Jdi na obsah Jdi na menu

Použití HiChef - Multifunkčního zařízení v restauračním provozu

Použití HiChef Multifunkčního zařízení od Friulinoxu v restauračním provozu.

  • Zařízení, které využijete ve vašem provozu v podstatě po celý den
  • Větší rozmanitost jídelníčkudisplej_1.jpg
  • Vysoká kvalita potravin a podávaných pokrmů
  • Sezonní kvalita surovin po celý rok
  • Úspory nákladů za suroviny
  • Zlepšené plánování práce - odstranění provozních špiček
  • Snížení mzdových nákladů až o 30%
  • Snížení odpadu, vyšší využití surovin, omezení ztrát na hmotnosti
  • Vysoká hygiena a bezpečnost potravin
  • Rychlejší poskytnutí služeb hostům

 

Šokové zchlazování 

maso_1.jpg

Po dokončení tepelné úpravy, nebo i během vlastní přípravy některých pokrmů, je rychlé snížení teploty na bezpečné hodnoty klíčovým faktorem.
Velmi důležité pro výslednou kvalitu dohotoveného pokrmu je i velmi rychlé zastavení odpařování, čímž nejen uchováme vnitřní vlhkost, ale zabráníme i ztrátám na hmotnosti! 
Potraviny, rozpracované pokrmy a hotové pokrmy máme k dispozici dle norem HACCP několik dní.

Šokové zmrazování

maso_2.pngTato funkce vám umožní připravit velké množství základních produktů, polotovarů nebo i hotových produktů, které šokově zamražené s maximální šetrností k vnitřní struktuře potraviny, budou pro zákazníky kdykoliv k dispozici v mrazících zařízeních Friulinox.

 

Rozmrazování

kostky-ledu.jpgRozmrazování je většinou zdlouhavou operací, kterou se snaží personál v kuchyních urychlit různými způsoby. Přitom je tato operace z hygienického hlediska velmi riziková, kdy může dojít na povrchu rozmrazované potraviny k pomnožování nežádoucích mikroorganismů a bakterií. Při následné nedostatečné tepelné úpravě může dojít k ohrožení zákazníků alimentárním onemocněním.

Rozmrazování se zařízením HiChef je v souladu s požadavky HACCP. Je monitorováno a řízeno několik parametrů. Teplota v prostoru zařízení, teplota rozmrazované potraviny, větrání a obsah vody. Potraviny jsou tak rozmrazovány velmi šetrně, což umožňuje udržet v potravinách vnitřní tekutiny, a přitom z provozního hlediska dostatečně rychle.

Pomalé vaření 

kuchari.jpgFunkce pomalého, nízkoteplotního (80°C), vaření umožňuje zachovat maximum nutričních a senzorických vlastností potravin při dodržení hygienické bezpečnosti. 
Na konci cyklu může HiChef automaticky přejít na cyklus šokového zchlazení (+3 °C) nebo cyklus šokového zmražení (-18 °C), anebo na systém udržování jako teplá výdejní skříň -Hold (+ 65 ° C) a nechat jídlo připravené k podávání.

Holding - Udržovací skříň před výdejem

vydej_1.jpgVelmi užitečnou funkcí zařízení HiChef je udržování připravených pokrmů teplé kuchyně před výdejem. Potraviny jsou udržování při teplotě + 65 ° C, dokud není vše připraveno k podávání. Tzn., bez zbytečného vaření a tím i odpařování, které by jinak pokrm vysušovalo. Díky patentovanému HMS systému regulace vlhkosti (Humidity Management System) si HiChef udržuje ideální vlhkost uvnitř komory v závislosti na dané potravině.

Stop-kynárna - řízené zrání a uchování těst

Friulinox_croissant_1Řízené kynutí těst se využívá v pekařské a cukrářské výrobě kontrolou a řízením teploty, vlhkosti a výměny vzduchu v závislosti na čase. Dosahuje se tím vyšší kvality těsta a eliminují se noční směny pekařů. Těsto se připraví během dne a vloží do zařízení, kde proces kynutí, třeba přes noc, je plně pod kontrolou. Proces kynutí je v určité fázi přerušen tak, aby mohl být dokončen ve správný okamžik a těsto bylo připraveno do pece v čase, který potřebujeme. Díky zařízení HiChef máte tuto funkci pro profesionály k dispozici i v restauračním a hotelovém provozu.

Další možnosti použití

Díky širokému rozsahu nastavitelných parametrů je využití zařízení HiChef opravdu velmi široké. Ať už je to možnost vaření ve skleněných nádobách, dehydratace, sušení produktů, tavení čokolády, výroba jogurtů, a pod.

 

 

Mail list


Archiv

Kalendář
leden
2024
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Kontakt

Ing. Jaroslav Krejčí

Libická 2400/10
591 01 Žďár nad Sázavou 3
IČ: 454 89 866

+420 774 774 893

friulinox@friulinox.cz

Statistiky

Online: 2
Celkem: 458146
Měsíc: 6099
Den: 322