Jdi na obsah Jdi na menu

Je zdravější červené nebo bílé víno?

2. 5. 2013

Existují různé výzkumy, jedny říkají, že zdravější je bílé, některé zase, že červené. Každopádně o zdravosti vína rozhoduje látka resveratrol v něm obsažená.

Tato látka snižuje riziko onemocnění rakovinou a srdečními chorobami. Působí také jako antioxidat, zaručí vám dlouhé mládí a pomáhá při hubnutí. A především snižuje cholesterol.

No a vzhledem k tomu, že červené víno má stonásobný obsah resveratrolu než červené, řešení je na snadě. Pít červené víno. Sice i tak je ve víně této látky hodně málo, ale i tak je to příznivé pro naše zdraví.

Je samozřejmě důležíté pít ho v omezeném množství, to znamená maximálně 2-3 deci denně. A ještě jedna dobrá zpráva, moravská vína mají vyšší obsah resveratrolu než ostatní.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

pavel - chybka

29. 1. 2014 19:07

Opravte si text:) .... že červené víno má stonásobný obsah resveratrolu než červené .... tak které?:) asi červené :)