Jdi na obsah Jdi na menu

Zkušenosti s čajem Nimba

20. 2. 2013

Další z mých pokusů, jak se zbavit akné bylo, že jsem si koupila Ájurvédský čaj Nimba neboli Skin Care Tea.

Výrobce udává, že je omlazuje pokožku, vyhlazuje pleť, ničí akné, omezuje lupy, čistí kre, působí při zánětech ženských orgánů....vše by se mi hodilo. 

 

Takže, v prodejně zdravé výživy mne stál kolem 90 Kč. Už ho  mám zhruba dva měsíce, takže si troufám říct, že s ním mám dlouhodobější zkušenosti. Zatím jsem ho pila zhruba 7x a řeknu vám lidičky, že je to neskutečná síla. Čaj není chuťově ani čichově nějak hnusný, možná na poprvé trochu nezvyklý. Pokaždé, když jsem si čaj udělala, měla jsem bolesti břicha, což jsem přičítala tomu čištění a následoval okamžitý běh na záchod, kde to šlo překvapivě hladce.

 

Nechápu, kdo ten čaj může pít každý den a pak napsat, že mu na pleť pomohl. Já po každé zkušenosti musím týden sbírat odvahu, abych si ho dala znova. Nic proti němu nemám, střeva čistí krásně, ale ta bolest břicha by u toho nemusela být (cítím se vždy, jako bych požila projímadlo). Bohužel tedy žádný účinek na pleť nemůžu popsat, jelikož jsem čaj neužívala pravidelně.

To, co mě motivovalo napsat sem dnes článek byl dnešní šálek čaje Nimba. Neskutečně mne začlo bolet břicho už po jednom hrnečku, pravděpodobně jsem si dala moc velkou dávku. Balení čaje je opravdu obrovské na to, jak malé množství stačí na čaj, předpokládám, že balení mi vystačí na několik let. No a při té bolesti břicha jsem se odebrala na záchod a tam jsem to pustila horem dolem, neskutečné množství sajrajtu ze mne vyšlo. Na tom by nebylo nic tak zajímavého, ale já jsem si odpoledne dělala klystýr, takže jsem musela být naprosto pročištěná a navíc, ke konci ze mne vytékal už jen samotný čaj. Takže po jednom hrnku čaje proběhlo 100% pročištění - bohužel ne pleti na obličeji, ale střev :-)

Achjo, mrzní mne to,  že ten čaj takto působí, jelikož jsem četla na různých fórech na internetu, že lidem s akné pomohl. Zkusím vytrvat a pak sem zase napíšu, jak to pokračuje.

 

caj_nimba.gif

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Denny - Ahoj

18. 12. 2019 15:19

Reaguji na tvou zkušenost s čajem z nimby. On se totiž nemá pít celý hrneček najednou!!! Je to něco podobného jako očista pomocí bobkového listu (zatím jsem nečetl tvou zkušenost s ním) Správná příprava je litr vody přivést k varu a vrazit tam pouhé 4ks listů nimby a 5 minut vařit. Toto množství se pak po trochách popíjí během celého dne! První měsíc se to popíjí jen po dobu 8 - 9 dní. Takže tak....
Hezké svátky D.

Dom - Caj-klystyr

31. 1. 2017 23:31

Spíš mi připadá ujetý, že si děláš klystýr.. nemáš ty problémy spíš z toho? Nebo minimálně kombinace klystýru + nimbového čaje je na pováženou :D

Nikola - Re: Caj-klystyr

8. 2. 2017 13:02

Tiež si myslím. Ten čaj pijem a v živote ma z neho brucho nebolelo a ani žiadne úteky na WC sa nekonali. Neviem čo ale ver mi že tento čaj to nespôsobuje, to som ešte ani nepočula aby mal niekto s Nimbou takéto skúsenosti.

IDA - Re: Re: Caj-klystyr

30. 4. 2017 12:57

Já právě už tuto informaci četla na jiných fórech. Pokaždé když si dám pauzu a znovu Nimbu, tak běžím na WC

sima - nimba

26. 5. 2014 18:32

Prosím nevíte zda mužete čaj pít během těhotenství děkuji

Martina - Re: nimba

19. 12. 2016 14:14

V těhotenství rozhodně ne. Jednak nejsou vhodné žádné očistné kůry kvůli škodlivinám, které se přitom uvolňují do krevního oběhu a další nebezpečí je to střevní vyprazdňování. Mohlo by dráždit dělohu k předčasným kontrakcím a následnému předčasnému porodu.

Linnet - Re: nimba

13. 10. 2014 19:57

Čaj nie je vhodný pre tehotné a ani dojčiace ženy. POZOR na to :)

Pleťový - Grešík - ..

24. 7. 2016 16:03

Ahoj, já jsem pila necelé 3 dny Pleťový čaj o Grešíka. Na jedné ruce mám červené flíčky a z jednoho se stal nechutný puchýřek. Takže za mě ne.

Marek - Zelené čaje

4. 6. 2015 6:16

Ahoj,
sháním marně čaj BBancha Kagoshima :
http://www.cotea.cz/product/zelene-caje/japonsko/bancha-kagoshima-70-g/2315

Nevíte, nebo nedoporučíte nějaký eshop, kde by jej mohli mít?

zuzik - nimba

18. 9. 2014 18:39

Ahojte,ja zacinam teraz s tymto cajom,uz taham druhy tyzden,no chcela by som sa spytat,ci ste sa na zaciatku viacej nevyhadzali v ramci toho cistenia?dakujem

Katka - nimba

6. 6. 2014 10:46

Pol roka mám velke problemy s akne po vysadeni antikoncepcie. Nič nepomáhalo. Čaj pijem 2x denne 2 týždne a som veľmi spokojná. Už nemám veľké bolestivé vyrážky, ani krupicu na čele. Zlepšenie videlo okolo už po prvom týždni. Predtým ma nafukovalo, teraz chodím dokonca pravidelne na toaletu. Čaj mi veľmi pomohol, nedám na neho dopustiť!

dominika - .....

25. 4. 2014 21:19

Ahojte, ja ten čaj užívam už dlhšiu dobu asi 4 mesiace. Pijem ho dvakrát denne a konečne sa môžem na seba pozerať do zrkadla. Mala som problémy s akné stále sa mi vracalo a pod pojmom akné nemyslím jednu výražku :). Musím povedať, že mi pomohol. Pred tým som vyskúšala všetko možné čo len existuje na akné a nič. Je pravda, že čaj zo začiatku prečisťuje a človek veľa času strávi na WC, ale stojí to za to. Čaj nimba mi zabral s viditeľnými účinkami aj pre moje okolie cca za mesiac. :) Takže vrelo odporúčam :)

luss - .......

14. 3. 2014 21:21

ahojte, ja s tým čajom ešte len začínam, užívam ho asi 3 deň dva krát denne,ale žiadne preháňanie ani bolesti sa u mňa vôbec nedostavili, preto mi príde tvoja reakcia dosť zvláštna, ale každý je iný, len keď ti robí tak zle, prečo ho piješ? ak sa telo proti nemu takto bráni, tak asi by si ho piť nemala, každému vyhovuje niečo iné. ale ak ho piješ len sporadicky, tak tiež nemôžeš čakať veľké výsledky, na balení sa uvádza, že sa majú užívať dve šálky denne a určite ich treba užívať dlhodobo, akné sa určite nestratí po pár dňoch a po pár šálkach....tá chuť je... no... po prvom raze som myslela, že nikdy viac, ale dá sa na to zvyknúť a skôr niečo takto rýchlo do seba "šusnem", ako by som mala jesť niečo, čo mi nechutí, takže dá sa. ja to chcem podporiť aj zdravým životným štýlom, tak ak vydržím zo tri mesiace, ozvem sa s výsledkami... :D

hmmm - reakcia

8. 3. 2014 23:23

ak sa chces zbavit akne skus skor radsej nieco take ako zeleny jacmen, spirulina, chlorela ale skusaj to minimalne pravidelne mesiac uzivat + pitny rezim 0.4L cistej vody na 10kg vahy , a zmen stravu ziadne mastne, zakusky slane veci ,,, momentalne aj ja skusam tu nimbu asi cca 3den od zacatia chut nic moc ale v pohode sa mi vidi,,, podla mna dlhodobe akne problemy suvisia viac so stravou a travenim ak budes dodrziavat aspon tri mesiace co mas napisane malo by sa ti to zlepsit velmi vyrazne , hoci ten caj uz pit nemusim vyskusam aj ten co je to zac

Emily - Nimba

29. 1. 2014 16:47

Dnes jsem si tento čaj dala poprvé a musím říct, že něco tak hnusného jsem ještě nepila. Myslela jsem, že se snad pozvracím. Navíc mi pak bylo celé dopoledne divně. Sbírám síly na příště.

Peter - NIMBA - PRAVIDELNOST

5. 1. 2014 11:38

...to ze pocitujes taketo zachodove ucinky je podivuhodne...ale pokial chces vidiet nejake vysledky na pleti a co sa tyka akne tak sa domnievam zeby si ten caj musela pit dva krat denne po dobu troch mesiacov...potom sa to da hodnotit...takto ani nahodou... :)

IDA - Re: NIMBA - PRAVIDELNOST

5. 1. 2014 14:51

Děkuji za příspěvek, jen dodám, že jsem čaj využívala celý - každý den jeden šálek - a průjem se dostavil jen na začátku, když se tělo čistilo. Pak jsem ho koupila svojí mámě a aniž bych jí cokoliv řekla, měla průjem taky.

IDA

evelais - čaj nimba

2. 12. 2013 10:54

POkud jste cetla navod, tak se caj pije 2 x denne, tudiz me nevystaci ani na mesic...ja zasne bolesti bricha nemam a rozhodne doporucuji!

Aleš - Re: čaj nimba

11. 12. 2013 10:10

Souhlasím, čaj rozhodně doporučuji, je výborný a likviduje i herpetické viry, čili odstraňuje opary a ekzémy, skutečně jsem velmi spokojen, je třeba dodržovat pravidelnost pití, pak se projeví výrazná účinnost. A chuťově je lahodný. Pokud měla pisatelka, která psala tento článek problémy, byly evidentně způsobeny její hloupostí a navíc zřejmou neznalostí byť naprostých základů užívání bylinných čajů.