Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zážitek z prázdnin - téma kontrolní práce 2. stupně

20. 10. 2022

Výlet do Fajnparku

Markéta Šťastná (6.ročník)

               Jedno srpnové pondělí jsme vyrazili, celá naše rodinka, na jednodenní výlet do Fajnparku v Chlumci nad Cidlinou. Na tento výlet jsem se už dlouho těšila. Najednou slyším zvonek u dveří a křičím: „Hurá, děda přijel!“ Všichni k němu nasedáme do jeho velkého auta a frčíme do zábavného parku, kde na nás bude čekat má sestřenice Elenka se svou rodinou. Elence je osm let a mám ji moc ráda.

               Konečně jsme dorazili do cíle. Koupíme si lístky a hurá jdeme si užívat den plný zábavy. Sluníčko nám k tomu pěkně svítí a hřeje. A už vidím Elenku, jak skáče na trampolíně. Utíkáme se s ní přivítat a společně jdeme do Hopsálkova. Je tam i její bráška Staník. Je mu šest let. Jde také s námi. Já s Maruškou máme stejné oblečení a koupili jsme je i pro Elenku. Třičko s Minnie, kraťasy a  tomu je i gumička do vlasů. Hned jsme byly jako trojčata. Pro mou nejmladší sestřičku Barunku bohužel neměli. Potom jsme všichni nasedli do mašinky a vystoupili jsme u atrakcí jako na pouti. Bohužel ten den bylo všude plno lidí a museli jsme čekat ve frontě. I tak jsme toho stihli hodně. Užili jsme si autodrom a UFO talíře. Navštívili jsme Hmyzákov, Dinoprales a Zvířátkov. Viděli jsme i mluvící strom.

               Najednou slyším: „Děti, už musíme jet domů.“ „Ach jo, to je škoda,“ povzdychnu si. Tak Fajnparku zase někdy na viděnou.

 

 

Skautský tábor

Antonín Jahoda (6. ročník)

               Celé prázdniny jsem se těšil na skautský tábor. Nakonec jsem se dočkal. Rodiče mě zavezli na vlakové nádraží. Bylo tam už hodně dětí a taky vedoucí. Na tábor jela i moje starší sestra jako vedoucí.

               Když jsme dorazili na místo, museli jsme si postavit stany. Na jedné straně byla řeka a na druhé kopec, stromy a koleje. Asi čtvrtý den přišel obří déšť a bouřka. Bylo to přímo nad námi. Měli jsme na noc hlídky. Řeka se zvedla asi o metr a odnesla to lednička. Ale co bylo nejhorší? Strhlo to most a museli jsme chodit nad rozbouřenou řekou po laně. Šikovný Pegas udělal nový a lepší most, který visel na stromech. Když po mostě někdo přecházel, houpal se, jelikož byl na lanech. Nejvíc se mi líbil zakončovací oheň. Všichni jsme zpívali táborové písně a já jsem dostal i pár nášivek.

               Domů jsme jeli vlakem. Najednou prudce zabrzdil. Zjistili jsme, že přes trať běžel jenom zajíc. Dorazili jsme domů a měl jsem skvělé zážitky.

 

 

Dovolená v Chorvatsku

Filip Čermák (6. ročník)

               V červenci jsme s rodinou vyrazili na dovolenou. Jelo se nám dobře, ale před chorvatskými hranicemi jsme zabloudili. Nakonec jsme cestu našli a dojeli na místo.

               Přijeli jsme okolo třetí hodiny odpoledne a šli jsme se ubytovat. Měli jsme krásný a veliký apartmán s terasou. Nějakou chvíli nám trvalo, než jsme vynosili všechny věci z auta. Tatřínek si šel odpočinout a maminka připravila oběd.

               Poté jsme vyrazili na pláž. Moře bylo teplé a čisté. Pod vodou bylo krásně vidět. Na pláži bylo volejbalové hřiště, kam jsme si chodili hrát. Každý den po večeři jsme vyrazili do města. Byl zde přístav, různé restaurace a tržiště. Chodili jsme na různé atrakce, třeba trampolíny nebo workoutové hřiště. Moc se nám tam líbilo a vraceli jsme se pozdě večer.

               Asi třetí den jsme vypluli na výlet lodí. Obepluli jsme nejbližší ostrovy a viděli jsme i hnízdiště supů. Často jsme zastavovali a koupli jsme se. Se starší sestrou Adélou jsme chodili sbírat brouky a jiný hmyz. V ceně jsme byli i dobrý oběd a pochutnali jsme si na kuřecím, vepřovém i rybím mase. Po obědě jsme hromadně krmili racky zbytky jídla.

               V Chorvatsku jsme strávili celých deset dní a moc se mi tam líbilo. Příští rok určitě pojedeme znovu a už teď se moc těším.