Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozhovory

Vůbec jsem nevěděla kam toto video dát .Tak jsem ho dala sem.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Na oslavu 40. výročí časopisu INTERVIEW jsme s režisérem, spisovatelem a fotografem Dennisem Hoppere sepsali tento příběh. Miláček nám vyhověl. Mluvil se Stewart, která teď natáčí Eclipse ve Vancouveru .

Než začneme, mám šestiletou dceru, která se málem zbláznila když se dozvěděla, že Vás mám na telefonu. Je na druhé straně, mohla by si ji pozdravit?
Stewart: Jo, jistě.
Jmenuje se Galen.
Stewart: Ahoj! Jak se máš?
Galen: Dobře.
Stewart: Opravdu mě moc těší, Galen. (pauza) Ahoj?
Galen: Ahoj!

Je hodně rozrušená.
Stewart: Wow, já jsem taky nervózní!

Jste z ní nervózní? Stewart: Jo. Mám z dětí trošku strach. Nevěděla jsem, co říct.

Dobře, ale děkuju Vám moc. Jak se máš? Stewart: Mám se dobře. Nejsem moc dobrá v rozhovorech, ale tohle bude úlet. Co s tím chcete udělat? Nemáte představu jak je to pro mě super.

No, jsi opravdu moc dobrá herečka a moje dcera je tvoje největší fanynka, tak jsem si myslel, co to sakra je? (smích) obvykle to nedělám, ale musím se hned zeptat jak moc na tebe působí Twilight? Nemusíte být mírná.
Stewart: Je smutné, že se cítím tak znuděná, protože Twilight je doslova v každém rozhovoru v posledních dnech at už potkám někoho nového nebo někoho koho jsme dlouho neviděla. První věci kterou jim chci říct je: "Je to šílený! Ale jako člověk s tím nemůžu nic dělat!" Ale pak si sama pro sebe řeknu ´Sakra, drž hubu.´

Podáváte opravdu báječné vystupování. Vzhledem k tomu, že když jste natáčela Twilight, nevěděla jste, že bude pokračování. Bylo pro Vás těžké se dostat zpět do postavy?
Stewart: Já jsem se vlastně vždycky zajímala trochu víc a dlouhodobě, a ne třeba jako herec v televizním seriálu. Ale série Twilight je super protože víš, že už byli všechny knihy napsané. A mám mezi nimi přestávky. Je to trochu depresivní, že ztratím postavu v okamžiku, kdy ji poznávám. Obvykle je to na konci filmu, jako kdyby jste zrovna poznali tu vaši postavu a pak je to nakonec hotovo. Takhle to bylo u Twilight a pak se to stalo znovu u New Moon. Pokaždé, když se moje postava Bella stala jiným člověkem, poznala jsem ji a vzala ji na další úroveň.

Byla jsi schopná to udělat? Nebo se cítíš pod větším tlakem na natáčení dalších dílů?
Stewart: Nemám pocit, že bych byla pod nějakým tlakem víc než obvykle. Je to pro mě typické. Obvykle to co Vás pohání a zodpovídá za vás jsou lidi, se kterými pracujete. Ale v podstatě teď nezodpovídám za to, ale i za knihu, která spojuje svět. Je to šílený koncept. Jsou určité věci ve Twilight. Stejně tak jako jsem hrdá na tento film a mám ho ráda, mám pocit, jako kdybych si toho vzala příliš moc. Mám pocit, že právě teď vím, jaká Bella je. Ale většina scénáristů tvrdí, že ví jaká Bella je, protože je to psáno v první osobě. Všechny ty dívky co tvrdí že mají ten pocit, že ví jaká je to postava. Je to jako: "Jak mám sakra vědět, jací jsou ostatní? Je to nemožný!" Ale rozhodla jsem se, že pokud budu celou dobu upřímná, není se za co stydět.

Twilight knihy jsou trochu temné.
Stewart: Ale filmy nejsou zase tak temné, všichni jsme rádi, že jsou filmy. Ale je hezké se na to dívat a vidět jak dvě osoby hledají útěchu v tom absolutním chaosu. Myslím, že je to spíš k otázce o motivaci mezi dvěma lidma z nichž se každý věnuje něčemu jinému. Stojím za vším, co dělají. Musela jsem si to všechno v hlavě odůvodnit, jinak bych to nemohla hrát. Nejpodivnější je na tom ta dominance a masochismus. Chci tím říct, že si musíte uvědomit, že to knihu čtou jedenáctileté holky a nemusí si scény představovat jako milostné předehry. Ale pak je tu ještě část, která to vidí jako milostnou předehru. Ale je to dost temný, prudká předehra. (smích). Je to zábava hrát na dvě strany. Chci říct, že nevím jaké to je mít za přítele upíra, protože to není něco, co někdo někdy pozná. Ale je to legrační, myslím tím to, že některým divákům je 10 let a až se na to podívají za pár let, uvědomí si, že je to jinak myšleno a že to tak dříve neviděli.

No, dostaneš hodně pozornosti.
Stewart: Jo, je to divný. Je to představa o tom kdo jsem, je to směřováno na mě. Chci mít jistotu, že cokoliv co vyjde z mích úst, jsem řekla přesně to co si myslím. Ve skutečnosti, všechno co řeknu, bude kritizováno a hodnoceno. A vždycky je to špatně. Jsme trošku in-my-head typ člověka. Přála bych si víc chodit na procházky...

Vadí vám, když se vidíte v novinách?
Stewart: Neexistuje nic, co s tím můžete dělat, nechci s nikým mluvit o svém osobním životě a možná to taky tak zanechám.Ale je opravdu důležité nechat si pro sebe to co chcete a udržet to v sobě. Řekla bych, že lidi chtějí vědět, co jsme dělala večer a proto nechodím vůbec ven. Záleží na náladě. Řeknu si "A víš co? Kašlu na to! Budu si dělat co chci." Potom na druhý den asi ale řeknete: "Všichni si myslí, že jsem šla ven jen proto, abych na sebe upoutala pozornost." Ale myslím, že jsem jako normální člověk.

Díval jsem se na všechny filmy ve kterých jste hrála a pracovala jste s několika mimořádně talentovanými lidmi: Patricia Clarkson - bože ona je tak skvělá herečka, a Jodie Foster. Opravdu báječní lidé. A všechny vaše výkony jsou tak odlišné. Začala jste v devíti letech. Nebylo to, jako kdyby jste byla nucena od rodičů?
Stewart: Ne, to vůbec ne.

Vzhledem k tomu že Dean Stockwell je jeden z mých nejlepších přátel, a má opravdu hrůzostrašné příběhy o herectví, když jste byla ještě dítě. Ale přála jste si to dělat ne?
Stewart: Je zvláštní, co čekali, že jim na to řekne malé dítě. Nejsem si jistá, jestli to byl ten přirozený sklon pro mě, ale bylo to něco, do čeho jsme se dostala. Pokud chci být upřímná, ze začátku to pro mě byla legrace. To bylo první, co mi šlo. Moji rodiče byli ta posádka. Oba dva byli bezradní, když jsme s nimi o tom chtěla mluvit. A podporovali všechno co jsme já a moji bratři chtěli dělat. Zdálo se mi to jako legrační, protože jsem vyrůstala na natáčení. A pak jsem vyrostla a začalo to na mě působit jinak. Myslím, že mi bylo 13.

S kým jste studovala? Nebo jste se učila nějak jinak?
Stewart: Ne, šla jsem od toho.

Můžete se tam hodně naučit. Je to to nejlepší místo k učení. Dneska v noci jsem zase viděl Panic Room.
Stewart: Opravdu? Neviděla jsem ho už tak dlouho. Je to druhý film, který jsem dělala. Díky bohu, že v tomhle filmu se mnou byla Jodie Foster,protože jsem na to na natáčení musela pořád myslet. Byla jsem tam sama a doslova jsem na ní visela. Muselo jí to moje sledování štvát. Bylo to jako sledovat domácí video.

Ale byla jste v tom moc dobrá. Líbilo se Vám chodit do školy, když jste pracovala jako dítě?
Stewart: Chodila jsem do veřejné školy mezi Juniory. Vím že jsem na to byla trochu stará, ale právě jsem dokončila střední školu s vyznamenáním. Druhý den jsem hned natáčela maturitní scény pro Eclipse. Všem jsme řekla: "Aby jste věděli, zrovna jsem opravdu dokončila školu a tohle je ten jediný obřad který mám." Vzala jsem si falešné obrázky a poprosila, aby se se mnou ostatní herci vyfotili a potřásli si se mnou rukou, když jsem na sobě měla to oblečení a čepici.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Už brzy přijde do kin další díl ságy Twilight New Moon, jeho tvůrci a herci proto mají co dělat, aby uklidnili davy nadšených fanoušků. Nedávno proto uspořádali promítání ukázek z filmu a po jeho skončení diskuzi s hlavními představiteli - Robertem Pattinsonem, Kristen Stewart a Taylorem Lautnerem. My ti z téhle akce přinášíme report.

Promítání doprovázelo nadšené hvízdání a výkřiky. New Moon bude prostě trhák! Po skončení na podium přišel Rob, Kristen a Tay. Na první pohled mezi nimi panovalo přátelství, což je podle všech také jeden z důvodů, proč pokračovat v natáčení ságy Twilight. Fanynky se těšily hlavně na Roba. Některé však na závěr přiznaly, že je daleko víc okouzlil Taylor Lautner. "Byl nádherný, vysoký, opálený, výřečný a naprosto okouzlující," nechala se slyšet jedna z nich.
 

Na co se diváci ptali Roba?

Největší strach měli z toho, že se v New Moon bude objevovat jen málo, v knize totiž postava Edwarda skoro není! "Asi by to vypadalo dost lacině, kdyby to byl jen můj hlas. Takže tam vyrobili takové halucinace, téměř neviditelná zjevení", uklidnil Rob své fandy s tím, že ve filmu ho uvidíme dost. Diváky také zajímalo, jak se Robertovi změnil v poslední době život. "Rád si myslím, že se toho tolik nezměnilo. Co se týče mě, nemyslím si, že jsem se změnil. Ale když jdu po ulici, více se dívám do země,"odpověděl.
 

Co prozradila Kristen?

Co všechno se změnilo u ní? "Ostříhala jsem si vlasy," odpověděla jednoduše. A jak se změnila Bella - její filmová postava? "Má více o čem přemýšlet. Je dospělejší. Zestárla. Musí se srovnat s více věcma. Jo. Tak asi," prozradila Kristen.
 

Otázky na Taylora?

Ty se týkaly hlavně jeho postavy! "Proteiny, dobré karbohydráty a konec s cukry,"prozradil tajemství svého vypracovaného těla s tím, že jsou za tím i dlouhé měsíce s osobním trenérem. Tay není tak ostřílený jako Rob a na publicitu si stále zvyká. "Je to šílené. Nikdo z nás to nečekal. Nemyslím si, že by někdo z nás s něčím takovým počítal," zaskočil fanoušky. Nakonec ale na jejich adresu dodal: "Je skvělé, že je vidíme znovu o rok později."
Proč lidé tolik milují Twilight a upíry?
"Myslím, že se se všemi postavami dá lehce ztotožnit," řekl Taylor...
... a Rob dodal: "Když se dívám na ten příběh, nevidím to jako upíří příběh. Snažím se odmyslet si upíří element, jak jen to jde."
 

Která z knih na vás zanechala největší dojem?

"Eclipse," sdělil Taylor s tím, že tam dostane větší prostor akce a zvětší se milostný trojúhelník.
Kristen se nejvíc líbil New Moon, protože: "Potom je to pro Bellu jen poklidná plavba."
"New Moon," prozradil Rob.
 

Na jakou otázku nikdy nechcete odpovídat?

"Jaké je to líbat Taylora Lautnera," vtipkoval Robert.
"Abych vrčel... Žádalo mě o to už hodně fanoušků," varoval Taylor a doplnil: "Taky mě žádají, abych kvůli nim vyrostl, to se mi taky moc nelíbí."
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
VF Daily: Četla jsi "Stmívání" předtím než jsi dostala text ?
Nikki: Četla jsem tři knížky, když jsme natáčeli hlavní scény v Portlandu. Tyto texty se točily hlavně okolo postavy Kristen Stewart (Bella) a Roba Pattinsona (Edward), a tak my ostatní, kteří jsme se chtěli více ponořit do děje filmu, četli knihy. Až do třetího dílu se postava Rosalie moc neprojevuje, a tak jsem si přečetla odkud pocházela a jak z ní prozatím udělat více než jen "pozadí".

VF Daily: Která kniha ze ságy je tvá oblíbená?
Nikki: Každá z nich je jiná. Tředí díl je více akční. Na plátně bude podle mě velmi zajímavé.

VF Daily: Jaká byla tvá první reakce, že budeš hrát upírku ?
Nikki: Stephenie Meyer vytvořila nový druh upírů ve svých knihách. Nemáme špičaté zuby, nekape nám z pusy krev, nespíme v rakvích.. Nikdy mě nenapadlo, že bych byla jako Tom Cruise v Interview s upírem, protože tohle je úplně jiné téma. Během tří týdnů, kdy jsme nacvičovali, jsme měli kurzy, jak se v naší roli chovat, něco jako pohybové kurzy. Nevím, kolik toho bylo užitečné ve filmu, ale pro naši mysl to bylo každopádně dobré.
 
 
VF Daily: V knihách, Stephenie Meyer popisuje tvojí postavu Rosalie, jako neuvěřitelně krásnou bytost. Jaký tlak jsi cítila jako herec při představování takovéhle role ?
Nikki: Obrovský tlak! Když hraješ postavu z knihy, tak velmi napínavé, protože miliony lidí, kteří tuto ságu četli si představují postavy podle svého a jsou s nimi propojeni. Nezáleželo na tom jestli byl obrázek Rosalie na obálce knihy - každý stejně měl svůj názor na ní, protože každý se na postavy divá jinak. Samo o sobě je to odstrašující. Hlavní pointa Rosalie je v tom, že je nejkrásnějsí osoba na světě. Jsem si vědoma toho, že tohle je Rosalie a tohle jsem já, a ta krása je subjektivní. Nemyslím si, že by každý mohl obsadit tohle místo. Udělala jsem to nejlepší, co jsem mohla. Myslim, že jakmile film vyjde, tak každý si uvědomí, že my jsme ty postavy. Konec příběhu. Mám hnědé vlasy, opálenou kůži a nejsem šest stop vysoká. Ashley Green je ve skutečnosti vyšší než já a přitom hraje Alice, která měří čtyři stopy a deset palců. A tak jsem pořád musela nosit příšerné, ručně vyrobené podpadky, které byly jak chůdy.

VF Daily: Sblížila jsi se s někým během natáčení?
Nikki: S Kristen Stewart jsme se staly hodně blízké. Pracovala jsem velmi dlouhou dobu a dělala filmy pro mladé, což znamená, že jsem pracovala většinou s lidmi v mém věku. Je to velmi nepřirozené, když jsi vytrhnutá ze svého života a umístěna na místo, kdekoli to je a říct:"Je to tvá volba a tohle jsou lidé, které poznáš a budeš s nimi následujících 6 měsíců." Takže je velmi běžné, že se během té doby s někým staneš velmi blízký, ale pak se všichni vrátí zpět do svých starých životů. Je to velmi oblížné pro naše srdce. Myslím, že se staneš jako člověk bezcitný. Uvědomíš si, že je to chvilková záležitost - lidé přicházejí a odcházejí. Kristen a já jsme našemu přátelství nechaly volný průběh. Jelikož jsme se za ty měsíce staly hodně blízké, tak teď jsem jako část její rodiny.
VF Daily: Připravila ses na šílenství, které vypukne až film přijde do kin ?
Nikki: A jak se na to dá připravit ?! Nemyslím si, že bychom byli připraveni jednat s tím šílenstvím, které je okolo. A myslím tím, šilenství v dobrém slova smyslu. Šílenství puberťaček je normální a báječné, můžu říct jen tohle, protože jsem také byla taková. Tu posedlost nedokážu pořádně vysvětlit. Všechno je zvýšené na maximum. Je to praštěné! Šíří se to jako požár a to film ještě nevyšel. Milují postavy, které hrajeme. Když jdu po ulici, tak na mě i lidé volají: Rosalie!

VF Daily: Rodné město ?
Nikki: L. A., ale vyrústala jsem všude.

VF Daily: Sourozenci ?
Nikki: Jeden starší bratr a jeden mladší bratr

VF Daily: Jakou ženu považuješ za nejstylovější v Hollywoodu ?
Nikki: Merle Oberon a Audrey Hepburn

VF Daily: Oblíbený film ?
Nikki: Město bohů, Pravdivá romance, Nikde v Africe, Vykoupení z věznice Shawshank a Lví král

VF Daily: Čí kariéru bys nejraději následovala ?
Nikki: Holly Hunter

VF Daily: Oblíbená hudební skupina ?
Nikki: The Raconteurs a Kings of Leon

VF Daily: Oblíbená kauza
Nikki: Můj mladší bratr je autistik, a tak bych se ráda zapojila do charity autismu, ale ještě jsem nenašla tu pravou.

VF Daily: New York nebo L.A. ?
Nikki: L.A.

VF Daily:
 Facebook nebo MySpace ?
Nikki: Ani jedno! Nesouhlasím s ničím v této nové vlné, kdy je všechno o připojení na internet. Chtěla bych začít s dobrým skutkem, který se nazývá: "Děcka, zvedněte své zadky od MySpace a věnujte se knihám!"
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

 Reportér: Dělal jsi dnes nějaké kousky?

T.L.: V poslední době jich dělám hodně, jo. Bezva věc je, že mě nechají většinu těch triků dělat samotného. Mám za sebou jízdu na motorce, natočil jsem vážně super sekvenci , o které vám nechci říkat víc, protože chci abyste si počkali na film. Ale jo, dělat kousky mě bavilo asi nejvíc.

Reportér: A co tvá fyzická příprava? Jak ses připravoval na natáčení New Moon?
T.L : No musel jsem přibrat.(smích) Už při natáčení Stmívání jsem věděl, že Jacobův charakter se změní a to nejen psychicky, ale i fyzicky. Takže jsem den po skončení natáčení Stmívání začal chodit do posilovny, začal hodně jíst- dobré jídlo- a teď jsem o 3O kilo těžší.
 
Reportér: Bylo to těžší nebo lehčí, než sis myslel?
Samotné chození do posilovny a proces posilování - to bylo jednodušší, ale jíst bylo těžší. Protože jsem musel jíst, a všichni na mě: Děláš si srandu? Rád bych jedl to co ty. Musel jsem jíst co dvě hodiny. V jednu chvíli mi můj trenér řekl: ,,Dej si něco do pusy. Jdi do McDonalda a kup si ten největší shake. Prostě do tebe potřebuju dostat co nejvíce kalorií." Protože tou dobou jsem měl v těle jen asi 7,5 procenta tuku.

Reportér: Takže si měl dietu Michaela Phelpse?
T.L. : Jo! Vzbudil jsem se a můj trenér hned na mě: ,,Musíš sníst 6 vaječných bílků a slaninu a toast a…" Bylo toho spoustu, takže tohle bylo nejtěžší. Obzvláště dávat každé dvě hodiny něco do pusy.

Reportér: Ještě pořád takhle jíš? Dodržuješ pořád svůj režim?
T.L. : Jo. Zvykl jsem si na to, ale nechtěl jsem, ale teď je to pro mě důležité, když natáčím, takže se ne, rozhodně se snažím to dodržovat, když tu jsem.

Reportér: Můžeš popsat nějaké pohyby, které ses musel naučit jako člen Vlčí smečky.
T.L. : No s vlčí smečkou jsem nic dělat nemusel, ale musel jsem projít výcvikem na ježdění na motorce, protože jsem nikdy předtím nejezdil. Takže jsem musel pár hodin cvičit, abych se nezabil. Největší záležitostí ohledně Jacobova fyzična bylo to, že před transformací je popisován jako nemotorný, zakopává o své vlastní nohy, je to ještě dítě.. Ale jakmile se transformoval stal se velmi hbitým. Bylo to velmi specifické, musel jsem se soustředit na všechny pohyby, nebyly tam nějaké konkrétní pohyby, nebo tak, šlo o celkový dojem. I na tak jednoduchou věc jako je chůze jsem musel být soustředěný.

Reportér: Uvidíme tě se přeměnit?
T.L. : Hm..Jo! Uvidíte. Pokud počkáte uvidíte to, ale určitě to bude cool.

Reportér: Kolik času si na natáčení strávil bez trička?

T.L. : Řekl bych, že stejně jako v knize. Nebudu vám říkat kolik času přesně to bylo, je to stejně jako v knize. Na téhle sérii je skvělé to, že se držíme předlohy. Takže kdo četl knihu, bude vědět jak film vypadá.

Reportér: Užíváš tam své zkušenosti v bojových uměních?
T.L. : Jacob nepoužívá bojová umění. Pomáhaly mi s hbitostí to ano, ale nebude to tak, že příjde Jacob a použije na upíry Kung-fu. (smích)

Reportér: Viděl jsi už něco z toho jak vypadá tvá postava po transformaci?
T.L. : Ano, ale jen povrchně. Jsou to vlastně výkresy, žádné detaily. Takže opravdu budu čekat, protože je to takový rychlý obrat. Tím chci říct, že s natáčením končíme na konci května a film se dostane do kin už v listopadu. Ty měsíce mezitím budou těžké, protože jsem nadšený a těším se, až uvidím, jak to všechno bude vypadat.

Reportér: Říkali, že vlčí podobě Jacoba nechají tvé oči.
T.L. : Věřím tomu, protože když se Bella v těch knihách dívá do tváře toho vlka, vidí Jacobovy oči.

Reportér: Znamená to tedy, že budeš trávit víc času v grafickém studiu?
T.L. : To nevím. Myslím, že je to stejně jednoduché jako vyfotit moje oči a jen vložit na vlka. Už mi skenovali tělo, tohle budou taky používat? Mám vás. Jo jasně, udělají mi kompletní sken hlavy. Jo, jo, jo.

Reportér: Máš čas dělat něco mezi New Moon a Eclipse nebo si dáváš přestávku?
T.L. :Nejsem si vlastně jistý. Když jsem tady, chci se soustředit co nejvíc na New Moon,nechávám to všechno na svém týmu doma, ale určitě na něčem pracujeme. Ale nic není ještě jisté.

Reportér: Jsi připravený přibrat ještě víc pro Eclipse?

T.L.: Ano jsem. Jacob neustále roste v celé sérii, takže to znamená, že ať už budu točit, nebo ne, musím pořád trochu přibírat.

Reportér: Máš teď zaměřeno na nějakou cílovou hmotnost?
T.L.: Zkusím prostě nabrat dalších…chtěl bych zkusit přibrat dalších 1O liber. Uvidíme co se dá dělat, budu na tom tvrdě pracovat.

Reportér: Jak často chodíš do posilovny?

T.L.: Pětkrát týdně. Chodil jsem častěji, ale v jedné chvíli jsem si všiml, že jsem nabral hodně a pak jsem začal výrazně ztrácet váhu a říkal jsem si co se děje?! Proč ztrácím váhu, kterou jsem nabral? A pak mi to došlo, byl jsem v posilovně sedm dní v týdnu pokaždé 2,5 hodiny. Takže jsem víc kalorií spaloval než přibíral. To byl můj největší problém. A tak jsem to musel zkrátit na čtyři nebo pět dnů v týdnu a nebýt v posilovně příliš dlouho.

Reportér: To zní jako to, co prý zkoušel Rob při prvním filmu.
T.L.: Opravdu? O tomhle nevím. (smích)

Reportér: Měl si svoje vlasy že?
T.L.: Tyhle ano. Ale ne, dlouhé vlasy byly paruka. Před pár dny jsem paruku shodil, bylo to úžasné. Celá posádka tleskala a já byl šťastný. A oni říkají: "Takže, chceš si jí nechat?" A já na to, "Jestli mi jí dáte, asi jí spálím." (Směje se)

Reportér: Jaký je největší rozdíl mezi New Moon a Twilight?
T.L.: Tentokrát víme, co děláme. Víte, při prvním filmu jsme opravdu neměli ani ponětí, že točíme velkofilm, jen jsme věděli, že všichni milujeme tu sérii a chtěli jsme z toho udělat skvělý film. Ale nevěděli jsme, že se do něj zamují všichni ti lidé, a že kolem toho bude takový povyk. Teď se vracíme na New Moon a prostě je na nás o trošku víc tlaku, ale snažíme se na to nemyslet a soustředit se na to, co musíme dělat.

Reportér: Jaký je rozdíl mezi tím pracovat s Catherine Hardwicke a Chrisem Weitzem?
T.L.: Jsou oba talentovaní v různých směrech. Co mám rád je asi to, že Chris všechno dělá v klidu a se zábavou. Později se sedneme a díváme se na ni, jsou z toho prozatím perfektní výsledky. Je vzrušující to vidět. Když se na to podíváte z jiné perspektivy, říkáte si "Jaktože se tolik bavíme a jsme tak uvolnění při točení tohohle filmu a ještě to i dobře vypadá?" To stejné platí i s Catherine - opravdu se s námi spřátelila. Jsou to oba talentovaní režiséři a jsem rád, že jsem mohl pracovat s oběma.

Reportér: Už jste měli možnost setkat se s Davidem Sladem? Nepřijel na natáčení?
T.L.: On přišel sám. Byl jsem uprostřed zkoušky když se ukázal Wyck- jeden z našich producentů a říká: ,, Hele to je David. " Vůbec jsem netušil kdo to je. Pak najednou zvedl ruce a začal si mě jakoby měřit foťákem. Přitom říkal: ,,Jo myslím, že tohle by byl dobrý úhel." A já jsem jenom stál a říkal si ,Co to vlastně dělá?' A když to dodělal Wyck říká: ,,No asi bych ti měl říct kdo to je. Je to David Slade a pravděpodobně bude natáčet Eclipse. " Byl jsem rád, konečně mi to dávalo smysl.

Reportér: Pokud bys mohl dát Jacobovi, jako vlkovi, ještě jednu moc, která by to byla?
T.L.: Ach jo, to je těžká otázka. Hm..chtěl bych ukrást jednu z Edwardových sil, protože je mám rád. Ale pak bych měl pocit, že jsem Jacoba zradil, kdybych tohle řekl že?(smích)

Reportér: Kterou z Edwardových mocí bys chtěl mít?
T.L.: No, nechtěl bych se třpytit. Určitě bych se nechtěl třpytit. My vlci umíme číst myšlenky, ale jen mezi sebou. Ok, dobře chtěl bych slyšet myšlenky Belly.

Reportér: Libí se ti smečka? Už nejsi jediný.
T.L.: Jo, je to zábava. Je spousta legrace a mají hodně energie, je super mít je kolem sebe. Jsem opravdu rád, že byli schopni přijít a pobavit se snámi.

Reportér: Hodně se mluví o scéně, kde bojuješ s Paulem…
T.L.: Smutná věc je, že to vlastně nejsem já. Je to CGI vlk.( CGI je zkratka pro graficky zpracovaného vlka) Ale jsem si jistý že i tak to bude vypadat skvěle.

Reportér: Jak jste společně rozvíjeli ta pouta mezi vámi, která se mají ukázat na plátně?
T.L.: Šli jsem třeba na večeři, nebo na nějaké filmy. Strávili jsme spolu hodně času a myslím, že to bude vidět i ve filmu. Jsou to zábavní chlapi.

Reportér: Jste všichni nejlepší přátelé?

T.L.: Nevím jestli jsme nejlepší přátelé. Ale jsme přátelé.

Reportér: Už končíte, nebo kolik toho budete ještě natáčet?
T.L.:Jo, jsme skoro hotovi. Myslím, že máme ještě dva týdny. Ještě musí dotočit pár scén. Je to smutné, ale je to v pohodě,protože brzy budeme zpátky.

Reportér: Jaká je tvá oblíbená scéna ve filmu?

T.L.: Hmm..řekl bych, že buď akční scény, protože mám akční scény rád, nebo taky ta rozchodová scéna. Říkáme jí "rozchodová scéna. Je to ta scéna, kdy Bella vidí Jacoba poprvé od té doby, co se změnil. Když příjde k němu domů vidí jeho krátké vlasy a je to odlišné, diví se co se děje. A on jí řekně že by neměli být přáteli. Je to hodně emotivní scéna.

Reportér: Když zvážíš nakolik náladový Jacob v New Moon je, zahrává si s Bellinými emocemi - je ti to líto?
T.L.: Ne, není mi to líto ani trochu. Líto je mi spíš mě.(smích) Když jsem četl knihy, Jacobovy postavy mi bylo tak líto. A teď, když ho vlastně žiju, se cítím ještě o dost hůř. Bella si zahrává s Jacobem! Je mi jedno, jestli se nemůže rozhodnout mezi dvěma kluky, je mi hrozně líto Jacoba, protože ona ho mate; v jednu chvíli by ho chtěla políbit a hned na to ho odkopne kvůli Edwardovi. Jako ano, chápu Bellu a je to strašná situace pro ně všechny. Ale prostě je mi vážně líto Jacoba.

Reportér: Hodně fanoušků se těší na Eclipse, protože tam se Bella s Jacobem poprvé políbí.
T.L.: Ano já taky.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Natáčení Nového Měsíce je už v plném produ. Na kterou scénu se těšíš nejvíc?

Na tu, kde se s Bellou rozejdeme. Na jedné straně to zní úplně nemožně, ale na druhé straně to celému filmu dodává nádech. Myslím, že to bude cool!

O čem si povídáš na natáčení s novým režisérem?

Všechno je jiné, ať už tým, nebo to, že pracujeme v jiném městě. S Chrisem jsme se zatím bavili jen o mojí postavě a tak. Jinak na něho povím, že je fakt skvělý, co se týká vizuálních efektů.  Bude to pecka.

Kristen se vyjádřila, že si tě v Novém Měsíci užijeme víc, než očekáváme. Co je na tom pravdy?

Mnoho lidí si myslí, že na hlavní scénu teď přijde Jacob a já automaticky vypadávám. Ale... uvidíte, co má Chris ještě v rukávě!

Budeš toho mít tedy opět dost. Jak vlastně odpočíváš?

Nedělám nic zvláštního. Rád koukám z okna. Potom jsem celkem odpočatý.

Jaké máš plány, až skončí celé to šílenství okolo Stmívání a dalších dílů?

Doufám, že budu točit další filmy..

V nové části máš vlasy dokonale upravené, normálně však nevypadáš o nic hůř. Berešsi stylysty i domů?

Haha, nikdo mi v soukromí neupravoval vlasy. Nesnáším, když mi to někdo dělá. Toto je moje dílo.

Co používáš k tomu, abys vypadal stále dobře?

Jeden výrobek ještě z časů mého mládí. Nevím, možná je to právě jím, že se vkusem chytám. Sranda je, že se z toho normálně stala kauza. Já se jen potřebuju ostříhat! Nemám rád, když mi vlasy padají do tváře.Ale teď kvůli NM si to nemůžu dovolit!

Působíš suveréně. Míváš někdy trému?

Samozřejmě. Když jsem hrál Cedrika Diggoriho v Harrym Potterovi, neskutečně jsem se styděl. Teď už je to ale pohodička.

Styděl? A proč?

Ani nevím. Nedávám si na sobě velmi záležet, co se například oblečení týká. Hodím na sebe cokoli. Jak je to možné, tak i ze sekáče. Ale vždycky předtím, než jdu ven, se na sebe podívám do zrcadla a koukám a koukám...Až si povím, že s tím stejně nic nenadělám, haha!

Co uděláš s honorářem?

Koupím si dům v lese, haha. Ne moc daleko. Anebo si koupím útěk z tohoto světa.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

OK! Magazine udělali kratičký rozhovor resp. "krátká otázka - krátká odpověď" s Peterem Facinellim, představitelem Dr. Carlislea Cullena.

 Komu jsi naposledy řekl: "Miluji tě"?

Mé manželce dnes odpoledne.

Kdy jsi napsledy lhal?
Nevzpomínám si. Aha, právě teď jsem lhal.

Kterou esemesku jsi naposledy poslal?
Podivam se. Moment. (hledá) Rob Pattinson. Napsal jsem "Brzy se uvidíme." Je v New Yorku.

Poslední jídlo před smrtí:
Ježíš! Doufám, že nevíte něco, co ja neviem. Tak hodně jídla .... Nevím proč, ale stále se mi vyvstává hamburger.

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------