Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vašek Čížek k Soudku 2012

25. 1. 2013

Vašek Čížek k Soudku 2012

 

Pár řádků  na závěr 32. ročníku PB O krušovický soudek

 

            Vážení účastníci přespolního běhu O krušovický soudek a jeho příznivci. Rozhodl jsem se tak trochu ohlédnou zpět za posledním ročníkem a očima svýma a vás závodníků celou akci zhodnotit. Někteří z vás již napsali připomínky k závodu a tak se budu snažit na ně odpovědět.

            Ale poťme pěkně od začátku. Všichni organizátoři podobných akcí mi dají za pravdu, že v poslední době připravit jakoukoliv akci je velmi náročné. Sponzorů je málo a navíc mají někdy starosti sami ze sebou a bez peněz je to opravdu obtížné, asi jako všechno. Přesto se nám povedlo tuto akci po této stránce zajistit a závod připravit tak,  jak se na krušovický soudek sluší a patří. K této části nebylo žádných připomínek jak od závodníků tak ostatních zúčastněných. Co se týče nás pořadatelů, musím přiznat že i když jsme očekávali rekordní návštěvu, tak počet 207 lidí nás zaskočil. Ještě dvacet minut před ukončením prezentace bylo vše v pořádku a vypadalo to že konečný stav už nepřekročí hranici 190 závodníků. Náhle však se ve dveřích sokolovny objevila početná parta lidí a všichni se samozřejmě chtěli po 20 km trase vydat do Krušovic. A tak se narychlo přidělávala startovní čísla a někteří závodníci si je dokonce označili na svou paži. Zvládlo se to a za příjemných a vtipných poznámek účastníků závodu jsme odešli na start k sv. Václavu. S několikaminutovým zpožděním bylo v pořádku    

odstartováno. S dostatečným předstihem jel na kole před pelotonem závodníků jeden z pořadatelů a ještě značil místa, kde by mohlo dojít k odbočení z trati. O to více mně mrzelo, když jeden z předních závodníků proběhl cílem a řekl mi, že tak mizerně značený závod ještě neběžel. V tuto chvíli jsem byl tak zaskočen, že jsem mu ani neodpověděl. Po skončení závodu se za mnou dostavil a asi po pohovoru s několika kamarády se mi přišel omluvit.Plácli jsme si a po přiťuknutí kelímkem krušovického piva jsme si řekli – do smrti dobrý.

            Přesto, že závod byl předem nahlášen na policii ČR v Novém Strašecí a nám bylo přislíbeno zajištění přeběhu závodníků přes karlovarskou silnici, policie se ne jen na určené místo nedostavila ale ani neuznala za vhodné nám dát vědět, proč se nemůže dostavit. Na místo nich zde museli zaskočit pořadatelé, kteří  byli na občerstvovací stanici. Málo kdo si umí představit s jakou radostí jsme přijali zprávu od organizátora, který jel na kole za posledním závodníkem a řekl nám, že poslední závodník přeběhl silnici a nikomu se nic nestalo. Další nepříjemnost nastala v lese pod Louštínem, kde se jednomu ze závodníků udělalo nevolno a nemohl dále pokračovat. Přesto, že tento závodník již na občerstvovací stanici byl upozorněn na to, že jeho zdravotní stav není dobrý a aby závod vzdal, neuposlechl a běžel dále. Přecenil své síly a díky závodníkům a některým členům doprovodu vše se v dobré obrátilo.

            Na stránky www.soudek.estranky.cz  napsali závodníci připomínku k občerstvovací stanici.Odpovím na to asi takto. Nikdo nepředpokládal a ani nemohl tušit, že se do těchto míst nedostaví policie ČR a že je zde budou muset zastoupit ti, co podávali závodníkům občerstvení. Chápu, že to z těchto důvodů nemohlo být určitě OK, ale v tuto chvíli se nedalo nic jiného dělat. Moc se omlouváme ale skutečně jsme na danou situaci jinak reagovat nemohli. Dále se tam píše, že by bylo dobré zajistit občerstvovaček více. Nevím, a sám si pamatuji, že když jsem ještě závodil, nebylo na tratích do 20 km více jak jedno občerstvení.

Pokud mám přehled, mám za to že tomu není jinak ani doposud. Někteří závodníci to řeší svým vlastním občerstvením, které předají pořadatelům. I ve Stochově tomu tak bylo. Přesto ale toto beru na vědomí a při hodnocení závodu, na to upozorním a po zjištění všech okolností  se rozhodneme jak to vyřešíme příště. Je pravdou, že připomínku co se týče občerstvovaček, jsme za těch 32 let dostali prvně. Byl bych moc rád, kdyby na moje stránky  a nebo stránky soudku ozvalo více závodníků a organizátorů jaký oni na to mají názor.Předem děkuji.

            Přesto mám za to, že přes všechny ty problémy a drobné nedostatky proběhl závod opět dobře a ke spokojenosti jak závodníků , tak pořadatelů. Slavnostní vyhlášení výsledků,hudba a příjemná a dobrá nálada všech přítomných toho byla důkazem.Věřím, že se opět všichni sejdeme na 33 ročníku PB O krušovický soudek, který se poběží poslední neděli v dubnu a to 28.4.2013.

 

 

                                                                         Václav Čížek – www.turistika.cizek@seznam.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář