Jdi na obsah Jdi na menu

Umělá výživa: Nutridrink

Poslední tři týdny jsem se rozhodla, že budu víceméně na umělé výživě. Motivovala mě k tomu návštěva babičky v nemocnici.  Je po operaci kolene a nemůže jíst,  protože ji je k tomu špatně.  Sestřička na chodbě nám proto doporučila ať ji koupíme Nutridrink. Že to je dobrý doplněk stravy.  Nikdy předtím jsem o tom neslyšela,  a tak jsem to hned začala hledat na internetu. Je to výživa v nemoci, která obsahuje vitamíny,  minerály a další potřebné složky v lehce vstřebatelné podobě. 

 

Taky jsem našla dobré recenze na diskusích, protože k těmto umělým věcem mám většinou averzi. A víte,  kde bylo nejvíc pozitivních recenzí? Od celiaků a lidi s crohnovou nemocí. To mě teda dost navnadilo, protože psali, že nemají bolesti,  lepší trávení a taky zlepšení vedlejších příznaků nemoci. 

 

No tak jsem na to šla kouknout do lékárny a měli dva druhy: Fiber a obyčejný. Fiber stalo kolem 60 Kč a obyčejné kolem 48 Kč. Koukala jsem na složení a v tom s označením Fiber je jen o něco víc některých látek,  ale rozdíl je tak minimální,  že  nevím,  proč ten velký rozdíl v ceně.  Takže jsem nakoupila obyčejné v balení 5+1 zdarma.  Stojí to 229 Kč a jsou tam dva jahodové,  dva kakaové,  banánový a vanilkový. Takže se to cenově fakt vyplatí a rozhodně v komoře ležet nezůstanou. 

 

A abych se dostala konečně ke své zkušenosti. Hlavní věc je,  že jsou výborný chuťově.  I kakaový, který od dětství nesnáším, ani nejím kakaovou zmrzlinu. Dávám si to většinou přes oběd,  když mám obrovský hlad,  dám si dvě,  a věřte nevěřte,  nemám po tom vůbec hlad! Naopak,  po dvou jsem tak přejedená,  že už si ani nedávám svačinu odpoledne. Taky ušetřím spoustu času,  protože vyzunknout malé pitíčko trvá minutu a nemusím chodit na oběd. Další věc je,  že ušetřím,  za levný oběd v Praze dám 100 Kč a dvě pitíčka,  jsou max 70 Kč. To jsou jen ty pozitivní vedlejší jevy,  kvůli těm to nedělám! 

 

Vzpomínám pořád na ten týden,  kdy jsem pila jen ovocné šťávy,  jak mi bylo krásně když moje tělo nemuselo trávit.  Já nevím,  už dávno mám pocit že nejsem uzpůsobena k jedeni jídla. Prostě spousta energie,  která se ušetřila na trávení. Takže tyto nápoje mi přišly jako fajn nápad. Poslední dobou nesnídám, protože mám rozbitý odšťavňovač. Takže přes den jen piju tyhle Nutridrinky a pak jen lehkou večeři. Za den spotřebuju tak tři,  když mám extra hlad tak čtyři. A mám pocit,  že se ráno nebudím tak rozlámaná a mám víc energie,  tím pádem jsem na tom líp i psychicky. Taky mám menší chuť na sladké,  což mě těší ze všeho nejvíc.  Po vypití se cítím příjemně plná,  ale ne nacpaná, netíží mě to v žaludku. Je to pocit jako po 100 ml, a ty  se vstřebají ještě než tam stihnou dorazit. vylisovane stave. Střeva nemusí tolik pracovat protože je to jen Dokonce i břicho mi splasklo,  i když to spíš pripisuji Metypredu po kterém mi tělo přestalo tolik zadržovat vodu. 

 

Jenže pak stačí jedna návštěva u babičky a je to celý v tahu. Není na tom moc dobře a nemůže vidět,  když nejím maso,  ač jsem ji to už tisíckrát vysvětlovala. Nechci jí přidělat starosti, tak si to dám, ještě že je to doma chovaný králík. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář