Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cestující mají k dispozici novou informační kancelář v Ústí nad Labem

3. 3. 2022

Cestující mají k dispozici novou informační kancelář v Ústí nad Labem

Od března je pro veřejnost přístupná nová dopravní informační kancelář v centru města Ústí nad Labem. Cestujícím nabízí komplexní služby týkající se prodeje jízdních dokladů a zároveň poskytování veškerých informací v rámci integrovaného systému Doprava Ústeckého kraje. Provozovatelem kanceláře je Dopravní společnost Ústeckého kraje. Slavnostní otevření proběhlo 2. března 2022.
Tisková zpráva ze dne 2. března 2022
aa
 

Kancelář se nachází v budově bývalého autobusového nádraží v Ústí nad Labem, na adrese Revoluční 3111/11. Otevřená bude každý všední den od 7:30 do 16:00 hodin.

 
Dopravní kancelář obsáhne širokou škálu služeb pro veřejnost, např. prodej papírových jízdenek, nahrávání časových kupónů a hotovosti na kartu, podávání informací ohledně spojů na celém území Ústeckého kraje a jejich aktuální polohy, tisk jízdních řádů, řešení stížností, ale také uchování ztracených a nalezených věcí,“ popsal ředitel společnosti Milan Šlejtr.
 
Dopravní společnost Ústeckého kraje provozuje tímto v Ústí nad Labem dvě informační kanceláře, druhá je na hlavním vlakovém nádraží. Celkem zajišťuje činnost 14 takových kanceláří na území kraje. Nově přibude od května kancelář v Klášterci na Ohří, další potom v Rumburku a Varnsdorfu. Cílem Ústeckého kraje je, aby všechny tyto kanceláře provozovala právě DSÚK bez ohledu na dopravce v dané oblasti,“ řekl krajský radní pro dopravu Marek Hrabáč.
 
Rekonstrukce prostor, která kromě samotné informační kanceláře zahrnovala ještě vytvoření tří kanceláří společnosti a zasedací místnost, stála 1, 2 milionu korun.
 
Detailnější popis činností IK:
 
Prodej papírových jízdenek 
Nahrávání časových kupónů a elektronické peněženky na dopravní kartu 
Vybíjení elektronických peněženek 
Podávání informací ohledně spojů v rámci celého Ústeckého kraje 
Žádosti o nové dopravní karty 
Reklamace poškozených dopravních karet 
Přehrávání nahraných kupónů 
Blokace karet 
Výdej nových karet a doporučení jízdního kupónu, hledání cenově nejvýhodnějšího časového kupónu • Informace o poloze spoje 
Tisk jízdních řádů 
Informace ohledně aplikace DÚKapka 
Ztráty a nálezy 
Výluky 
Žákovské průkazy 
Vydání zpožděnek 
V případě ztráty DK zajištění náhradního jízdního dokladu 
Opisy dokladů 
Řešení stížností
 

 

Nově otevřená informační kancelář Dopravní společnosti Ústeckého kraje v centru města Ústí nad Labem