Jdi na obsah Jdi na menu

POSTAVY

 Homer Jay Simpson

Description: http://simpsonshoror.blogerka.cz/obrazky/simpsonshoror.blogerka.cz/homersimpson.png

Hlava celé rodiny je všemi milovaný Homer Simpson. Homer pracuje jako jaderný technik v elektrárně pana Burnse, kde ovšem nemá moc ve zvyku pracovat, ale spíš se cpát svým oblíbeným jídlem – koblihami. Homerova celoživotní vášeň je jídlo, pití piva a samozřejmě jeho největší láska je jeho žena Marge. Homer měl v mládí husté hnědé vlasy, ale při každém zjištění, že je Marge těhotná, si vytrhl obrovský trs vlasů až mu nakonec zůstali jen čtyři. Homer je hodně vzteklý, hlavně když ho dopálí jeho syn Bart, toho také s oblibou škrtí a doprovází to pokaždé svojí hláškou: ,,Ty jeden mrňavej!‘‘  Homer snad vyzkoušel všechny profese co existují. Byl například: Hasičem, maskotem, Santou, superhrdinou, hlídačem ve vězení, kadeřníkem, manažerem a mnoha dalšími. I přes to, že se zdá otec rodiny Simpsonů jako naprosto hloupý, to vše je způsobeno tím, že má Homer zaraženou pastelku v mozku, která se mu tam dostala v raném dětství. V jedné epizodě mu byla pastelka odstraněna, ale jeho vysoká inteligence lezla jeho přátelům na nervy, takže si jí nechal vrátit zpátky na místo. Homer nebyl nikdy své ženě Marge nevěrný i když měl pár příležitostí, ovšem Marge miluje bezmezně, takže nikdy k ničemu nedošlo. Homer občas leze všem v rodině na nervy, občas ho všichni nesnáší, protože se chová velmi sobecky, ale Homer svojí rodinu miluje nadevše a nakonec si vždy všechny zase získá zpět. Home také obohatil oxfordský slovník díky o svojí slavnou hlášku ‘‘D’oh‘‘.

 

Marjorie ''Marge'' Jacqueline Simpsonová

Description: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/0/0b/Marge_Simpson.png/220px-Marge_Simpson.png

Marge Simpsonová je manželka Homera, která je ideální žena pro všechny muže. Doma bez řečí výborně vaří, všem pere, neustále uklízí a Homer si samozřejmě vždy přijde na své... J Marge byla v mládí u mužů vždy oblíbená a doteď čas od času to nějaký chlap na Marge zkouší, ovšem stejně jako Homer je Margestoprocentně věrná. Marge je sice žena v domácnosti, ale sama se několikrát pokusila o vlastní kariéru, byla například: policajtkou, makléřkou, servírkou, pekařkou a dokonce i chvíli učitelkou malířství. Marge má dvě sestry, Patty a Selmu, ale není si s nimi příliš blízká. Marge by se pro svojí rodinu rozdala, má ale sklony všechny umravňovat a proto leze občas ostatním na nervy. Také má sklony ke gamblerství.

 

Bartholomew ''Bart'' Jo-Jo Simpson

Description: http://nd04.jxs.cz/233/299/9dd221c693_72829416_o2.png

Bart Simpson je desetiletý rošťák, který je druhou nejznámější postavou celého seriálu. Marge měla v těhotenství jednu kapku alkoholu, což z Barta navždy udělalo malého ďábla. Bartovy největší záliby jsou ježdění na skateboardu, sledování televize, falešné telefonáty, vtípky a sprejování. Bartův idol je bezesporu Šáša Krusty, kterého Bartněkolikrát zachránil a také spolu několikrát spolupracovali, i tak si ho ale Šáša doposud nepamatuje jménem. Bartův nejlepší přítel jeMilhouse Van Houten, Bart je mu mentorem a využívá Milhouse jako posluhovače. Naopak největším nepřítelem Barta je ředitel Skinner, kterého i tak ho ovšem mockrát vytáhl z problémů a párkrát se mu stal i přítelem. Bartovy nejčastější hlášky jsou: ,,Ay caramba‘‘, ,,Polib mi šos‘‘.

 

 

Líza (Lisa) Marie Simpsonová

Líza Simpsonová je nejenom rodinný, ale zároveň školní génius. Je to přísná vegetariánka, bojuje za životní prostředí a její vyznání je narozdíl od zbytku rodiny Budhismus. I když je Líza spořádaná žákyně, tak se pro dobrou známku klidně uchýlí k podvodům. Líza je velmi oblíbená u kluků, chodila například s Ralphem Wiggumem,Nelsonem Muntzem a párkrát se dala skoro dohromady s Milhousem. Její vášeň je Jazz a umí hrát skvěle na saxofon. Lisa s oblibou kritizuje a také ráda poučuje, což dovádí k šílenství především Barta a Homera.

Description: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/9/9d/Maggie_Simpson.png/223px-Maggie_Simpson.png

 

Margaret ‘Maggie‘ Simpsonová

Posledním a nejmladčním členem rodiny je roční Maggie Simpsonová. Maggie miluje svůj dudlíček a nesnáší mimino Geralda (dítě s hustým obočím). Pro svůj dudlík by udělala cokoliv, jediný zvuk který dělá je mlaskání, když dudlík cucá. Zatím jediné co v seriálu řekla bylo:  ‘táta’, ‘Bude dvojka?‘ a ‘Ya ya (ano Ogdenvilským přízvukem)‘.

 

Apu Nahasapímapetilon

Apu je čtyřicetiletý indický přistěhovalec (později získal americké občanství), který ve Springfieldu pracuje v obchodě jménem Kwik-E-Mart. S manželkou Manjulou, které byl v jedné epizodě nevěrný, má neuvěřitelných osm dětí (Sashi, Anoop, Gheet, Nabendu, Uma, Poonam, Sandeep, Priya). Ve svém krámě byl při loupežném přepadení také již několikrát postřelen, ale jak on říká: "Každá kulka je jako čestné vyznamenání".

 

Abe Simpson

Děda Simpson je senilní stařík a otec tří dětí (Homera, Herberta a Abbie). Do jeho paměti se vryly snad všechny události z jeho mládí i následujícího života, a tyto zážitky s oblibou vypráví svým bližním. Dokáže však znudit a uspat kromě ostatních i sám sebe. Bojoval v různých válkách a procestoval mnoho světových lokalit. Je plešatý, jeho obličej pokrývají vrásky a na nose mu sedí brýle. Každý správný fanoušek si pamatuje scénu z filmu, kdy v kostele předpověděl zkázu, kterou způsobí Homer. Abeovy hlášky jsou unikátní, často je k smíchu jeho zapomnětlivost a tlachání s přáteli z domova důchodců. Tam ho strčil Homer, protože pro něj byl v domě jen přítěží.Abe má (ne)štěští na vztahy. Seznámil se například s ženou jménem Bea, která však zemřela, nebo se Zeldou, které však šlo jen o to, jaké má auto. Jednou se pustil do vztahu i s Margeinou matkou Jacqueline.

 

Vočko Szyslak

Vočko Szyslak je vzhledem odpudivý barman hospody "U Vočka", který vystudoval Swigmorevskou univerzitu. Vášnivě miluje Marge a vždy, když ta se s Homerem pohádá, Vočko přicupitá a pokouší se dostat šanci. Když se mu nelíbí, jak se u někdo zle chová, vytáhne svou oblíbenou brokovnici a začne vyhrožovat. Nesnáší když mu někdo zavolá a shání se po lidech jako jsou: Jsem Bejk, Olí ZnuSiNudle, Vilém Rouši a další.

 

Ned Flanders

Ned Flanders je Homerův soused, který miluje slušnost, víru v Boha a Springfieldský kostel, do kterého chodí každou neděli. Má zesnulou manželkuMaude a dva syny - Roda a Todda. Živí se jako prodavač v Levóriu, kde prodává věci pouze pro leváky. Když se zjistilo, že mu je už neuvěřitelných 60 let, přišlo se také na to, že si nikdy neužil pořádnou zábavu. Proto se v jedné epizodě s Homerem vydal na cestu do Las Vegas, aby si projednou něco užil. V opilosti se tam oženil a spolu s ním i Homer. Své nové manželky však brzy opustili.

 

Charles Montgomery Burns

CM Burns je velice starý majitel springfieldské jaderné elektrárny. Je strašně lakomý a ostatní lidé jsou mu úplně u zadku. Nesnáší děti a jeho nenávist ke všem je mu opětována. K Homerovi byl například štědrý jen proto, že si myslel, že je to knedlíček. Monty chodí obvykle v zeleném obleku a kalhotách. V seznamu jeho chorob byste mohli listovat delší dobu, pan Burnsje tedy křehký jako malé dítě. Může ho odnést vítr, může být poražen mravencem, nedokáže otevřít čínské "štěstíčko", neunese dopis, zubní pasta je těžší než on sám. Neobejde se bez svého pobočníka Waylona Smitherse, který mu obstarává všechny důležité potřeby. Montyho poznávací znak je sepnout ruce a říci: ,,Znaměnitě!”

 

 Julius Dlaha

Julius Dlaha je doktor, který se zasměje skoro každé větě, kterou povíte. Miluje peníze a pacienty, kteří nezaplatí, z nemocnice nepustí, dokud se neprokáží alespoň nějakým pojištěním. V Americe ho mluví Harry Shearer a u nás Bohuslav Kalva. Zajímavostí je, že v originální verzi se jmenuje Dr. Julius Hibbert.

 

Šáša Krusty

Šáša Krusty je ten, kdo bavíspringfieldské děti ve své show. Nebojí se tu všelijak ztrapnit svého kolegu Leváka Mela a také má v oblibě předvádět různé grimasy. Krustyho otec je Žid, stejně jako on sám. Má také dceru Sophii. Šáša se nebrání různým omamným látkám a má rád zapalování cigaret penězi. Přebýval jednu dobu u Simpsonových, což potěšilo Barta, neboť je jeho zarytým fandou. Jeho klasická hláška je ,,Hey Hey!” Když ji vyřkne, všechny děti se popadají za břicho (většinou). Krusty má svůj fast food Šáša Burger, kterému taky dělá reklamu. Po natočení propagace však svoje sendviče bez otálení vyplivne.

 

Milhouse Van Houten

Milhouse je nejlepší Bartův kamarád, který má modré vlasy a červené brýle. Svých rozvedených rodičů (Kirka a Luan) je jediným dítětem. I když mu je deset, je velmi slabý a počůrává se. I přes své odpudivé vlastnosti se však snaží sbalit Lízu. Líza mu odolává, ale občas ho využívá a to jsou pro Milhouse ty nejkrásnější chvilky v životě. Také trpí velmi silným astmatem, takže není ten nejlepší ve sportu. Milhouse byl téměř hvězdou očekávaného filmu o''Radio-aktivním muži'', film se ale nedotočil...

 

Clancy Wiggum

Šerif Wiggum je obézní hlava springfieldské policie, která "dává pozor" na pořádek. Nejradši je však zalezlý u sebe v kanceláři na policejní stanici, kde sleduje televizi a upíjí kafe. Mezi jeho pomocníky (strážníky) patří Eddie a Lou. Jeho největší láskou jsou Donuty, Sandwiche a jídlo všeobecně.

 

 

Jeff Albertson

Jeff "komiksák" Albertson je tlustý samotářský sběratel komiksů, baseballových kartiček a divák všech různých seriálů a filmů. Často ho můžete vidět v jeho obchodě Android´s Dungeon, kde zmíněné komiksy prodává. Některé ale za neuvěřitelně přehnanou cenu. Mezi jeho přítelkyně patří paní Skinnerová, Edna Krappabelová a další. Komiksák pořádá jednou týdně zasedání galaktické rady s figurínami. 

 

 

Kent Brockman

Právě od Kenta Brockmana, moderátora zpravodajství Kanálu 6, se lidé Springfieldu dozvídají ty nejžhavější novinky nejen z města. Do svého pořadu SMARTLINE si vždy pozve nějakou osobu, kolem které se točí nějaká nová kauza. Kent je alkoholik, který má spoustu peněz a mnohdy i „nevymáchanou hubu“. Stal se mj. už devátým člověkem, který přebýval v domě Simpsonových. Jeho největší nepřítel je Arnie Pie, se kterým se mnohdy pohádá i během přímého přenosu.

 

 

 

Kirk a Luann Van Houtenovi

Kirk a Luan jsou rodiče Bartova nejlepšího kamaráda Milhouse. V šesté sérii se spolu rozvádějí, kvůli hádce na oslavě u Simpsonů. Kirk se po rozvodu dostal na dno společnosti, především kvůli jeho neschopnosti si najít dobrou práci. Luann po rozvodu s Kirkem vystřídala řadu mužů včetně Disco Stua. Kirk se několikrát snažil vrátit ke své ženě, až se mu to nakonec povedlo v 17té sérii a v 19 sériise dokonce znovu vezmou. Na své plavbě na líbánky nešťastnou náhodou ztroskotají a na krátkou dobu se z jejich syna stane sirotek. Ovšem nakonec se díky vlastně vyrobenému rogalu dokáží vrátit domů

 

 

Maude Flandersová

Maude Flandersová je oddaná žena Neda Flanderse, která - stejně jako její manžel - miluje Boha a své dva syny. V 11 sérii umírá potom, co je zasažena dělem na vystřelování trik. Homer vyprovokuje dívky, jež děla obsluhují, ke střelbě - načež na poslední chvíli uhýbá a místo něj je zasažena Maude. Silou zásahu přepadá z tribuny stadionu.

 

 

Mona Simpsonová

Mona je matkou Homera Simpsona. Za mlada byla Hippie a se svými kumpány přepadli laboratoř pana Burnse na výzkum nemocí.  Její přátelé stihli uniknout, ovšem Mona se zastavila, aby pomohla Burnsovi, který zakopl když se je vydal pronásledovat. Ovšem Burns vůbec nejeví vděčnost a udá přesný popis Mony na policii, kvůli tomu na ní byl vydán zatykač. Rozhodne se vydat na útěk aby uchránila svojí rodinu. Děda se rozhodne Homerovi říct, že je Mona po smrti, aby si neuřízl ostudu. Do života Homera se vrátila jednou v sedmé sérii, v patnácté sérii a nakonec ve dvacáté sérii, kdy se chtěla vrátit na trvalo ale po čase zemřela.

 

Spasitel

Spasitel (v angličtině Santa’s little helper – Santův malý pomocník) je psem který se stane členem rodiny Simpsonů hned v prvním díle a to ‘Vánoce u Simpsonů‘. Homer vsadí veškerý výdělek na psí dostih, aby měl dostatek peněz na dárky pro rodinu. Jméno Spasitel si bere jako znamení a proto na něj vsadí vše. Pes, který měl kurs na vítězství 99:1 prohrává a jeho majitel ho vyhání. Homer s Bartem ho potom berou domu jako překvapení a zachrání tím Vánoce pro zbytek rodiny. Spasitel byl několikrát nemocný a je téměř trvale podvyživený, také se několikrát stal otcem.

 

Poochie

Poochie je postava, která byla přidaná do show ‘Itchy and Scratchy‘, aby oživila stereotyp, který děti začínal nudit. Postava byla poskládána z názorů dětí a měla být pro děti idolem. Hlas byl namluven Homerem, který se do role nadchl. Ovšem ihned po prvním díle se od postavy upustilo, protože děti začal pořad bavit ještě méně.

 

Školník Willie

Vlastním jménem William McDougal je imigrantem z Irska, který je neustále naštvaný, nespokojený a navíc je neustále šikanován ředitelem Skinnerem. Willie je hlavní postavou epizody ‘Pygmalion v sukních‘, kde se z něj Líza pokouší udělat Gentlemana, ovšem Willie nakonec zjišťuje, že je nejvíc šťastný ve své dřevěné chatrči.

 

 

Levák Bob

Jeho původní povolání bylo poskok Šáši Krustyho. Jenomže ambice na vlastní show donutily  Boba, aby nafingoval přepadení Kwik – E Martu v přestrojení za Šášu. Jenomže Bart Simpson tento podvod odhalí a Bob přijde o svojí vytouženou show. Od té doby Barta k smrti nenávidí a pravidelně každou sérii se ho pokouší zabít. Je expert na útěky z vězení a na převleky. V 17 sérii se ožení a má dokonce syna.

 

 

 

Ralph Wiggum

Ralph je syn šerifa Wigguma. Chodí do druhé třídy společně s Lisou Simpsonovou a nepatří zrovna k nejlepším ze třídy. Často je zneužíván jinými žáky pro špatnosti a není moc oblíbený. Lisa mu jednou z lítosti věnuje valentýnku a díky tose do ní Ralph zamiluje. Lisa ho ovšem na představení šáši Krustyho seřve před publikem, protože jí nazve svojí dívkou. Na krátkou dobu se také stane nejlepším kamarádem Barta Simpsonova, díky univerzálnímu klíči, který patří jeho otci a Bart ho společně s Ralphem začne zneužívat k navštěvování míst, kam by se jinak nedostaly.

 

Martin Prince

Martin Prince je ve 4, třídě s Bartem a je premiantem třídy. Ovšem pro svojí nadmírnou vášeň pro učení je ve třídě velmi neoblíbený a často objetím šikany od Nelsona, nebo Jimbova gangu. Martin často soupeří s Lisou o prvenství nejchytřejšího žáka školy, ať už je to v jakékoliv olympiádě nebo o místo předsedy školního parlamentu. Ve dvacáté sérii po narafičeném vtípku od Barta padá z obrovské výšky a zdá se, že zemřel. Škola drží smutek, ovšem nakonec se objeví, aby dokončil svůj experiment a tím zachrání Barta a Lisu z problémů. Nelson je totiž chtěl usvědčit z neúmyslného zabití Martina Prince.

 

 

Nelson Muntz

Nelson navštěvuje 4. Třídu Springfieldské základní školy, ovšem je starší než jeho spolužáci, protože několikrát propadl. Nelson se stal v osmnácté sérii nejlepším přítelem Barta a v osmé začne dokonce chodit s Lisou. Ovšem nedokázal se změnit ze školního rapla, a proto se s ním Lisa rozešla... Nelson se chová jako darebák, protože postrádá lásku od svého otce, který šel jednoho dne nakoupit a už se nevrátil. Nelsonova matka se živí striptýzem a tancem u tyče.

 

Kaerney Zzyzwicz

Je společně s Jimbem a Dolphem tvoří gang a šikanují šprty ve škole. Kaerney je ve Springfildské základní škole už řadu let, dokonce už i jeho malý syn školu navštěvuje. Chodil do třídy s Ottem, řidičem autobusů.

 

 

 

 

Jimbo Jones

Jimbo je dalším ze školního Gangu, neoficiálně také platí za jeho vůdce. Jeho jméno je ve skutečnosti Corky James Jones, což se vyplaví na povrch v sedmé sérii. Jimbo, ač patří za darebáka, je z rodiny, která patří k nejvyšší vrstvě a údajně se svojí matkou sleduje seriály a pije čaj.

 

 

 

Dolph Starbeam

Dolph je poslední z trojce darebáku, která ráda šikanuje žáky Springfieldské základní školy. Dolph je ortodoxním židem a dokáže hovořit deseti jazyky.

 

 

 

Troy McClure

Troy McClure je známý herec a jedna z celebrit ve Springfieldu. Kdykoliv se v seriálu objeví nějaké naučné video, Troy McClure je moderátorem. V sedmé sérii si Troy vezme sestru Marge, Selmu. Ovšem Selma po časem zjistí, že Troy si jí vzal jenom na oživení jeho image a rozvádí se ním. Bohužel v roce 1998 zemřel herec Phil Hartman, který namlouval McClura, proto i jeho postava ze seriálu zmizela.

 

Seymour Skinner

Skinner je ředitelem Springfieldskézákladní školy.  Pro školu pracuje tělem i duší, ovšem u studentů je velmi neoblíbený pro svojí nudnost a nulové toleranci ke kanadským žertíkům. Skinner miluju učitelku Krabappelovou a několikrát spolu i chodili. Ovšem Skinner není schopen se osamostatnit od své matky a proto ho Edna pouští k vodě. Skinner byl několikrát také vyhozen z postu ředitele, ovšem vždy se mu podařilo vrátit. Skinner se ve skutečnosti jmenuje Armin Tamzarian, ovšem o tom se ve Springfieldu nesmí mluvit (pro více informací se podívejte na epizodu z deváté série s názvem ‘Ředitel Skinner a seržant Skinner‘.).

 

Agnes Skinnerová

Paní Agnes Skinnerová je matkou ředitele Skinnera a má v oblibě především ztrapňování a kritizování svého syna. Toho využívá, protože u ní stále žije a tráví s ní většinu času vyplňováním křížovek a podobně. Paní Skinnerová měla milostné pletky nejen s Komiksákem, ale také například s inspektorem Chalmersem.

 

 

 

 

Inspektor Chalmers

Inspektor Chalmers chodí pravidelně naSpringfieldskou základní školu kritizovat způsob řízení školy Skinnera, ale také se několikrát zasazuje o lepší osud školy, když pomáhá Skinnerovi, aby škola získala různé benefity. Většinou se to ovšem stejně nepovede a Chalmers vše svede na Skinnera s oblíbenou hláškou: ‘Skinnere!‘

 

 

Waylon Smithers

Smithers je věrným sluhou pana Burnse a majitel elektrárny je na něm závislý, protože mu pomáhá v čemkoliv od vyřizování telefonátů od své matky až po kojení od paní krtkové. Smithers je do pana Burnse dlouhodobě zamilovaný, ovšem pořád nenašel odvahu své city sdílet. Je také vášnivým sběratelem panenek Malibu Stacy a má nejvíce panenek z celého světa.

 

 

Selma Bouvierová, Patty Bouvierová

Selma a Patty jsou starší sestry Marge. Milují McGyvera a luštění křížovek, a zároveň dělají neustále řidičské zkoušky, které vždycky nesplní. Homera ze srdce nenávidí a přejí si, aby se s ním Marge rozvedla.

Selma je víc citlivá ze sester a touží po lásce a dítěti. Napřed si pořídí chameleona a nakonec si po cestě do Číny pořídí i čínskou holčičku jménem Ling. Selma se několikrát neúspěšně vdala například za Leváka Boba a za Troye McClura a dědu Simpsona.

Patty je lesbička, a dokonce si díky Homerovi (který začne oddávat) málem vezme svojí velkou lásku jménem Veronica, ovšem nakonec zjistí, že Veronica je muž a ze svatby sejde.

 

Cletus

Cletus je typický venkovský buran, ale uvnitř je to velký dobrák. Většinou ho vidíme v džínách a bílém nátělníku. Cletus má na ruce tetování hada, které má také další občan Springfieldu, Snake. Cletus svou rodinou žije na venkovské cestě, ve Springfieldu. Cletus žije s Brandine, která je zároveň jeho sestrou. Mají spolu 44 dětí a většina z nich trpí díky sourozenecké lásce těžkou retardací.

 

Carlson Carl

Carl pracuje v jaderné elektrárně společně s Lennym a Homerem. Carlův nejlepší kamarád z dětsví je Lenny, a hned za ním je Barney Gumble. Rád se sám nazývá „městský Lenny“. Carl vystudoval Springfieldskou universitu A&M. Pan Burns o Carlovi prohlásil, že je to hrdina.

 

 

Barney Gumble

Barney všeobecně platí za nejlepšího přítele Homera. Homer ho na střední škole zatáhl do pití piva a Barney je od té doby těžkým alkoholikem. Barney s oblibou krká a dá se to považovat za jeho nejznámější hlášku.

 

 

Edna Krabappelová

Edna Krabappellová dorazila do Springfieldu po rozpadu manželství a chtěla začít nový život. Nakonec skončila jako učitelka na Springfieldské základní škole a s muži měla smůlu i nadále. Vystřídala snad všechny z celého města, nakonec skončila s Nedem Flandersem (přelop 22 a 23 série), se kterým snad konečně potkala štěstí v lásce. Edna je hodně oblíbená u studentů, až na Barta, který ovšem nedává učitelce moc na vybranou.

 

 

Itchy a Scratchy

Tyto dvě postavičky jsou jakýmisi ‘Happy tree friends‘ v seriálu, nebo parodií na Tomma a Jerryho.. Jejich pořad je součástí show Šáši Krustyho. Zápletka každého dílu tohoto miniseriálu v seriálu Simpsonovispočívá vždy v různých, a často originálních způsobech vraždení kocoura Scratchyho myší Itchym. Více o nich se dočtete v sekci Itchyho a Scrathycho - po levé stránce menu.

 

Otto Mann

Otto je řidič školního autobusu, který každé ráno dováží studenty do Springfieldské základní školy. Otto je téměř trvale pod vlivem lehčích drog, proto je jeho jízda vždy trochu hazardem. Z hudby miluje především metal a hard-rock.

 

 

Dr. Nick Riviera

Doktor Nick je lékař, který je moc oblíben v celém městě, ovšem i přes jeho oblíbenost rozhodně nemá dostatečné znalosti na doktora. Operoval nejenom Homera, ale i Spasitele. Přes svojí neschopnost se mu naštěstí obě operace povedly, díky čemuž nemá o práci nouzi.

 

 

Tlustý Tony

Tlustý Tony je vůdcem Springfieldskémafie a také zřejmě nejmocnější muž z celého města. Tlustý Tony má syna Michaela, který je sice nadaným kuchařem, ale jednou měl po otci převzít dohled nad městem. Tony ve 22. Sérii umírá a na jeho místo nastupuje jeho bratranec, který je vhledově naprosto stejný a jediné, co mu chybělo k dokonalosti, je nabrání na váze. To se mu samozřejmě povedlo, a tak nikdo nepoznal, že Tlustý Tony už není Tony, ale jeho bratranec. Snad to chápete.

 

 

Starosta Quimby

Starosta města Springfield je Joe Quimby. Quimby rozhodně není kompetentní na tento post a je velmi zkorumpovaný. Také je známý pro obrovský počet svých milenek a často tedy plní stránky bulvárů. Ovšem nakonec je vždy zvolen na místo starosty znovu, i když se na čas - po každém skandálu - ukládá do ústraní.

 

Lenny Leonard

Lenny je nejlepším přítelem Carla a pracuje společně s Homerem v jaderné elektrárně. Rád navštěvuje hospodu u Vočka a jeho přátelství s Carlem se často jeví jako homosexuální vztah. Ovšem zatím to ani jeden z nich tak sám nenazval. Lenny je také velmi citlivý na dotek svého oka, proto jsou jeho přátelé opatrní a nedávají mu nic co má ostré hrany.