Jdi na obsah Jdi na menu

Trojčátko

17. 4. 2013

 Antiparazitická kůra Trojčátko, kterou jsem našla na internetu. Rozhodla jsem se ji vyzkoušet, jako první boj proti parazitům. Jsou to vesměs bylinky - pelyněk, hřebíček a ořešáková tinktura. Některé zdroje uvádějí místo ořešákové tinktury lugoluv roztok (roztok s jódem), který je však na předpis a můj obvodní lékař mi odmítl dát na něj recept, proto použiji ořešák. 

Koupila jsem si v prodejně s bylinkami sušený pelyněk - v lékárnách ho nemají, dále hřebíček, normálně v obchodě, dále prázdné kapsle velikosti 0 - 100 ks za 70 Kč. Ořešákovou tinkturu jsem sehnala v prodejně Světluška v Brně.

Rozhodla jsem se začít pomaloučku. Pár dní jsem si vařila pelyňkový čaj, který je teda extrémně hořký. Pak jsem si na roboru namlela ten pelyňkový čaj a naplnila ho do kapslí a brala jen jednu kapsli, druhý den dvě, třetí ten tři kapsle (což odpovídá jedné čajové lžičce v rozpisu), čaj pít nestačí, jelikož je třeba aby se z pelyňku vstřebal jen Thujon.

 

Ve fotogalerii najdete vyfocené kapsle naplněné mletým pelyňkem. Melu to v mlýnku na mák a plním to ručně, zabere to celkem dost času. Za den spotřebujete 12 ks a toto množství naplníte zhruba za 10 minut. Maskuji v krabičce od laktobacilů, chlapa by ani nenapadlo se do toho podívat :)

 

 

Trojčátko – protiparazitární bylinná kůra - zdroj: http://www.receptyprimanapadu.cz/zdravi/lecitel/365-lecitel-jaroslav-zajicek-domaci-mazlicek-parazit.htm 

Den          Pelyněk          Hřebíček          Lugolův roztok
1.          1/3-1/3-1/3         ––                   –––-
2.          1/2-1/2-1/2         ––                   –––- 
3. až 10.     1-1-1            ––                   –––-
11.            1-1-1            1-2-1                10 kapek
12.            1-1-1            3-2-3                10 kapek
13. až 21.   1-1-1           4-4-4                10 kapek

Pelyněk pravý: V rozpisu je uvedena jako míra kávová lžička (plná dávka je 1 až 1,5 g). Bere se asi 20 minut před jídlem.
Mletý hřebíček: Bere se po jídle. Zde jsou uvedeny naplněné tobolky velikosti „0“. Dají se použít i tobolky velikosti „00“, které se snadněji plní, ale tam je dávkování jiné. Začíná se 1-1-1, dále 2-2-2 a pak až do konce kůry 3-3-3. Silnější jedinci mohou spolknout a zapít přímo rozemletý hřebíček: Začíná se 0,5g-0,5g-0,5g, dále 1g-1g-1g a pak až do konce kůry 1,5g-1,5g-1,5g.

Lugolův roztok dle českého lékopisu (obsahuje 1g jódu a 2,5 g jodidu draselného na 100 ml roztoku) se bere pouze před obědem v 50 ml vody. Roztokem se zapíjí pelyněk před poledním jídlem.

 

 

24.7.2013

Tak jsem tu po delší odmlce, abych zhodnotila moje první trošku lepší trojčátko. Je pravda, že nebylo úplně dokonalé, ale snažila jsem se. To, že nebylo dokonalé bylo tím, že jsem někdy vynechala, třeba kolem oběda, kdy nebyl čas. Ale z 85 % jsem zvládla dávky brát. Použila jsem ořešák americký. No a jak to teda dopadlo? Nejsem si jistá, zda to bylo tím, protože žádné parazity jsem nenašla, jak by ze mně odcházeli. Ale výsledky jsou téměř hmatatelné - co je nejlepší, spravila se mi stolice. Z úporné zácpy, trvající měsíce, je teď fajn konzistence a chodím 2x - 3x - není to skutečně moc, je to vcelku příjemné, že vám nic ve střevě nekvasí. Trojčátko jsem ukončila v neděli a musím zaťukat stolice pořád funguje, ještě to nepokazit nějakým masem či velkým množstvím vařené stravy.

 

Náhledy fotografií ze složky Pelyněk

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Lucie - Trojčátko-Dotaz

2. 3. 2018 11:47

Dobrý den.Chystám se na tuto kůru...jen mi dělají trošku poblémy ty měrné jednotky podle lžičky,nejde nějak vpřevést 1/3 na gramy.Mám strach,ať neudělám něco špatně..Předem díky za info...

Rigana - trojčátko

1. 10. 2013 7:19

léčitel pan Jukl má ve své nabídce protiparazit.balíček, kapsle z pelyňku, hřebíčku a tinkturu ořešáku, je to cenově dostupné a nemusíte vařit čaje

IDA - Re: trojčátko

15. 11. 2013 18:17

Díky za tip. Odkaz na protiparazitální balíček zde: http://www.jukl.cz/protiparazitalni-balicek/d-70716/

Ale když si to spočítám, tak Hřebíček mě vyjde tak do 30 Kč, Ořešák 90 Kč, Pelyněk 40 Kč. A pan Jukl za to chce 400 Kč, takže záleží na každém co si vybere.

IDA

Radka - Re: Re: trojčátko

9. 1. 2015 23:55

Dobry den Ido,
muzete mi dat vas zdroj na oresak americky za 90 kc, ja ho nikde nemohu najit.
Diky Radka

Jakub K. - Proč kapsle?

8. 7. 2014 20:51

Dobrý den paní Ido,
děkuji za Váš článek. Je nutné požívat všechny 3 ingredience zakapslované nebo je to jedno a stejně tak účinně mohu drtiny rozpustit ve sklenici s vodou a vypít tu?
Předem Vám děkuji za připadnou odpověď.
S pozdravem,
Jakub

Jakub K. - Re: Proč kapsle?

8. 7. 2014 20:59

Omlouvám se, komentáře jsem před tím četl, ale dotazu paní Vetinari jsem si všiml az teď.
Nicméně by mě stále zajímalo, pro jaké důvody jste se rozhodla použít kapslí, když jste pak na dotaz paní potvrdila, že její varianta užívání je stejnětak plnphodnotná? Z použití kapsle plyne nějaký benefit?

Vetinari - Lugol

12. 6. 2014 10:08

Dobrý den,
možná se situace za ten rok změnila, ale podivuji se, že se často uvádí Lugolův roztok na recept. Mně ho bez reptání namíchali u nás ve městě u Dr. Maxe. Cenově to vychází asi jako ten ořešák.
Prosím o radu ohledně pelyňku. Koupila jsem si sypaný, ale neplním ho do tobolek, ale prostě dám na lžičku, lehce rozkoušu (nemelu) a spolknu a pak zapiji. Jde to také takto praktikovat nebo to pak má horší účinek? Děkuji za odpověď.

IDA - Re: Lugol

16. 6. 2014 17:20

Dobrý den,

pelyněk klidně polykejte na lžičce, jak je Vám libo, je to rychlejší a pohodlnější. To se divím, s tím Lugolem, ptala jsem se v několika lékárnách a všude se zhrozili, že mi ho rozhodně nedají. Z jakého jste prosím města?

IDA

Vetinari - Re: Re: Lugol

20. 6. 2014 18:29

Jsem z Poděbrad a skutečně u Dr. Maxe mi ho udělali bez jakýchkoli potíží. Zkuste zavolat na jejich pobočku, která je u vás ve městě. Když to udělali v jedné, tak by to snad měli namíchat i ve svých dalších pobočkách.

Babocka2 - Ja ho delal loni

11. 2. 2014 20:24

odstranilo mi to nocni poceni. letos ho opakuji. chci odstranit ty vylihle jedince. a taky skrundani v brise a lipomky pod kuzi-mam podezreni ze jsou to zacystovana vajca tech potvor. pisou to na netu

IDA - Re: Ja ho delal loni

3. 3. 2014 18:06

Milý Babočko,

děkuji za komentář, kdyžtak připiš, jaký mělo trojčátko účinek. Když o tom mluvíte, uvědomuji si, že škrundání v břiše je dávno to tam. Ten pocit, že máte hlad a nemusí o tom vědět celá kancelář, je k nezaplacení :-). Předpokládám, že nejvíc pomohly hladovky...
Vždycky jsem byla v bludu, že při trojčátku z Vás musejí padat škrkavky a tasemnice, ale nemusí to tak být. Důležité je odstranit i takové sajrajty, které nejsou ani okem postřehnutelné, ale o to víc nebezpečené, jako třeba motolice.

Mnoho sil do dalšího boje
IDA

MM - Výsledky?

7. 7. 2013 13:17

Ahoj jaky si mela výsledky po aplikaci trojcatka?

IDA - Re: Výsledky?

14. 7. 2013 13:18

Bohužel se mi nikdy nepovedlo dotáhnout trojčátko do konce. Dělala jsem nějaké zkrácené - třeba týden pelyněk + hřebíček ořešák nebo jen pelyněk + hřebíček. Ale tyto všechny byly bez výsledku.

Nyní se snažím dodržet postup trojčátka lépe, sice ne do puntíku, ale prostě lépe, taky mám betain HCL, alby se mohl hřebíček lépe zpracovávat. Ozvu se, po procedůře.

IDA

yana - Re: Re: Výsledky?

29. 8. 2013 21:36

Robila som skratenu, klincek, pelinek bez oresaku a videla som vysledky na vlastne oci... Dobry humus zo mna vysiel, bude to asi tym, ze uz 8 rokov mam psa a nic podobne som doteraz neabsolvovala. A to som asi na 70 percent raw a nejem mäso.

IDA - Re: Re: Re: Výsledky?

2. 9. 2013 16:05

Děkuji za zkušenost! Mohu se zeptat, zda jste tuto kúru dělala, protože jste měla nějaké problémy? A zjistila jste pak zlepšení? IDA