Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vše o obyvatelích Forks

 

/gallery/Forks_perex.jpg

Základní informace o obyvatelích Forks.

- včetně ostatních lidských postav.

Městečko Forks leží v okrese Clallam v americkém státě Washington a bylo založeno roku 1945. V roce 2010 mělo 3 532 obyvatel. Nedaleko něj leží chráněná oblast La Push.

Většina z níže vypsaných postav nemá o existenci nadpřirozena ani ponětí, někteří jsou o něco zasvěcenější. K postavám, které se nikdy neukázaly ve filmu, jsou přiloženy ilustrační fotografie.

Říká se, že je Forks nejdeštivější městečko v celých Státech. Je zde střední škola, nemocnice a poblíž se nachází Olympijský národní park.

CHARLIE SWAN

Původní (celé) jméno: Charlie SwanCharlie Swan

Datum a místo narození: 1964, Forks (Washington)

Barva očí: čokoládově hnědá

Barva vlasů: hnědá

Zaměstnání: náčelník policie

Jako malý trávil většinu času s přáteli, po střední škole chtěl jít na vysokou, ale protože jeho rodiče začali mít problémy se zdravím, rozhodl se zůstat ve Forks. První léto, kdy se stal policistou, potkal Renée na pláži v La Push, kde byla se svými kamarádkami. Okamžitě mezi nimi přeskočila jiskra, takže se nebylo čemu divit, že Renée za Charliem přijela znovu. Po pár týdnech ji Charlie požádal o ruku a ona souhlasila. Renée brzy otěhotněla a za pár měsíců se narodila Bella. Pro Renée však Forks nebylo to správné místo a po tom, co se Charlie odmítl odstěhovat, odjela s malou Bellou sama. Čtyři roky na to Charliemu zemřeli rodiče a ve Forks zůstal sám, jen o prázdninách u sebe měl Bellu, která se k němu nastálo vrátila až po několika letech. Jeho nejlepším přítelem je Billy Black a vypadá to, že i jeho staromládeneckému období je konec, protože po smrti Harryho to jiskří mezi ním a Sue.

Fráze z knihy: „Takže ten Edwin s tebou chodí?“ (Twilight)

RENÉE DWYEROVÁ

Původní (celé) jméno: Renée Higginbothamová, jeden čas SwanováRenée Dwyerová

Datum a místo narození: 1968, Downey (California)

Barva očí: modrá

Barva vlasů: hnědá

Zaměstnání: učitelka v mateřské škole

Renée nikdy nepatřila k těm, kteří tráví hodiny nad učením - škola ji nikdy nebavila a podle toho vypadaly také její výsledky, jako studentka si nikdy nedokázala delší dobu udržet práci. Brzy po škole se odstěhovala od své pesimistické matky, protože obě byly úplně jiné. Pozitivní, kreativně a umělecky založená Renée hledala něco víc. Když na pláži v La Push potkala Charlieho, myslela si, že jde o lásku jejího života, protože byl úplně jiný, než její bývalý. Jenže jejich vztah dlouho nevydržel, krátce po svatbě se rozvedli a Renée se spolu s Bellou odstěhovala z Forks. Když byla Bella malá, nikdy nijak zvlášt nerandila, protože se bála, že by to mohlo ohrozit její vztah s Bellou, ale jakmile byla Bella větší, sama do schůzek Renée tlačila. Jednou se na ni usmálo štěstí a potkala Phila, do kterého se zamilovala. Zanedlouho se vzali.

Fráze z knihy: „Myslím, že je ten chlapec do tebe zamilovaný.“ (Twilight)

PHIL DWYER

Původní (celé) jméno: Phil DwyerPhil Dwyer

Datum a místo narození: 1975

Barva očí: modrá

Barva vlasů: pleš

Zaměstnání: hráč baseballové ligy

Phil si vzal Renée ve stejný měsíc, kdy Bella oslavila sedmnácté narozeniny, tedy v září 2004. Plánovali svatbu v Mexiku, ale tam se nakonec nekonala. Phil je o sedm let mladší než Renée, což se Belle zpočátku moc nelíbilo, ale později zjistila, že jde o milého a slušného chlapa, který má Bellu rád jako vlastní dceru. Kvůli své práci je časově vytížený, takže trávil hodně času odloučený od Renée. Bella se proto odstěhovala do Forks, aby novomanželé mohli cestovat spolu. Před odjezdem Belle daroval CD své oblíbené kapely. Phil podepsal smlouvu se Suns, za kterými se musel společně s Renée odstěhovat do Jacksonvillu na Floridě.

Fráze z filmu: „Mám vás obě rád, ale musíme jet, abychom stihli letadlo!“ (Twilight)

JESSICA STANLEYOVÁ

Původní (celé) jméno: Jessica StanleyováJessica Stanleyová

Datum a místo narození: 1988, Austin (Texas)

Barva očí: modrá

Barva vlasů: hnědá

Zaměstnání: studentka

Jessičina rodina se do Forks přistěhovala, když byla ještě hodně malá. Vždycky žila s tím, že je pro ni Forks malé a že všichni kolem ní jsou něco míň. Na střední škole byla poměrně populární, ale ne tak žádaná jako Lauren. Byla poplázněná do Edwarda Cullena, ale později začala randit s Mikem Newtonem, se kterým se rozcházela a zase dávala dohromady. Při předávání maturitních vysvědčení Jessica pronášela proslov. Rozhodla se, že se po škole přestěhuje do Californie.

Fráze z knihy: „To je Edward. Je nádherný, samozřejmě, ale neplýtvej časem. On na rande nechodí. Žádná z holek pro něj asi není dost hezká.“ (Twilight)

MICHAEL "MIKE" NEWTON

Původní (celé) jméno: Michael NewtonMike Newton

Datum a místo narození: 1988, Sacramento (California)

Barva očí: světle modrá

Barva vlasů: světle blond

Zaměstnání: student

Mike je jedináček a se svou rodinou se do Forks přistěhoval, když mu bylo deset. Jeho rodina si zde otevřela obchod s výbavou k turistice a kempování, kde Mike později začal pracovat. Na střední škole byl populární a randil s těmi nejlepšími holkami - s Lauren, a pak i s Jessicou, která do něj byla zblázněná. On sám měl velkou slabost pro Bellu a snažil se ji získat. Jeden čas si zkoušel gelovat vlasy, aby dosáhl podobného vzhledu tolik žádaného Edwarda Cullena.

Fráze z knihy: „Tak co, píchla jsi Edwarda Cullena tužkou, nebo co?“ (Twilight)

ERIC YORKIE

Původní (celé) jméno: Eric YorkieEric Yorkie

Datum a místo narození: 1988, Forks (Washington)

Barva očí: hnědá

Barva vlasů: černá

Zaměstnání: student/ve filmu školní novinář

Eric byl první osobou, kterou Bella na forkské střední škole potkala, sama ho po prvním dojmu zařadila mezi takové ty úslužné typy z šachového kroužku. Eric píše do školních novin a stejně jako jeho kamarád Mike byl blázen do Belly. Chodil s Katie Marshall. Ve filmu je jeho postava spojená s postavou Bena, takže jej můžete vidět s jeho filmovou přítelkyní Angelou.

Fráze z knihy: „Nevypadáš moc opáleně.“ (Twilight)

ANGELA WEBEROVÁ

Původní (celé) jméno: Angela WeberováAngela Weberová

Datum a místo narození: 1988, Forks (Washington)

Barva očí: hnědá

Barva vlasů: hnědá

Zaměstnání: studentka/ve filmu fotografka pro školní noviny

Angela je další z Belliných spolužaček, je chytrá, stydlivá a velmi bystrá. Má dva mladší sourozence, dvojčata Joshuu a Isaaca, o které se stará, když její matka nemůže. Během Belliny deprese po odchodu Edwarda se hodně skamarádily a staly se z nich nejlepší přítelkyně. Angela chodí s Benem, ale ve filmu ji můžete vidět s Ericem Yorkiem, který je kombinací obou těchto postav.

Fráze z knihy: „Edward je jenom člověk, Bello. Bude reagovat jako každý jiný kluk.“ (Eclipse)

BEN CHENEY

Původní (celé) jméno: Ben CheneyBen Cheney

Datum a místo narození: 1988, Forks (Washington)

Barva očí: tmavě hnědá

Barva vlasů: černá

Zaměstnání: student

Ben je také studentem forkské střední školy, jeho nejlepším přítelem je Austin Marks, který bydlí ve stejné ulici hned naproti němu. Byl už dlouhou dobu zamilovaný do Angely, a když ji pozval na ples, začali spolu chodit. Je nesmělý a lehce bláznivý, jako jeden z mála nebyl poblázněný Bellou. Ve filmu je jeho postava spojená s postavou Erica, takže ve filmu přímo nevystupuje.

Fráze z knihy: „Na Edwardovi něco je. Je vždycky tak… sebejistý. Mám pocit, že se o sebe dokáže postarat.“ (Eclipse)

TYLER CROWLEY

Původní (celé) jméno: Tyler CrowleyTyler Crowley

Datum a místo narození: 1988, Forks (Washington)

Barva očí: hnědá

Barva vlasů: černá

Zaměstnání: student

Tyler je na forkské střední víceméně populární - je hráčem v basketbalovém, fotbalovém a členem běžeckém týmu. Bellu krátce po jejím příjezdu málem zabil, nezvládl řízení své dodávky na zledovatělé silnici a málem ji srazil, kdyby ji Edward nezachránil. Od té doby se to snažil Belle nějakým způsobem vynahradit. Pozval ji na ples, ale ona odmítla. Tyler má atletickou postavu, je tvrdohlavý, vtipný a podle Belly nafoukaný. Krátce randil s Lauren.

Fráze z knihy: „Pozveš mě na jarní ples?“ (Twilight)

LAUREN MALLORYOVÁ

Původní (celé) jméno: Lauren MalloryováLauren Malloryová

Datum a místo narození: 1988, Forks (Washington)

Barva očí: zelená

Barva vlasů: blond

Zaměstnání: studentka

Lauren je nejpopulárnější holkou ve škole, je nepřátelská a namyšlená, ale zároveň také nejžádanější. Chodila s Tylerem a Mikem. Je neuvěřitelně žárlivá. Měla dlouhé vlasy, ale po tom, co jí v létě zavolal jistý agent, který jí nabídl modelingovou kariéru, s tím, že by si měla zkrátit vlasy, aby vypadala ještě líp, si je nechala ostřihat. Utratila tři sta dolarů za kadeřníka, ale zmiňovaný agent se jí už nikdy neozval. Nikdo neví, kdo si z ní vystřelil. Ve filmech její postava nevystupuje.

Fráze z knihy: „Jaká radost, Bella se vrátila.“ (New Moon)

 

AMBER

Původní (celé) jméno: AmberAmber

Datum a místo narození: ke konci 1980, nebo začátkem 1990

Barva očí: hnědá

Barva vlasů: černá

Zaměstnání: servírka

Amber je servírka v italské restauraci La Bella Italia, kam Edward vzal Bellu na večeři po tom, co ji zachránil před pouličními pobudy. Byla poblázněná Edwardem a celou dobu se s ním snažila flirtovat - neúspěšně. Když Bella s Edwardem odcházeli, dala mu Amber své telefonní číslo.

Pro zajímavost: Amber ve filmu ztvárnila Kristenina dablérka.

Fráze z knihy: „Dejte mi vědět, kdybyste si to rozmyslel.“ (Twilight)

PAN WEBER

Původní (celé) jméno: WeberPan Weber

Datum a místo narození: -

Barva očí: hnědá

Barva vlasů: černá

Zaměstnání: luteránský pastor

Je otcem Angely a dvojčat Joshui a Isaaca. Stal se luteránským pastorem a oddal Bellu s Edwardem. Dokonce svolil, aby si klasický svatební verš „dokud nás smrt nerozdělí" změnili na „dokud oba budeme živi."

Fráze z filmu: „Prosím, opakujte po mně.“ (Breaking Dawn)

KAURE

Původní (celé) jméno: KaureKaure

Datum a místo narození: Brazílie

Barva očí: hnědá

Barva vlasů: černá

Zaměstnání: hospodyně Cullenových na ostrově Esme

Kaure je poloviční indiánka z kmene Tikuna, který má své legendy o upírech. Podle ní je Edward Libishomen - krev sající démon, který pase výhradně po krásných ženách. Byla to ona, kdo Edwardovi a Belle řekl, co se stane, když poloupíří plod povyroste. Je manželkou Gustava.

Fráze z knihy: „Morte.“ (Breaking Dawn)

GUSTAVO

Původní (celé) jméno: GustavoGustavo

Datum a místo narození: Brazílie

Barva očí: hnědá

Barva vlasů: šedá

Zaměstnání: hospodář Cullenových na ostrově Esme

Gustavo se staral o dům Cullenových na ostrově Esme, zatímco tam Edward s Bellou byli na líbánkách. Jeho ženou je Kaure, za kterou se občas stydí, když začne vykládat své pověrčivé báchorky. Chtěl by, aby byla jeho žena o něco modernější a neřídila se pověrami.

Fráze z knihy: -

JASON "J" JENKS/SCOTT

Původní (celé) jméno: Jason ScottJ. Jenks

Datum a místo narození: 1950, Seattle (Washington)

Barva očí: hnědá

Barva vlasů: skoro pleš

Zaměstnání: právník a padělatel dokumentů

J. Jenks je právníkem na plný úvazek, ale přivydělává si paděláním dokumentů. S Jasperem začal spolupracovat někdy kolem roku 1980, přičemž muž, který Jenkse učil, znal Jaspera ještě padesát let před ním. Jason Scott, právník, má luxusní kancelář v jednom z mrakodrapů, J. Jenks, padělatel, má jen malou kancelář na předměstí. Jenks samozřejmě ví, že s Cullenovými není něco v pořádku, ale neví, že jsou upíři. Vždy vyjednával jen s Jasperem, který jeho emoce ovlivnil tak, aby se Cullenových bál, proto o nich nikde nic nešíří. Je popisován jako holohlavý a podstaditý muž. Když Bella potřebovala falešné dokumenty pro Renesmee a Jacoba, vyjednávala s Jenksem ona.

Fráze z knihy: „Kdybyste mě jen mohla ujistit, že nemáte v plánu unést tu holčičku jejímu otci, tak by se mi dnes lépe spalo.“ (Breaking Dawn)

MAX

Původní (celé) jméno: MaxMax

Datum a místo narození: Seattle (Washington)

Barva očí: hnědá

Barva vlasů: černá

Zaměstnání: asistent J. Jenkse

Max je asistent J. Jenkse, jehož hlavním úkolem je sedět v zapadlé části Seattlu na předměstí a sledovat situaci, kterou musí hlásit svému šéfovi. Snaží se být nenápadný, nosí ošuntělý kabát, ale pod ním drahý oblek. Co se týče zákazníků, je velice opatrný, doplácí však na slabost pro krásné ženy.

Fráze z knihy: „Co pro vás můžu udělat, krasavice?“ (Breaking Dawn)

WAYLON FORGE

Původní (celé) jméno: Waylon ForgeWaylon Forge

Datum a místo narození: ? - † březen 2008

Barva očí: hnědá

Barva vlasů: skoro pleš

Zaměstnání: policista

Waylonova postava byla vytvořena speciálně pro první film Twilight. Byl to přítel Charlieho Swana, kterého znal přes třicet let. Každý rok dělal ve Forks Santu Clause. Byl zabit Jamesovou smečkou, která jeho tělo rozsápala v loděnici, kde bylo později nalezeno. V policejní zprávě stálo, že jej napadlo zvíře.

Fráze z filmu: „Kdo jste?“ (Twilight)

CORA

Původní (celé) jméno: CoraCora

Datum a místo narození: -

Barva očí: hnědá

Barva vlasů: černá

Zaměstnání: servírka

Postava Cory byla vytvořena speciálně pro první film Twilight. Dělá servírku v místní restauraci, kam Charlie pravidelně chodí, a kam po příjezdu Belly bere i ji. Cora podávala vegetariánské jídlo Stephenie Meyer, která si ve filmu zahrála cameo, tedy sama sebe.

Fráze z filmu: „Tady máš tu vegetariánskou misku, Stephenie.“ (Twilight)

DALŠÍ ŽÁCI FORKSKÉ STŘEDNÍ ŠKOLY

Samantha Wells - přítelkyně Lee Stephense

Lee Stephens - přítel Samanthy Wells

Austin Marks - nejlepší přítel Bena Cheneyho

Katie Marshall - knižní přítelkyně Erica Yorkieho

Conner - randil s Lauren

UČITELÉ NA STŘEDNÍ FORKSKÉ ŠKOLE

Harold Greene - ředitel

Bob Banner (ve flmu pan Molina) - učitel biologie

Shelly Copeová - sekretářka

pan Berty & pan Mason - učitelé angličtiny

pan Varner - učitel trigonometrie a počtů

pan Jefferson - učitel politiky

paní Goffová - učitelka španělštiny

trenér Clapp - učitel tělocviku

paní Hammondová - školní sestra