Jdi na obsah Jdi na menu

39. týden - Dětská drogerie

29. 2. 2016

Od minulého týdne mělo miminko přibrat dalších 200 g a má 3,3 kg. Je velké jako meloun a když si představím, že zachvilku rodím meloun a s Aniballem mám nacvičeno tak maximálně velikost pomeranče, tak mě jímá hrůza.

meloun2.jpg

 

 

 

 

 

Díky bohu mě přestaly bolet zuby! Ťuk, ťuk. Sice mám furt kazy a minimálně jedna osmička by chtěla ven. Už mi fakt dělá problém zvedat věci z podlahy, úplně se předklonit. Mám takové divné pohyby dole v břiše, přijde mi to, jako když má dítě hodně vlasů a točí mi tam hlavičkou (asi to není ono, ale nevím, jak to lépe popsat). Každý pátek chodím na monitor, dají mi nějaké pásy s čidlem na břicho a poslouchají tep dítěte, přijde mi to takové docela na prd, ale prý se tam dají zjistit kontrakce. Poslíčky nemám, problémy taky ne, akorát mě občas trošičku bolí břicho, když se převaluju v posteli. Není to bolest, spíš nepříjemný pocit. Mám se náhodou docela fajn. Někdy říkám, že bych už chtěla rodit, ale všichni mě straší, že šestineděli bude peklo :-)

 

Touhle dobou už je jasný, že mám připravenou tašku do porodnice. Ale nedávno jsem řešila nějaké ty věci na přebalování atd.

 

Rozhodně jsem věděla, že nebudu používat na denní bázi vlhčené ubrousky, protože to je hroznej sajrajt, takže jsem hledala další alternativy a podle recenzí jsem nakoupila Emuzlzi Medvídek a ubrousky Perlička (maminky píšou, že se jim po tom nikdy děti neoprudily a prostě si to hrozně pochvalují. Koupila jsem celou sadu Emulze 259 Kč, lahvička s rozprašovačem, ve které se míchá s vodou 25 Kč a ubrousky Perlička 39 Kč. 

eone-sada.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Dále jsem koupila v Dr. Maxovi líh na pupík, je to docela velká flaštička a stálo to asi 30 Kč, k tomu budu používat kvalitnější odličovací tampony. 

Dále mám vložky do podprsenky, jedny jednorázové Canpol 60 ks za 250 Kč. A jedny pratelné 6 ks za 399 Kč.

canpol-vlozky.jpgvlozky-pratelne.jpg

 

 

 

 

 

Zakoupila jsem kojící podprsenky, obě Carriwell, také podle hodnocení na internetu. Jedna je na denní nošení a druhá na spaní. Bylo to teda docela drahý. Ta černá na denní nošení 900 Kč a ta noční bílá úplně bezešvá 600 Kč. Obojí velikosti S. Paní se mi ještě snažila nacpat, že mám mít dvě kojící noční košile, že mám mít tři denní podprsenky, dvě zavinovačky...no to teda zase prr. 

kojici-cerna.jpgkojici-bila.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Od tchýně jsme dostali dva teploměry, jeden elektronický na měření na čele NUK za 700 Kč a další do vody BebeJou za 156 Kč. Ten na čelo je obzvlášť super, můžeme si s tím taky měřit teplotu my dospělí a je to hned změřené a přesné. Dále se tím dá měřit i přes sklenici teplota mléka!

nuk-teplomer.jpgteplomerbebe.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ještě jsme od ní dostali sadu hřebínků NUK za 150 Kč. A ve stejné barvě koupací kyblík za 600 Kč (původně objednala zelený a ten neměli, tak jí slíbili oranžový a došel růžový...)

hreben-nuk.jpgkyblik.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

A aby toho nebylo málo, tak jsme od ní dostali sadu kosmetiky Weleda. Teda nevím, zda využiju to klasické mýdlo (100 kč), ale zbytek snad jo. Koupací gel (300 Kč), olej (300 kč), krém proti opruzeninám (300 kč). Když to tak sečtu, tak to měla celkem drahý...ale je to vše přírodní, kvalitní, recenze výborné, takže to určitě stálo za to. 

 

 

 Od mojí mámy jsme dostali bambusovou osušku Xkko za 200 Kč. Je to z podobné látky jako klasické plenky, ale větší, perfektně to saje. Dále jsme přivezli ty klasické plenky po mně, asi 15 ks.

osuska.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Koupili jsme už pár balení plenek. Jedno v Sapě za 339 Kč Pampers Premium Care 78 ks (4,3 Kč za plenku) a pak 100 ks obyčejný Pampers za 300 Kč (3 Kč/ks). 

pampers-premium.jpgpampers-obyc.jpg

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Testy těhotenství

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář