Jdi na obsah Jdi na menu

19. Týden - Nákupy dětského oblečení v Londýně

18. 10. 2015

V 19. týdnu těhotenství miminko měří asi 15 cm a je velké asi jako malé mango! Může už otevírat a zavírat pusu a vytváří se základy zubů.

mango.jpg

 

 

 

 

 

 

Je to možný? Jsem skoro v půlce těhotenství, další týden uběhl jako voda vzhledem k tomu, že jsem jej strávila v Londýně a ani chvilku jsem se nenudila. V práci jsem končila kolem 16. hod a buď jsem chodila po památkách nebo jsem hledala obchody s dětským oblečením. 

 

No za ten týden znám Londýn jak vlastní boty, hlavně Canary Wharf, tam je to fakt neuvěřitelný,  budovy vysoký jak v Singapuru. Celý týden mi bylo skvěle a měla jsem energie na rozdávání, což byla oproti minulým týdnum obrovská změna. To jsem nemohla spát, bolelo mě furt břicho furt jsem čurala a teď jako když utne. Kéž by to vydrželo. Bylo mi líp a to i navzdory tomu, jak jsem se stravovala. Jediný pořádný jídlo byla snídaně v hotelu. Obědy v kantyne byly fakt hnusný, smrduty a navíc plný lepku, tak jsem se v tom jen ponimrala. No a k večeři jsem měla hranolky, brambůrky nebo Číňany. No a mezi tim vždycky třeba jen dvě mandarinky, jichž jsem si koupila první večer kilo. Neměla jsem vůbec hlad. Tento týden vážím 74 kg.

 

A co se týká oblečení, tak jsem měla z internetu nastudovany, jak to tam je levný a kam jít, ale ve výsledku teda žádná sláva. Tak jsem hned druhý den po práci vyrazila na známou Oxford Street na nákupy. Nejdřív jsem obešla značky, které jsou i u nás HM, Marks and Spencer, Topshop, Zara a já nevím co, a zjistila jsem, že tam mají úplně stejné věci za úplně stejné ceny, možná i dražší. Takže tam jsem zbytečně nenakupovala, protože ještě nevíme co to bude. Trochu neznámou pro mě byly značky, které se hojně prodávají na mimibazarech a je po nich dračka a je to vždy dovoz z Anglie, jedna se o značky Tu, George či Early Bird. No zjistila jsem, že to jsou úplně obyčejné privátní značky velkých obchoďáku, něco jako má Lidl Lupilu a Tesco F&F. Takže brak, a na dračku to jde proto, že to je prostě z UK. Tak kdyz už jsem byla v tom, tak jsem to musela omrknout. Další den po práci jsem se vydala obrazet obchoďáky. Bohužel jsou tam dosti za městem, takže to opět bylo fyzicky i psychicky náročné. V obchoďáku ASDA (prostě obyčejný hypermarket), který byl nejblíž od hotelu na zastávce nadzemky Mudchute jsem zakotvila nejdřív, prodávají tu značku George, o který jsem si vždycky myslela, jak není luxusní. Oblečení měli spousta, akorát všechno genderove rozdělené, takže výběr v unisex oddělení byl jen omezený. Koupila jsem tam sadu pyžam nebo overalu nebo nevím jak se tomu říká za 9 liber. Dále jsem pokračovala na Deptfort Bridge, což jak jsem později zjistila, je černošska čtvrť, do Sainsbury, které prodává značku Tu. No nic moc tam neměli, ale ty unisex věci měli aspoň trochu barevný, takže mám další 3 pyžama za 7,5 liber. Vedle Sainsbury je ještě obchoďák TK Maxx, kde mají také levné dětské oblečení, ale unisex ani ťuk. No ale největší vývar jsem si nechala ke konci, světoznámý nakupak Primark, kde je prý všechno tak levný, že se tam stojí fronty na kabinky třeba hodinu. Prodávají tam značky Early Bird, Athmosphere, Rebel. Je to tripatrovy obchodní dům podobný našemu Tescu v Brně, ale bez potravin. Všude samý hadry a blbosti, ale vesměs hroznej brak. Dětský oblečení bylo tak průměrné kvality a design spíše podprůměrný, ale asi se tam vybrat dá, když člověk hledá. Takže mám sadu 2 teplých tepláku na 9 měsíců za 5 liber, dvě trička na novorozene za 3 libry a krásný dětský mekkoucky ponožky za 1,8 libry (to když viděla prodavačka, tak říkala, že si je musí jít taky koupit). Dále jsem navštívila prodejnu Mother Care, kde měli teda nejkrásnější věci, ale za dvojnásobné ceny. 3 body za 15 liber, akorát se mi z nich líbilo jen to první, tak jsem to nevzala. Dal tam měli takové teple overaly či kombinézy ze sametu taky kolem 15 liber, ale tenhle materiál odjakživa nesnáším. Ale kdybych věděla, co to bude, tak bych asi vybrala. 

127738803_multicoloured_01.jpggeorge3pyzama.pnggeorge2.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Testy těhotenství

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář