošku rámus.

Napsala žákyně 4. ročníku Magdaléna Matoušková

 

Popis knihy

Můj dárek k Vánocům je knížka o sexu. Sex je vtipné slovo. Kniha je napsaná jako komiks. Informuje lidi o sexu a o těle. Měří asi 23 cm a na šířku 15 cm. Je pestrobarevná a ilustrovaná od Fiony Smithové, napsala ji Cory Silverberg. Je vyrobená z papíru a je lepená. Knížka se mi líbila, protože v bublinách jsou vtipná slova.

Napsal žák 4. ročníku Albert Čepek

 

Popis dárku

Můj oblíbený dárek jsou fixy, které jsou akrylové. Fixy jsou určené k malování na kamínky, květináče, může se s nimi malovat i na plast nebo na papír. Jedna fixa měří přibližně 10 centimetrů. Fixy jsou různě barevné, zvenku jsou černé s barevným víčkem. Obal je z plastu a tuha je z nějaké hmoty, náplň fixy je tekutina. Dárek se mi moc líbí, akorát mě chybí bílá, oranžová a červená barva.

Napsala žákyně 5. ročníku Veronika Šaldová

 

Můj dárek

Můj oblíbený dárek je lego technic – multi vozidlo. Dárek používám k podávání věcí. Je dlouhý a široký přibližně 25 cm, vysoký 15 cm. Barvu má shora modrou, zespodu oranžovou. Je z plastu a má kovové drátky. K pohybu má pásy a ovládám ho z mobilu. Tank je dobrá hračka, dá se s ním hrát třeba na silnici. Jezdí rychlostí 20 km v hodině.

Napsal žák 5. ročníku Matouš Svoreň

 

Popis tavicí pistole

Velkou radost jsem měla z tavicí pistole. Netušila jsem, že ji dostanu. Spolu s tavicí pistolí jse dostala náplně normální i barevné. Je od značky Apli. Tato tavicí pistol je menší než klasické tavky. Zastrkuje se do zásuvky. Je velká od 15 do 20 cm. Šířka lepidla je asi 30mm. Barvu má šedobílou a také oranžovou. Je z plastu a trochu i z kovu. Tavicí pistol patří k mým nejvíce oblíbeným dárkům. Velkou radost mi také udělaly různobarevné náplně. Myslím, že ji budu používat často. Tyto Vánoce jsem dostala hodně pěkných dárků. Bylo těžké si rozmyslet, co budu popisovat. Doufám, že mi tavicí pistol vydrží dlouho.

Napsala žákyně 5. ročníku Markéta Provazníková

 

Popis mobilního telefonu

Můj dárek, který jsem si vybrala, je telefon. Je to značka Motorola c 40. Tento dárek mi udělal velikou radost, protože jsem si přála telefon s dobrým fotoaparátem. Tento telefon má fotoaparát trochu lepší., takže s ním budu v létě hodně fotit. Můžu přes něj telefonovat, psát zprávy rodičům a kamarádům. Také můžu i volat a hrát hry. Nějaké hry byly nainstalované, některé jsem si stáhla. Měří asi 15 - 20 cm. Děda mi řekl, že to není telefon, ale cihla. Má černou zadní stranu, má tam i vzor. Je plastový, ale sklíčko je samozřejmě skleněné. Tento dárek mě potěšil asi nejvíce, protože jsem si ho hodně přála.

Napsala žákyně 5. ročníku Ema Havlová

 

Eva Petrusová

učitelka